فهرست مطالب
همیشه در فیلمها، جادوگرهای سفید لباس سفید به تن دارند و پلیدها رنگ لباسشان سیاه است! احتمالاً به همین دلیل از واژۀ سئو کلاه سفید، برای شکلی از سئو استفاده میشود که بیشترین احترام ممکن را به قوانین و ضوابط میگذارد.
این مقاله را تهیه کردیم تا مفصل و با جزئیات راجعبه سئو کلاه سفید صحبت کنیم. سعی میکنیم راجعبه هرآنچه لازم است بدانید، اطلاعات کافی را ارائه کنیم.
بیایید شروع کنیم و اول از همه، با معنای این عبارت آشنا شویم.
منظور از سئو کلاه سفید چیست؟
سئو کلاه سفید، به مجموعهای از اقدامات و تکنیکها اشاره دارد که در راستای کسب رتبههای برتر نتایج به کار گرفته میشوند. خصوصیت بارز سئو کلاه سفید این است که کاملاً مطیع و پیرو قوانین موتورهای جستوجو و در صدر آنها گوگل است.
روشها، استراتژیها و تکنیکهای بسیاری وجود دارند که صفحات سایت را به جایگاههای برتر میرسانند؛ اما خب همۀ آنها قانونمند نیستند و برخی با فریب این موتور جستوجو و دودوزه بازی کار را پیش میبرند؛ ولی سئو کلاه سفید، همانطور که گفتیم تابع قوانین است و مثل یک شهروند خوب، سعی میکند بدون نقض ضوابط خودش را به آن بالاها بکشاند.
اما چطور میتوان دربارۀ قوانین موتورهای جستوجو (بهطور مشخص گوگل) اطلاعات لازم را به دست آورد؟
گوگل چه قوانینی دارد و چطور اطلاعات بیشتری راجعبه آنها کسب کنیم؟
برخی از این قوانین کلی هستند و با گذر زمان هم تغییر نمیکنند! مثلاً اینکه باید محتوای ارزشمند تولید کنید تا به جایگاههای برتر نتایج راه پیدا کنید؛ یا اینکه از کلمات کلیدی مرتبط (بهمیزان کافی) در محتوا استفاده کنید تا گوگل راحتتر موضوع را متوجه شود.
برخی ممنوعهها هم وجود دارند که باید از آنها دوری کنید؛ کیورد استافینگ یا استفادۀ بیش از حد از کلمات کلیدی، یکی از این ممنوعهها است که باعث ناراحتی و خشم گوگل میشود.
برای آشنایی بیشتر با قوانین گوگل، میتوانید از سایتهای زیر استفاده کنید:
- Google Search Essentials
- Google Search Quality Evaluator Guidelines
- Google Webmaster Guidelines
- Google Terms of Service
- Google Privacy Policy
علاوهبر اینها، اگر سؤال خاصی دارید، میتوانید آن را در Google Help Center سرچ و پاسخ را دریافت کنید.
اجازه دهید چند مورد از ضوابط گوگل را بگوییم؛ اگر قصد پیادهسازی سئو کلاه سفید را داشته باشید، باید این قوانین را بپذیرید و البته که آنها را اجرا کنید:
- رعایت شفافیت و صداقت در برخورد با کاربران وبسایت؛
- عدم استفاده از روشهای فریبکارانه و گمراهکننده برای جذب ترافیک به سایت؛
- مطمئن شدن از اینکه گشتوگذار در سایت تا جای ممکن آسان است؛
- ارائۀ اطلاعات دقیق و بهروز در وبسایت؛
- احترام و اهمیت به حریم خصوصی کاربران سایت.
جلوتر، راجعبه روشهایی صحبت میکنیم که در این دستهبندی سئو قرار میگیرند؛ ولی قبل از آن، بیایید بگوییم چطور همیشه از جدیدترین اطلاعات و اخبار مربوط به قوانین گوگل مطلع شوید.
استفاده از سایتهای بالا کارتان را راه میاندازد، اما انجام اقدامات زیر کار را برایتان تسهیل خواهد کرد:
- پیگیری اخبار از وبلاگ Google Search Central، جایی که گوگل اطلاعات گوناگونی راجعبه الگوریتمها و بهترین راهکارهای سئو ارائه میکند؛
- سابسکرایب کردن کانال یوتیوب Google Webmaster؛
- شرکت در ایونتهایی که گوگل برگزار میکند (هم آنلاین و هم حضوری)؛
- پیگیری مداوم وبلاگهای سئو و خواندن مقالات و اخبار جدید.
خب حالا وقت آن است که به چگونگی پیادهسازی سئو کلاه سفید بپردازیم.
20 روش برای بهرهوری حداکثری از سئو کلاه سفید
تصمیمتان را گرفتهاید و میخواهید با سئو کلاه سفید سایت را به جایگاههای برتر برسانید؟ پس حتماً در این بخش هم همراه ما باشید؛ میخواهیم 20 روش را بررسی کنیم که بهخاطر تخطی نکردن از قوانین، زیرمجموعۀ این دستهبندی سئو محسوب میشوند.
1. وضعیت فعلی سایتتان را بررسی کنید
کسی که حرفهای باشد، قبل از اعمال هرگونه تغییر، خیلی خوب همهچیز را زیر ذرهبین میبرد؛ بهعنوان یک سئوکار هم باید اول وضعیت کنونی سایت را بررسی کنید و بعد آمادۀ اجرای تکنیکهای مدنظرتان شوید.
بررسی کنید و ببنید همین حالا از چه تکنیکهای کلاه سفیدی استفاده میکنید؛ یادتان نرود هرجایی که پیروی از قوانین وجود داشته باشد، با کلاه سفیدرنگ طرف هستیم.
شاید بدون اینکه بدانید، همین حالا هم سراغ سئو کلاه سفید رفته باشید؛ به این ترتیب میفهمید چه چیزهایی نیاز به بهبود دارند و کدام بخشها وضعیت خوبی دارند.
علاوهبر اینها، خوب است نگاهی به ترافیک فعلی سایت هم داشته باشید؛ با این کار، بعد از پیادهسازی تکنیکهای سئو کلاه سفید، میتوانید مقایسه کنید و بفهمید چقدر اقداماتتان مؤثر بوده است.
2. با استفاده از ابزارهای مخصوص، کیورد ریسرچ کنید
فارغ از اینکه بخواهید چه استراتژیای پیش بگیرید، به تحقیق کلمات کلیدی نیاز خواهید داشت. در رابطه با White Hat SEO هم وضعیت همین است.
منظور از تحقیق کلمات کلیدی یا Keyword Research، پیدا کردن عباراتی است که مردم در رابطه با یک موضوع مشخص جستوجو میکنند. باید دنبال کلمات و عباراتی بگردید که مربوط به کسبوکار و حوزۀ فعالیتتان هستند.
هدف این است که کلمات به دست آمده را با استراتژی مشخصی در بخشهای مختلف وبسایت قرار داد. از عناوین گرفته تا توضیحات متا. کلمات کلیدی از نظر موتورهای جستوجو، جزو اصلیترین شاخصهها برای تعیین موضوع صفحات مختلف وبسایت هستند.
ولی تحت هیچ شرایطی نباید سراغ کیورد استافینگ بروید!
پیشنهاد خواندن: اگر میخواهید اطلاعات بیشتری راجعبه کیورد ریسرچ داشته باشید، مقالۀ آموزش جامع تحقیق کلمات کلیدی را بخوانید.
3. تولید محتوای با کیفیت برای رفع نیاز مخاطب هدف
بعد از پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط و مناسب، باید شروع به تولید محتوا کنید؛ اما نه هر محتوایی!
صرفاً پر کردن صفحات با کلمات و جایگذاری کیوردها بین مطالب بیارزش، راه به جایی نمیبرد؛ اگر قرار است با سئو کلاه سفید پیش بروید، باید مطابق خواست گوگل، محتواهای ارزشمند تولید کنید که گرهای از مشکلات مخاطب هدفتان باز کند.
مهم است که محتوای تولیدی، بهتر و کاملتر از محتوای باقی رقبا در همان زمینه باشد! گوگل پاسخهای کاملتر را دوست دارد و احتمالاً رتبۀ خوبی به آنها میدهد.
موتورهای جستوجو و مشخصاً گوگل، برای سنجش ارزش یک محتوا، به فاکتورهای مختلفی نگاه میکنند. فاکتورهایی مثل:
- طول محتوا؛
- استفاده از فرمتهای مختلف محتوایی (ویدیو، تصویر و حتی صوت)؛
- میانگین زمانی که کاربران روی صفحه سپری میکنند؛
- نرخ پرش (Bounce Rate).
خیلیها سعی میکنند هرکدام از این فاکتورها را جداگانه بهینهسازی کنند و خب شکست میخورند! بهترین راهکار تولید محتوای با کیفیت است؛ به این ترتیب، این فاکتورها هم بهصورت خوکار بهینهسازی میشوند.
در کل، وقتی سایتتان پر از محتواهای ارزشمند و مرتبط با کار و تخصصتان باشد، گوگل و باقی موتورهای جستوجو ارزش بیشتری برای آن قائل میشوند و با عزت و احترام لینکتان را به نتایج برتر هدایت میکنند.
از E-E-A-T پیروی کنید تا محتواهایی که تولید میکنید، بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشند.
- E: Experience یا تجربه؛
- E: Expertise یا تخصص؛
- A: Authority یا اعتبار؛
- T: Trust یا اعتماد.
به بیان ساده، گوگل میگوید نویسندۀ مطلب باید در آن زمینۀ بهخصوص، تجربه و تخصص کافی را داشته باشد، معتبر باشد و بتوان به او اعتماد کرد!
علاوهبر کیفیت بالای محتوا، لازم است برنامهای درستوحسابی برای کلیت بازاریابی محتوایی هم داشته باشید؛ با استراتژی مناسب، کیفیت هم ناخودآگاه بالاتر میرود. مهمتر اینکه، محتوایی تولید میشود که نیاز کاربر را هم برطرف میکند.
بله، رفع نیاز کاربر هم جزو دیگر مواردی است که گوگل صراحتاً به آن اشاره میکند؛ محتوایی که تولید میکنید باید به شکلی کامل پاسخ کاربر را بدهد.
مثلاً وقتی کسی سرچ میکند راهنمای خرید صندلی گیمینگ، محتوایی که تمام چم و خم خرید چنین صندلیای را ارائه میکند، بخش بزرگی از مسیر رسیدن به رتبههای برتر را طی کرده است.
نکته: در بسیاری از منابع، تولید و تهیۀ محتوای با کیفیت را جدا از رفع نیاز کاربر بررسی کردهاند؛ اما بهخاطر ارتباط تنگانگ این دو، تصمیم گرفتیم هر دو را در قالب یک روش بررسی کنیم.
4. بکلینک گرفتن از سایتهای با کیفیت
بکلینک، لینکی از سایت شما است که در وبسایتی دیگر قرار داده شده؛ هدف هدایت بازدیدکنندگان آن سایت، به صفحه و البته اعتبار دادن به شما است. برای داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقالۀ کسب رتبههای برتر نتایج گوگل با کمک لینک بیلدینگ را بخوانید.
وقتی سایتی که از نظر گوگل با کیفیت است، لینکی به سایت شما میدهد، یعنی بهنوعی اعتبار و درستی شما را تائید میکند.
اینجا هم تولید محتوای با کیفیت، اهمیت خودش را نشان میدهد. بهترین راه برای کسب بکلینک، بدون رفتن سراغ اقدامات فریبکارانه، تهیۀ محتوایی است که بهخاطر ارزشمند بودنش، بهصورت طبیعی بکلینک دریافت کند.
5. لینکسازی داخلی برای ایجاد ارتباط بین صفحات مختلف سایت
وقتی در یکی از صفحات سایت، به صفحۀ داخلی دیگری لینک میدهید، لینکسازی داخلی کردهاید.
این کار دو فایدۀ اصلی دارد؛ اول اینکه به گوگل و موتورهای جستوجو کمک میکند ساختار سایتتان را بهتر درک کنند و ایندکس کردن را بهشکلی کارآمدتر پیش ببرند.
دوم اینکه باعث میشود بازدیدکننده زمان بیشتری را روی سایتتان سپری کند.
6. ریسپانسیو کردن سایت و اهمیت دادن به کاربران موبایل
بیشتر ترافیک اینترنت، از طریق گوشیهای موبایل حاصل میشود؛ پس حتماً سایتتان را طوری طراحی کنید که در نمایشگر موبایلهای هوشمند بهخوبی نمایش داده شود.
این مورد هم جزو مواردی است که گوگل به آن اهمیت بسیار میدهد؛ در حدی که یکی از اصلیترین فاکتورهای این موتور جستوجو برای رتبه دادن به سایتها، ریسپانسیو بودنشان است.
7. ساخت Sitemap و ثبت آن روی گوگل
Sitemap فایلی حاوی تمام صفحات سایتتان بههمراه ارتباطشان با یکدیگر است. این فایل باعث میشود صفحات سایت راحتتر و بهینهتر ایندکس شوند.
بعد از ساخت Sitemap، باید از طریق سرچ کنسول آن را در گوگل ثبت کنید؛ حتی میتوانید فرایند ساخت این فایل را هم بر دوش این ابزار بسپارید.
8. خلق محتواهای بهروز برای تازه نگه داشتن سایت
گوگل عاشق سایتهایی است که دائماً بهروز میشوند و همیشه حرف تازهای برای گفتن دارند؛ مخصوصاً اگر این بهروزرسانی روی یک برنامۀ زمانی منظم باشد، تأثیر خیلی زیادی خواهد داشت.
این کار باعث میشود بازدیدکنندگان بیشتری جذب سایت شوند و رسماً به یک مرجع تبدیل شود.
اینجا است که داشتن یک وبلاگ در حوزۀ فعالیتتان ارزشش را نشان میدهد. بلاگپستهایی که با یک برنامۀ زمانی مشخص به وبلاگ اضافه میشوند، مسیر رسیدن به رتبههای برتر برای صفحات مختلف را هموار میکنند.
9. بهرهوری حداکثری از شبکههای اجتماعی مختلف
چندوقتی است که الگوریتمهای موتورهای جستوجو، برای محتوای تولیدی در شبکههای اجتماعی هم ارزش قائل میشوند؛ به بیان ساده، گوگل و همکارانش، بررسی میکنند که کاربران شبکههای اجتماعی، چقدر راجعبه یک برند و محصولاتش صحبت میکنند.
خب قاعدتاً اگر فعالانه در پلتفرمهای مختلف حضور داشته باشید، صحبت پیرامون شما هم بیشتر خواهد بود و سیگنالی مثبت از مهم بودن برندتان به موتورهای جستوجو ارسال میشود.
همچنین، حضور در شبکههای اجتماعی، میتواند به پروموت بیشتر محتواهایی که تولیدی و همچنین محصولات جدیدی که قرار است عرضه کنید هم منجر شود.
البته که مولتیچنل بودن (یعنی حضور در همۀ شبکههای اجتماعی)، هزینۀ بسیار زیادی روی دستتان میگذارد؛ هم از نظر مالی و هم از نظر زمانی.
توصیه میکنیم با پلتفرمهای معروفتر و شناختهشدهتر، مثل اینستاگرام شروع کنید و کمکم دایرۀ حضورتان را گسترش دهید.
10. خلق تجربۀ کاربری (UX) به یاد ماندنی
هرچقدر تجربۀ بازدیدکنندگان از گشتوگذار در سایتتان بهتر باشد، شانس بیشتری برای رسیدن به رتبههای برتر خواهید داشت؛ در واقع، UX خوب، یکی از فاکتورهایی است که گوگل برایش ارزش زیادی قائل میشود.
یکی از ویژگیهایی که به تجربۀ خوب کاربران منجر میشود، سریع بودن سایت است.
مسئلۀ مهم بعدی، راحتی گشتوگذار در سایت است؛ حتی اگر سریعترین سایت دنیا را داشته باشید، اما کاربران نتوانند بهراحتی چیزی که میخواهند را پیدا کنند، آب در هاون میکوبید!
با استفاده از انواع منوها، مثل منوهای همبرگری، بهسادگی میتوانید کار بازدیدکنندگان را برای جستوجو تسهیل کنید.
حتماً این کار را بکنید؛ چون یکی از مهمترین روشهای بهینهسازی سایت با استفاده از تکنیکهای سئو کلاه سفید است.
11. استفاده از Schema Markup برای ساختاربندی اطلاعات
Schema Markup روشی برای ساختاربندی اطلاعات صفحات است؛ روشی که به گوگل کمک میکند تا درک بهتری از آنچه محتوا ارائه میکند داشته باشد.
گرچه عنوان و توضیحات متا هم همین کار را میکنند، اما Schema Markup پا را فراتر میگذارد و اطلاعات کاملتری در اختیار موتورهای جستوجو میگذارد.
اجازه دهید مثال بزنیم. مثلاً وقتی محتوای صفحه راجعبه دستور پخت یک غذای خاص باشد، Schema Markup آن را نشان میدهد.
استفاده از این قابلیت، باعث ایجاد برتری نسبتبه رقبایی میشود که Schema Markup ندارند.
از آنجایی که گوگل سئوکارها را تشویق میکند تا از آن استفاده کنند، قطعاً از روشهای کارآمد سئو کلاه سفید به حساب میآید.
12. اهمیت دادن به سئو داخلی
جملات زیر، عیناً نقلقول گوگل هستند:
از عباراتی استفاده کنید که کاربران آنها را جستوجو میکنند. آنها را در قسمتهای مهم سایت قرار دهید؛ مثل عنوان، هدینگ اصلی صفحه و جاهای توصیفی دیگر مثل متن لینک و تگ آلت تصاویر.
بالاتر، وقتی راجعبه تحقیق کلمات کلیدی صحبت میکردیم، فهمیدیم یکی از اولین اقدامات، پیدا کردن کیوردهای مرتبط با حوزۀ فعالیتتان است. همچنین، در همان قسمت گفتیم که باید با استراتژی مناسبی از کلمات و عبارات یافتشده در بخشهای مختلف سایت استفاده کنید.
به بیان ساده، اگر قصد بالا بردن سایت با سئو کلاه سفید را داردی، برای سئو داخلی وقت بگذارید.
13. بهرهوری از پتانسیل پست مهمان در سایتهای پربازدید
یادتان است که بالاتر راجعبه اهمیت بالای بکلینکها گفتیم؟ فهمیدیم لینکی که از سایت با کیفیت و پر بازدید بیاید، ارزش سایت را نزد موتورهای جستوجو بالا میبرد.
ضمناً گفتیم که بکلینک گرفتن با روشهای فریبکارانه، نتیجۀ عکس خواهد داشت و شما را به وادی سئو کلاه سیاه میبرد. جلوتر راجعبه تفاوتهای سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه بیشتر صحبت میکنیم.
یک روش نسبتاً سادهتر برای گرفتن لینک از سایتهای دیگر، نوشتن پست مهمان در آنها است. برخی سایتها وجود دارند که امکان نوشتن Guest Post در آنها وجود دارد.
حقیقتاً بازی دو سر برد است؛ سایت میزبان بلاگپست، محتوای جدیدی خواهد داشت که قاعدتاً کیفیت بالایی هم دارد؛ چون نویسنده سعی میکند بهترین کار ممکن را تحویل دهد و پیشنمایش خوبی از سایتش ارائه کند.
نویسندۀ پست مهمان، لینکی از سایتش را داخل متن میگذارد و به این ترتیب، هم بازدیدکنندگان را به آن هدایت میکند و هم یک بکلینک ارزشمند به دست آورده است.
14. برطرف کردن مشکلات و ارورها
این روش، در دستۀ بهینهسازی فنی سایت قرار میگیرد و کار خیلی راحتی است.
کافی است به گوگل سرچ کنسول بروید و ببینید خطایی در رابطه با ایندکس کردن صفحات سایت دیده میشود یا نه! اگر مشکلی وجود داشت، میتوانید با کلیک روی یک دکمه آن را برطرف کنید و قدم مهمی دیگر در راستای بهینه کردن سایت با سئو کلاه سفید بردارید.
15. پاسخ سریع به نظرات و سؤالات مطرحشده در سایت
این کار از دو جهت اهمیت دارد.
اول اینکه به کاربران نشان میدهید سایتتان زنده است و شما به مشکلات و نظرات آنها اهمیت میدهید؛ در نتیجه، رابطۀ بینتان تحکیم میشود و این موضوع در کوتاهمدت و بلندمدت آوردههای زیادی دارد.
دوم اینکه به تازه نگه داشتن سایتتان کمک میکند. هرآنچه در بخش کامنتهای زیر هر بلاگپست نوشته میشود، از نظر موتورهای جستوجو UGC (محتوای تولیدشده توسط کاربر) است و حتی در برخی مواقع، ارزش بیشتری از محتوای اصلی دارد.
وقتی پاسخ کامنتها و پرسشها را بدهید، هم افراد بیشتری تشویق میشوند تا کامنت بگذارند و هم هر کلمۀ جدیدی که مینویسید، نوعی بهروزرسانی برای محتوا محسوب میشود.
بهروزرسانی محتوا، از نظر گوگل کار بسیار پسندیدهای است و ارزش زیادی برای آن قائل میشود.
16. اجرای کمپینهای تبلیغاتی در موتورهای جستوجو و شبکههای اجتماعی
یکی از بهترین راهها برای جذب ترافیک بیشتر، اجرای کمپینهای تبلیغاتی مثل گوگل ادز است؛ حتی تبلیغات در اکانتهای پر بازدید شبکههای اجتماعی هم میتوانند سیلی از بازدیدکنندگان جدید روانۀ سایتتان کنند.
افزایش ترافیک، علاوهبر اینکه باعث بالا رفتن بازدید سایت میشود، این سیگنال را به موتورهای جستوجو میفرستد که سایت لیاقت رسیدن به رتبههای برتر را دارد.
17. استفاده از گواهی SSL برای تأمین امنیت سایت
اینکه سایتتان بهجای پروتکل HTTP، از نسخۀ ایمنتر آن، یعنی HTTPS استفاده کند، یک انتخاب نیست؛ یک ضرورت است!
دیگر عدم استفاده از گواهی SSL هیچ توجیهی ندارد و همۀ سایتها باید آن را داشته باشند.
گوگل اهمیت زیادی برای امن بودن سایتها قائل است و به همین خاطر، آنهایی که با HTTPS ارائه میشوند، شانس بیشتری برای راهیابی به صدر نتایج دارند.
18. خلق محتوایی که به اشتراک گذاشته شود
همانطور که گفتیم، لینک گرفتن از سایتهای دیگر، مثل غلطک مسیر رسیدن به بالای نتایج را هموار میکند؛ همچنین، گفتیم که محتوا باید ارزشمند باشد تا مراجع معتبر برای به اشتراکگذاری آن رغبت پیدا کنند.
بهطور مشخص، اینفوگرافیک و ویدیو در این راه معجزه میکند. میتوانید از آنها در اکانتهای شبکههای اجتماعی کسبوکارتان هم بهره ببرید و توجه بیشتری جلب کنید.
19. استفاده از CDN برای افزایش سرعت بارگذاری سایت
راجعبه اهمیت سرعت بالای سایت هم صحبت کردیم. یکی از اقداماتی که میتوانید در این راستا انجام دهید، بهرهبردن از CDN یا سیستم توزیع محتوا است.
این سیستم کمک میکند بازدیدکنندگان از نقاط جغرافیایی مختلف، با بالاترین سرعت ممکن به محتویات سایت دسترسی پیدا کنند.
20. پیروی بیقیدوشرط ای قوانین Google Webmaster
شاید باید این مورد را در همان ابتدا میگفتیم؛ اما بههرحال، اگر میخواهید با سئو کلاه سفید پیش بروید و از روشهای این دستهبندی سئو برای رشد استفاده کنید، لازم است راجعبه قوانین Google Webmaster اطلاعات کامل داشته باشید و از آنها پیروی کنید.
بالاتر هم گفتیم که این مجموعه قوانین، بایدها و نبایدهای فرایند SEO از نظر گوگل را انعکاس میدهند.
خب این هم از 20 روشی که وعده داده بودیم؛ اگر موافق باشید، در بخش بعدی، تفاوت سئو کلاه سفید با کلاه سیاه و کلاه خاکستری را بررسی کنیم.
سئو کلاه سفید چه تفاوتی با سئو کلاه سیاه و سئو کلاه خاکستری دارد؟
همۀ سئوکارها، فارغ از اینکه سراغ کدام دستهبندی بهینهسازی میروند، در نهایت یک هدف دارند و آن هم بهبود رتبۀ صفحات وبسایت است.
بالاتر با مفهوم و چیستی White hat SEO آشنا شدیم و فهمیدیم وقتی سئوکار تصمیم میگیرد از تمام قوانین گوگل پیروی کند، با سئو کلاه سفید طرف هستیم؛ اما سئو کلاه سیاه کاملاً برعکس همکار سفید رنگش عمل میکند.
در ادامه با برخی از چشمگیرترین تفاوتهای این دو آشنا خواهید شد:
- هدف سئو کلاه سفید، تولید محتوای با کیفیتی است که نیاز مخاطب هدف را برطرف کند؛ در نقطۀ مقابل، سئو کلاه سیاه منجر به انتشار محتوای بی کیفیت و تکراری نه برای انسان، بلکه فقط برای جلب رضایت موتور جستوجو میشود؛
- سئو کلاه سفید از عکسهای با تگ آلت مرتبط استفاده میکند؛ در حالی که تمرکز سئو کلاه سیاه روی اقداماتی است که تاریخ انقضای آنها گذشته است؛ اقداماتی مثل استفادۀ بیش از حد از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)؛
- استفاده از کلمات کلیدی در استراتژیهای سئو کلاه سفید، منطقی و طبیعی است؛ در حالی که در سئو کلاه سیاه، از کلمات کلیدی در همهجای متن، حتی جاهایی که وجودشان توجیهی ندارد، استفاده میشود؛
- سئو کلاه سفید به قوانین وضعشده توسط گوگل احترام میگذارد و سعی میکند با خلق محتوای ارزشمند و نوشتن پست مهمان، از سایتهای با کیفیت بکلینک بگیرد؛ ولی سئو کلاه سیاه بر خلاف بیان صریح گوگل در این رابطه، بکلینک میخرد!
در کل، هدف سئو کلاه سفید، جلب رضایت موتورهای جستوجو، بهواسطۀ جلب رضایت کاربران است؛ اما در سئو کلاه سیاه، هدف والا فریب دادن موتورهای جستوجو، بدون ذرهای اهمیت به کاربران است.
و اما سئو کلاه خاکستری! خب این دستهبندی بین دو مورد دیگر، یعنی سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه قرار میگیرد؛ به بیان خودمانی، نه رومی رومی، نه زنگی زنگی!
وقتی سئوکار تصمیم بگیرد گاهی با استراتژیهای سفید پیش برود و گاهی هم با استراتژیهای سیاه، سراغ سئو کلاه خاکستری رفته است. ترکیبی از قانونمندی و بیقانونی!
اینکه شما بهعنوان سئوکار کدام را انتخاب کنید، تصمیم خودتان است؛ اما اجازه دهید در بخش بعدی، نقاط قوت White hat SEO را بررسی کنیم تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.
مزایای سئو کلاه سفید چیست و چرا اهمیت دارد؟
مهمترین و بزرگترین مزیت سئو کلاه سفید این است که گوگل و دیگر موتورهای جستوجو را عصبانی نمیکنید! یک لحظه باقی موتورهای جستوجو را کنار بگذارید و فقط گوگل را در نظر بگیرید.
حجم قابلتوجهی از کل ترافیک اینترنت، از گوگل میآید. نقض قوانین گوگل و رفتن سراغ استراتژیهای سئو کلاه سیاه، ممکن است باعث شود این غول دنیای تکنولوژی شما را تنبیه کند.
بگذارید اینطور بگوییم که اگر گوگل اجازۀ دیدهشدن به سایتتان دهد، ناپدید خواهید شد! مشکل بزرگتر اینجا است که شاید هیچوقت مورد بخشش قرار نگیرید و مجبور شوید سایت جدیدی بسازید.
مزیت دیگری که قابلتوجه است، دستیابی به آوردههای بلندمدت است؛ با استناد به شواهد و آمار، سایتهایی که سراغ سئو کلاه سفید رفتهاند، حتی از آپدیت الگوریتمها و تغییرات مختلف هم آسیب زیادی نمیبینند.
پیشنهاد خواندن: برای کسب اطلاعات بیشتر راجعبه تغییر رتبههای ناگهانی گوگل، مقالۀ رقص گوگل چیست را بخوانید.
از دلایل اهمیت سئو کلاه سفید، مهمترینشان این است که قوانین گوگل، باعث میشوند سایتها و تولیدکنندگان محتوا، رضایت بازدیدکنندگان را در اولویت قرار دهند.
در نهایت، بهعنوان کاربرانی که میخواهیم نهایت استفاده را از اینترنت ببریم، به سایتها و محتواهایی نیاز داریم که بهجای فریب دادن موتورهای جستوجو برای رسیدن به نتایج برتر، هدفشان رفع نیاز و راهنمایی ما در زمینههای مختلف باشد.
حالا اینجا احتمالاً سؤالی در ذهنتان شکل میگیرد که در بخشی بعد پاسخ آن را میدهیم.
آیا لزوماً باید از سئو کلاه سفید استفاده کرد؟
نه! هیچ اجباری در کار نیست؛ این همه سایت وجود دارند که با روشهای فریبکارانۀ کلاه سیاه در نتایج برتر هستند.
حتی در برخی زمینهها، ذات کار و عمکلرد رقبا طوری است که صاحب سایت گاهی مجبور میشود استراتژیهای Black hat SEO برود؛ البته حتی در چنین شرایطی هم بهتر است سیاه و سفید را ترکیب کنید و یک رویکرد مبنی بر سئو کلاه خاکستری را پیش بگیرید.
ضمناً، خطرات ناشی از سئو کلاه سیاه را فراموش نکنید؛ همان جریمههای سنگین گوگل که ممکن است دامنتان را بگیرد. مخصوصاً اگر سایتتان نمایندۀ یک کسبوکار قانونمند و حرفهای در دنیای واقعی است، چنین اتفاقی میتواند ضربۀ بزرگی به خوشنامی برندتان بزند.
خلاصه که تصمیم با شما است؛ میخواهید صادقانه تلاش کنید و از راههای تأییدشده به صدر نتایج برسید یا برنامه دارید موتورهای جستوجو را فریب دهید؟
سئو کلاه سفید، راه سخت ولی قانونی رشد سایت
در این مقاله، فهمیدیم منظور از سئو کلاه سفید چیست؛ همچنین، با معرفی 20 روش این دستهبندی، سعی کردیم دید بهتری نسبتبه آن برایتان بسازیم.
اگر میخواهید با پیروی از قوانین و ضوابط مشخصشده توسط موتورهای جستوجو و بهخصوص گوگل، سایتتان را بهینهسازی کنید، خواسته یا ناخواسته سراغ سئو کلاه سفید رفتهاید. نقض قوانین یعنی انتخابتان سئو کلاه سیاه بوده است!
گرچه شاید رتبه گرفتن با روشهای قانونی کمی سختتر باشد، اما خب مزایای بسیاری هم دارد؛ مثلاً پایداری نتایج به دست آمده در بلندمدت.
در نهایت، این شما هستید که باید تصمیم بگیرید میخواهید سراغ کدام دستهبندی بروید و رنگ کلاه را خودتان مشخص خواهید کرد.
ما فقط وظیفۀ خود میدانستیم که مقالهای کامل و مفصل راجعبه این مفهوم تهیه کنیم که گویا موفق هم شدیم.
در انتها، دورۀ آموزش 0 تا 100 سئو را به آنهایی معرفی میکنیم که قصد ورود به این حوزه را دارند.
هر سؤالی در این رابطه داشتید، حتماً در قسمت نظرات آن را با ما مطرح کنید.