9 تکنیک کارآمد هک سئو برای افزایش سرعت سایت | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

هک سئو چیست؟ بررسی و آموزش 9 تکنیک کاربردی هک سئو

بدون دیدگاه


اسم هک که می‌آید، تن‌وبدنمان می‌لرزد! حق هم داریم؛ هرچه باشد آنقدر این روزها حملات سایبری زیاد شده‌اند که همه باید چهارچشمی مراقب دارایی‌های دیجیتالمان باشیم؛

اما اصلا نترسید! هک سئو هیچ ربطی به تعریف رایج موجود از هک ندارد!

بهینه‌سازی سایت یا سئو کردن، از آن دسته فعالیت‌هایی است که زمانبر است و هرکس صبر کافی برای دستیابی به نتایج مطلوب را ندارد. هک سئو اشاره به تکنیک‌هایی دارد که زمان رسیدن به رتبه‌های برتر را کاهش می‌دهد!

چطور؟ عجله نکنید! در این مقاله بررسی می‌کنیم که هک سئو چیست و البته، 9 ترفند کاربردی این مفهوم را به شما یاد خواهیم داد.

حالا اگر موافق باشید، آستین‌ها را بالا بزنیم و وارد عمل شویم. اول بیایید ببینیم اصلاً هک سئو چه معنایی دارد!

منظور از هک سئو چیست و چه تأثیری روی رتبه‌ گرفتن صفحات سایت دارد؟

ابتدا از شما می‌خواهیم ذهنیتی که از هک، هکر، هک کردن و… دارید را برای چند دقیقه کنار بگذارید! خبری از مجرمان اینترنتی نیست و هک سئو کلاً موضوع دیگری است!

برای اینکه با این مفهوم آشنا شوید، لازم است معنای SEO یا Search Engine Optimization را بدانید؛ به احتمال خیلی زیاد، شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید کاملاً با این مفهوم آشنایی دارید، اما خب، برای آن‌هایی که شاید ندانند:

منظور از SEO، بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو است؛ کاری که با هدف تصاحب رتبه‌های برتر نتایج انجام می‌شود.

هر اقدامی که در داخل و خارج سایتتان برای بهبود وضعیتش انجام می‌دهید تا در نتایج بالاتر بروید، یک اقدام مربوط به سئو محسوب می‌شود.

سئو سنتی و محافظه‌کارانه پیشنهاد می‌کند آهسته و پیوسته پیش بروید و صبر کنید تا جایگاه‌های برتر را با شایستگی تصاحب کنید؛ خب حقیقت این است که همه صبر زیادی ندارند.

منظور از هک سئو چیست و چه تأثیری روی رتبه‌ گرفتن صفحات سایت دارد؟

اتفاقاً کارشناسان سئو می‌دانند که عموم مشتریان، به‌خصوص افراد سنتی‌تر، برای نتیجه گرفتن از مبالغی که هزینه می‌کنند، خیلی هم عجله دارند؛ این حرف‌ها که باید صبر کنیم تا گوگل به دامنه اعتبار دهد و رتبه گرفتن پروسۀ زمانبری است هم اصلاً در کتشان نمی‌رود!

اینجا هک سئو وارد کار می‌شود. منظور از این عبارت، تکنیک‌هایی هستند که برای بهبود رتبۀ سایت با سرعت بیشتر کاربرد دارند. چیزی که مشتریان سنتی را راضی می‌کند؛ نتیجۀ سریع!

تکنیک‌های هک سئو عموماً با روش‌های خلاقانه و حتی نامتعارف، سعی در رساندن صحفات سایت به جایگاه‌های برتر SERP دارد.

توجه داشته باشید که تکنیک‌های بی‌شماری وجود دارند که در این زمینه کارآمد هستند، اما بسیار مهم است که هنگام انتخاب آن‌ها نهایت دقت را داشته باشید. چرا؟ خواهیم گفت.

برخی از تکنیک‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت آورده داشته باشند، اما نتایج به‌دست‌آمده از آن‌ها پایدار نیست؛ حتی در برخی موارد، ممکن است خشم گوگل را برانگیزند و سایت توسط این غول دنیای اینترنت پنالتی (جریمه) شود.

اجازه دهید مثال بزنیم.

تا چند سال پیش، Keyword Stuffing یا استفادۀ بیش‌ازحد از کلمات کلیدی یک هک سئو مؤثر محسوب می‌شد. اما بعد از وارد گود شدن الگوریتم‌های جدید گوگل، کیورد استافینگ نه‌تنها فایده‌ای ندارد، بلکه باعث می‌شود این موتور جست‌وجو سایت را شدیداً تنبیه کند!

منظورمان این است سراغ هر روشی برای رشد نروید و به هر ریسمانی چنگ نزنید! اگر ریسمان پوسیده دستتان را بگیرد، سقوط می‌کنید!

در بخش بعدی، تکنیک‌های کارآمد و امن هک سئو را خدمتتان معرفی می‌کنیم.

9 تکنیک هک سئو برای دستیابی به رتبه‌های برتر گوگل

همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، تکنیک‌های بی‌شماری وجود دارند که با هدف هک سئو مورد استفاده قرار می‌گیرند. از بین همۀ آن‌ها، تصمیم داریم 9 مورد را که کارآمدتر از باقی هستند را خدمتتان معرفی کنیم.

1. کلمات کلیدی دم بلند (Long-tail Keyword) را هدف بگیرید

یکی از مهم‌ترین لازمه‌های سئو خوب سایت و کسب رتبه‌های برتر، تحقیق کلمات کلیدی کامل و مفصل است!

قبلاً در مقاله‌ای با عنوان آموزش جامع تحقیقات کلیدی، مفصل راجع‌به این مبحث صحبت کرده‌ایم. اگر می‌خواهید اطلاعات کامل‌تری راجع‌به این موضوع داشته باشید، توصیه می‌کنیم این مقاله را بخوانید.

خلاصه که باید بدانید کاربران چه عباراتی را جست‌وجو می‌کنند تا بتوانید صفحات سایتتان را بر اساس آن‌ها بهینه کنید و شاهد ورود بازدیدکنندگان به سایتتان باشید.

کلمات کلیدی دم‌بلند، کلماتی هستند که شامل بیش از 3 کلمه می‌شوند. بسیاری از متخصصان معتقدند این کلمات بیشتر از کلمات کوتاه مناسب هدف‌گیری هستند؛ چراکه معمولاً با هدفی کاملاً مشخص سرچ می‌شوند و می‌توان محتوایی متناسب با نیاز کاربر آماده و به او نشان داد.

برای مثال، کسی که عبارت خرید یخچال سایدبای‌ساید دوو را جست‌وجو می‌کند، به احتمال خیلی زیاد قصد خرید دارد؛ پس بهتر است صفحۀ فروشگاه را برای این عبارت بهینه‌سازی کرد.

جدا از این‌‌ها، علی‌رغم این که دم‌بلندها میزان سرچ کمتری دارند، رقابت در آن‌ها بسیار کمتر است و شانس بیشتری برای گرفتن رتبه روی آن‌ها خواهید داشت؛ رتبه گرفتن با چند کلمۀ کلیدی دم‌بلند، پس از مدتی باعث افزایش اعتبار دامنه نزد گوگل خواهد شد و پس از آن، می‌توانید روی رتبه گرفتن در کلمات کلی‌تر و کوتاه‌تر برنامه بریزید.

2. محتوای همیشه سبز تولید کنید و محتواهای قدیمی را به‌روز کنید

تا جایی که می‌توانید محتواهای همیشه سبز تولید کنید. هرچقدر بیشتر، بهتر! اگر نمی‌دانید منظورمان چه نوع محتواهایی است، باید بگوییم محتوای اصطلاحاً همیشه سبز یا به‌قول انگلیسی‌ زبان‌ها Evergreen Content، محتوایی است که تاریخ انقضاء ندارد! یعنی با گذر زمان، از صحت و اعتبار آن کم نمی‌شود.

مثلاً مقالۀ سئو چیست که در وبلاگ ما قرار دارد، یک محتوای همیشه سبز محسوب می‌شود. قرار نیست مفهوم کلی سئو در آینده تغییر کند! شاید لازم باشد بخشی از آن مقاله با تغییراتی که در آینده اتفاق می‌افتد، به‌روزرسانی شود؛ اما خب در کل، می‌توان آن را جزو محتواهای همیشه سبز به حساب آورد.

البته که همیشه امکان تولید چنین محتواهایی وجود نخواهد داشت! آیا اگر نمی‌توان محتوای همیشه سبز تولید کرد، باید کلاً قید انجام این کار، یعنی تولید محتوا را بزنیم؟ پاسخ منفی است.

همیشه می‌توانید سری به محتواهای قدیمی بزنید و قسمت‌هایی که نیاز به آپدیت دارند را به‌روزرسانی کنید. گوگل عاشق این کار است و به سایت‌هایی که این کار را می‌کنند توجه ویژه‌ای دارد.

مقاله‌ای در سایت Single Grain وجود دارد که با استناد به یک مطالعۀ موردی (Case Study)، ادعا می‌کند به‌روزرسانی محتواهای موجود در سایت، ترافیک را تا 96 درصد افزایش داده است!

پس یکی دیگر از هک‌های سئو که می‌تواند در رشد سریع سایتتان تأثیرگذار باشد، تولید محتوای همیشه سبز و البته آپدیت محتواهای قدیمی است!

محتوای همیشه سبز تولید کنید و محتواهای قدیمی را به‌روز کنید

3. تمرکزتان را روی نیت کاربر از سرچ بگذارید

بسیار مهم است که بعد از مشخص کردن کلمات کلیدی مدنظرتان، آن‌هایی که قرار است صفحاتتان را برایشان بهینه‌سازی کنید، راجع‌به نیت کاربر از جست‌وجوی هرکدام هم مطلع شوید.

یک راهکار بسیار ساده برای کسب اطلاعات در این زمینه وجود دارد. کلمۀ کلیدی را به‌صورت دستی در گوگل سرچ کنید و نتایج را ببینید! با صفحات فروشگاهی طرف هستید و یا مقاله‌های وبلاگ‌های مختلف؟

معمولاً وقتی کسی قصد خرید داشته باشد، پاسخ‌ها لینک‌های فروشگاه‌ها هستند؛ اما اگر کسی بخواهد راجع‌به موضوعی اطلاعاتی کسب کند یا قرار باشد چیزی را آموزش ببیند، مقاله‌های وبلاگ را در پاسخ خواهید دید.

پس یادتان باشد تحقیق کلمات کلیدی و پیدا کردن آن‌هایی که قرار است رویشان سرمایه‌گذاری کنید، کار بسیار مهمی است، اما مطلقاً کافی نیست! باید نیت کاربر از جست‌وجو را بدانید تا محتوایی مطابق نیازش آماده کنید.

4. بهینه‌سازی تصاویر را جدی بگیرید

علاوه‌بر نوشتن متون ایدئال، باید تصاویری که روی سایت قرار می‌گیرند را هم بهینه کنید تا در نهایت به بهبود سئو منجر شود.

یکی از مهم‌ترین کارها در این راستا فشرده‌سازی عکس‌ها است!

وقتی حجم عکس‌هایی که روی سایت آپلود می‌شوند بالا باشد، لود شدن آن‌ها بیش از حد معمول طول خواهد کشید. این اتفاق باعث می‌شود کاربر به‌جای صبر کردن، سایت را ترک کند. چنین رفتاری از کاربر، این سیگنال را به گوگل می‌دهد که محتوای شما با نیت کاربر از جست‌وجو همخوانی ندارد. به همین خاطر، به احتمال زیاد، لینک صفحۀ شما از نتایج حذف خواهد شد.

ضمناً، استفاده از تگ آلت برای تصاویر را فراموش نکنید. تگ‌هایی که به‌نوعی به تصاویر می‌چسبند و در عین کوتاه بودن، تصویر را با زبانی ساده توصیف می‌کنند.

باید بدانید که گوگل امکان پردازش تصویر یک سگ را ندارد؛ اما وقتی در تگ آلت می‌نویسید توله سگ هاسکی، گوگل متوجه موضوع عکس می‌شود؛ در واقع، این کار کمک می‌کند ارتباط موضوع با نیت کاربر را راحت‌تر به گوگل بفهمانید.

بهینه‌سازی تصاویر را جدی بگیرید

5. بک‌لینک‌های با کیفیت برای صفحاتتان کسب کنید

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که برای بهینه‌سازی سایت باید صورت بگیرد، گرفتن بک‌لینک‌های معتبر است. چند سال پیش و پس از عرضۀ الگوریتم پنگوئن توسط گوگل، دنیای لینک‌سازی با تغییرات بسیاری مواجه شد.

در اینجا از شما دعوت می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با این الگوریتم و البته فهم بهتر کلیت لینک‌سازی، مقالۀ الگوریتم پنگوئن گوگل را بخوانید.

به گواه بسیاری از مراجع و کارشناسان، لینک‌سازی مهم‌ترین فاکتور گوگل برای رتبه‌دهی به صفحات مختلف است! اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، وقتی وب‌سایت دیگری به صفحه‌ای از سایت شما لینک بدهد، با فرایند لینک‌سازی مواجهیم و صفحۀ شما از لینک خارجی برخوردار شده است. البته نوع دیگری از لینک هم وجود دارد که لینک داخلی است؛ فعلاً در این مقاله کاری با این نوع نداریم.

اما صرف لینک گرفتن نیست که شما را در نتایج بالا می‌برد! بسیار اهمیت دارد که بک‌لینک‌ها کیفیت لازم را هم دارا باشند.

وقتی سایتی که از نظر گوگل معتبر است به صفحه‌ای در سایت شما لینک می‌دهد، گوگل این‌طور برداشت می‌کند که سایت شما هم اعتبار بالایی دارد! همچنین، باید توجه داشته باشید که لینک از سایتی مرتبط به حوزۀ فعالیت شما بیایید و نه هر سایت پربازدیدی.

خلاصه که برای گرفتن بک‌لینک معتبر، هرکاری که از دستتان برمی‌آید انجام دهید. این یکی از تکنیک‌های هک سئو است که می‌تواند نقش سکوی پرتاب را بازی کند.

6. عناوین تحریک‌کننده و توضیحات متای جذاب بنویسید

قاعدتاً هدفتان از تصاحب رتبه‌های برتر، داشتن ترافیک بیشتر است؛ اما خب برعکس این موضوع هم صادق است؛ یعنی وقتی ترافیک زیادی داشته باشید، مسیرتان در رسیدن به صدر نتایج جست‌وجو هموارتر خواهد شد!

باید عناوین صفحات و البته توضیحات متای آن‌ها را طوری بنویسید که توجه جست‌وجوکنندگان را جلب کند! اینکه فقط در نتایج برتر باشید، کافی نیست! کاربران باید جذب عنوان صفحه شوند تا روی آن کلیک کنند و در نتیجه، ترافیکتان بالا برود.

استفاده از اعداد می‌تواند معجزه کند. تجربه ثابت کرده که وقتی از عدد در عنوان استفاده شود، احتمال کلیک شدن روی آن هم افزایش پیدا می‌کند.

همچنین استفاده از برخی کلمات مثل بهترین، مؤثرترین، کارآمدترین و… در این زمینه مفید خواهد بود.

در توضیحات متا، به‌صورت خلاصه از کلیت صفحه بگویید. اینکه چه موضوعی دارد و کاربر باید انتظار چه چیزی را بکشد. در این بخش می‌توانید کاربر را متقاعد کنید که لینک شما کاملاً مطابق با نیت او از جست‌وجو است.

برگردیم به تکنیک سومی که معرفی کردیم؛ لازم است ابتدا نیت کاربر از جست‌وجوی هر عبارت را بفهمید تا بتوانید محتوایی مطابق نیاز او آماده کنید. پس از آن، می‌توانید از طریق توضیحات متا و عنوانی که برای صفحه انتخاب می‌کنید، به او اطمینان دهید که محتوای صفحه برای رفع نیاز او تهیه شده است.

نکتۀ بسیار مهم دیگری هم وجود دارد؛ آن هم اینکه همۀ اهل فن توصیه می‌کنند حتماً از کلمۀ کلیدی اصلی هم در عنوان متا و هم در توضیحات متا استفاده کنید!

عناوین تحریک‌کننده و توضیحات متای جذاب بنویسید

7. از طراحی‌های وانکش‌گرا (Responsive) برای سایت استفاده کنید

این روزها تنوع دستگاه‌هایی که به اینترنت وصل می‌شوند بسیار زیاد شده است! چند سالی است که مفهوم طراحی واکنش‌گرا یا Responsive مطرح شده است؛ به بیان ساده، این مفهوم نوعی طراحی را تداعی می‌کند که هر نمایشگر، صفحۀ سایت را مطابق اندازه و قابلیت‌های مخصوص به خودش دریافت می‌کند.

مثلاً اگر در حال خواندن این مقاله روی موبایلتان باشید، می‌بینید که صفحه مختص نمایشگر گوشی‌تان است! اگر قرار باشد همان تصویری که در لپتاپ نمایش داده می‌شود روی موبایل بیاید، تجربۀ خوبی از گذران وقت در این وبلاگ نخواهید داشت.

با توجه به اینکه طی سالیان گذشته، عموم مردم با تلفن‌های هوشمندشان به اینترنت متصل می‌شوند، طراحی سایت به‌گونه‌ای که فقط مختص مانیتورهای کامپیوترها باشد، کار خیلی عاقلانه‌ای نیست.

همچنین، خوب است بدانید که یکی از مهم‌ترین فاکتورهای گوگل برای رتبه‌دهی، همین طراحی واکنش‌گرا است؛ در واقع، می‌توان گفت سایت‌های فاقد طراحی واکنش‌گرا، شانس بسیار ناچیزی برای رسیدن به رتبه‌های برتر دارند.

8. روی سئو لوکال وقت بگذارید

مخصوصاً اگر کسب‌وکاری محلی هستید که روی جذب ساکنین محله‌های اطرافتان حساب کرده‌اید، باید سایت را از نظر سئو لوکال یا محلی بهینه‌ کنید.

به این ترتیب، وقتی مثلاً کارتان فروش ابزارآلات ساختمانی باشد، فردی که در نزدیکی شما در گوگل دنبال فروشگاه ابزارآلات می‌گردد، می‌تواند موقعیت مکانی شما را روی نقشه، در نتایج جست‌وجو مشاهده کند.

خیلی راحت می‌توانید موقعیت فروشگاه را به نقشۀ گوگل بیفزایید؛ همچنین، امکان وارد کردن اطلاعاتی مثل ساعات و روزهای کاری، راه‌های ارتباطی، عکس‌های فروشگاه یا شرکت و… هم وجود دارد.

نکتۀ بسیار مهم دیگری در رابطه با سئو لوکال و قرار داشتن روی نقشه گوگل وجود دارد؛ کاربران می‌توانند به شما و کسب‌وکارتان از 0 تا 5 ستاره امتیاز دهند؛ همچنین، آن‌ها می‌توانند نظر خود را در قالب یک Review متنی اضافه کنند.

مسلماً آن‌هایی که امتیاز بیشتری گرفته باشند و بازخوردهای مثبت‌تری از جانب کاربران برایشان ثبت شده باشد، شانس بیشتری برای تصاحب رتبه‌های برتر نتایج دارند.

روی سئو لوکال وقت بگذارید

9. نهایت تلاشتان را برای افزایش سرعت سایت بکنید

حتی در کشور ما که اینترنت وضعیت اسفناکی دارد، کاربران توقع دارند سایت‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن لود شوند! با دیجیتالیزه شدن دنیا، تمرکز بشر از همیشه کمتر شده است؛ یعنی عموم مردم صبر کافی برای لود شدن صفحات سایت شما را ندارند؛ پس خیلی ساده سایت را ترک می‌کنند و سراغ رقبا می‌روند!

اگر نمی‌خواهید به‌خاطر چنین دلیلی، بازدیدکننده‌ای که به‌سختی جذب سایت کرده‌اید را از دست بدهید، هر ترفندی که ممکن است در این مسیر کمکتان کند را به کار بگیرید.

گفتیم یکی از اصلی‌ترین کارها برای افزایش سرعت، فشرده‌سازی عکس‌ها قبل از آپلود روی سایت است؛ به‌علاوه، استفاده از CDN هم آنقدر مفید است که می‌توان گفت جزو ضروریات است.

خب این هم از 9 تکنیک هک سئو که قولش را داده بودیم. بریم که مقاله را با یک جمع‌بندی جامع به پایان برسانیم.

هک سئو، راه رشد سایت و افزایش ترافیک را کوتاه می‌کند!

بالا بروید، پایین بیایید، سئو یک فرایند زمانبر است؛ نمی‌توانید اقدامات لازم را انجام دهید و انتظار داشته باشید بلافاصله به رتبه‌های برتر دست پیدا کنید.

البته راه‌هایی وجود دارند که به‌عنوان میانبر شناخته می‌شوند و با نام تکنیک‌های هک سئو شناخته می‌شوند. حتی در صورت استفاده از این راهکارها هم نباید انتظار رشد در زمانی بسیار کوتاه را داشته باشید، اما خب، به‌کارگیری آن‌ها باعث می‌شود زودتر به نتیجۀ دلخواه برسید.

در این مقاله فهمیدیم منظور از هک سئو چیست و چطور می‌توان از تکنیک‌های مربوط به آن برای تسریع رشد سایت استفاده کرد.

همچنین، 9 ترفند و تکنیک کاربردی مرتبط به هک سئو را معرفی کردیم. تکنیک‌هایی که با پیاده‌سازی آن‌ها می‌توانید سرعت رشد خود را به‌میزان چشمگیری افزایش دهید.

توجه داشته باشید که موفقیت اقدامات سئو، وابسته به اجرای درست تکنیک‌های کوچک و بزرگ بسیار است؛ یعنی وقتی همۀ کارهای لازم را انجام می‌دهید، می‌توانید امیدوار به کسب رتبه‌های برتر نتایج جست‌وجو باشید.

در نهایت، اجازه دهید برای آن‌هایی که می‌خواهند مهارت سئو را یاد بگیرند، یا حتی کارشناسانی که دوست دارند دانش اولیۀ خود را تقویت کنند، دورۀ آموزش صفر تا صد سئو را معرفی کنیم.

امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید و به دانشتان اضافه شده باشد.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر