بررسی بازار کار و درآمد سئو کار در ایران و خارج از کشور | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

درآمد سئو کار چقدر است؟

بدون دیدگاه


در سال‌های اخیر حوزه کاری مارکتینگ و مخصوصاً سئو به یکی از پرطرفدارترین حوزه‌های کاری میان افراد تبدیل شده که با توجه به نوین بودن این رشته، رقابت در آن نیز آسان‌تر است. به همین دلیل است که در حال حاضر بیشتر افراد ترجیح می‌دهند به جای وارد شدن به مشاغل سنتی، به مشاغل نوظهور رو آورند. از آن‌جا که حقوق و میزان درآمد یک کار از اهمیت زیادی برخوردار است، تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی میزان درآمدی که از سئو می‌توان کسب کرد بپردازیم. البته توجه داشته باشید مبالغی که در این مقاله به عنوان درآمد سئو نوشته شده، لزوما برای همه افراد یا همه شرکت‌ها درست نیست. این مبلغ ممکن است با توجه به میزان تخصص فرد، ساعت کاری و غیره متفاوت باشد.

از کارآموزی تا تخصص

راه‌های مختلفی برای کسب درآمد از سئو وجود دارد؛ از مشاغل کوچک گرفته تا تاسیس یک شرکت بزرگ. می‌توانید یک فریلنسر پاره وقت باشید یا مدیر یک تیم سئو.

بدیهی است که مقدار درآمد هر فرد با توجه به تخصص و مهارت‌ش در آن زمینه مشخص می‌شود به همین دلیل است که درآمد یک کارآموز سئو قابل مقایسه با متخصص سئو نیست. البته فراموش نکنید که علم آکادمیک تنها بخش کوچکی از ماجرا است. مهارت مهم‌تر برای کسب درآمد سئو، توانایی استفاده از علم آن است. فردی را تصور کنید که به تمام بخش‌ها و اصول سئو کاملاً مسلط است اما نمی‌تواند از این تسلط برای بالا بردن امتیاز سایت استفاده کند. مشخص است که این فرد هیچ وقت به درآمد دلخواه خود نمی‌رسد.

در مقابل نیز کارآموزی را تصور کنید که تشنه یادگیری و کسب تجربه‌های جدید است؛ از اشتباه کردن نمی‌ترسد و هم‌زمان با یادگیری، روی سایت نیز کار می‌کند. این فرد پس از دوره کارآموزی، آسان‌تر از رقبای خود به کار مشغول می‌شود چون برای نشان دادن کیفیت کار خود چند نمونه کار دارد.

علاوه بر موارد گفته شده، تعداد سایت‌های سئو شده توسط یک نفر ارتباط مستقیمی با میزان درآمد سئوکار دارد. ممکن است یک نفر فقط سئو دو سایت را قبول کند و فرد دیگری هم‌زمان روی سئو پنج سایت کار کند. واضح است که درآمد فرد دوم بالاتر از فرد اول است.

رده بندی شغلی سئو

برای این که چشم انداز درستی از میزان درآمد یک سئو کار داشته باشیم، باید بدانیم در کجای این طیف قرار داریم.

میزان درآمد یک سئو کار

کارآموز سئو

کارآموزی سئو یعنی  به دست آوردن مهارت‌های سئو تخصصی در حین کار که عموماً با حضور یک منتور همراه است. امروزه شرکت‌های زیادی اقدام به جذب کارآموز سئو می‌کنند. چرا که استخدام یک کارآموز هم از لحاظ اقتصادی برای شرکت مقرون به صرفه است و هم به کارآموز کمک می‌کند تا سئو را به صورت تجربی نیز بیاموزد. لازم است کارآموز سئو به آفیس مسلط باشد و در زمینه تولید محتوا نیز کار کرده باشد. براساس آگهی‌های شغلی در وب‌سایت‌های تخصصی کاریابی، حقوق یک کارآموز سئو حدود 2 میلیون تومان است. البته این مبلغ می‌تواند براساس توانایی و رزومه شما تغییر کرده و کم یا زیاد شود.

سئوکار تازه کار (جونیور)

سئوکار تازه کار کسی است که بر مباحث سئو تسلط نسبی دارد اما تازه شروع به کار کرده است و نمونه‌کار ندارد. این فرد هم‌چنین باید بر مفاهیم و الگوریتم‌های سئو آشنا باشد و سرچ گوگل خوبی داشته باشد.

این مهارت‌ها بسته به شرکتی که قصد کار کردن در آن را دارید ممکن است متفاوت باشد اما به طور کلی درآمد یک سئوکار جونیور از 2 تا 4 میلیون است.

کارشناس سئو

کارشناس سئو به فردی گفته می‌شود که بین 1 تا 3 سال تجربه کاری دارد. البته مهارت‌های مرتبط با سئو، تنها مهارت‌هایی نیستند که برای تبدیل شدن به یک کارشناس نیاز دارید. بلکه داشتن مهارت‌های نرم مانند تفکر انتقادی، مهارت کارگروهی و غیره از شما یک نیروی متخصص می‌سازد.

درآمد کارشناس سئو از دو مورد قبلی بالاتر است. چرا که در این موقعیت شغلی لازم است فرد کاملا مدیریت پروژه  را بر عهده بگیرد و بتواند به خوبی با ابزارهای سئو کار کند. تجزیه و تحلیل داده‌ها، دانش برنامه‌نویسی، تدوین پروسونا مخاطب و کار با ابزارهای جست‌وجو گوگل از جمله مهارت‌های دیگری است که متقاضی لازم است داشته باشد.

درآمد کارشناس سئو به انتظارات شرکت از فرد بستگی دارد. اما با توجه به آگهی‌های استخدامی، درآمد یک کارشناس سئو از 7 میلیون تا 15 میلیون تومان است.

کارشناس ارشد سئو

کارشناس ارشد سئو

کارشناس ارشد سئو مهارت و تجربه بالاتری نسبت به کارشناس سئو دارد و هم‌چنین وظایف بیش‌تری را برعهده می‌گیرد. به همین دلیل است که درآمد این افراد از 10 میلیون آغاز می‌شود و با توجه به افراد تیم، وظایف و میزان تجربه ممکن است افزایش یابد.

کسب درآمد بیشتر

یکی دیگر از مواردی که باعث تفاوت در درآمد سئوکاران می‌شود، نحوه کار آن‌ها است. برای مثال برخی از کارشناسان سئو تیم خود  را می‌سازند، برخی به صورت فریلنسری با تیم‌های مختلف هم‌کاری می‌کنند و برخی دیگر نیز در یک شرکت استخدام می‌شوند.

استخدام سئوکار در شرکت

برای این‌که از حدود درآمد سئوکارانی که در شرکت‌ها استخدام می‌شوند مطلع شویم، کافی است سری به آگهی‌های استخدامی در اینترنت بزنیم. آگهی‌های استخدامی علاوه بر اعلام حقوق پیشنهادی، انتظارات خود از کارشناس سئو  را نیز بیان می‌کنند.

البته فراموش نکنید که برای به دست آوردن رنج حدودی درآمدها، فقط به چند آگهی اکتفا نکنید و چند آگهی از چند شرکت معتبر را بررسی کنید. به طور کلی مبلغ 7 تا 15 برای کارشناس سئو قابل تصور است. میزان درآمدی که در عناوین بالا ذکر شد، با توجه به حقوق پیشنهادی شرکت‌ها نوشته شده.

سئوکار فریلنسر

سئوکار فریلنسر

فریلنسر یا آزادکار، کسی است که به صورت پروژه‌ای و دورکاری با شرکت‌های مختلف کار می‌کند. با توجه به این موضوع می‌توان گفت که درآمد یک فریلنسر توسط خود او تعیین می‌شود چون درآمد این شخص وابسته به نوع و تعداد پروژه‌هایی است که قبول می‌کند. مهارت و سرعت را نیز دست کم نگیرید؛ هرچه ماهرتر باشید، پروژه‌های بیشتری به سمت شما سرازیر می‌شود. ممکن است یک فریلنسر ماهانه 3 میلیون و دیگری 20 میلیون درآمد داشته باشد.

کارشناس سئو و مدیرعامل

اگر تیم شما تنها در زمینه سئو فعالیت کند، درآمد شما از 15 میلیون تومان بالاتر خواهد بود. توجه داشته باشید میزان درآمد شما در این فرض به مواردی همچون تعداد نیروها و مهارت آن‌ها، تعداد پروژه‌هایی که قبول می‌کنید یا شرکت‌هایی که با آن‌ها هم‌کاری می‌کنید، تجربه تیم و خودتان و غیره بستگی دارد.

چطور در شغل سئو استخدام شویم؟

چطور استخدام شوم؟

اگر چندین سال پیش قصد داشتید کاری پیدا کنید یا از شرایط استخدامی شرکت‌ها مطلع شوید، ساده‌ترین راه تهیه یک روزنامه بود؛ اما حالا با تایپ عنوان شغلی مدنظرتان با انبوهی از فرصت‌های شغلی و آگهی‌های استخدامی در شرکت‌های متنوع رو به رو می‌شوید. به آسانی محدوده موردنظرتان ر ا انتخاب کرده، حقوق درخواستی خود را تعیین می‌کنید و نزدیک‌ترین آگهی به شرایط مدنظرتان برای شما نمایش داده می‌شود. علاوه بر این می‌توانید تنها با چند کلیک رزومه خود را برای چند شرکت بفرستید و در صورت قبولی، محل کارتان را خودتان انتخاب کنید.

سایت‌هایی مانند جابینجا، پونیشا، کاربوم، جاب‌ویژن و ای-استخدام از جمله سایت‌هایی هستند که می‌توانید آگهی‌های شغلی مختلفی را در آن‌ها پیدا کنید.

هم‌چنین ساخت یک اکانت لینکدین به شما کمک می‌کند تا از آگهی‌های شغلی زودتر باخبر شوید و به طور مستقیم با HR شرکت در ارتباط باشید.

بازار کار سئو در ایران

سئو یکی از بازارهای پرتقاضا در ایران است. همان‌طور که می‌دانید سئو یک رشته نوظهور در بازار کار به شمار می‌آید و هنوز افراد زیادی در این حوزه مشغول به کار نشده‌اند. تحقیقات آماری این موضوع که سئو گروه جوانی است را تائید می‌کند. بنا بر این تحقیقات، فقط 4.17 درصد از افراد بیش از 20 سال تجربه کاری در حوزه سئو داشته‌اند. پس می‌توان نتیجه گرفت تمام افرادی که قصد دارند یک فروشگاه یا وب‌سایت حرفه‌ای داشته باشند، نیازمند یک نیروی متخصص سئو هستند. حتی اگر خودتان مدیر یک وب‌سایت یا فروشگاه هستید و یک مزیت رقابتی خوب نیاز دارید، روی سئو سایت تمرکز کنید تا تمام رقبا را پشت سر بگذارید.

بازار کار سئو در خارج

ورود به حوزه کاری سئو در خارج نیز بسیار آسان است و می‌توانید از این راه نیز به درآمد خوبی برسید. گواهینامه‌های آموزشی، تسلط بر وظایف کارشناس سئو، آپدیت مهارت‌ها و آموزش دیدن و توسعه مهارت‌های ارتباطی از مواردی است که تاثیر مثبتی در فرآیند استخدام به عنوان کارشناس سئو دارد.

بازار کار و درآمد سئو خارج از ایران

درآمد سئو در خارج

یک کارشناس سئو که به صورت فریلنسری کار می‌کند می‌تواند سالانه تا 20000 دلار درآمد داشته باشد. البته این مبلغ در کشورها، ایالت‌ها و شهرهای مختلف متفاوت است. برای مثال در شهر یا ایالتی که تعداد زیادی کارشناس سئو وجود دارد، ممکن است درآمد یک سئوکار کمتر از شهری باشد که تنها چند کارشناس سئو در آن وجود دارد.

چگونه وارد بازار کار سئو شویم؟

با توجه به مطالب گفته شده اگر به این رشته علاقه‌مندید و قصد دارید شروع به کار کنید، باید ابتدا به یادگیری مباحث پایه بپردازید و سپس آموزش تخصصی را اولویت قرار دهید. برای این که اطلاعات کاملی از سئو به دست آورید، مقاله سئو چیست را از دست ندهید. شرکت در دوره‌هایی که توسط وب‌سایت‌های آنلاین برگزار می‌شوند راه خوبی برای یادگیری تخصصی سئو است. سایت ایران لرن در دوره آموزش سئو با استفاده از بهترین مدرسان و پوشش تمام سرفصل‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک کارشناس سئو را در اختیار شما قرار می‌دهد. این دوره 22 ساعته در 6 فصل به صورت آفلاین قابل دریافت است.

سوالات متداول

چندسال لازم است برای این که به یک کارشناس سئو تبدیل شویم؟

اگر قصد دارید به صورت خودآموز به یادگیری سئو بپردازید، باید زمانی حدود 3 سال صرف کنید ولی در صورت استفاده از دوره‌های فشرده صرف 1 الی 2 سال کافی است.

وظایف کارشناس سئو چیست؟

چیدن استراتژی محتوا، ایجاد بک لینک، تجزیه و تحلیل نتایج، مدیریت کمپین‌ها، بررسی لینک‌ها و کمپین‌های تبلیغاتی رقیبان، کشف کلید واژه و گسترش و بهینه‌سازی کلمات کلیدی، توسعه و پیاده‌سازی استراتژی ساخت لینک و غیره به عهده کارشناس سئو است.

درآمد کارشناس سئو در ایران چقدر است؟

یک کارشناس سئو در ایران ماهیانه از 7 تا 15 میلیون تومان درآمد دارد که این مقدار با توجه به شرکت محل کار و انتظارات کارفرما از فرد قابل تغییر است.

درآمد سئو

جمع‌بندی

بازار کار سئو در ایران هنوز نو پا و جدید است؛ به همین دلیل می‌توانید بیشتر از دیگر زمینه‌ها در آن پیشرفت کنید. به همین دلیل شروع یادگیری و کار در این زمینه می‌تواند آینده شغلی شما را تضمین کند. اگر می‌خواهید درآمد بیش‌تری کسب کنید و از رقبای خود پیشی بگیرید، بهتر است سئو را با مهارت‌های دیگر ترکیب کنید. برای مثال اگر هم‌زمان متخصص سئو و برنامه‌نویس باشید، بیشتر از رقبای خود پیشرفت می‌کنید.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر