فهرست مطالب
ترافیک ارگانیک را دوست دارید؟ دلتان میخواهد سایتتان در بهترین قسمت نتایج جستوجو نمایش داده شود و یک ترافیک مستمر و همیشگی داشته باشید؟ مگر میشود کسی پاسخش مثبت نباشد؟
برای دستیابی به رتبههای برتر گوگل و هر موتور جستوجوی دیگری، باید استراتژی SEO مناسبی داشته باشید. پایهو اساس هر استراتژی سئویی، کلمات کلیدی هستند؛ بنابراین، اول از هر چیزی به تحقیق کلمات کلیدی نیاز خواهید داشت. موضوعی که در این مقاله به آن میپردازیم.
برای کامل بودن مطلب، از چیستیها شروع میکنیم و پس از معرفی اصطلاحات و ابزارها، سراغ چگونگی پیادهسازی یک Keyword Research قبراق خواهیم رفت.
شروع کنیم!
معنی کلمات کلیدی چیست؟
آخرین بار چه عبارتی را در گوگل جستوجو کردید؟ همان عبارت بهعنوان کلمۀ کلیدی شناخته میشود!
بر اساس آمار Oberlo، گوگل هر ماه نزدیک به 90 میلیارد بازدید دارد. هربار که کاربری وارد سایت این موتور جستوجو میشود، عبارتی را جهت برطرف کردن ابهامی که در سرش است سرچ میکند، آن عبارت کلمۀ کلیدی است. قبلاً در مقالۀ سئو چیست به زبان ساده هم راجع به این موضوع صحبت کرده بودیم.
بیایید از دیدی دیگر به ماجر نگاه کنیم.
کلمات کلیدی، نقطۀ اتصال سایتها به مخاطبان هدفشان هستند. ناگفته نماند که این موضوع مختص گوگل نیست و شامل تمام موتورهای جستوجو مثل Bing و Brave هم میشود؛ اما از آنجایی که گوگل بیشترین سهم بازار را دارد، ما هم این موتور جستوجو را مثال زدیم.
فرض میکنیم کار شما فروش و ارائۀ خدمات تخصصی مربوط به لپتاپ است. یکی از کلمات کلیدیای که میتواند مشتری بالقوه را به شما برساند، عبارت تعمیر لپتاپ است؛ یعنی کسی که نیاز به خدمات تعمیر لپتاپ داشته باشد، این عبارت را در گوگل یا هر موتور جستوجوی دیگری جستوجو میکند. اگر از قبل برای سئو سایتتان برنامهریزی کرده و این کلمۀ کلیدی را هدف گرفته باشید، در نتایج جستوجو دیده خواهید شد؛ بنابراین، شانستان برای جذب این کاربر بیشتر خواهد شد.
کلمات کلیدی یکی از مهمترین پایههای هر فعالیت بازاریابی در دنیای دیجیتال هستند. باید بدانید مردم چه عباراتی را برای دستیابی به محصول و خدمات شما جستوجو میکنند تا بتوانید سایتتان را بهشکلی درست بهینهسازی کنید.
چطور میشود این کلمات و عبارات را پیدا کرد؟ در بخش بعدی به این مسئله خواهیم پرداخت.
تحقیق کلمات کلیدی چیست و چه فوایدی به همراه دارد؟
اگر کلمات کلیدی را زیربنای فعالیتهای دیجیتال مارکتینگ باشند، تحقیق کلمات کلیدی ماشینآلاتی هستند که این زیربنا را میسازند! همانطور که بیل مکانیکی برای کندن پی ساختمان کاربرد دارد.
خیلی ساده بگوییم، به فرایند پیدا کردن عباراتی که کاربران هدف یک کسبوکار در موتورهای جستوجو سرچ میکنند، تحقیق کلمات کلیدی یا Keyword Research میگویند. فرقی نمیکند هدفتان از فرایندهای سئو چه چیزی باشد، چه بخواهید بیشتر دیده شوید و چه بخواهید بیشتر بفروشید، در هر صورت، ابتدا باید کلمات کلیدی مناسب را برای هدفگیری پیدا کنید.
طی این پروسه، کلمات و عباراتی را خواهید یافت که مخاطبان هدفتان، در رابطه با موضوعهای مرتبط با حوزۀ کاری شما جستوجو میکنند.
خیلیها آنطور که باید به این کار اهمیت نمیدهند و ضرر میکنند. چندی پیش، Ahrefs که یکی از مراجع معتبر SEO است، تحقیقی را منتشر کرد که نتایج آن قابلتوجه بودند. با استناد به این تحقیقات، 90.63 درصد از صفحات اینترنتی، هیچ ترافیکی از گوگل دریافت نمیکنند! یعنی آن چه در نتایج گوگل میبینید، کمتر از 10 درصد تمام صفحات اینترنتی موجود در دهکدۀ جهانی اینترنت است.
اگر دوست دارید جزو آن دستۀ محدودی باشید که از گوگل ورودی میگیرند، حتماً باید برنامهای درست و حسابی برای Keyword Research داشته باشید؛ چراکه این کار اولین قدم برای گرفتن رتبههای برتر در نتایج گوگل است.
این فرایند، در صورتی که درست انجام شود و از کلمات کلیدی پیدا شده بهشکلی مناسب استفاده شود، میتواند فواید و آوردههای زیر را بههمراه داشته باشد:
- ترندهای بازارتان مشخص میشود؛
- ترافیک سایتتان افزایش پیدا خواهد کرد؛
- مشتریان جدید جذب میشوند.
اینکه چطور باید این کار را انجام دهید و کلمات کلیدی مناسب را پیدا کنید، موضوعاتی هستند که در ادامۀ این مقاله مفصلاً به آنها خواهیم پرداخت؛ ولی قبل از آن، اجازه دهید بار دیگر روی اهمیت انجام این کار تاکید کنیم.
چرا تحقیق کلمات کلیدی ضروری است و چه زمانی باید آن را انجام دهیم؟
برگردیم به فرضیهای که در بخش اول مطرح کردیم. شما یک فروشگاه آنلاین لپتاپ دارید که خدمات مختلف مثل تعمیر هم ارائه میکند. جزئیات بیشتر: فروشگاه فیزیکی ندارید و تمام تمرکزتان روی مشتریهایی است که در فضای اینترنت جذب میکنید.
مسلماً یکی از بهترین کانالهای جذب مشتری، همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، موتورهای جستوجو و در صدر آنها گوگل است. مشتریان بالقوه کسبوکار شما، برخی عبارات را برای رفع نیازی که در رابطه با لپتاپ دارند در این موتور جستوجو سرچ میکنند. کلمات و عباراتی که شما باید صفحات سایتتان را بر اساس آنها بهینهسازی کنید.
اگر این کار را نکنید چه میشود؟ مثلاً اگر به هر دلیل غیرقابل توضیحی، یک پدرکشتگی کهنه با فرایند تحقیق کلمات کلیدی داشته باشید (چقدر عجیب!). در این صورت، نمیدانید مشتریانتان برای رفع نیازهای مربوط به لپتاپشان چه عباراتی را جستوجو میکنند. در نتیجه محتوای صفحاتتان دیمی و بر اساس حدسیات تولید خواهد شد. هیچکس سایتتان را در گوگل پیدا نخواهد کرد! رقبا لپتاپ میفروشند و به ریش شما میخندند. این چیزی است که میخواهید؟ اگر نه، در ادامۀ این مقاله همراه ما بمانید تا علاوهبر کسب اطلاعات کامل، چگونگی تحقیق کلمات کلیدی هم یاد بگیرید.
قبل از اینکه سراغ بخش بعدی برویم، اجازه دهید بگوییم در چه مواقعی باید Keyword Research انجام داد:
- هنگام راهاندازی سایت و موقع نوشتن استراتژی سئو؛
- اجرای کمپینهای تبلیغاتی آنلاین؛
- تولید انواع محتوا برای صفحات مختلف سایت؛
- معرفی و پروموت محصول یا خدمات جدیدی که به سایت اضافه میشوند.
پس تحت هیچ شرایطی، این فرایند را سرسری نگیرید و برای آن زمان و انرژی کافی بگذارید. البته اگر دوست دارید در این فضای رقابتی موفق باشید و سود کسب کنید، در غیر اینصورت که هیچ!
بد نیست نیمنگاهی هم به تاریخچۀ این مقوله بیندازیم. داشتن اطلاعات بیشتر همیشه خوب است! اگر احساس میکنید نیازی به این اطلاعات ندارید، یکراست سراغ بخش بعد از این بروید.
تاریخچه تحقیق کلمات کلیدی
باید به 30 سال پیش، یعنی 1990 برگردیم. زمانی که اینترنت طفلی نوپا بود و AltaVista و WebCrawler معروفترین موتور جستوجوها بودند.
در آن زمان الگوریتمها بسیار سادهتر از حالا بودند. تنها چیزی که مهم بود، استفاده از کلمۀ کلیدی در یک صفحه بود. آن هم دقیقاً به همان شکل رایج و خبری از قرابت معنایی و مسائل اینچنینی نبود.
با روی کار آمدن گوگل در اوایل هزارۀ جدید، کمکم پروسۀ تحقیق کلمات کلیدی دچار تغییرات بزرگی شد. از آنجایی که این موتور جستوجو شروع به استفاده از الگوریتمهای پیچیدهتر کرد، پیدا کردن عباراتی که کاربران جستوجو میکنند و استفادۀ درست از آنها در صفحات و محتواهای مختلف سایت، نیازمند دقتبیشتری شد.
دیگر استفادۀ صرف از کلمۀ لپتاپ برای کسبوکار خیالی شما کافی نیست. باید رنج گستردهتری را هوشمندانهتر هدف بگیرید.
نکته: لپتاپ کلمۀ کلیدی مناسبی برای لپتاپفروشی آنلاین نیست، جلوتر دلیل این موضوع را خواهید فهمید.
همانطور که چنان نماند، چنین هم نخواهد ماند! بدون شک در آینده باز هم شاهد تغییرات بسیار در نحوۀ کار موتورهای جستوجو و بهدنبال آن، فرایند Keyword Research خواهیم بود. پیشبینی میشود پیشرفت هوش مصنوعی شکل جستوجوی بشر را به کلی تغییر دهد؛ اما اجازه دهید با قطعیت به موضوعی اشاره نکنیم و منتظر آینده بمانیم.
قبل از اینکه در موضوع آموزش تحقیق کلمات کلیدی دقیق شویم و ابزارهای لازم را معرفی کنیم، بهتر است با برخی اصطلاحات رایج در این زمینه آشنا شوید.
اصطلاحاتی که باید در رابطه با تحقیق کلمات کلیدی بلد باشید
این بخش را نوعی واژهنامه در نظر بگیرید. راستش را بخواهید، برای راحتی کار خودمان این بخش را اضافه کردیم؛ چراکه جلوتر از این عبارات استفاده خواهیم کرد و اگر بخواهیم هربار مفهوم آنها را شرح دهیم، روی روان بودن مقاله اثر میگذارد و اصطکاک ایجاد میکند.
در اینجا هم اگر فکر میکنید اطلاعات کافی دارید و نیازی نیست چیزی یاد بگیرید، بهسادگی از خواندن این بخش صرفنظر کنید و سراغ معرفی ابزارها بروید.
اما اصطلاحات و عبارات:
- MSV: این عبارت مخفف Monthly Search Volume است؛ یعنی حجم جستوجوی ماهیانه. این پارامتر که توسط ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی ارائه میشود، نشان میدهد هر عبارت بهصورت میانگین چقدر در ماه جستوجو میشود.
- نیت سرچ (Search Intent): هر کاربری که عبارتی را در موتورهای جستوجو سرچ میکند، هدفی از کارش در سر دارد. مثلاً کسی که عبارت قیمت لپتاپ Asus را جستوجو میکند، میخواهد اطلاعاتش را در رابطه با این برند از لپتاپ افزایش دهد. فهم نیت سرچ، کمک زیادی به انتخاب نوع محتوایی که قرار است تولید کنید و همچنین انتخاب کلمات کلیدی مناسب میکند.
- مرتبط بودن (Relevancy): اگر صفحهای با هدفگیری کلمه کلیدی افزایش طول عمر لپتاپ بسازید که محتوای آن مربوط به فروش لپتاپ دست دوم است، چه اتفاقی میافتد؟ خب گوگل هیچ ارزشی برایش قائل نمیشود و رتبه نخواهد گرفت. به همین جهت مرتبط بودن صفحه با کلمه کلیدی انتخابی بسیار مهم است.
- کلمات کلیدی Long-tail: برخی این نوع کلمات کلیدی را در فارسی به دمبلند ترجمه کردهاند. به نظر ترجمۀ خوبی نمیآید، پس ما با همان Long-tail ادامه میدهیم. بهطور کلی، عباراتی که بیش از 3 کلمه هستند و جزئیات دقیقی دارند، جزو این دسته کلمات کلیدی به حساب میآیند. مثلاً عبارت چطور لپتاپ خود را سرویس کنیم؟ هم بیشتر از 3 کلمه است هم خیلی دقیق یک سوال را مطرح میکند.
- کلمات کلیدی Head: کلمات کلیدیای که نسبت به Long-tailها کوتاهتر هستند، معمولاً بین 1 تا 3 کلمه. نکتۀ دیگر راجع به این نوع کلمات کلیدی، کلی بودن آنها است. به زبان ساده، خبری از جزئیات زیاد نیست. مثلاً خرید لپتاپ میتواند یک کلمۀ کلیدی Head باشد. هم دو کلمه است و هم میتواند رنج گستردهای از موضوعات را شامل شود.
- کلمات کلیدی Seed: برای شروع فرایند تحقیق کلمات کلیدی، نیاز به چند کلمه برای شروع دارید. این کلمات با عنوان Seed، بهمعنای دانه شناخته میشوند. از آنجایی این نام انتخاب شده که پس از وارد کردن آنها در ابزارهای مربوط به این کار، هزاران و میلیونها ایده دریافت خواهید کرد. همانطور که یک درخت از یک دانه به وجود میآید.
- کلمات کلیدی LSI: با تغییر الگوریتمهای موتورهای جستوجو، علاوهبر استفاده از شکل دقیق کلمات کلیدی، عباراتی که از نظر معنایی با آنها شبیه هستند هم اهمیت زیادی دارند. مثلاً در رابطه با لپتاپ، میتوان گفت نوتبوک یک LSI Keyword برای آن است.
- سختی کلمات کلیدی (Keyword Difficulty): یک پارامتر که یا توسط ابزارهای Keyword Research ارائه میشود، یا متخصصان سئو بهصورت دستی آن را محاسبه میکنند. این متریک مشخص میکند که رتبه گرفتن برای هر کلمۀ کلیدی تا چه حد دشوار است.
- هزینه به ازای کلیک (CPC): در تبلیغات کلیکی، مثلا گوگل ادز، هزینه با هر کلیکی که روی لینک میشود محاسبه خواهد شد. این پارامتر نشاندهندۀ مبلغی است که پس از هر کلیک از حساب تبلیغکننده کم میشود.
- اعتبار دامنه (Authority): یکی از پارامترهایی که گوگل در رتبهبندی لحاظ میکند، اعتبار دامنهای است که صفحه یا محتوا را منتشر کرده. برندهای بزرگ و آنهایی که سابقۀ حضور بیشتری در دنیای آنلاین دارند، اعتبار یا Authority بیشتری نزد موتورهای جستوجو دارند.
خب حالا که با این اصطلاحات آشنا شدید، بیایید با ابزارهایی که Keyword Research را ممکن میکنند آشنا شویم.
6 ابزار تحقیق کلمات کلیدی
اگر این فرایند یک نمایش باشد، ابزارهایی که قرار است معرفی کنیم نقش اصلی هستند، اما خب همهچیز هم نیستند. در بخش بعدی بیشتر راجع به این مسئله صحبت خواهیم کرد.
ابزارهای بسیاری وجود دارند که این کار را برایتان انجام میدهند، از نظر ما این 6 مورد بهترینها هستند:
1- Google Keyword Planner
2- KWFinder
3- Keyword Tool
4- Moz Keyword Explorer
5- Ahrefs Keyword Explorer
6- GrowthBar
اما کدام مورد بهتر از بقیه است؟
اگر در سایتهای خارجی جستوجو کنید، هرکدام بسته به دیدگاه خودشان، یکی از این ابزارها (یا ابزار دیگری) را بهعنوان بهترین انتخاب معرفی میکنند؛ ولی برای ما ایرانیها انتخاب راحتتر است.
نیازی به گفتن نیست که پرداختهای بینالمللی چالشهای زیادی برای ما دارند. هم گرانی نرخ ارز و هم محدودیتهای پرداخت، باعث میشوند گزینههای رایگان برایمان جذابتر باشند.
در بین موارد فوق، مورد اول، یعنی GKP، کاملاً رایگان است و برای استفاده از آن، فقط باید یک اکانت گوگل ادز داشته باشید.
این ابزار که در عین سادگی بسیار کارآمد است، شاید مثل KWFinder و ابزار تحقیق کلمات کلیدی Ahrefs کامل و پر از قابلیتهای مختلف نباشد، اما اطلاعات بسیار دقیقی ارائه میکند که همان هم کارمان را راه میاندازد.
اما اگر مشکلی از بابت پرداخت دلاری هزینهها ندارید، میتوانید سراغ گزینههای دیگر بروید که بسیار کاملتر هستند. برای مثال، ابزار Ahrefs، علاوهبر پیشنهاد چندین هزار کلمه برای هر عبارت Seed، پارامترهایی مثل پتانسیل ترافیک (میزان ترافیکی که میتوان از یک کلمۀ کلیدی انتظار داشت) را هم ارائه میکند؛ ضمناً، این ابزار مشخص میکند هر کلمه در چه موضوعی قرار میگیرد!
خب وقت عمل است؛ بیایید ببینیم چطور میتوانید با Keyword Research، کلمات کلیدی مناسب را برای بهینهسازی صفحات سایتتان پیدا کنید.
آموزش تحقیق کلمات کلیدی در 8 مرحله
خب همانطور که گفتیم،تحقیق کلمات کلیدی برخلاف چیزی که خیلیها فکر میکنند، فقط استفاده از ابزارهای مربوطه نیست. لازم است این بخش را به چند قسمت کوچکتر تقسیم کنیم. شما هم مراحل پیش رو را به ترتیب انجام دهید.
1- شناسایی مخاطب هدف
قبل از هرچیزی، باید بدانید چه افرادی مخاطبان هدف شما هستند. سؤالات زیر را از خود بپرسید:
- چه کسانی قرار است از محصولات و خدمات من استفاده کنند؟
- این افراد چه دغدغههایی دارند؟
- چه پرسونایی بسازم که بهخوبی نشاندهندۀ مخاطبان هدف باشد؟
- این افراد برای برطرف کردن نیازها و گرفتن جواب سؤالاتشان چه عباراتی را در موتورهای جستوجو سرچ میکنند؟
داشتن این اطلاعات، شما را یک قدم جلوتر میبرد.
2- پیدا کردن کلمات کلیدی Seed یا موضوعات کلی
در هر کسبوکاری که فعال باشید، برخی موضوعات هستند که حالت کلی دارند. در واقع این موضوعات کلی، همان کلمات Seed هستند که باید به ابزارهای Keyword Research بدهید تا ایدههای گوناگون داشته باشید.
اگر شناخت خوبی از بازار هدفتان داشته باشید، پیدا کردن Seedها هم راحتتر خواهد بود.
در رابطه با فروش لپتاپ، میتوان کلمات زیر را متصور شد:
- لپتاپ
- خرید لپتاپ
- تعمیر لپتاپ
- لوازم جانبی لپتاپ
- مقایسه لپتاپ
اینها همان هستههایی هستند که قرار است به درخت تبدیل شوند. هرکدام را که در ابزارها سرچ کنید، کلی ایده خواهید گرفت که میتوانید از بین آنها موارد مناسب را انتخاب کنید. دوباره میتوانید هرکدام از کلمات یافتشده را سرچ کنید تا باز هم ایدههای جدید بگیرید.
علاوهبر حدسیات خودتان، میتوانید از تیم فروش و پشتیبانی کمک بگیرید. از آنها بپرسید مشتریان بیشتر از چه عباراتی استفاده میکنند. همانها میتوانند کلمات Seedای باشند که دنبالشان هستید.
3- رقبا را زیر ذرهبین ببرید
رقبایتان را میشناسید؟ اگر نه، کلمات Seed را جستوجو کنید تا ببینید چه سایتهای نمایش داده میشوند؛ همانها رقبایتان هستند.
فهمیدن اینکه رقبا در چه کلمات کلیدیای رتبه دارند، دید بسیار خوبی به شما میدهد. ابزارهای مختلف، مثل همان Google Keyword Planner، قابلیتی دارند که پس از گرفتن URL یک سایت، لیست کلماتی که در آنها رتبه دارند را نمایش میدهد.
این کلمات را در لیست خود داشته باشید؛ گرچه قدم خوبی برای شروع برداشتهاید، اما مطلقاً کافی نیست!
4- پیدا کردن خلاءهای موجود
احتمالاً کلمات کلیدیای وجود داشته باشند که از دید رقبا پنهان ماندهاند. رتبه گرفتن در این عبارات کار راحتتری خواهد بود. البته باید بررسی کنید که آیا ارزش دارند یا نه! جلوتر خواهیم گفت چطور.
برای پیدا کردن خلاءهای موجود هم ابزارها خدماتی ارائه میدهند.
5- وارد کردن کلمات Seed در ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی
پس از شناسایی مخاطب هدف، پیدا کردن کلمات Seed، بررسی رقبا و شناسایی خلاءهای موجود، وقت آن رسیده که برای گرفتن ایدههای جدید، سراغ ابزارها بروید.
مثلاً با وارد کردن عبارت خرید لپتاپ در یکی از این ابزارها، چندین کلمۀ کلیدی با MSV و KD متفاوت پیدا خواهید کرد. احتمالاً یکی از آنها، خرید لپتاپ اقساطی باشد و کلی مورد دیگر. خب مسلماً قرار نیست از همۀ پیشنهادها استفاده کنید. اصلاً همۀ آنها به کارتان نخواهد آمد؛ پس باید لیست را بهشکلی کوتاه کنید.
6- ارزیابی کلمات کلیدی
برای کوتاه کردن لیست، باید کلمات کلیدی بهدستآمده را از نظر ارزشی که میتوانند داشته باشند واکاوی کنید. آیا کلمهای که میخواهید انتخاب کنید، ارزش صرف زمان و انرژی را دارد؟ چه آوردهای برایتان خواهد داشت؟
پارامترهای مختلفی در این ارزشیابی کمکحالتان خواهند بود.
MSV
یکی از مهمترین معیارها، حجم جستوجوی ماهیانه هر عبارت است. خیلیها فکر میکنند هرچه این مقدار بیشتر باشد، بهتر است؛ نه لزوماً!
معمولاً کلمات کلیدی Head، حجم بیشتری از جستوجو را دارا هستند. در نقطۀ مقابل، کلمات کلیدی Long-tail، خیلی کمتر سرچ میشوند؛ اما به گواه نظر اکثر متخصصان، مورد دوم میتواند آوردۀ بسیار بیشتری برای کسبوکار داشته باشد.
کلمات کلیدی کلی یا همان Head، شاید برای افزایش ترافیک مناسب باشند (که هستند)، اما بیشتر ترافیکی که توسط آنها به سایت میآید، در نهایت تبدیل به مشتری نخواهد شد. مثلاً کسی که تعمیر لپتاپ را جستوجو میکند، شاید فقط میخواهد اطلاعاتی در این زمینه به دست آورد و قصد استفاده از خدمات شما را ندارد.
در حالی که Long-tailها، افراد کمتر، ولی هدفمندتری را روانۀ سایت میکنند. به همین خاطر، احتمال تبدیل آنها بسیار بیشتر است و در نتیجه، سودآوردتر هستند. مثال بزنیم. شخصی که خرید لپتاپ گیمینگ لنوو را سرچ میکند، به احتمال خیلی زیاد دنبال فروشگاهی برای خرید میگردد.
KD
متخصصان سئو، این میزان سختی را با بررسی فاکتورهای زیر محاسبه میکنند:
1- نیت سرچ
2- عمق، مرتبط بودن، جدید بودن و اعتبار دامنه
3- تعداد و کیفیت بکلینکها
4- رتبه دامنه
5- قابلیتهای SERP
هر متخصص بسته به نگاه خودش، وزن متفاوتی به فاکتورهای بالا میدهد؛ اما بسیاری از ابزارها، از جمله Ahrefs، بکلینکها و کیفیتشان را مهمترین پارامتر میدانند.
در هر صورت، اگر در ابتدای کار هستید، سراغ کلماتی که سختی بالایی دارند نروید، وقتتان هدر میرود. مخصوصاً در کلمات کلیای که برندهای بزرگ، بهخاطر اعتبار دامنهشان، رتبههای اول نتایج را قبضه کردهاند.
یکی دیگر از مزایای کلمات کلیدی Long-tail، رقابت پایین است. هدف گرفتن چندین Long-tail و جذب انبوهی از ترافیکهای کوچک، بهتر از برداشتن سنگ بزرگ و هدفگیری یک کلمه کلیدی Head با سختی بسیار بالا است.
ارزش کلمه برای کسبوکار
باید بدانید هر کلمه چه آوردهای برای کاسبیتان خواهد داشت. برای این کار، متدهای مختلفی وجود دارد.
یکی از رایجترین این متدها، تطبیق کلمات با قسمتهای مختلف قیف فروش است:
1- بالای قیف (TOFU): کاربران در این بخش، دنبال اطلاعاتی کلی در رابطه با یک موضوع خاص میگردند.
2- وسط قیف (MOFU): کاربران در این بخش، دنبال راهحلهای مختلف برای مشکلشان میگردند.
3- پایین قیف (BOFU): کاربران در این بخش، دنبال خرید محصول یا سرویس مدنظرشان هستند.
کلمات کلیدیای که مختص بالای قیف باشند، MSV بالایی دارند و میتوانند ترافیک سایت را افزایش دهند؛ اما نرخ تبدیلشان پایین است.
در نقطۀ مقابل، کلمات کلیدی پایین قیف، MSV پایینی دارند، اما از جهت آنکه نرخ تبدیل بالایی دارند، سودآور هستند.
فهم نیت سرچ، شما را در تطبیق دادن کلمات کلیدی با یکی از مراحل قیف یاری میکند.
مسئولین Ahrefs، این رویکرد را کاربردی نمیدانند. آنها دلایل خودشان را دارند که برای دور نشدن از اصل موضوع، در این مقاله راجع به آنها صحبت نخواهیم کرد.
در عوض، آن روش خودشان را برای تعیین ارزش یک کلمه برای کسبوکار ارائه کردهاند. متدی که از امتیاز 0 تا 3 را شامل میشود. در تصویر زیر این متد توضیح داده شده است.
7- ترکیبی از کلمات کلیدی Head، LSI و Long-tail آماده کنید
اگر یادتان باشد، گفتیم هدفگیری Long-tailها منطقیتر است؛ اما منظورمان این نبود که بیخیال Headها شوید! باید اهداف کوتاهمدت و بلندمدت داشته باشید.
با هدفگیری کلمات کلیدی Long-tail، در کوتاهمدت میتوانید میزان فروش محصولات و خدمات خود را افزایش دهید. با هدفگیری کلمات Head، میتوانید برای بلندمدت برنامهریزی کنید و بعد از اینکه اعتبار لازم را کسب کردید، برای این کلمات در رتبههای برتر دیده شوید؛ اتفاقی که به افزایش قابلتوجه ترافیک منجر میشود.
همچنین، با توجه به اینکه الگوریتمهای کنونی به مرتبط بودن محتوا اهمیت زیادی میدهند، استفاده از LSIها را برای هر کلمۀ کلیدیای که انتخاب میکنید، در برنامه داشته باشید.
8- فهم نیت سرچ
حالا که لیست کلمات بهدست آمده کوتاهتر شده و میدانید باید چه چیزهایی را هدف بگیرید، وقت آن است Search Intent هر کلمه مطلع شوید.
در اینجا خواهید فهمید که باید چه نوع محتوایی را برای هر کلمه تولید کنید. بلاگپست؟ لندینگ پیج؟ صفحۀ محصول؟ اخبار یا چیز دیگری؟
برای مثال، کسی که عبارت مک بوک پرو M2 را سرچ میکند، به احتمال زیاد دنبال صفحۀ محصول میگردد. در طرف مقابل، کسی که آموزش تمیز کردن لپ تاپ را جستوجو میکند، دنبال مقالهای میگردد که بهخوبی چگونگی این کار را یاد دهد.
بهترین روش برای فهم نیت سرچ، این است که کلمۀ کلیدی مدنظر را در گوگل جستوجو کنید و ببینید لینکهای نمایشی چه نوع محتوایی هستند.
خب این هم از این، بیایید هرآنچه گفتیم را جمعبندی کنیم.
گریزی از تحقیق کلمات کلیدی نیست!
فرقی نمیکند حوصلهاش را داشته باشید یا نه، فرقی نمیکند این کار را دوست داشته باشید یا نه، در هر صورت، برای رتبه گرفتن در موتورهای جستوجو و داشتن ترافیک ارگانیک مداوم، نیازمند تحقیق کلمات کلیدی هستید.
در این مقاله راجعبه چیستی کلمات کلیدی و Keyword Research و مزایایش صحبت کردیم. یک واژهنامه نوشتیم که فهم آموزش این فرایند را برایتان تسهیل کنیم و پس از آن، بعد از معرفی ابزارهای این کار، چگونگی اجرایی کردن تحقیق کلمات کلیدی را از اولین مرحله آموزش دادیم.
همانطور که گفتیم، Keyword Research مهمترین پایۀ SEO یا بهینهسازی موتورهای جستوجو است. اگر دوست دارید سئو یاد بگیرید، میتوانید از دورۀ آموزشی 0 تا 100 سئو که در وبسایت ما وجود دارد استفاده کنید.
همچنان سؤالی در این رابطه دارید که ما پاسخ ندادیم؟ حتماً در قسمت نظرات برایمان بنویسید.