آموزش ذخیره عکس در فتوشاپ با کیفیت بالا | ایران لرن
آموزش رایگان طراحی گرافیک و مدیا

آموزش ذخیره عکس در فتوشاپ با کیفیت بالا

بدون دیدگاه


ذخیره صحیح فایل باعث حفظ کیفیت تصویر می‌شود. در این بلاگ از سایت ایران لرن، به شما نشان می‌دهیم چگونه عکس‌ها را با بهترین کیفیت ذخیره کنید. اگر تصویری با کیفیت بالا ذخیره شود، دیگر تفاوتی نمی‌کند چند بار فشرده شود یا در کجا به اشتراک گذاشته می‌شود؛ کیفیت تصویر تا حد قابل قبولی حفظ می‌شود.

بهترین راه برای ذخیره عکس در فتوشاپ کدام است؟

استفاده از فتوشاپ مانند رانندگی در مسیرهای پر پیچ و خم است. در نیمی از مواقع تا زمانی که به مقصد نرسید، کل راه برای شما مشخص نیست.

فتوشاپ این امکان را برای کاربران فراهم کرده تا بتوانند از فرمت‌ها و پارامترهای زیادی استفاده کنند که هر کدام از این فرمت‌ها مزایای خاص خودشان را دارند.

بهترین راه برای ذخیره عکس در فتوشاپ کدام است؟

ذخیره تصاویر در فتوشاپ گاهی می‌تواند به یک چالش تبدیل شود. تنظیمات خروجی (Export) در فتوشاپ مجموعه‌ای بزرگ است که کاربرد هرکدام از گزینه‌ها با دیگری متفاوت است.

برخی از فرمت‌ها ممکن است کیفیت کلی تصویر نهایی شما را پایین بیاورد. مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا در هنگام ذخیره تصاویر، مراقب حفظ کیفیت آن‌ها باشید.

دو عامل تعیین‌کننده کیفیت عکس عبارت اند از فشرده‌سازی و وضوح. در این مرحله به توضیح فشرده‌سازی می‌پردازیم.

فشرده‌سازی

فشرده‌سازی باعث کاهش اندازه یک فایل می‌شود. برخی از فرمت‌ها، هم‌زمان با کاهش حجم تصویر، کیفیت آن را نیز کاهش می‌دهند و برخی دیگر از فرمت‌ها بدون ایجاد تغییر در وضوح و کیفیت تصویر، حجم آن را کم می‌کنند.

برای مثال فرمت  JPEG یکی از فرمت‌هایی است که کیفیت عکس را کم می‌کند؛ اما فرمت PNG این گونه نیست.

به ندرت پیش می‌آید که تصاویر در مقیاس کامل خود و با کیفیت اصلی ذخیره شوند. برای مثال هنگامی که عکسی را در اینستاگرام یا فیس‌بوک آپلود می‌کنید، در واقع یک نسخه کم‌حجم شده از تصویر اصلی آپلود می‌شود. به همین دلیل مهم است که تصاویرتان را با کیفیت بالا ذخیره کنید تا پس از چند بار فشرده‌سازی و آپلود، در نهایت کیفیت خوبی داشته باشد.

چگونگی ذخیره عکس در فتوشاپ

بهترین تنظیم برای خروجی گرفتن از یک پروژه در فتوشاپ، به اندازه و کیفیت آن بستگی دارد. با این حال محبوب‌ترین روش ذخیره در فتوشاپ استفاده از مسیر File> Save As است.

هنگامی که روی Save As کلیک می‌کنید، فرمت‌های مختلفی برای ذخیره تصویر به شما پیشنهاد می‌شود. فرمت‌های PNG  و PSD برای زمانی مناسب اند که بخواهید هر لایه را به صورت جداگانه حفظ کنید. اگر فایل خود را با این دو فرمت ذخیره کنید، می‌توانید به تمام لایه‌ها دسترسی داشته و در صورت نیاز آن‌ها را ویرایش کنید.

چگونگی ذخیره عکس در فتوشاپ

راه دیگر برای ذخیره عکس در فتوشاپ، استفاده از گزینه Export یا خروجی است. خروجی گرفتن از تصویر در فتوشاپ باعث می‌شود کل پروژه به یک تصویر تک لایه تبدیل شود. اگر می‌خواهید از پروژه خروجی بگیرید، از مسیر File> Export استفاده کنید.

چگونگی ذخیره عکس در فتوشاپ

از مفیدترین و کاربردی‌ترین زیرمجموعه‌های Export، Save For Web است که با نام اختصاری SFW نیز شناخته می‌شود. SFW بهترین راه برای خروجی گرفتن از تصویر با وضوح بالا است.

چگونگی ذخیره عکس در فتوشاپ

اگر Save For Web را انتخاب کنید، می‌توانید از فرمت‌های PNG، JPEG، GIF استفاده کنید و سطوح کیفیت مختلف برای تصویر، میزان پراکندگی، اندازه فایل و غیره را براساس گزینه‌های پیش‌فرض تغییر دهید. از بین فرمت‌های پیشنهادی، PNG24 و JPEG High فرمت‌های برجسته‌ای به حساب می‌آیند.

بررسی فرمت‌های ذخیره عکس با فتوشاپ

اگر شما هم هنگام ذخیره کردن تصاویر در دنیایی از فرمت‌های رنگارنگ سردرگم می‌شوید، این عنوان برای شماست. فتوشاپ برای ذخیره تصاویر، فرمت‌های مختلفی ارائه داده است که هر کدام برای کاربرد خاصی استفاده می‌شود. با خواندن این متن می‌توانید بهترین فرمت ذخیره تصاویرتان را پیدا کنید.

فرمت PSD

از بین تمام فرمت‌هایی که توسط فتوشاپ پشتیبانی می‌شوند، فرمت PSD احتمالاً مهم‌ترین آن‌هاست. واژه PSD مخفف عبارت Photoshop Document است که در واقع همان فرمت فایل اصلی فتوشاپ است.

PSD یکی از معدود فرمت‌هایی است که فایل را به طور کامل و با تمام لایه‌ها، ماسک‌ها، لایه‌های تنظیم، مسیرها و کانال‌ها پشتیبانی و غیره پشتیبانی می‌کند. وقتی تصویری را در فتوشاپ باز می‌کنیم فتوشاپ آن را به طور موقت به یک فایل PSD تبدیل می‌کند تا بتوانیم از تمام ابزار و ویژگی‌های فتوشاپ برای تصویر استفاده کنیم.

اگر می‌خواهید به طور ایمن از فایل اصلی نگهداری کنید، این فرمت بهترین گزینه است؛ مخصوصا اگر احتمال می‌دهید در آینده بخواهید تغییراتی روی فایل اولیه ایجاد کنید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این فرمت این است که اهمیتی ندارد چندبار فایل را ویرایش می‌کنید، کیفیت تصویر تغییری نخواهد کرد و همه لایه‌ها و ماسک‌ها به عنوان بخشی از فایل ذخیره شده و می‌توانید در هر زمان، دوباره فایل را تغییر دهید.

از دیگر مزایای PSD چاپ آسان است. اگر قصد چاپ پروژه خود را دارید، می‌توانید مستقیما از فایل فتوشاپ آن را چاپ کنید.

تنها عیب این فرمت، اندازه بزرگ فایل است؛ مخصوصا فایل‌هایی که لایه‌های بیش‌تری دارند، سنگین‌تر و پرحجم‌ترند.

فرمت JPEG

این فرمت یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین فرمت‌های فایل برای مشاهده و به اشتراک‌گذاری تصاویر است. یکی از مزای این فرمت، پشتیبانی از رنگ 24 بیتی است؛ به این معنا که می‌تواند حدود 16.7 میلیون رنگ را بازتولید کند. مزیت دیگر این فرمت آن است که حتی ارزان‌ترین دوربین‌های دیجیتال را نیز پشتیبانی می‌کند.

بهتر است کمی درباره معایب این فرمت نیز بدانیم. JPEG تصاویر را فشرده کرده و برخی از اطلاعات تصویر را حذف می‌کند. هرچه میزان فشرده‌سازی در یک تصویر بیش‌تر باشد، آن تصویر بدتر به نظر می‌رسد. البته شما می‌توانید با استفاده از تنظیمات Quality در فتوشاپ، میزان فشرده‌سازی را کنترل کنید.

یکی از بزرگ‌ترین نقطه قوت‌های فایل‌های JPEG، سایز کوچک آن است. تصاویر JPEG به اندازه کافی کوچک و کم حجم هستند که بتوان آن‌ها را در وب‌سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مختلف به راحتی آپلود کرد.

اگر به کیفیت تصویر اهمیت می‌دهید یا قصد دارید که عکس‌هایتان را چاپ کنید، JPEG فرمت مناسبی برای ذخیره پروژه نیست.

یکی از اقداماتی که مطلقا باید از آن دوری کنید، ذخیره مجدد فایل‌های JPEG است. همان طورکه اشاره شد، با هر بار ذخیره مجدد، مقداری از اطلاعات فایل حذف شده و طولی نمی‌کشد که تصویر شما جلوه زشتی پیدا می‌کند. هنگامی که جزئیات تصاویر از بین رفت، دیگر نمی‌توانید آن‌ها را بازیابی کنید مگر این که یک نسخه PSD از فایل اصلی ذخیره کرده باشید.

فرمت GIF

کلمه GIF مخفف عبارت Graphics Interchange Format است. این فرمت مناسب گرافیک‌های وب است. این فرمت تنها تا 256 رنگ را بازتولید می‌کند. این فرمت برای طرح‌بندی  صفحات وب، بنرها و دکمه‌ها مناسب است. این فرمت به طراحان وب اجازه می‌دهد انیمیشن‌های ساده ایجاد کنند.

فرمت PNG

می‌توان گفت فرمت PNG بهبود یافته فرمت GIF است که از رنگ‌های 24 بیتی تا 48 بیتی را پشتیبانی می‌کند و حدود 1 میلیارد رنگ به ما می‌دهند. بزرگ‌ترین مزیت PNG  نسبت به JPEG عدم فشرده‌سازی است. به این معنا که هر چند بار که تصاویر PNG را ویرایش و ذخیره کنید، از کیفیت و وضوح آن کاسته نمی‌شود. این فرمت یک انتخاب عالی برای ذخیره عکس‌های دیجیتال است. نکته منفی که درباره PNG وجود دارد این است که این فرمت از رنگ CMYK پشتیبانی نمی‌کند. یعنی چاپگرهای تجاری نمی‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

به طور کلی فرمت  JPEG برای به اشتراک‌گذاری و مشاهده تصاویر، مفیدتر و راحت‌تر است حتی اگر تصویر کیفیت خوبی نداشته باشد.

مزیت اصلی فرمت PNG نسبت به GIF این است که از رنگ‌های بیش‌تری پشتیبانی می‌کند و معمولاً سایز کوچک‌تری دارند. اگر با مرورگرهای وب قدیمی کار می‌کنید، بهتر است بدانید این مرورگرها ممکن است از فرمت PNG پشتیبانی نکنند. اگر نگران سازگاری تصویر با مرورگر هستید، امن‌ترین انتخاب GIF است. مزیت دیگر GIF نسبت به PNG، پشتیبانی از انیمیشن‌ها است.

چرا از فرمت PNG استفاده کنیم؟

  • فایل‌های PNG باعث کاهش کیفیت تصاویر نمی‌شوند.
  • پشیبانی از طیف وسیعی از رنگ‌ها
  • فایل‌های PNG تقریبا با همه برنامه‌ها سازگار هستند.

فرمت TIFF

فایل‌های TIFF مانند فایل‌های PSD از معدود فرمت‌هایی است که از تمام ویژگی‌های فتوشاپ پشتیبانی می‌کند. این فرمت یک گزینه عالی برای بایگانی تصاویر است. با این فرمت می‌توانید بالاترین کیفیت عکس را حفظ کنید. از معایب این فرمت می‌توان به اندازه بزرگ اشاره کرد. به دلیل حفظ وضوح و کیفیت بالا، این فرمت حجم زیادی را می‌گیرد. در مقایسه با TIFF، فرمت  JPEG استاندارد به حساب می‌آید و تقریباً با تمام برنامه‌های صفحه‌آرایی سازگاری دارد.

با وجود اینکه فایل TIFF می‌تواند تمامی لایه‌ها و سایر عناصر را در خود حفظ کند، پیشنهاد می‌شود برای بایگانی و ذخیره تصاویر در فتوشاپ از فرمت PSD استفاده کنید.

فرمت PDF

با توجه به این که اکثر مردم برای مشاهده و اشتراک‌گذاری فایل‌ها و اسناد الکترونیک خود از PDF استفاده می‌کنند، این فرمت نیز یک انتخاب خوب یرای ذخیره تصاویری است که قصد دارید آن‌ها را چاپ کنید. فرمت PDF مانند PSD و  TIFFاز ویژگی‌های فتوشاپ مانند رنگ‌های نقطه‌ای پشتیبانی می‌کند.

یکی از مزایای استفاده از فرمت  PDF این است که هرکس Adobe Reader را نصب کند، می‌تواند تصاویر را مشاهده کند.

نکاتی برای ذخیره تصویر

یکی از اشتباهات رایج در خروجی گرفتن از پروژه‌ها در فتوشاپ، عدم توجه به حالت Color و PPI ( پیکسل در هر اینچ) تصویر است. تنظیم و تغییر این دو مورد تفاوت زیادی در خروجی چاپی عکس ایجاد می‌کند.

برای ذخیره عکس در فتوشاپ از حالت رنگ پیش‌فرض RGB استفاده کنید. البته فتوشاپ از تمام حالت‌های رنگی پشتیبانی می‌کند که می‌توانید آن‌ها را از مسیر Image> Mode مشاهده کنید. اگر قصد دارید تصویر نهایی را چاپ کنید، پیشنهاد می‌شود از حالت رنگی CMYK استفاده کنید.

یکی دیگر از مواردی که در ذخیره تصویر باید به آن توجه کنید، PPI یا تراکم پیکسلی است. به طور پیش‌فرض فایل‌های فتوشاپ با PPI 72 شروع می‌شوند؛ در حالی که افزایش PPI بر کیفیت تصویر موثر است. این تاثیر در مانیتور قابل درک نیست اما هنگامی که تصویر را چاپ کنید، متوجه تاثیر عمیق آن می‌شوید.

برای بالاترین کیفیت چاپ ممکن، PPI تصویر را به 300 افزایش دهید. برای تغییر مقدار PPI از مسیر Image> Image Size بروید و Resolution را روی 300 تنظیم کنید. مطمئن شوید که Width و Height روی پیکسل تنظیم شده باشد. توجه داشته باشید با تغییر Resolution ابعاد تصویر نیز تغییر خواهد کرد.

بهترین پسوند فایل در فتوشاپ برای پروژه‌های چاپی، فرمت PDF و TIFF است که هر دو از مسیر File> Save As قابل مشاهده‌اند.

Photoshop PDF یک نوع فایل PDF است که می‌توانید از آن برای ذخیره گرافیک و متن برای چاپ استفاده کنید. Photoshop PDF معمولاً برای پروژه‌های چاپی کوچک مانند صفحات کتاب یا عکس‌ها گزینه خوبی هستند. این فرمت عکس و متن را قابل ویرایش می‌کند و افراد دیگر می‌توانند موقعیت عناصر مختلف تصویر را به سادگی تغییر دهند. این فرمت وکتورها را نیز پشتیبانی می‌کند.

فایل‌های TIFF فرمت تصویری با کیفیت مشابه PNG هستند. با این تفاوت که دریافت آن‌ها هزینه دارد. تصاویری با این فرمت معمولاً بزرگ‌تر از  JPEG و PNG هستند و برخی از وب‌سایت‌ها از آن پشتیبانی نمی‌کنند. با این حال این فرمت برای رسانه‌های چاپی از بهترین فرمت‌های مورد استفاده است.

معرفی دوره آموزش فتوشاپ ایران لرن

افزایش حوزه کسب و کارهای دیجیتالی و نقش مهم محتوای بصری در دیده شدن کسب و کارهای نو پا سبب افزایش تقاضا برای استخدام گرافیست شده است. فتوشاپ یکی از مهم‌ترین ابزارهای گرافیستی است که تسلط بر آن می‌تواند روند استخدام شما را آسان کند. علاوه بر آن وقتی به ساز و کار فتوشاپ مسلط باشید، ورود به عرصه‌های دیگر طراحی برایتان آسان‌تر می‌شود. اگر شما هم جزء کسانی هستید که به حیطه‌های طراحی یا گرافیک یا کار با فتوشاپ علاقه‌مندید، پیشنهاد می‌کنیم سری به دوره آموزشی فتوشاپ ایران لرن بزنید و با گذراندن این دوره به یک متخصص تبدیل شوید.

سرفصل‌های کاربردی این دوره، توسط یکی از بهترین مدرسان تهیه شده و شامل تمام نکات و اطلاعاتی است که لازم است بدانید. یکی از مواردی که باعث تمایز این دوره از دیگر دوره‌های آموزش فتوشاپ می‌شود، ارائه مدرک معتبر وزارت علوم است. یکی دیگر از مزایای دوره فتوشاپ ایران لرن، امکان اشتراک‌گذاری نمونه کارها است. هنگامی که  شما نمونه کار خود را در فضای اختصاصی سایت به اشتراک می‌گذارید، شانس استخدام خود را چندین برابر افزایش خواهید داد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید دوره آموزش فتوشاپ به سایت ایران لرن مراجعه کنید.

سخن آخر

در این مقاله به آموزش ذخیره عکس در فتوشاپ پرداخته شد. یک عکس باکیفیت، در مواقع زیادی می‌تواند کارگشا باشد. فتوشاپ ابزار قدرتمندی است اما از آن‌جا که بهبود یک عکس بی‌کیفیت و افزایش وضوح آن، تنظیم نوردهی، شفاف کردن عکس نیازمند صرف زمان بسیار است، بهتر است در همان ابتدا تصویر را به گونه‌ای ذخیره کنید که در آینده نیازی به ویرایش نداشته باشد.

سوالات متداول

گزینه Save For Web فعال نیست و خطا می‌دهد. چگونه تصویر را ذخیره کنم؟

برای ذخیره تصویر برای وب، می‌توانید از کلیدهای میان‌بر Ctrl + Shift+ Alt+ S کیبورد استفاده کنید. کلیدهای میان‌بر را هم‌زمان فشار دهید تا پنجره باز شود. اگر هم‌چنان پنجره برایتان باز نمی‌شود، احتمالاً هنوز فرآیند ویرایش را تمام نکرده‌اید یا تیک اعمال را نزده‌اید. پس از اتمام تمام مراحل کار، دوباره امتحان کنید.

عکس ذخیره شده با فرمت PSD در چه دستگاه‌هایی قابل مشاهده است؟

فایل‌های PSD در هر دستگاهی که برنامه Adobe Photoshop روی آن نصب شده باشد، باز می‌شوند.

خروجی تصاویر کجا ذخیره می‌شوند؟

در هنگام ذخیره تصاویر، پنجره Browser برای شما باز می‌شود و می‌توانید هر کجا که بخواهید تصویرتان را ذخیره کنید.

سایز فایل‌های خروجی فتوشاپ به چه عواملی بستگی دارد؟

به طور کلی رزولوشن، کیفیت تصویر و تعداد لایه‌ها نقش مهمی در سایز تصاویر دارد.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر