فهرست مطالب
میدانستید با تکنیک تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ، جدا از ساختن تصاویر جذاب و مسحورکننده برای پروفایلتان، میتوانید درآمد هم داشته باشیم؟
برای تبدیل تصویر به نقاشی یا طراحی، تکنیکهای مختلفی وجود دارد؛ ما در این مقاله روشهای اصلی را که با کمک فتوشاپ میتوانید انجام دهید یادتان میدهیم. سپس مروری هم خواهیم داشت بر نرمفزارهای کارتونی کردن عکس.
در مسیر یادگیری با بخشی از ابزارها و فیلترهای بدردبخور فتوشاپ آشنا میشویم و عمق مهارتمان را در این نرمافزار قدرتمند و درآمدزا بالا میبریم. پس اگر از عکسهای تکراری و معمولی خسته شدهاید، این شما و این هم آموزش تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ.
آموزش تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ
فتوشاپ قویترین ابزار برای دگرگونی تصاویر و ایجاد افکتهای مختلف است که تبدیل عکس به نقاشی هم جزو آنهاست. در این مطلب روی دو افکت رنگ روغن و مداد تمرکز میکنیم که جزو محبوبترینها هستند. اما قبل از انجام اینکار، بد نیست که در دو سبکی که نام بردیم، تعدادی نقاشی ببینیم و جلوهٔ کلی آنها را به خاطر بسپاریم. این باعث میشود در هنگام کار، انواع متغیرها و فیلترها را به شکل بهتری دستکاری و جلوهٔ جذابتر و نقاشیوارتری بسازیم.
خوشبختانه مراحل تبدیل عکس به نقاشی، مانند کارهایی مثل ادیت یا روتوش عکس در فتوشاپ روتین و تکراری هستند. یعنی میتوان به بهترین نحو از اکشنهای فتوشاپ استفاده کرد و از انجام کارهای تکراری خلاص شد. اکشنها را میتوانیم خودمان بسازیم و یا اکشنهای آماده را از سایتهای ایرانی یا خارجی دانلود کنیم. توصیه میشود سرفصلهای دوره فتوشاپ ایرانلرن را مروری بکنید و در صورت کنجکاوی با همکاران ما تماس بگیرید.
تبدیل عکس به نقاشی رنگ روغن
در این قسمت به تبدیل عکس به نقاشی رنگ روغن میپردازیم. این روش به نسبت ساده است و برای اکثر عکسهای پرتره جواب میدهد و جلوهٔ زیبایی ایجاد میکند. فقط یادمان باشد که مقادیر توصیه شده در این مقاله، همگی نسبی و دلبخواه هستند. یعنی هیچ عدد ثابتی برای فیلترها و پارامترهای مختلف نداریم و همه چیز به ماهیت عکس و سلیقهٔ خودمان بستگی دارد. پس با خیال راحت اسلایدرها و درصدها را کم و زیاد کنید و در قید اعداد و ارقام گفته شده در مثالها نباشید.
قدم اول) افزایش کنتراست عکس
ابتدا عکسمان را در فتوشاپ باز میکنیم. عکس ما به صورت پیشفرض به عنوان لایهٔ بکگراند تعریف میشود. بنابراین با میانبُر Ctrl+J یک کپی از آن میگیریم تا تغییرات را در لایهٔ جدید انجام دهیم. حالا در پایین پنل لایهها و با کلیک روی آیکن Adjusment Layers ابزار Levels را انتخاب و کنتراست عکس را کمی بالاتر میبریم. برای رسیدن به Levels میتوانیم از طریق منوی بالای برنامه به مسیر Layer>New Adjustment Layer<Levels مراجعه کنیم.
قدم دوم) شارپ کردن تصویر و ادغام لایهها
حالا باید جزئیات تصویر را برجستهتر و جلوهٔ عکس را به اصطلاح شارپتر (sharp) کنیم. مجدداً یک کپی از لایه میگیریم و روی لایهٔ جدید، از مسیر Filters>Other>High Pass روی هایپس کلیک میکنیم. مقدار Radius را روی ۲ قرار میدهیم تا جزئیات تصویر تا حدودی معلوم باشد. Ok میکنیم و Blending mode لایه را به Overlay تغییر میدهیم.
در این مرحله تمام لایهها به غیر از Background را انتخاب و با کلیک راست، منوی لایهها را باز و روی Merge Layers کلیک میکنیم. با اینکار همهٔ لایههایی که ساختهایم با هم ادغام و به یک لایهٔ جدید تبدیل میشوند.
قدم سوم) استفاده از Unsharp Mask و افکت Diffuse
از مسیر Filters>Sharpen>Unsharp Mask فیلتر اشاره شده را اضافه میکنیم. مقدار Amount را کمتر از 150 درصد و مقدار Radius را روی 2 تنظیم و روی Ok کلیک میکنیم. تا اینجای کار، مقدمات لازم برای تبدیل عکس به نقاشی رنگ روغن یا افکت Oil Painting فراهم شده است.
حال باید از زوایای مختلف افکت Diffuse را به عکس اضافه کنیم. برای این کار وارد مسیر Filters>Stylize>Diffuse شده و با انتخاب دیفیوز گزینهٔ Mode را روی Anisotropic قرار میدهیم و Ok میکنیم.
با این فیلتر، ممکن است یک سری خطوط اضافی در عکس پدیدار شود. برای بهبود نتیجه و حذف این خطوط، عکس را ۹۰ درجه میچرخانیم و افکت Diffuse را با همان تنظیمات قبل به عکس اضافه میکنیم. این کار را تا جایی انجام میدهیم که عکس یک دور کامل بچرخد به حالت اول باز گردد. برای اینکه تصویر را ۹۰ درجه بچرخانیم، باید مسیر Image>Image Rotation>90 Clockwise را طی کنیم. نتیجهٔ کار چیزی شبیه به تصویر زیر در میآید.
قدم چهارم) برجسته کردن جزئیات
حالا مجدداً جزییات تصویر را برجستهتر میکنیم تا عکس شارپتر شود. از قسمت Filters فیلتر Reduce Noise را به عکس اضافه میکنیم و مقدار Strength را روی ۱۰ و بقیه را روی صفر تنظیم کرده و روی ok کلیک میکنیم.
بعد یک فیلتر Unsharp Mask به عکس اضافه میکنیم و مقدار Amount را کمتر از ۱۰۰ و Radius را روی عدد ۲ قرار داده و روی Ok کلیک میکنیم.
نام لایه را به Oil Painting تغییر میدهیم و یک کپی از آن میگیریم. بعد از منوی Filters وارد بخش others شده و روی High Pass Filter کلیک میکنیم. مقدار Radius را روی ۲ تنظیم کرده و روی Ok کلیک میکنیم. Blending mode لایه را هم به Overlay تغییر میدهیم. این لایه را به اسم Details نامگذاری میکنیم.
[sucess text=” اگر احساس کردیم که عکس ما نیازی به بهبود رنگ و لعاب دارد، با میانبُر Ctrl+Shift+Alt+E یک کپی از تمام لایههای زیرین میگیریم و نام لایه را به Tone تغییر میدهیم. سپس از منوی Images روی Auto Tone کلیک میکنیم و از قسمت لایهها، مقدار Opacity را دستکاری میکنیم تا تاثیر افکت به مقدار دلخواهمان باشد. “]
قدم پنجم) چاشنی فانتزی به مقدار لازم
برای اینکه حالت فانتزی به عکس بدهیم، یک لایهٔ خالی در بالای سایر لایهها ایجاد میکنیم. یک براش با سایز بزرگ برمیداریم و با یک کلیک در چپ و راست تصویر، دو نقطه یا دایرهٔ بزرگ با رنگهای دلخواه ایجاد میکنیم. برای ایجاد جلوهٔ مورد نظر، میتوانیم از دستکاری Opacity یا تغییر Blending mode به Overlay استفاده کنیم.
در آخر با خاموش و روشن کردن لایههایی که ساختیم، نتیجهٔ کار را با لایهٔ Background یا عکس خامی که داشتیم مقایسه میکنیم.
قدم ششم) جزئیات نهایی با یک لایه رنگ روغن
افکتی که ایجاد کردیم برای اکثر عکسها مناسب است؛ اما باز هم برای جذابیت بیشتر و روغنیتر شدن عکس جا هست. ابتدا با میانبر Ctrl+shift+Alt+E یک کپی از تمامی لایههای زیرین میگیریم. حالا از منوی Filters وارد بخش Stylize شده و فیلتر Oil painting را اضافه میکنیم. مقدار Stylization را روی ۱۰ و Cleanliness را روی حدود 3 تنظیم کرده و مقادیر دیگر را صفر و غیر فعال میکنیم. در نهایت با تغییر Opacity لایهٔ جدید، غلظت فیلتر را به مقدار مطلوب تنظیم میکنیم.
اضافه کردن این افکت، روی برخی از جزئیات سوژه مثل چشمها و لبها تأثیر منفی دارد. پس یک ماسک سفید به لایه اضافه کنیم و با براش مشکی روی چشمان و لبها را براش کنیم تا تاثیر این افکت در نقاط دلخواه از بین برود. به این ترتیب تبدیل عکس به نقاشی رنگ روغن به پایان رسید.
✨ در صورت تمایل مطلب روتوش عکس با فتوشاپ را هم مطالعه بفرمایید.
تبدیل عکس به طراحی (نقاشی با مداد)
در این قسمت مراحل تبدیل عکس به نقاشی با مداد یا ایجاد حالت اسکچمانند (Sketch) را یاد میگیریم. این تکنیک ساده و کاربردی، عکسهای پرترهٔ جالبی بوجود میآورد و مراحلش از تبدیل عکس به نقاشی رنگ روغن، تا حدی سادهتر است.
قدم اول) تغییر Blending mode و نگاتیو کردن رنگها و مات کردن تصویر
طبق معمول با Ctrl+J یک کپی از عکس اصلی میگیریم. سپس Blending Mode لایهٔ جدید را از Normal به Color Dodge تغییر میدهیم. حالا با میانبر Ctrl+I رنگها را معکوس (Invert) میکنیم. سپس از منوی Filters وارد بخش Blur شده و روی Guassian Blur کلیک و مقدار را حدود 30 تنظیم میکنیم.
قدم دوم) تنظیم روشنایی و کنتراست
از طریق بخش layers یک فیلتر Hue/Saturation اضافه میکنیم و مقدار Saturation را روی -100 قرار میدهیم. یک افکت Brightness/Contrast هم اضافه میکنیم و مقدار Brightness را کم و Contrast را افزایش میدهیم.
در مرحلهٔ بعد بالاترین لایه را انتخاب میکنیم و با میانبُر Ctrl+shift+Alt+E یک لایهٔ جدید میسازیم که ادغامی از تمام لایههای زیرین است. سپس این لایه را به Smart Object تبدیل میکنیم.
قدم سوم) اضافه کردن نویز
حالا باید از منوی Filters یک فیلتر Add Noise به عکس اضافه کنیم. نویز را روی کمتر از 20 درصد و گزینهٔ Monochromic را انتخاب میکنیم. گزینهٔ Distribution را روی Uniform قرار میدهیم.
بعد از این یک فیلتر Smart Sharpen به لایه اضافه کرده و مقدار Amount را حداکثر تا 100 درصد تنظیم میکنیم.
قدم چهارم) مدادی کردن موها
حالا لازم است که موهای سوژه را هم اسکچی یا شبیه به طراحی با مداد بکنیم. ابتدا با میانبُر Ctrl+shift+Alt+E یک لایه جدید از ادغام تمام لایهها میسازیم. سپس لایه را به Smart Object تبدیل و از منوی Filters روی Filter Gallery کلیک میکنیم. در پنجرهٔ جدید، افکت Poster Edges را انتخاب کرده و از قسمت تنظیمات سمت راست، اسلایدرها را تا رسیدن به جلوهٔ دلخواه دستکاری میکنیم. پس از اتمام Ok را میزنیم.
موهای سوژه به حالت دلخواه درآمدند، اما لازم است که افکت مخصوص مو، سایر قسمتهای عکس را خراب نکند. بنابراین با نگه داشتن کلید Alt روی آیکن ماسک در زیر بخش لایهها کلیک و یک ماسک مشکی به آخرین لایه اضافه میکنیم. سپس با براش سفید روی موی سوژه میکشیم تا افکت مورد نظر، فقط روی موهای سوژه نمایان شود. حالا کار تمام شده و میتوانیم خروجی بگیریم.
🧵 راستی با تکنیکهای افزایش کیفیت عکس در فتوشاپ آشنایی دارید؟
استفاده از اکشنها برای افکت نقاشی
برای افزایش سرعت کار در تبدیل عکس به عکس کارتونی، میتوانیم از اکشنها استفاده کنیم. برای استفاده از اکشن فتوشاپ کافیست در حالیکه در پنل اکشن، دکمهٔ Record را زدهایم تمامی مراحل را یک بار انجام بدهیم. پس ابتدا پنجرهٔ اکشنها را با میانبر Ctrl+F9 یا از طریق منوی Windows باز میکنیم. یک Set خالی میسازیم و درون این سِت، اکشن جدیدی ایجاد میکنیم. پس از وارد کردن نام اکشن روی دکمهٔ Record کلیک کنیم و مراحل را به ترتیب و بدون اشتباه انجام دهیم.
در انتها روی آیکن stop کلیک میکنیم. حالا برای تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ، نیازی به تکرار تمام مراحل نداریم و کل این فرایند را با اجرای اکشنی که ساختیم انجام میدهیم.
کلام آخر
برای تبدیل عکس به کارتون یا نقاشی تکنیکهای بسیاری وجود دارند. فتوشاپ بیشمار قابلیتها و افکتهای از پیش تعریفشده دارد و با کمی صبر و حوصله و دستکاری آنها، نتیجهٔ دلخواه حاصل میشود. حالا بد نیست که دست به کار شویم و تکنیکهای گفته شده را روی عکسهای خودمان امتحان کنیم. چون کشتی گرفتن با ابزارها و تمرین مستمر، بهترین راه تسلط به فتوشاپ است. در ضمن برای مشاهدهٔ سایر دورههای مرتبط با تولید محتوا، به صفحهٔ مربوطه در وبسایت ایرانلرن مراجعه بفرمایید.