شناساندن سایت به گوگل | آپدیت 2023 | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

شناساندن سایت به گوگل

بدون دیدگاه


برای درک اهمیت شناساندن سایت به گوگل باید این مثال را به خاطر داشته باشید. در حال حاضر گوگل برای افرادی که در این کره‌ی خاکی زندگی می‌کنند شبیه به یک چراغ قوه، در شبی کویری است که ماه را دزدیده باشند. هیچ‌چیز روشن و شفاف نمی‌شود، مگر آن را در گوگل سرچ کنید.

اما گوگل همه سایت‌ها را می‌شناسد؟ حتما با خودتان فکر می‌کنید بله دیگر، همان‌طور که من پدر و مادرم را می‌شناسم، گوگل هم سایت‌ها را می‌شناسد. ولی یک لحظه به تعداد سایت‌هایی که سالانه در جهان ایجاد می‌شوند فکر کنید. به حجم وحشتناک محتواهای جدیدی که در تمام اینترنت منتشر می‌شود. بدیهی است که شناختن سایت تازه متولد شده‌ی شما چندان هم ساده نیست.

در این مقاله با آموزش ثبت سایت در گوگل به این باور حمله می‌کنیم و سعی می‌کنیم روش‌هایی برای شناساندن سایت به گوگل را به شما آموزش دهیم که برای بالا آوردن رتبه‌های سایت‌تان در گوگل بسیار کارآمد باشد. پس اگر فکر می‌کنید گوگل به خوبی شما را نمی‌شناسد در ادامه‌ی این مقاله همراه ایران لرن باشید تا به اضافه کردن سایت به گوگل بپردازیم.

چرا حتماً باید وب‌سایتمان را در گوگل ثبت کنیم؟

ثبت سایت در گوگل روشی خودکار و هوشمندانه دارد که از سال‌ها قبل توسط این کمپانی انجام می‌شود. ربات‌هایی در سیستم شناساندن سایت به گوگل مشارکت دارند که به ربات‌های خزنده گوگل معروف هستند. وظیفه‌ی این ربات‌ها گشت‌وگذار در اینترنت و کشف لینک‌ها و سایت‌های جدید است. اگر لینکی از سایت شما در گوشه‌ای از اینترنت وجود داشته باشد که این ربات‌ها آن را پیدا کنند و به سایت شما سر بزنند، معرفی سایت به گوگل اتفاق می‌افتد.

اما تصور کنید این سیستم پیچیده و منحصربه‌فرد کار نکند، گوگل سایت شما را شناسایی نکند و همیشه دور از چشم ربات‌های خزنده باقی بمانید. با چنین وضعیتی دیگر هیچ شانسی برای راه یافتن به نتایج صفحات اول در گوگل نخواهید داشت. بنابراین ضروری است که از همان ابتدا اقدام به ثبت وب سایت در گوگل کنید و این احتمال که گوگل سایت شما را پیدا نکند را از بین ببرید.

به جز این، چهار مورد وجود دارد که اهمیت معرفی سایت به گوگل را بسیار زیاد می‌کند:

1. کدام صفحات مهم هستند؟

حین اضافه کردن سایت به گوگل باید بدانید که نقشه سایت شما شامل تمام صفحات سایت شما نیست. فقط صفحات مهم در آن وجود دارد. از این طریق گوگل می‌تواند تشخیص دهد کدام صفحات تکراری و بی‌اهمیت هستند. و در نتیجه ایندکس کردن نسخه‌ی اشتباه یک صفحه رخ نمی‌دهد و سئو سایت شما بهبود پیدا می‌کند. اگر نمی‌دانید ایندکس چیست و چرا برای سایت شما مهم است می‌توانید به مقاله‌ی دیگر ایران لرن ایندکس چیست؟ شگردهای سریع ایندکس شدن در گوگل! سر بزنید.

2. صفحات جدید را معرفی می‌کند

نقشه سایت به طور خودکار صفحات جدید را برای گوگل ارسال می‌کند و نیازی نیست که هر بار به شکلی به معرفی سایت به گوگل بپردازید.

3. هیچ صفحه‌ی مهمی گم نخواهد شد

معرفی سایت به گوگل به سایت شما کمک می‌کند تمام صفحات سایت خود را به گوگل بشناسانید. حتی آن‌هایی که ازشان بک لینکی وجود ندارد. گوگل اکثرا نمی‌تواند با استفاده از ربات‌های خزنده‌ی خود این صفحات را ایندکس کند و آن‌ها گم می‌شوند.

4. تسریع عملیات ایندکس

گذشته از این موضوع ثبت وب سایت در گوگل توسط ربات‌های خزنده‌ی گوگل ممکن است کار بسیار وقت‌گیری باشد. ممکن است مدت‌ها از زمانی که ربات‌ها سایت شما را پیدا کرده‌اند بگذرد و هنوز در هیچ کدام از سرچ‌های گوگل نشان داده نشوید. پس با ثبت وب سایت در گوگل به صورت دستی و به وسیله‌ی خودتان این زمان را کاهش بدهید و خودتان با اقدام به شناساندن سایت به گوگل به سئوی سایت مدنظرتان کمک کنید.

از کجا بفهمیم سایت ما قبلاً در گوگل ثبت شده یا نه؟!

این کار را می‌توانید با استفاده از تکنیک‌های سرچ کردن در گوگل انجام دهید. فقط کافی است به گوگل سرچ بروید و با فرمول site:mywebsite.com دامنه‌ی سایت خودتان را در گوگل سرچ کنید.

از کجا بفهمیم سایت ما قبلاً در گوگل ثبت شده یا نه

نتایجی که گوگل در مورد این سرچ به شما نمایش خواهد داد، تمام صفحات و لینک‌هایی است که به گوگل ایندکس شده‌اند و گوگل از سایت شما شناسایی کرده است. اما اگر در نتایج هیچ اثری از سایت خودتان پیدا نکردید متوجه خواهید شد که نیاز به شناساندن سایت به گوگل دارید.

در ادامه‌ی این مقاله با آموزش ثبت سایت در موتور جستجوی گوگل خواهیم آموخت که چگونه باید سایت خود را از طریق سرچ کنسول به گوگل بشناسیم. پس از نبود سایت خودتان در نتایج سرچ گوگل عصبی و وحشت زده نباشید و همراه ما باشید.

نحوه شناساندن سایت به گوگل چگونه است؟

برای معرفی سایت به گوگل دو راه متداول وجود دارد. خبر خوب این است که برخلاف اکثر موارد که یکی از راه‌ها آسان ولی هزینه‌بر است، و راه دیگر سخت و رایگان، هر دوی این راه‌ها کاملا رایگان و آسان هستند.

شما می‌توانید با ساخت یک نقشه سایت و وارد کردن آن در سرچ کنسول برای معرفی سایت به گوگل اقدام کنید. راه دومی که برای شناساندن سایت به گوگل دارید استفاده از pinging گوگل با URL نقشه‌ سایت است. به همین سادگی سایت شما به گوگل شناسانده خواهد شد. در ادامه هر دو روش را قدم به قدم بررسی کرده‌ایم.

مرحله 1) تهیه نقشه سایت (Sitemap)

قبل از هرچیز بیایید به این نکته‌ی کوچک و پراهمیت بپردازیم که نقشه سایت را باید چگونه برای شناساندن سایت به گوگل تهیه کنیم؟

مهم نیست می‌خواهید از کدام یک از روش‌هایی که ادامه شرح می‌دهیم استفاده کنید. استفاده از هر دو آن‌ها نیاز به URL نقشه سایت شما دارد. اما روش یافتن نقشه سایت شما کاملا بستگی دارد به پلتفرمی که سایت‌تان براساس آن تهیه شده است.

نقشه سایت برای WordPress

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید پس نیاز به نصب یک افزونه‌ی Seo رایگان مانند  YoastRank Math, یا The SEO Framework دارید. پس از نصب این افزونه‌ها بر روی سایت وردپرسی خودتان کافی است به آدرس زیر بروید:

yourwebsite.com/sitemap_index.xml

نقشه سایت برایWix, Squarespace, یا Shopify

برای پیدا کردن نقشه سایت در این پلتفرم‌ها فقط کافی‌ست به آدرس زیر دسترسی داشته باشید:

yourwebsite.com/sitemap.xml

نقشه سایت برای CMS یا دیگر پلتفرم‌ها

به احتمال زیاد یک نقشه سایت برای شما در این پلتفرم‌ها نیز وجود دارد و با سر زدن به آدرس‌های زیر می‌توانید آن‌ را بیابید:

yourwebsite.com/sitemap.xml

yourwebsite.com/sitemap_index.xml

yourwebsite.com/sitemap1.xml

اما به هر حال ممکن است باز هم موفق به یافتن نقشه سایت خود برای شناساندن سایت به گوگل نشوید. برای تلاش آخر می‌توانید مطمئن شوید که در لینک زیر فهرست نشده باشید:

yourwebsite.com/robots.txt

نقشه سایت برای CMS یا دیگر پلتفرم‌ها

نقشه سایت برای کسانی که از پلتفرم‌ها یا CMS استفاده نمی‌کنند

اگر سایت شما بر اساس هیچ پلتفرمی کار نمی‌کند، پس باید خودتان به شکل دستی یک نقشه سایت برای خودتان تهیه کنید. اما با این حال می‌توانید «URL»های بالا را نیز چک کنید شاید در یکی از آن‌ها نقشه‌ی سایت‌تان را از قبل پیدا کنید.

مرحله 2) ثبت نقشه سایت

قدم بعدی برای شناساندن سایت به گوگل این است که نفشه سایت خودتان را از طریق دو روشی که در بخش‌های ابتدایی مقاله آموزش ثبت سایت در گوگل توضیح دادیم برای گوگل ارسال کنید. صبر قدم بعدی شما خواهد بود. ممکن است زمان نسبتا زیادی طول بکشد تا گوگل شما را ایندکس کند.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

قبل از هرچیز نیاز است در گوگل سرچ کنسول ثبت‌نام کرده باشید. سپس می‌توانید برای شناساندن سایت به گوگل اقدام کنید. ثبت نام سایت در گوگل سرچ کنسول و کار با آن تقریبا یکی از ساده‌ترین کارهاست و هیچ نیازی به دانش فنی مانند برنامه‌نویسی ندارد.

برای ثبت نام در گوگل سرچ کنسول فقط کافی‌ست به آن وارد شوید و گزینه‌ی شروع را بزنید.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

سپس به محیطی وارد می‌شوید که گوگل سرچ کنسول از شما می‌خواهد آدرس سایت یا اپلیکیشن‌تان را وارد کنید. برای این کار دو راه پیش روی شما وجود دارد.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

با استفاده از گزینه‌ی URL prefix شما باید آدرس کامل سایت خودتان را به شکل http://YourDomain.com وارد کنید و سپس بر روی گزینه‌ی CONTINUE کلیک کنید. در این حالت فقط دامنه‌ای که برای سرچ کنسول مشخص کرده‌اید ثبت می‌شود و برای ثبت زیردامنه‌های دیگر سایت‌تان باید دوباره اقدام کنید.

مسیر دوم استفاده از گزینه‌ی Domain است. در این گزینه شما باید آدرس سایت را به شکل YourDomain.com وارد کنید. گوگل سرچ کنسول در این حالت تمام زیردامنه‌ها و پروتکل‌های سایت شما را به طور خودکار شناسایی می‌کند و دیگری نیازی به شناساندن سایت به گوگل به شکل جداگانه‌ ندارید.

اما باید به گوگل سرچ کنسول اثبات کنید که مالک سایت ثبت شده هستید. روش‌های بسیار زیادی برای انجام این کار وجود دارد که می‌توانید بسته به شرایط از هرکدام استفاده کنید:

  • دانلود فایل HTML و بارگذاری آن به روی سایت
  • از تگ HTML استفاده کنید
  • استفاده از تایید گوگل آنالیتیکس
  • به کارگیری حساب Google Tag Manager
  • استفاده گزینه Domain name provider
  • بهره‌مند شدن از DNS record

پس از تایید مالکیت سایت، می‌توانید وارد سرچ کنسول گوگل شوید. حالا باید از بخش Sitemaps نقشه سایتی را که از سایت‌تان در بخش قبل تهیه کردید را وارد کنید و آن را برای گوگل ارسال کنید.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

هیچ شکی وجود ندارد که استفاده از سرچ کنسول گوگل برای شناساندن سایت به گوگل بهترین روش است. سرچ کنسول علاوه بر امکانات بسیار زیاد برای افزایش رتبه سایت شما در گوگل، به شما در مورد خطاهای آينده‌ی نقشه سایت نیز هشدار خواهد داد و دلیل اینکه برخی صفحان ایندکس نمی‌شوند را برای شما مشخص خواهد کرد.

ثبت نقشه سایت با استفاده از pinging گوگل

با استفاده از این سرویس شما به گوگل درخواست خزیدن در نقشه سایت ارسال شده را می‌دهید. کار با این سرویس می‌تواند بسیار ساده‌تر و سریع‌تر از استفاده و ثبت نام در سرچ کنسول گوگل باشد. کافی است URL نقشه سایت خودتان که در این مقاله آموزش دادیم چگونه پیدا کنید را، در انتهای آدرس زیر جایگزین کنید:

http://www.google.com/ping?sitemap=<complete_url_of_sitemap>

پس از انجام این‌کار باید صفحه‌ی نوتیفیکیشن دریافت نقشه ساید را مانند تصویر زیر ببینید. شناساندن سایت به گوگل انجام شده است.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول

چقدر طول می‌کشد تا گوگل سایت شما را بشناسد؟

پس از معرفی سایت به گوگل خزیدن ربات‌های خزنده شروع می‌شود. برای این‌که سایت شما ایندکس شود زمانی حدود چند روز تا چند هفته مورد نیاز است. این چیزی است که خود گوگل در مورد زمان تقریبی ایندکس کردن اعلام می‌کند.

اما تجربه‌ی ما در ایران لرن نشان می‌دهد که زمان تقریبی شناساندن سایت به گوگل برای سایت‌هایی با محتویات و بخش‌های زیاد نیز نهایتا دو هفته طول می‌کشد. گاهی نیز ممکن است این زمان بیشتر شود و نباید نگران باشید. زمان‌بر بودن ایندکس توسط گوگل اتفاقی طبیعی است.

برای شناساندن یک صفحه یا URL خاص به گوگل چه کنیم؟

اگر مراحل شناساندن سایت به گوگل را آن‌طور که قدم به قدم در این مقاله شرح دادیم انجام داده باشید، بعید است که گوگل URL جدید در سایت شما یا صفحات جدید را با خزیدن پیدا نکند. اما به هر حال می‌توانید از دو روش برای شناساندن URL خاص سایت خودتان به گوگل استفاده کنید.

1. نقشه سایت خودتان را به روز رسانی کنید

اگر از وردپرس و افزونه‌های سئو در آن استفاده می‌کنید نیاز به به روزرسانی یا انجام عملیات خاص دیگری ندارید. خود این افزونه‌ها به طور خودکار نقشه سایت شما را به‌روز می‌کنند و صفحات جدید را برای گوگل پینگ می‌کنند.

برای مطمئن شدن از به‌روز بودن نقشه سایت خودتان دوباره به سراغ مراحل قبل بروید و از با ارسال نقشه سایت به روز شده به گوگل از آن‌ها بخواهید تا نقشه سایت شما را به‌روز کنند.

2. استفاده از گوگل سرچ کنسول و درخواست بررسی URL جدید

اگر صفحات کمی دارید که می‌خواهید ایندکس شوند، به گوگل سرچ کنسول بروید و از طریق بخش URL Inspection اقدام به ثبت URL صفحات مورد نظرتان کنید. این کار می‌تواند سرعت ایندکس توسط گوگل را افزایش دهد. حتی برای صفحاتی که در نقشه‌ی سایت شما وجود ندارند می‌توانید از این روش برای شناساندن سایت به گوگل استفاده کنید.

استفاده از گوگل سرچ کنسول

اما اگر صفحات زیادی وجود دارند که نیاز دارید ایندکس شوند این روش مناسب نیست. روزها و شب‌ها طول می‌کشد و در نهایت کاری بیهوده خواهد بود، چراکه با استفاده از روش اول و به‌روزرسانی نقشه سایت به آسانی می‌توانید از پس ایندکس تمام صفحات بربیایید.

حالا، آوردن سایت به صفحه اول گوگل را تمرین کنید!

پس از افزودن سایت به گوگل سایت شما آماده‌ی درخشش ابدی در صفحات اول گوگل است. اگر این مقاله را موبه‌مو بخوانید و انجام دهید، و به افزودن سایت به گوگل بپردازید سایت شما وارد صفحات سرچ گوگل می‌شود و در میان آن‌ها رتبه می‌گیرد. حالا وقت این است که مراسم‌های قبل از جنگ را تمام کنید، لباس رزم واقعی را به تن بکشید و شمشیر تیز شده‌ی‌تان را بردارید. باید به مبارزه با دیگر سایت‌ها برای به دست‌ آوردن بهترین رتبه در بین صفحات گوگل کنید.

اگر هیچ ایده‌ای ندارید که این جنگ چه روش‌هایی دارد و باید چگونه با سپاه دشمن‌های بسیارتان مواجه شوید، نگران نباشید. ایران لرن به شما کمک می‌کند تا سئوی سایت خودتان را اصولی و حرفه‌ای جلو ببرید و در سریع‌ترین زمان ممکن به اولین لینک پربازدیدترین صفحات گوگل بیایید.

ما در ایران لرن برای کسانی که می‌خواهند سایت‌شان سئوی اصولی داشته باشد دوره‌ی آموزشی سئو؛ فرشته نجات وبسایت‌ها را آمده کرده‌ایم. این محتوای آموزشی ویدیویی در ۲۲ ساعت، دست شما را می‌گیرد و قدم‌به‌قدم وارد دنیای ناشناخته‌های سئو می‌کند. در آخر به شما مهارت‌ و دانشی اضافه می‌کند که به راحتی بتوانید سایت‌تان را از قعر صفحات گوگل بالا بکشید و به وسیله‌ی آن کسب درآمد کنید.

اما فراموش نکنید، اولین قدم شما شناساندن سایت به گوگل است. تا وقتی گوگل سایت شما را نشناسید بهبود در رتبه‌بندی‌های صفحات سرچ، هیچ فایده‌ای ندار. پس همین الان به سراغ معرفی سایت به گوگل بروید و بعد از آن به فکر آموزش سئو باشید. هر مشکلی که در معرفی سایت به گوگل داشتید را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در این مسیر همراه و راهنمای شما باشیم.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر