فهرست مطالب
هوش مصنوعی قرار است همهچیز را تغییر دهد! البته این تغییرات محدود به یک سال اخیر و بعد از عرضۀ ChatGPT نیستند؛ کمپانیهای بزرگ مثل گوگل، مدتها است که تلاش میکنند از AI برای بهبود عملکرد محصولاتشان نهایت بهره را ببرند.
الگوریتم برت گوگل یکی از دستاوردهای هوش مصنوعی است که بهمعنای واقعی کلمه دنیای سرچ را دگرگون کرد. این الگوریتم اولین آپدیت مبتنی بر AI از گوگل نبود؛ منتهی اثرگذاری آن که به بهبود چشمگیر تواناییهای گوگل منجر شد.
در این مقاله قرار است راجعبه همین موضوع صحبت کنیم و ببینیم الگوریتم برت چیست. طبیعتاً، اول از همه سراغ تعریف آن خواهیم رفت.
الگوریتم برت گوگل چیست؟
BERT که مخفف Bidirectional Encoder Representations from Transformers است، نام یک مدل انقلابی ماشین لرنینگ است که دنیای پردازش زبان طبیعی یا بهعبارتی NLP را برای همیشه دگرگون کرد!
این مدل در سال 2018 توسط متخصصان گوگل ساخته شد و از اکتبر 2019، راه خود را به دنیای موتورهای جستوجو باز کرد و رسماً الگوریتم برت گوگل به وجود آمد.
در روزهای ابتدایی، عملکرد این الگوریتم به زبان انگلیسی محدود بود؛ ولی با گذر زمان، زبانهای بیشتری زیر چتر پوشش آن قرار گرفتند که از جملۀ آنها، زبان فارسی بود.
نحوۀ عمکلرد برت (در ادامه بیشتر به این موضوع میپردازیم)، تا حد زیادی شبیه هوش مصنوعیهای تولیدکننده (Generative AI) است. برت سعی میکند با حدس زدن عبارات قبل و بعد کوئریها، منظور جستوجوکننده را بهتر از همیشه بفهمد.
به زبان ساده و قابلفهم بگوییم: برت به گوگل کمک میکند تا منظور کوئریهای سختفهم را رمزگشایی کند.
یعنی بعد از برت، گوگل میتواند تفاوتهای ظریف در معانی عبارات را بهتر بفهمد و با درک بهتر آنها، نتایجی را به جستوجوکننده نشان دهد که بیشترین ربط ممکن را به خواستۀ او داشته باشند.
عموم مردم، وقتی قصد جستوجو راجعبه موضوعی مشخص را داشته باشند، از زبان محاورهای استفاده میکنند؛ نوعی از صحبت کردن که قبل از برت، گوگل برای فهمش دچار مشکل میشد؛ منتهی این الگوریتم مشکل را حل کرد.
البته فراموش نکنیم برت قبل از اینکه یک الگوریتم گوگل باشد، یک پروژ تحقیقاتی اوپن سورس است که هرکس بخواهد میتواند از آن برای توسعه استفاده کند؛ به همین خاطر، بیشتر مقالات انگلیسی در رابطه با این عبارت، ربطی به دنیای سرچ ندارند و آن را از جنبۀ علمی بررسی میکنند.
اینجا از شما دعوت میکنیم مقالۀ زیر پوست الگوریتمهای سئو گوگل چه میگذرد را بخوانید. در آن مقاله، کامل و مفصل راجعبه چیستی الگوریتمها و البته انواع مختلف آنها صحبت کردهایم.
برگردیم سراغ موضوع خودمان؛ بیایید با کاربردهای برت هم آشنا شویم
الگوریتم برت چه کاربردهایی دارد؟
همانطور که گفتیم، هدف اصلی برت کمک به بزرگترین موتور جستوجوی دنیا، یعنی گوگل، برای فهم بهتر کوئریها است؛ در نتیجۀ این امکان، BERT کاربردهای متعددی از خود نشان میدهد:
- پاسخ به سؤالات جستوجوکننده؛
- ارائۀ چکیدۀ صفحات؛
- پیشبینی جملات بعد از نوشتن یک یا چند عبارت؛
- ارائۀ پاسخهای محاورهای؛
- ایجاد شفافیت در رابطه با عبارات و کلمات دارای چند معنی؛
- ابهامزدایی از احساس پشت کلمات؛
- طبقهبندی احساسات مختلف در رابطه با عبارات؛
- شناسایی اسامی و نامها؛
علاوهبر اینها، برت در ترجمۀ متون، تشخیص پلاگریسم (سرقت ادبی)، استخراج اطلاعات مدنظر، دستهبندی نیت کاربر از جستوجو و… هم کاربرد دارد.
اگر موافق باشید، در بخش بعدی موضوع را عمیقتر بررسی کنیم.
برت چه نوع چالشهایی را از بین میبرد؟
بسیاری از چیزها هستند که ما بهعنوان انسان، خیلی راحت آنها را درک میکنیم؛ ولی ماشینها، از جمله موتورهای جستوجو، در فهم آنها با مشکل مواجه میشوند.
برت آمد که این چالشها را از بین ببرد.
مشکلات مربوط به کلمات
کلمات زندگی را شکل میدهند! هر محتوای جدیدی که بیرون میآید، فارغ از فرمتش، پر از کلمات است! واژهها زمانی مشکلساز میشوند که یک موردشان چندین معنی داشته باشد یا بدتر، مبهم باشد.
برت چالشهای مرتبط با جملات مبهم را از بین میبرد. جملاتی که از چندین و چند کلمه با معانی مختلف تشکیل شده باشند.
مفهوم کلمات
معنای کلمات، وقتی در جملهای به کار برده میشوند، میتواند زمین تا آسمان تفاوت داشته باشند!
کلمۀ شیر را در نظر بگیرید. تا جمله را نبینیم، نمیتوانیم بفهمیم منظور شیر نوشیدنی است، یا سلطان جنگل یا شیر آب. یا شاید حتی کلمۀ Share با لحنی محاورهای با حروف فارسی نوشته شده باشد!
وقتی از این نوع کلمات در جملات طولانی و بهشکلی تکراری استفاده شود، فهم معنی سختتر هم میشود؛ برت این چالش را هم برطرف کرد.
این هم از این؛ در بخش بعدی دلیل مهم بودن الگوریتم برت گوگل را بررسی میکنیم.
دلیل اهمیت برت چیست؟
همانطور که بالاتر هم گفتیم، برت در اصل یک مدل یادگیری ماشین بود که توسط متخصصان یکی از بزرگترین کمپانیهای حوزۀ تکنولوژی دنیا، یعنی گوگل ساخته شد؛ بنابراین، طبیعی است سازندگان در خط مقدم بهره بردن از این مدل باشند.
گوگل از قابلیتهای برت که به لطف هوش مصنوعی محقق میشوند، برای بهتر کردن توانایی جستوجویش استفاده کرده و میکند؛ بعد از اینکه برت در سال 2019 بهعنوان آپدیتی از گوگل معرفی شد، مرتبط بودن و دقت نتایج جستوجو بهمیزان چشمگیری بهبود پیدا کرد؛ به این ترتیب، گوگل اطمینان حاصل میکند که کاربرانش به پاسخی که دنبالش هستند خواهند رسید.
گفتیم که مهمترین خاصیت برت، توانایی پردازش کوئریهای طولانی و مبهم است. مدلهای پردازش زبانی قبلی، در مواجهه با چنین کوئریهایی با مشکل مواجه میشدند؛ ولی برت بهخاطر قابلیتهایش، میتواند ارتباط بین کلمات را تشخیص دهد و از نیت کاربر رمزگشایی کند.
علاوهبر اینها، الگوریتم برت میتواند تفاوتهای جزئی را شناسایی کند و مفهوم درست را تشخیص دهد. مثل همان مثالی که از کلمۀ شیر در همین مقاله آوردیم. با کمک برت، گوگل میتواند بفهمد منظور شما کدام شیر است.
دلیل اهمین این الگوریتم همین موارد هستند. تقویت توانایی فهم زبان محاورهای، به برت و در اصل گوگل کمک میکند تا مرتبطترین پاسخها و نتایج را به کاربر نشان دهند؛ حتی اگر کوئری با کوچهبازاریترین حالت زبان نوشته شده باشد.
همچنین، برت به بهتر شدن اسنیپتهای گوگل هم کمک زیادی کرد؛ چون همانطور که بالاتر گفتیم، این الگوریتم میتواند اطلاعات مدنظر کاربر را از صفحات استخراج کنید و بهشکلی خلاصه به او نمایش بدهد.
بهطور کلی، اغراق نیست اگر بگوییم برت موتور جستوجو گوگل را تغییر داد؛ تغییری در جهت درک بهتر نیت کاربر و تشخیص راحتتر تفاوتهای جزئی در معانی و مفاهیم کلمات زبانهای گوناگون.
جلوتر، بهطور مفصل راجعبه این تغییرات صحبت میکنیم؛ اما قبل از آن، لازم است راجعبه طرز کار این الگوریتم صحبت کنیم.
برت چطور کار میکند؟
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم، برت بهجای بررسی موردی هر کلمۀ یک جمله، تمام جمله را زیر ذرهبین میبرد و از این طریق سعی میکند معنای هر کلمه را متوجه شود؛ یعنی سعی میکند با استفاده از کلمات دیگری که در جمله هستند و پیدا کردن ارتباط آنها با یکدیگر، معنای هر کلمه را بفهمد؛ به عبارتی، برت برای اینکه بفهمد هر کلمه چه معنایی دارد، به کلمات قبل و بعد از آن نگاه میکند.
خب این اتفاق باعث میشود تشخیص نیت کاربر از جستوجو هم راحتتر باشد.
البته، طبق ادعای گوگل که در وبلاگشان مطرح شده است، رسیدن به نقطهای که فهم کوئریها تا این حد راحتتر شود، فقط از طریق توسعۀ نرمافزاری ممکن نبود؛ آنها باید از سختافزارهای جدیدی استفاده میکردند و این کار را هم انجام دادند.
این وسط کلی اتفاق فنی رخ میدهد که لزومی نمیبینیم به آنها بپردازیم!
گوگل با افزودن برت به موتور جستوجوی خود و دخیل کردنش در رتبهبندی و Featured Snippets، توانست کارش را خیلی بهتر انجام دهد؛ یعنی توانست خیلی بهتر نیاز کاربران را با ارائۀ اطلاعاتی که موردنیازشان است، برطرف کند.
همانطور که بالاتر وعده دادیم، میخواهیم در بخش بعدی راجعبه تغییرات این الگوریتم روی دنیای سرچ صحبت کنیم.
BERT چه تغییراتی در سرچ گوگل رقم زد؟
از آنجا که تغییرات بیش از یکی دو مورد هستند، اجازه دهید هرکدام را بهصورت جداگانه بررسی کنیم.
برت درک گوگل از زبان انسانها را متحول کرد
همانطور که گفتیم، تا قبل از برت، نهتنها موتور جستوجوی گوگل، بلکه تقریباً تمام انواع هوشهای مصنوعی، ضعف زیادی در فهم زبان محاورهای یا به قول خودمان کوچهبازاری داشتند؛ ولی خب مدل زبانی BERT، تکنولوژی این حوزه را بهمقدار چشمگیری جلو برد.
گوگل با وارد کردن این دستاورد حوزۀ هوش مصنوعی به الگوریتمهای جستوجویش، توانایی خود در فهم و درک کوئریهای طولانی و محاورهای به طرزی حیرتانگیز افزایش داد. حتی میتوانیم بگوییم دنیای موتورهای جستوجو را وارد فاز جدیدی کرد.
بهبود چشمگیر پردازش سرچهای صوتی
با نگاه به آمارهایی که در وبسایت DemandSage راجعبه سرچ صوتی منتشر شده است، دو مورد از آنها خیلی جالب به نظر میرسند:
- هر ماه 1 میلیارد سرچ صوتی انجام میشود؛
- پیشبینی میشود بازار اسپیکرهای هوشمند (با قابلت سرچ صوتی)، تا پایان سال 2024 به صنعتی 30 میلیارد دلاری تبدیل شود.
یکی دیگر از تغییرات بزرگی که BERT در دنیای جستوجو رقم زد، بهبود پردازش و فهم سرچهای صوتی بود؛ که آن هم نتیجۀ فهم بهتر زبان محاورهای است. مسلماً کسی که قرار است بهصورت صوتی سرچ کند، با لحن رسمی کارش را انجام نمیدهد! خودمانی حرف میزند، محاورهای میپرسد.
خوب است راجعبه آمار بهخصوص دیگری که دو دستاورد برت را تلاقی میدهد هم صحبت کنیم. طبق آماری که در همان منبع منتشرشده، بیش از 40 درصد نتایج سرچ صوتی، از Featured Snippets حاصل میشود. بالاتر گفتیم که برت به لطف قابلیت خلاصهسازی و استخراج اطلاعات ضروری، توانست کاری کند گوگل اسنیپتهای خیلی مفیدتری به جستوجوکننده نشان دهد.
رخداد جهشهای بزرگ در سئو بینالمللی
ساختاری که برت روی آن بنا شده است، محدود به زبان انگلیسی نیست؛ یعنی این الگوریتم (یا اینجا بهتر است بگوییم مدل زبانی)، با پترنها و تکنیکهایی کار میکند که روی تمام زبانها کاربرد دارند؛ یعنی میتوان برای فهم زبان محاورهای زبانهای مختلف از آن استفاده کرد.
پس امکان انتقال این فهم عظیم، از زبان انگلیسی به زبانهای دیگر فراهم است و این موجب تغییرات گستردهای در دنیای سئو شده است.
بهطور مشخص، بعد از mum که گفتیم میتوان آن را بهروزرسانی برت دانست، گوگل دیگر برای پاسخدهی خود را به زبان جستوجوکننده محدود نمیکند. یعنی ممکن است کوئری انگلیسی باشد و چون در منابع انگلیسی پاسخ مناسبی پیدا نمیشود، بهترین جواب ممکن از منابع غیرانگلیسی استخراج و بهشکل Featured snippet به کاربر نمایش داده شود.
فهم بهتر تفاوتهای ظریف متنی و کوئریهای مبهم توسط گوگل
بعد از عرضۀ BERT، خیلی از وبمسترها و کارشناسان سئو ناراحت بودند که صفحاتشان رتبههای برتر را از دست دادهاند؛ البته که این تغییر بهخاطر بهتر شدن گوگل بود؛ قبلتر که گوگل در درک کوئریهای پیچیده و طولانی ضعیف بود، سایتها میتوانستند با روشهای مختلف، صفحاتشان را به جایگاههای نخست صفحات نتایج برسانند؛ بدون اینکه ارتباطی بین محتوای آنها و نیت کاربر از جستوجو وجود داشته باشد.
منتهی، همانطور که بارها گفتیم، بعد از عرضۀ این الگوریتم، درک گوگل رشد چشمگیری داشت و حالا نتایج خیلی مرتبطتری به تمام کوئریها، اعم از کوئریهای مبهم میدهد.
بهخاطر این تغییرات بزرگ، ذهنیتی مبنی بر استفادۀ گوگل از برت در تمام جستوجوها ایجاد میشود؛ که اینطور نیست!
آیا گوگل برای تمام جستوجوهایی که انجام میشوند از برت کمک میگیرد؟
کوتاه بگوییم: نه!
بهطور میانگین، برت وظیفۀ بهینه کردن پاسخ به 1 مورد از هر 10 سرچ انجامگرفته به زبان انگلیسی را بر عهده دارد. همان کوئریهایی که پیچیده هستند و با لحنی محاورهای نوشته شدهاند؛ همانهایی که طولانیتر هستند.
البته که همۀ سرچها به این صورت انجام نمیشوند؛ کلی از افراد مشخصاً میدانند دنبال چه چیزی هستند و آن را در قالب یک کوئری دو کلمهای در این موتور جستوجو سرچ میکنند. مثلاً وقتی کسی دنبال اطلاعات راجعبه برند Apple باشد، خیلی راحت نام این برند را جستوجو میکند.
در رابطه با این کوئریها، هیچ نیازی به کمک BERT وجود ندارد و گوگل همانطور که قبلاً هم خیلی خوب آنها را پاسخ میداد، همچنان میتواند مرتبطترین نتایج را برای آنها آماده کند و به جستوجوکننده نشان دهد.
چون برت یک الگوریتم گوگل است، مطمئناً خیلی از شما خوانندگان میخواهید بدانید چطور باید سایتتان را بهینه کنید تا خوشایند آن جلب شود و راهتان به رتبههای برتر باز شود. در بخش بعدی، به همین موضوع میپردازیم.
روشهای بهینهسازی سایت برای این الگوریتم برت گوگل
برخی از حرفهایترینهای حوزۀ سئو، معتقدند چیزی بهعنوان بهینهسازی برای برت معنا ندارد! همچنان، مهمترین چیزی که موجب خوشایند این موتور جستوجو و تمام الگوریتمهایش میشود، خلق محتوای عالی است.
یک پله عقبتر برویم؛ ، توصیۀ اصلی گوگل برای تصاحب جایگاههای برتر، قرار دادن کاربر و نیازش در مرکز توجه است. از آنجایی که برت میتواند نیت کاربر از جستوجو را خیلی خوب متوجه شود، باید محتوایی آماده کنید که کاملاً مرتبط با خواستۀ کاربر باشد.
با این وجود، در این بخش، از تکنیکهایی خواهیم گفت که نهتنها برت آنها را میپسندد، بلکه بهطور کلی خواستههای گوگل را تأمین میکنند.
درستنویسی
مدتها است که آپدیتهای جدید گوگل یک چیز را بهشکلی واضح بیان میکنند؛ آن هم اینکه محتوا باید برای کاربر تهیه شود و نه برای جلب خوشایند رباتهای خزنده (Crawler)؛ بنابراین، در قید و بند استفادۀ از عین کلمات کلیدی نباشید!
هنوز که هنوزه، بسیاری از وبمسترها برای اینکه نشان دهند دنبال رفع نیاز جستوجوکننده هستند، سعی میکنند از کلمات کلیدی دقیقاً به همان شکلی استفاده کنند که کاربر در کوئری آنها را مینویسد! حتی گاهی خوانایی متن را هم قربانی میکنند. مثلاً فرض کنید یکی از عباراتی که مردم برای کسب اطلاعات راجعبه برت جستوجو میکنند، “برت چیست الگوریتم” باشد! همینقدر بیمعنی.
خب اگر ما بخواهیم از عین آن در بلاگپست استفاده کنیم، مسلماً جملهای بیمعنی ایجاد خواهد شد که به خوانایی مقاله آسیب میرساند. علاوهبر این، نوشتن کلمات با غلط املایی، چون مخاطبان اینطور سرچ میکنند هم از این نوع اشتباهها است.
این اقدامات نهتنها کمکی به سئو سایت نمیکنند، بلکه باعث خدشهدار شدن اعتبار سایت خواهند شد.
یادتان باشد گوگل زبان طبیعی و محاورهای را میفهمد؛ برای اینکه ثابت کنید قصد رفع نیاز کاربر را دارید، لازم نیست عین اشتباهات آنها را در متنتان تکرار کنید.
بهینهسازی برای نیت کاربر از جستوجو
فهمیدیم که استفادۀ از عین کلمات کلیدی، دیگر راهکار اصلی برای تصاحب جایگاههای برتر نیست! پس برای رفتن به آن بالا بالاها چه باید کرد؟
بهجای توجه بیش از حد به کلمات کلیدی، تمرکزتان را روی نیت کاربر از جستوجو بگذارید. بررسی کنید کاربر با جستوجوی هر عبارت میخواهد به چه چیزی برسد. آیا قصد خرید دارد یا فقط میخواهد راجعبه موضوعی مشخص اطلاعات بیشتری داشته باشد؟ وقتی نیت را بفهمید، میتوانید با تهیۀ محتوایی مناسب، به بهترین شکل ممکن نیاز او را برطرف کنید؛ گوگل عاشق چنین رویکردی است!
آگاهی از ارتباط معنایی بین کلمات
فرقی نمیکند محتواهای سایتتان به چه زبانی آماده میشوند؛ باید ارتباط معنایی بین کلمات را پیدا کنید و مترادفها را بشناسید؛ بهجای اینکه کیورد را بارها و عین همان شکلی که توسط کاربر جستوجو میشود در متنتان داشته باشید، میتوانید سراغ جایگزینهایی بروید که همان معنی را میرسانند.
باز هم یادآور میشویم که گوگل بعد از برت میتواند ظرافتهای زبانی را تشخیص دهد و متوجه شود منظور شما همان کلمۀ کلیدی است؛ منتهی آن را به شکلی متفاوت نوشتهاید.
اینکار باعث میشود متنتان خوانایی بهتری داشته باشید و در نهایت، تجربۀ کاربری خیلی بهتری رقم بزنید.
تولید محتوای با کیفیت
تقریباً غیرممکن است راجعبه تکنیکهای بهینهسازی سایت صحبت کنیم و حرفی از محتوای با کیفیت به میان نیاید.
اگر بگوییم گوگل با همۀ آپدیتهایش تلاش کرده تا خلق محتوای با کیفیت را به اصلی اساسی در دنیای اینترنت تبدیل کند، بیراه نگفتهایم.
همانطور که بالاتر هم گفتیم، صفحهای به جایگاههای برتر میرسد که خیلی خوب به نیت کاربر از جستوجو پاسخ دهد؛ این کار با خلق محتوای دستاول، بهروز، معتبر و البته مفید، محقق میشود؛ محتوایی که مشکل کاربر را برطرف کند.
قبلاً در مقالات مختلف راجعبه E-A-T و نسخۀ کاملتر آن، یعنی E-E-A-T صحبت کردهایم. به بیان خیلی ساده، این فرمول (نسخۀ کاملتر) میگوید محتوا باید نمایانگر تجربه (Experience)، تخصص (Expertise)، اعتبار (Authority) و اعتماد (Trust) باشد. چنین محتواهایی با کیفیت محسوب میشوند و خیلی راحتتر به بالای صفحات نتایج میروند.
ارائۀ بهترین تجربۀ مطالعۀ ممکن
در نهایت میرسیم به تجربۀ کاربری؛ وقتی صحبت از محتوا (با فرمت متن) در میان باشد، تهیۀ متنی که خوانایی خوبی داشته باشد، همان خلق تجربۀ عالی کاربری است.
محتوایی خوب است که کاربر با میل و اشتیاق آن را تا انتها بخواند. پس فقط ارائۀ اطلاعات مهم و بهروز کافی نیست! این اطلاعات باید بهشکلی جذاب ارائه شوند تا از ترک سایت توسط کاربر جلوگیری شود.
داستانسرایی تکنیکی است که احتمالاً به گوش همۀ شما خورده باشد. انسانها ذاتاً داستان را دوست دارند و اگر زمینهای داستانی به محتوا ببخشید، درگیر کردن خواننده کار بسیار راحتتری خواهد بود.
استفاده از فرمتهای مختلف محتوایی را فراموش نکنید. محتوایی که فقط متن باشد، به احتمال خیلی زیاد حوصلۀ خواننده را سر میبرد؛ در عوض، وقتی در کنار متن از انواع دیگر محتوا مثل عکس، ویدیو و حتی صوت استفاده کنید، تمایل کاربر برای خواندن محتوا تا انتها بیشتر میشود.
از منظر سئو، این درگیر شدن و تعامل گرفتن، سیگنالی مثبت به گوگل و دیگر موتورهای جستوجو میفرستد، مبنی بر اینکه صفحۀ موردبحث، لیاقت کسب رتبههای برتر را دارد.
همانطور که گفتیم، این تکنیکها هم برت را راضی میکنند و هم بهطور کلی باعث میشوند گوگل بیشتر محتوای سایتتان را دوست داشته باشد.
قبل از اینکه مقاله را به پایان ببریم، بیایید راجعبه یک موضوع دیگر هم صحبت کنیم و برت را با یک الگوریتم دیگر از این موتور جستوجو مقایسه کنیم.
الگوریتم BERT و RankBrain چه تفاوتهایی با هم دارند؟
رنک برین در سال 2015 به یکی از الگوریتمهای گوگل تبدیل شد و از همان ابتدا وظیفۀ خطیر درک نیت کاربر از جستوجو را بر عهده گرفت. اگر دوست دارید اطلاعاتتان راجعبه آن کامل باشد، مقالۀ هرآنچه که باید راجعبه الگوریتم رنک برین گوگل بدانید را بخوانید.
رنک برین حاصل اولین تلاشهای گوگل برای بهرهگیری از هوش مصنوعی در دنیای جستوجو بود. با اینکه بسیاری از قابلیتهای برت شباهت زیادی به تواناییهای RankBrain دارند، ولی این دو الگوریتم کاملاً از یکدیگر مجزا هستند.
اول از همه اینکه رنک برین بهصورت موازی با الگوریتمهای دیگر گوگل کار میکند؛ به بیان سادهتر، سایر الگوریتمها رتبهبندی را انجام میدهند و رنک برین در نقش متعادلکننده وارد گود میشود.
این الگوریتم با تفسیر نیت کاربر از جستوجو، به گوگل کمک میکند تا در نتایج صفحاتی را نشان دهد که شاید لزوماً عین کلمۀ کلیدی در آنها به کار نرفته باشد. مثال زیر را ببینید؛ گوگل متوجه شده که کاربر دنبال برج ایفل میگردد، بدون اینکه اسمی از آن برده شده باشد:
ولی برت رویکردی کاملاً متفاوت دارد. در حالی که الگوریتمهای سنتیتر سعی میکنند با نگاه به محتوای صفحات موضوع آن را درک کنند، این مدل زبانی که حالا جزو الگوریتمهای گوگل به حساب میآید، با بررسی محتوای قبل و بعد یک کلمه سعی میکند بیشترین ارتباط ممکن را پیدا کند.
در نهایت، هر دو الگوریتم، بهمنظور پردازش بهتر کوئریها و فهم دقیق معانی کلمات مورداستفاده قرار میگیرند؛ منتهی همانطور که گفتیم، با رویکردهایی کاملاً متفاوت.
اینطور بگوییم که برت با هدف جایگزینی رنک برین به وجود نیامده است! گوگل ممکن است از متدهای مختلفی برای فهم یک کوئری استفاده کند؛ یعنی برت کار خود را میکند و دیگر الگوریتمها مثل رنک برین هم راه خود را میروند.
این هم از این؛ برویم سراغ جمعبندی.
برت، الگوریتمی که گوگل را بسیار تواناتر از قبل کرد!
در این مقاله فهمیدیم الگوریتم برت گوگل چیست و چه تفاوتهای بزرگی را رقم زد. BERT که در اصل یک مدل زبانی ساختهشده توسط متخصصان گوگل بود، به صف الگوریتمهای این موتور جستوجو پیوست تا با کمک هوش مصنوعی، کوئریهای پیچیده خیلی بهتر از قبل پردازش شوند.
سعی کردیم راجعبه تمام جوانب BERT صحبت کنیم و آن را از همه نظر بررسی کنیم؛ به همین خاطر، علاوهبر تعریف آن، راجعبه دلایل اهمیتش، چالشهایی که از بین میبرد، تأثیرش بر دنیای سئو، راهکارهای جلب رضایتش و البته تفاوت آن با الگوریتم رنک برین هم صحبت کردیم.
امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد؛ اگر همینطور است، لطفاً لینک آن را برای دوستانتان هم بفرستید.
در انتها هم از کسانی که دوست دارند سئو را بهصورت تخصصی یاد بگیرند، دعوت میکنیم دورۀ صفر تا صد سئو را تهیه کنند.