پروژه آماده پریمیر
آموزش رایگان طراحی گرافیک و مدیا

پروژه آماده پریمیر و کاربردها و مزایا و منابع دانلود

بدون دیدگاه

در این مطلب دربارهٔ پروژه آماده پریمیر صحبت خواهیم کرد. چرا که در بسیاری از کارهای روتین یا پروژه‌های نیمه‌حرفه‌ای، استفاده از نمونه‌ها یه به قولی تمپلیتهای پریمیر (templates)، مسیر را کوتاه و در وقت و انرژی‌مان صرفه‌جویی می‌کنند. به علاوه به خاطر مشاهده‌ٔ مثال‌های عینی، درک بهتری از مدل کار کردن حرفه‌ای‌ها در اختیارمان می‌گذارند. پروژه آماده پریمیر، غیر از دانشجویان و علاقمندان تدوین، به درد گروه دیگری از افراد هم می‌خورد. کسانی که تمایل خاصی به کار تدوین یا تولید ویدیو به صورت جدی ندارند، اما کارشان لنگ ساختن یک ویدیو در کوتاهترین زمان است. آن هم بدون درگیر شدن با جزئیات عمیق پریمیر و سر در آوردن از زیر و بم نرم‌افزار. خواه پروژهٔ مورد نظر، فیلم تولد یکی از آشنایان باشد یا ساختن یک اینفوگرافی متحرک یا یک اسلایدشو یا آلبوم عکس ساده به همراه موسیقی. 

پروژه آماده پریمیر چیست؟

پروژه آماده پریمیر عصای دست بسیار از تدوینگران مبتدی و یا کسب و کارهای کوچک است. کسانی که فرصت شرکت در دوره آموزش پریمیر را ندارند یا ترجیح می‌دهند، کارشان را به ساده‌ترین شکل ممکن و کمترین زحمت به انجام برسانند. از طرف دیگر، شرکت‌ها و وبسایت‌های معتبری هستند که به طور تخصصی در زمینهٔ تولید محتوای ویدیویی فعالیت می‌کنند و از فروش نمونه‌ها و Assetهای آماده و جذاب درآمدزایی می‌کنند. مشتری این قبیل شرکت‌ها، طیف وسیعی از کاربران یا حتی کسب و کارهای متوسط به بالا را تشکیل می‌دهد. 

اما وقتی از پروژه آماده پریمیر صحبت می‌کنیم دقیقا منظورمان چیست؟ این پروژه‌ها که توسط افراد یا شرکت‌های حرفه‌ای ساخته می‌شوند، مجموعه‌ای از فایل‌ها و فُلدرها هستند که متریال و عناصر یک پروژهٔ آماده ویدیویی را تشکیل داده‌اند. از انواع و اقسام عکس‌ها و فوتیج‌های ویدیویی گرفته، تا لوگو و متن و موسیقی و غیره. 

یعنی هر چیزی که برای ساخت و تدوین یک ویدیو لازم داریم، در یک بسته‌بندی به عنوان پروژه آماده پریمیر، قابل دانلود است. می‌ماند مقادیری خلاقیت که آن هم ماجرای دیگریست و در کارهای روتین و تکراری ویدیویی، لزوما اثری از آن پیدا نمی‌کنید. در ضمن، هرکدام از این عناصر، به دلخواه کاربر قابل تغییرند. درست مثل اینکه برای پست‌های شبکه‌های اجتماعی، یک فایل PSD فتوشاپ با لایه‌های آماده داشته باشیم و آنرا به دلخواه خودمان تغییر دهیم. 

پروژه آماده پریمیر

پروژه آماده پریمیر را از کجا بگیریم؟

در وبسایت‌هایی مثل mixkit و motionarray و envanto و videohive پروژه‌های آماده پریمیر، هم به صورت پولی و هم رایگان به وفور یافت می‌شوند. اگر هم قرار بر خرید پروژه آماده پریمیر نداشته باشیم، این قبیل سایت‌ها، محل مناسبی برای ایده‌ گرفتن هستند. کافیست در گوگل چیزی در مایه‌های priemier free template را تایپ کنید و در بین نتایج اول جستجو نمایید. 

البته برای دانلود تمپلیتهای پریمیر، سایت‌های فارسی متعددی هم هستند که برای دانلود فایل‌ها، نیاز به عضویت و پرداخت حق اشتراک دارند. می‌توانید همین عبارت پروژه آماده پریمیر را در سرچ گوگل وارد کنید و نتایج را مرور نمایید. با این حال توصیهٔ ما اینست که تا جای ممکن، از منابعی خارجی استفاده کنید و به خاطر انجام یکی دوتا پروژهٔ ساده یا دریافت چیزی که احتمال وجود نسخهٔ رایگانش هست، چندصد هزار تومان نپردازید! البته در برخی از وبسایت‌ها ایرانی، هزینهٔ پروژه‌های آماده تا حدودی معقول است و ارزش بررسی را دارد. 

آیا کار با پروژه آماده پریمیر راحت است؟

همانطور که اشاره کردیم، پروژه آماده پریمیر، یک قالب یا تمپلیت آماده است که می‌توان المان‌های مختلف آنرا تغییر داد و دستکاری کرد. پس تا همین جای کار واضح است که کار با این قبیل پروژه‌ها، از انجام همه چیز از صفر، به مراتب ساده‌تر و سریعتر خواهد بود. اما این سادگی، نیاز به آشنایی با محیط نرم‌افزار و یک سری از ابزارهای اصلی آنرا برطرف نمی‌کند. مثلا باید کار با ترنزیشن های پریمیر را بلد باشیم یا از یک سری از افکت‌های مرسوم آن سر در بیاوریم. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر دست به یوتیوب‌تان خوب است، دست کم چند ویدیوی آموزشی تماشا و پیش از دانلود تمپلیتهای پریمیر، مقادیری تمرین کنید. اگر هم به مقولهٔ تدوین ویدیو جدی‌تر نگاه می‌کنید، سری به صفحهٔ دوره آنلاین پریمیر ایران‌لرن بزنید. 

تمپلیت پریمیر به درد چه کسانی می‌خورد؟

پروژه‌های آماده پریمیر هم برای تمرین و آموزش و هم برای انجام کارهای سبک و دم دستی مناسبند. اما حواسمان باشد که صرف آماده بودن یک پروژه یا استفاده از تمپلیت‌های آماده، به هیچ عنوان به معنای کیفیت پایین خروجی نیست. برعکس، تنوع بالای تمپلیت‌ها و کیفیت حرفه‌ای برخی از آنها (معمولاً نمونه‌های پولی) به قدری بالاست که حتی کمپانی‌های بزرگ تبلیغاتی هم از آنها استفاده می‌کنند و دست به دامن یک نیروی حرفه‌ای پریمیرکار نمی‌شوند. 

البته این هم فراموش نکنیم که در پروژه‌های جدی، یونیک بودن و تکراری نبودن فوق‌العاده مهم است. یعنی، شرکتی که برای کسب و کار و برندینگ خود ارزش و وسواس بالایی قائل است، به ندرت به سراغ پروژه‌ها و تمپلیت‌های تکراری می‌رود. اگر هم برود، ویرایش سنگینی روی آنها می‌کند و نسخهٔ متفاوت خودش را از دل این قالب‌ها در می‌آورد. به طور کلی افراد زیر از پروژه آماده پریمیر استفاده می‌کنند:

  • دانشجویان و افراد در حال آموزش
  • ادمین‌های فعال در شبکه‌های اجتماعی 
  • صاحبان کسب و کارهای کوچک آنلاین
  • دیجیتال مارکترها 
  • تولیدکنندگان محتوا 
  • کاربران عادی و تفننی 

پروژه های آماده پریمیر شامل چه مواردی می‌شوند؟

از انواع و اقسام افکت های پریمیر تا انواع اینفوگرافیک، موشن‌گرافیک و لوگوموشن‌ و استوری‌موشن، تا اسلایدشوهای مختلف و غیره، در بین تمپلیتهای پریمیر همه چیز پیدا می‌شود. ترنزیشن‌ها که همان شیوهٔ انتقال یا تغییر بین دو سکانس یا دو قطعه ویدیو هستند. موشن‌گرافیک هم، به ایجاد حرکت یا به اصطلاح انیمیت کردن المان‌های گرافیکی مثل متن و لوگو و آیکن و غیره اشاره دارد و در کاربردهای آموزشی و تبلیغاتی مثل اینفوگرافی یا لوگوهای‌ متحرک به کار می‌آید. اسلایدشو هم که به نوعی، ساده‌ترین گونه از پروژه‌های آماده پریمیر محسوب می‌شود، برای آلبوم‌های دیجیتال عروسی یا عکس‌های خانوادگی و سفرنامه و ثبت خاطرات ایده‌آل است. 

تمپلیت های پریمیر

این روزها همه از تمپلیت های پریمیر استفاده می‌کنند!

این سوال را از هر شخصی که در وادی تدوین و تولید ویدیو می‌شناسید بپرسید. پاسخ اکثرشان چیزی در این مایه‌هاست که بله! اکثرا از پروژه‌ها و تمپلیتهای قابل دانلود استفاده می‌کنند تا کارشان سریعتر راه بیفتد. آیا نسبت به این مورد و در کل آیندهٔ صنعت تدوین جای نگرانی هست؟ باید گفت که خیر! در ظاهر اینطور به نظر می‌رسد که وجود تمپلیت‌های آماده، تمایل کسب و کارها را به تدوینگران حرفه‌ای و کاربلد کاهش می‌دهد. اما راستش را بخواهید، کسب و کارهای متوسط و کوچک، لزوماً بهترین و چاق‌ترین مشتریان یک تدوینگر حرفه‌ای نیستند. 

همچنین کار برای این قبیل بیزنس‌ها، حداقل چالش و یک درآمد بخورنمیر را برای یک نیروی باتجربه به همراه دارد. پس کسی که در این وادی به دنبال حرفه‌ای شدن باشد، نگرانی خاصی بابت تمپلیتها یا پروژه های آماده پریمیر نخواهد داشت. چنین فردی، با چند نمونه کار جذاب و پرتفُوی (همان پُرتفُلییُو portfolio) درست و درمان، گلیمش را از آب بیرون می‌کشد و به جای کارهای روتین، درگیر پروژه‌های بزرگ و درآمدزا می‌شود. مضاف بر اینکه یک تدوینگر حرفه‌ای، همیشه می‌تواند در پروژه‌های مستقل سینمایی و انیمیشنی، بدرخشد، یا یک محتوای آموزشی جذاب بسازد و برند شخصی خودش را شکل بدهد. و خیالتان راحت که این قبیل کارها، با تمپلیت‌های آماده قابل انجام نیستند!

بهترین راه برای آموزش پریمیر چیست؟

نمی‌شود روی این عبارت به اندازهٔ کافی تأکید کرد و کلیشه‌ای به نظر نرسید. اما پاسخ این سوال، یعنی بهترین راه برای آموزش تدوین با ادوبی پریمیر، چیزی نیست جز تمرین، تمرین و باز هم تمرین! اما تکلیف اینکه بر چه اساسی تمرین کنیم، چه پروژه‌‌هایی انجام بدهیم و با چه متدی پیش برویم، باید روشن شود. به طور کلی این موارد به سه فاکتور اصلی بستگی دارند. یک) هدفمان از یادگیری این نرم‌افزار دقیقا چیست؟ دو) تا چه حدی به خودآموزی عادت داریم؟ سه) برای آموزش پریمیر چقدر فرصت در نظر گرفته‌ایم؟ 

اگر هدف، کار با یک نرم‌افزار تدوین فیلم حرفه‌ای باشد و چشم‌انداز کار در بازار و درآمدزایی در بین نباشد، نیازی به گذراندن دوره‌ٔ خاصی نیست. چنین کسی می‌تواند در وبسایت‌های خارجی و یوتیوب، بین منابع آموزشی بیشمار پرسه بزند و با آزمون و خطای مستمر، آنچه را که می‌خواهد یاد بگیرد. این پروسه، هزینهٔ پایینی دارد و همه چیز به دلخواه فرد پیش می‌رود. عیبش این است که زمان بیشتری طول می‌کشد و اگر تجربهٔ زیادی در خودآموزی نداشته باشیم، مقادیر زیادی سردرگمی دارد. 

جمع‌بندی

با توجه به گفته‌های بالا، اگر هدفمان کار کردن و حرفه‌ای شدن در یک زمان منطقی باشد، لازم است که بر اساس یک اسلوب خاص و ساختار اثبات‌شده پیش برویم. این گفته نه تنها در مورد مهارت‌های مرتبط با تولید محتوا و طراحی و گرافیک، بلکه برای تمام مهارت‌های تخصصی، مصداق دارد. یعنی شرکت در یک دوره آموزشی ساختارمند و معتبر را در نظر بگیرید. البته نه آن دوره‌هایی که صرفا چند ساعت ویدیو را در اختیار دانشجو می‌گذارند و به حال خودش رها می‌کنند. بلکه یک کورس منسجم و استاندارد که بتوانید با مدرسش در ارتباط باشید، رفع اشکال کنید و طبق فهرست آموزشی مشخص و به صورت پروژه محور پیش بروید. 

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر