المنتور چیست و چه کاربردی دارد | ایران لرن
آموزش رایگان برنامه نویسی

المنتور چیست و چه کاربردی دارد؟

بدون دیدگاه

فهرست مطالب


شما هم از علاقمندان به طراحی سایت با وردپرس هستید؟ قصد دارید وبسایت کسب و کار خودتان را بسازید؟ یا دوست دارید در یک زمان به نسبت کوتاه، به جرگهٔ طراحان وبسایت بپیوندید؟ هدفتان هرچیزی که باشد، باید با یکی از قوی‌ترین ابزارهای طراحی وبسایت، یا دقیق‌تر بگوییم، یکی از قویترین صفحه‌سازهای دنیا آشنا شوید! و این ابزار چیزی نیست جز افزونهٔ قدرتمند المنتور Elementor.

المنتور یا به طور کامل Elementor Website Builder عصای دست افراد مبتدی و حتی حرفه‌های وردپرس است و می‌تواند به تنهایی، ظاهر یک وبسایت را به کلی دگرگون کند. آن هم فقط با درگ اند دراپ، و بدون نیاز به یک خط کدنویسی! در واقع اگر وردپرس، محبوب‌ترین CMS جهان باشد که هست، المنتور، با اختلاف محبوبترین افزونه یا پلاگین صفحه‌ساز وردپرس است. المنتور در دو نسخهٔ رایگان و پرو، به طراحان و توسعه‌دهندگان ارائه شده و اگر دوست دارید با این سوپرافزونهٔ محبوب بیشتر آشنا شوید، دقایقی را در رکاب ایران‌لرن باشید.

المنتور چیست؟

المنتور چیست؟

در مطلب سیستم مدیریت محتوا CMS  به معرفی نرم‌افزارهایی پرداختیم که می‌توانند کار پیچیده و زمانبر طراحی و مدیریت وبسایت را به مراتب آسانتر کنند. دیدیم که CMSها و در رأس آنها وردپرس، از یک فرد غیرفنی و کاملاً مبتدی، یک وبمستر تمام عیار می‌سازد که می‌تواند بدون دردسر، ظاهر و محتوای وبسایت را انتخاب و مدیریت کند. اما تا وقتی با ابزار فوق‌العاده‌ای مثل المنتور کار نکرده باشیم، به عمق این سادگی و سهولت وردپرس پی‌ نخواهیم برد.

کافیست المنتور را از بانک افزونه‌های وردپرس دانلود کنیم، آنرا فعال کنیم و به صورت زنده و لحظه‌ای و با کشیدن و رها کردن (drag and drop) به تغییر شکل و شمایل وبسایتمان بپردازیم. در واقع با المنتور، کار یک برنامه‌نویس فرانت اند front-end را در چند ثانیه و فقط با انتخاب اِلِمان یا آیتم دلخواه از بین بی‌شمار آیتم مختلف انجام می‌دهید و تأثیرش را در لحظه، روی ظاهر وبسایت می‌بینید.

افزونه المنتور، شما را از سر در آوردن از HTML و CSS یا یادگیری زبان برنامه نویسی PHP راحت می‌کند و به خلاقیت شما در طراحی و چیدمان صفحات وبسایت آزادی عمل می‌دهد. البته یادمان نرود، اگر قرار باشد خیلی جدی به مقولهٔ طراحی وبسایت و توسعهٔ وب بپردازیم بد نیست که یادگیری سه مورد بالا را در رادارمان داشته باشیم. اما خوبی وردپرس و المنتور این است که برای طراحی یک سایت حرفه‌ای و کارامد، مجبور به درگیری با پیچیدگی‌های فنی نخواهیم بود.

مزایای استفاده از المنتور چیست؟

در مطلب معرفی وردپرس به تعدادی از مهمترین دلایل محبوبیت این CMS قدرتمند پرداختیم که یکی از آنها، داشتن بیشترین تعداد پلاگین یا به قول خودمان افزونهٔ کاربردی و بدردبخور بود. حالا در این قسمت، به راز محبوبیت افزونه المنتور می‌پردازیم تا ببینیم، چرا میلیون‌ها سایت وردپرسی، از این افزونهٔ توانمند استفاده می‌کنند؟ و چرا خیلی‌ها حاضر می‌شوند، بعد از مدتی کار با المنتور، برای نسخهٔ پرو یا پریمییُم آن با کمال میل هزینه کنند؟

سازگاری فوق‌العاده المنتور

یکی از موارد مهم در تعیین کیفیت یک افزونه یا پلاگین، سازگاری با سایر ابزارها و افزونه‌های فعال روی وبسایت شماست. بدون این سازگاری، مجبوریم قید تعدادی از ابزارهای بدردبخور را بزنیم تا یک وقت، مشکل و اختلالی در ظاهر یا عملکرد وبسایت ایجاد نشود. خوشبختانه افزونه المنتور، به خوبی با سایر افزونه‌ها سازگاری دارد و کار کردن با آن، خللی در باقی امکانات سایت ایجاد نخواهد کرد.

یادگیری بسیار آسان المنتور

یادگیری المنتور، با تمام مزایا و توانمندی‌های که دارد، کار بسیار راحتی است. در واقع، پیچیدگی و پیشرفته بودن المنتور، پشت رابط کاربری آسان و سرراستی که دارد پنهان شده و به هیچ وجه به چشم کاربر نمی‌آید. در این حد که هر کسی با حداقل توانایی کار با کامپیوتر، می‌تواند به راحتی از آن سر دربیاورد و در یک زمان کوتاه با آیتم‌های مختلف و طرز کارشان آشنا شود.

کلیک‌ کن، بکش، رها کن

المنتور نزدیک به بیشمار آیتم و اِلِمان و ماژول مختلف دارد. از دکمه و آیکن و پروگرس‌بار گرفته تا باکس متن و انواع ویجت و اسلایدر و غیره. و جذابیت ماجرا اینجاست که استفاده از تمام اینها، فقط و فقط با یک درگ اند دراپ (drag & drop) ساده قابل انجام است و پیچیدگی خاصی در کار نیست. یعنی به سرعت می‌توانید با همه چیز آزمون و خطا کنید و به بهترین چیدمان دلخواهتان را دربیاوردید.

آیتم المنتور

موبایل، تبلت، کامپیوتر

المنتور با تمام خروجی‌ها سازگاری دارد و صفحاتی که با آن می‌سازیم، قابلیت ریسپانسیو (Responsive) یا واکنش‌گرا بودن دارند. یعنی فرقی نمی‌کند که کاربر، وبسایت شما را از روی لپ‌تاپش ببیند، یا از طریق موبایل و تبلت. المنتور وبسایت شما را شسته و رفته و هماهنگ با تمام خروجی‌ها تحویل می‌دهد و خیالتان را از بابت منوهای کج و معوج و عکس‌ها و متن‌های از کادر بیرون زده و جداول بهم ریخته راحت می‌کند.

ویرایش زنده و لحظه‌ای

شاید کسانی که تجربهٔ طراحی وبسایت بدون المنتور یا ابزارهای مشابه آنرا داشته‌اند، بیشتر از هرکسی قدر این قابلیت را می‌دانند. آنها روند کند و آهستهٔ ذخیرهٔ تغییرات و refresh کردن صفحه و آخر سر مشاهدهٔ نتیجه در خروجی را لمس کرده‌اند و این ویژگی المنتور، برایشان حکم طلای ناب را دارد. به لطف المنتور، هر بلایی که بخواهیم سر وبسایت می‌آوریم و بدون ذخیره کردن و نگرانی از نتیجهٔ کار، نسخهٔ پیش‌نمایش سایت را مشاهده می‌کنیم. یعنی فقط زمانی به ذخیره‌سازی نیاز داریم که از نتیجهٔ کار راضی باشیم.

ساخت صفحات جدید با چند اشاره

هم نسخهٔ رایگان و هم نسخهٔ پولی المنتور که با عنوان Elementor Pro شناخته می‌شود، تعداد زیادی نمونهٔ آماده یا Template‌ در اختیار کاربر قرار می‌دهند. شما بسته به سلیقه خود یا نیاز کسب و کار مد نظر، یکی از تمپلیت‌ها را انتخاب و محتویات خودتان را جایگذاری می‌کنید و تمام! صفحهٔ شما با کمترین دردسر حاضر و آماده است. دوست دارید از چیدمان‌های خودتان بارها استفاده کنید؟ المنتور در نسخهٔ پرو، پا را فراتر می‌گذارد و به کاربر امکان ساخت قالب‌های آماده می‌دهد.

همه چیز را دستکاری کنید

بعضی‌ از طراحان وبسایت، خیلی محافظه‌کار هستند و از ایجاد تغییرات شدید استقبال نمی‌کنند. اما برخی هم هستند که از آزمون و خطا با ایده‌های تازه لذت می‌برند و علاقه‌ای به تقلید از نمونه‌های موجود ندارند. خوشبختانه در روند کار با این افزونهٔ قدرتمند وردپرس، محدودیت‌های طراحی به حداقل ممکن می‌رسند و جا برای خلاقیت باز می‌شود. المنتور به طراحان اجازه می‌دهد، اندازهٔ هر آیتم و هر بخشی از وبسایت را دستکاری کنند و به چیدمان دلخواه خودشان برسند.

طراحی وب سایت با المنتور

یکبار بساز، بی‌نهایت بار استفاده کن

کار کردن همزمان روی چند وبسایت مختلف، برای یک طراح حرفه‌ای یا یک کارآفرین پرمشغله، یک امر عادی‌ است. مزیت المنتور اینجاست که  برای هر کدام از سایت‌ها، مجبور نیستیم همه چیز را صفر شروع کنیم. همانطور که در سطرهای بالا اشاره کردیم، المنتور به شما اجازه می‌دهد، صفحهٔ ایده‌آلتان را به صورت یک نمونه یا قالب آماده ذخیره کنید و برای هر تعداد پروژه‌ای که دارید به کار ببرید.

انعطاف‌ کامل برای حرفه‌ای‌ها

المنتور یکی از مهمترین خصوصیات وردپرس، یعنی متن‌باز یا open-source بودن را به ارث برده و همین موضوع، باعث پیشرفت دوچندانش شده است. عرضهٔ یک نرم‌افزار به صورت متن‌باز، عملاً به معنی استفاده از تجربه و خلاقیت برنامه‌نویسان و طراحان سراسر دنیاست. توسعه‌دهندگان آزادند با دسترسی به کدهای نرم‌افزار، هم ابزار دلخواهشان را بسازند و هم باعث رفع اشکال و بهبود آن شوند. المنتور سال ۲۰۱۶ به بازار معرفی شد و به لطف متن‌باز بودنش در یک زمان کوتاه به موفقیت خیره‌کننده‌ای رسید.

هماهنگ با افزونه‌های سئو

کار کردن روی بهینه‌سازی وبسایت برای موتورهای جستجو یا همان SEO، به تنهایی می‌تواند سرنوشت کسب و کار شما را تغییر دهد. در فضای رقابتی امروز و با وجود رقبای زیاد در فضای کسب و کارهای آنلاین، حتی زیباترین و خوش‌ساخت‌ترین وبسایت‌ها، نامرئی باقی می‌مانند و در معرض دید مشتری قرار نمی‌‌گیرند. خوشبختانه سایت‌های وردپرسی از بابت سئو اوضاع خوبی دارند و افزونه‌های قدرتمند وردپرس، از سازگاری کاملی با المنتور برخوردارند.

المنتور به اندازه کافی سریع است

در بخش قبل به اهمیت SEO اشاره کردیم. نکتهٔ مهم اینجاست که گوگل و سایر موتورهای جستجو، روی سرعت وبسایت شما حساسیت زیادی دارند. یعنی سایت شما هرچه سریعتر بارگذاری شود، امتیاز بهینه‌سازی بهتری می‌گیرد و برای کاربران، جزو نتایج بالاتر نمایش داده می‌شود. اینجاست که سازگاری المنتور خودش را نشان می‌دهد و  با وجود زیاد کردن حجم کد، تأثیر زیادی روی سرعت نمی‌گذارد.

بهینه سازی سایت با المنتور

معایب استفاده از المنتور چیست؟

در اینکه المنتور یک افزونهٔ قدرتمند است و درست مانند وردپرس، وادی طراحی سایت را دگرگون کرده هیچ شکی نیست. اما عملکرد المنتور در بعضی از جنبه‌ها نیاز به ارتقا دارد و تبدیل شدن به یک ابزار همه فن حریف و بی‌عیب و نقص، کار چندان ساده‌ای نیست. در این قسمت به تعدادی از موارد قابل ارتقا در المنتور می‌پردازیم. با دقت به این نکته که برخی از این به اصطلاح معایب، کاملا نسبی هستند و یا فقط در شرایط خاصی خودنمایی می‌کنند.

آیا المنتور سرعت سایت را کم می‌کند؟

حتماً از مغایرت این ادعا با آخرین پاراگراف‌ بخش قبلی تعجب می‌کنید. اما چاره‌ای نیست چون در یک بررسی منصفانه، باید به تمام نظرات و حرف و حدیث‌ها اشاره کرد. وقتی یکی از آیتم‌های المنتور را به صفحهٔ وبسایت اضافه می‌کنید، در زیر پوست ماجرا، دارید کد HTML‌ سایت یا صفحهٔ مورد نظر را طولانی‌تر می‌کنید. طبیعی است که با تعدد این آیتم‌ها، سرعت سایت شما تا حدودی تحت شعاع قرار بگیرد.

اما راستش را بخواهید، این قضیه در مورد تمام پلاگین‌های صفحه‌ساز و قالب‌ساز و غیره مصداق دارد و چیز چندان نگران‌کننده‌ای نیست. هر افزونه‌ای که عناصر و المان‌های گرافیکی جذاب و باکیفیت به سایت شما اضافه کند، تا حدودی سنگین است و المنتور هم از این قاعده مستثنی نیست. مطمئن باشید اگر المنتور، تأثیر منفی محسوسی روی سایت‌ها می‌گذاشت، تا این حد پرکاربرد نبود.

ناسازگاری با برخی قالب‌ها

در مسیر طراحی سایت با وردپرس، باید به مسئلهٔ سازگاری قالب‌ها و افزونه‌ها توجه ویژه‌ای بکنید. و یکی از ایراداتی که به المنتور می‌گیرند، ناسازگاری‌اش با برخی از قالب‌ها و افزونه‌هاست. اما لازم است در توضیح این قضیه به دو مورد اشاره کنیم. یکی اینکه وردپرس به شکل سرگیجه‌آوری قالب و پلاگین دارد و این هم نقطهٔ قوتش است و هم نقطهٔ ضعف.

نقطهٔ قوت از این بابت که تنوع امکانات و ابزارها باعث آزادی عمل کاربران و طراحان می‌شود. نقطهٔ ضعف هم به این دلیل که تمام این امکانات با نهایت کیفیت و بر اساس استانداردهای موجود ساخته نمی‌شوند. یادمان نرود که این افزونه، همانند وردپرس متن‌باز است و اگر با برخی از ابزارها هماهنگ نباشد، دلیلی بر ضعفش نیست. بلکه این ایراد، متوجه توسعه‌دهندگان و سازندگان آن قالب‌هاست.

نارضایتی توسعه‌دهندگان حرفه‌ای

یکی دیگر از ایراداتی که به المنتور می‌گیرند، عدم پشتیبانی از ابزارهای پیچیدهٔ توسعهٔ وب است. مواردی مثل فرم‌های سفارشی پیشرفته یا ACFها، Toolset یا PODS که همگی جزو ابزارهای برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان حرفه‌ای وب به شمار می‌روند و ربطی به کاربران عادی و طراحان مبتدی ندارند. موارد اینچنینی، برنامه‌نویسان را برای ایجاد ویجت‌های جدید، یا ویرایش مستقیم المان‌ها به زحمت انداخته است. از نظر حرفه‌‌ای‌ها، این افزونهٔ محبوب بیش از آنکه به فکر برنامه‌نویسان و دولوپرها بوده باشد، رفاه کاربران عادی را هدف گرفته‌ است.

توسعه دهندگان المنتور

امکانات نسخه رایگان المنتور

در ابتدای مطلب به دو نسخهٔ رایگان و پولی المنتور اشاره کردیم و در این قسمت خیال علاقمندان را برای شروع کار با نسخهٔ رایگان راحت می‌کنیم. چون نسخهٔ رایگان این افزونه، به اندازهٔ کافی کارامد و پر و پیمان هست که شما را لنگ نگذارد و امکان ایجاد صفحات استاندارد و خوش قیافه را برایتان فراهم سازد. اما بهرحال، اگر بخواهید طراحی وب را به مراحل پیشرفته‌تری ارتقا بدهید، از تهیهٔ نسخهٔ پرو پشیمان نخواهید شد. برخی از امکانات نسخهٔ رایگان المنتور عبارتند از:

ویژگی‌های کلی نسخهٔ رایگان

  • امکان استفاده از drag & drop برای تغییر ظاهر وبسایت
  • تعداد زیادی ویجت widget‌ و نزدیک به ۳۰۰ نمونه یا template‌ آماده
  • ویرایش ظاهر سایت بدون نیاز به کدنویسی
  • استفاده از امکان mobile editing‌ برای نمایش مطلب صفحات وب در دستگاه‌‌های موبایل
  • ترجمهٔ رابط کاربری به ۵۰ زبان دنیا

امکانات طراحی در نسخهٔ رایگان

  • استفاده از گرادینت (ایجاد طیف رنگی) برای زمینهٔ صفحات Background Gradient
  • قرار دادن لایه‌های اضافی از رنگ و یا تصویر دلخواه روی زمینهٔ صفحات
  • استفاده از ویدیو برای زمینهٔ صفحات
  • ابزار shape divider‌ برای جداسازی قسمت‌های مختلف صفحات
  • امکان ساخت وبسایت‌های تک‌صفحه‌ای
  • ویرایش و سفارشی‌سازی صفحات لندینگ‌ (صفحات اصلی سایت) با کمک Elementor Canvas

قابلیت دستکاری فونت در نسخه رایگان المنتور

  • تعیین تمام خصوصیات فونت‌ از جمله اندازه و وزن و استایل و فاصلهٔ حروف و غیره
  • مشاهدهٔ تغییرات انجام گرفته روی فونت در پخش پیش‌نمایش یا font preview
  • امکان ایجاد سایه برای متن‌های مهم با قابلیت text shadow

امکانات چیدمان یا لی‌اوت صفحه در نسخه رایگان المنتور

  • تغییر و کنترل بخش‌ها یا Sectionهای مختلف با دستکاری عرض و ارتفاع
  • کنترل کامل روی عرض و حد فاصل بین ستون‌ها
  • امکان استفاده از تگ‌های عنوان برای بهبود SEO
  • امکان تعیین Margin‌ و Padding برای سکشن‌ها، ستون‌ها و ویجت‌ها
  • معرفی قابلیت z-index و امکان پشت یا جلوی هم قرار دادن سکشن‌ها، ستون‌ها و ویجت‌ها

ویژگی‌های مخصوص موبایل نسخه رایگان المنتور

  • ساختن صفحات یا وبسایت‌های کاملا واکنش‌گرا (responsive) برای موبایل
  • نمایش یا پنهان‌سازی عناصر مختلف با توجه به نمایش در موبایل، تبلت و …
  • افزودن breakpointهای سفارشی برای مشاهدهٔ بهتر در موبایل و تبلت

امکانات بازاریابی نسخه رایگان المنتور

  • ویجت مخصوص لیست قیمت برای کاتالوگ‌ها و محصولات
  • ایجاد و مدیریت لندینگ پیج‌
  • قرار دادن ویجت امتیازدهی برای جلب اعتماد مشتریان

ویژگی‌ ذخیرهٔ قالب‌ها در نسخه رایگان المنتور

  • امکان ساخت صفحات با بلوک‌ها و تمپلیت‌های آماده
  • استفادهٔ مجدد از صفحات ساخته و ذخیره‌ شده در آرشیو قالب‌ها

امکانات تعاملی و رسانه‌ای در نسخه رایگان المنتور

  • قرار دادن باکس Google maps برای تعیین مکان دفتر یا فروشگاه
  •  امکانات فول اسکرین عکس‌ها و ویدیوها برای کاربران
  • استفاده از ویجت Soundcloud برای پخش موسیقی در بازدید کاربر از وبسایت
  • استفاده از انیمیشن‌‌ در حالت‌های hover و entrance جهت ارتقای ظاهر تعاملی وبسایت

ویژگی‌های تخصصی و پیشرفته نسخه رایگان المنتور

  • سفارشی‌سازی حالت‌های Maintenance Mode و Coming Soon در زمان ایجاد تغییرات در وبسایت
  • ایجاد افزونه‌ها و قالب‌ها با کمک API
  • اضافه کردن کدهای CSS به سکشن‌ها، ویجت‌ها و صفحات
  • قابلیت Replace URL‌ برای ریدایرکت کردن به آدرس جدید
  • استفاده از قابلیت Version control برای مشاهده یا فعال‌سازی نسخه‌های قبلی صفحات
  • وارد کردن مستقیم کد HTML به ویجت HTML
  • گزینه‌هایی برای کاهش حجم تصاویر
  • پشتیبانی از زبان‌های راست‌ به چپ (RTL) و چپ به راست (LTR)

قیمت افزونه المنتور پرو

ممکن است با وجود تمام امکانات نسخهٔ رایگان المنتور، باز هم قصد داشته باشید که کارتان را در سطح پیشرفته‌تری انجام دهید. یا شاید بعد از انجام چند پروژه و تسلط کامل به المنتور، شیفتهٔ کار با آن شدید و خواستید نسخهٔ پرو را تهیه کنید. در این صورت بد نیست که از قیمت طرح‌های مختلف نسخهٔ Pro آگاه باشیم:

  • Essential سالی ۴۹ دلار برای طراحی ۱ وبسایت
  • Advance سالی ۹۹ دلار و برای طراحی ۳ وبسایت
  • Expert سالی ۱۹۹ دلار و برای طراحی ۲۵ وبسایت (انتخاب اکثریت)
  • Studio سالی ۴۹۹ دلار و قابل استفاده برای ۱۰۰ وبسایت (مخصوص تیم‌های کوچک طراحی وبسایت)
  • Agency سالی ۹۹۹ دلار و قابل استفاده برای ۱۰۰۰ وبسایت (مخصوص شرکت‌های فعال در طراحی وبسایت)

قیمت افزونه المنتور پرو

المنتور برای چه سایت­هایی جواب می‌دهد؟

المنتور از انعطاف فوق‌العاده‌ای برخوردار است و امکانات لازم برای انواع و اقسام وبسایت‌ها را دارد. از سایت‌های پروفایلی و شخصی تا فروشگاهی و شرکتی، یا خبری و هنری و غیره. اگر هم به دنبال کاربردهای خیلی پیچیده و ایجاد ماژول‌ها و امکانات فوق‌‌پیشرفته باشید که هنوز در مارکت افزونه‌های وردپرس یا المنتور نیست، با یادگیری کدنویسی PHP و گذراندن آموزش طراحی سایت با وردپرس محدودیتی برای پیاده‌ کردن ایده‌هایتان نخواهید داشت.

جمع بندی

امروز در حوزهٔ طراحی وبسایت، شاهد رشد تصاعدی صفحه‌سازها و قالب‌سازهای ریز و درشت هستیم. بعضی از آنها بیشتر به درد کاربران عادی می‌خوردند و بعضی هم روی توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان وب تمرکز دارند. المنتور یکی از قوی‌ترین و ساده‌ترین ابزارهای وردپرس است که در واقع، صفحه‌ساز شماره یک جهان به شمار می‌رود. این ابزار در تغییر ظاهر وبسایت و ایجاد صفحات و قالب‌های جذاب و کاربردی همه‌فن‌حریف است و فرزند خلف وردپرس محسوب می‌شود. اگر به طراحی وبسایت با این قبیل ابزارها علاقمند هستید، مطالب را از طریق وبلاگ ایران‌لرن یا دوره‌های آموزش آنلاین دنبال کنید.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر