سئوی خارجی چیست؛ بررسی کامل راهکارهای Off-Page SEO | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

سئوی خارجی (Off-Page SEO) چیست؟

بدون دیدگاه


سایت شما چه‌قدر از دید باقی سایت‌ها یا افراد مختلف آبرومند است؟ این سؤال گوگل، نقطه شروع هر تلاشی است که در Off-Page SEO یا سئوی خارجی مورد توجه قرار می‌گیرد. در واقع هر فعالیتی که تحت عنوان سئوی آف پیج یا خارج از صفحه انجام می‌شود، برای دادن یک پاسخ درست و حسابی به همین سؤال گوگل است. می‌خواهیم به گوگل پاسخ دهیم که اعتبار و محبوبیت ما بین دیگران بالاست و پشتوانه محکمی داریم؛ اما رساندن این پیام چندان ساده نیست. شما که تا اینجا آمده‌اید، احتمالاً می‌دانید که موتورهای جستجو و به‌طور خاص گوگل، کجای رقابت‌های پررنگ فضای آنلاین ایستاده‌اند. به‌علاوه باید با این‌که اساساً سئو چیست و چه‌طور به بازوی قدرتمند این عرصه تبدیل شده، آشنایی داشته باشید. با این‌حال بد نیست بررسی دقیق سئوی خارجی را با نگاهی کوتاه به کلیت دانش SEO شروع کنیم.

سئوی خارجی

دانش سئو؛ پایدارترین مسیر برای رسیدن به رتبه‌های بالای گوگل

از هر دری و با هر انگیزه‌ای که وارد بستر وب شویم، یک رقابت کلان به روشنی خودش را در چشممان فرو می‌کند؛ رقابتی که امروز برای حیات و رشد بسیاری از کسب و کارها حکم اکسیژن را دارد. موتورهای جستجو در نگاه اول، بانیانِ ایجاد ارتباط بین عرضه‌کننده‌‌ها و متقاضیان به نظر می‌رسند. همین‌طور است؛ اما شما که در این مورد دقیق‌ترید، می‌دانید که موتورهای جستجو و به‌طور خاص گوگل، قاضی‌های سخت‌گیری هستند که این کار را با مراقبت و ظرافت زیادی پیش می‌برند. گوگل نمی‌خواهد که این فضای عرضه و تقاضا به یک آشفته‌بازار تبدیل شود؛ پس ارزش‌گذاری‌ می‌کند تا خیلی زود کاربران را به بهترین صفحه‌های مرتبط هدایت کند. یک دید حرفه‌ای به ما می‌گوید که تسلط بر تمام این ارزش‌ها و حرکت مداوم بر اساس آن‌ها اگرچه دشوار، اما تنها راه رسیدن به نتیجه‌ای درخشان و‌ پایدار است. می‌توانید نیم‌نگاهی به آموزش صفر تا صد سئوی ما هم داشته باشید.

انواع سئو؛ دسته‌بندی الگوریتم‌های گوگل برای وضع دقیق قوانین در سایت

این‌که چه‌قدر از شروع فعالیت هر سایت تا رسیدن به رتبه بالا در گوگل طول می‌کشد، بسته به زمینه و نوع فعالیت سایت و میزان قدرت رقبا کاملاً متفاوت است؛ با این‌حال نتیجه‌گیری برای سایتی که زمینه‌های مختلف سئو به خوبی در آن پیاده شده باشد، نزدیک‌تر خواهد بود. اما توجه کنید که سرعت رسیدن به لینک یک گوگل چندان ارزشمند نیست اگر نتوانید پوزیشن را در همین حدود حفظ کنید؛ مهم‌ترین چیزی که اصول سئو برای شما به ارمغان می‌آورد، همین پایداری در پوزیشن است که البته نیازمند مراقبتی پیوسته و کامل است. الگوریتم‌های گوگل بسیار گسترده‌اند؛ دسته‌بندی فعالیت‌های سئو بر اساس این‌که هدف را در داخل یا خارج از سایت دنبال می‌کنند، تا حدی پیچیدگی‌ها را جبران می‌کند.

  • سئوی داخلی یا On-Page SEO شامل فعالیت‌هایی است که برای بهبود وضعیت سایت از دید موتورهای جستجو، در داخل خود سایت انجام می‌شود. مثلاً در سئوی آن پیج، رسیدگی‌هایی برای بهبود وضعیت محتوای متنی سایت، تصاویر، URL ها و لینک‌سازی‌های داخلی صورت می‌گیرد.
  • سئوی خارجی یا Off-Page SEO دقیقا برعکس، به فعالیت‌های بهبوددهنده بیرون از سایت گفته می‌شود. این دسته اگرچه بیشتر در لینک‌سازی‌های خارجی نمایان است، فعالیت‎های گسترده‌تری را توصیه می‌کند که کامل به آن‌ها خواهیم پرداخت.
  • سئوی تکنیکال یا Technical SEO در راستای بهبود وضعیت فنی سایت از نظر گوگل انجام می‌شود؛ تلاش‌هایی که Crawl و Index شدن صفحات سایت توسط موتورهای جستجو را راحت‌تر می‌کند.

انواع سئو؛ دسته‌بندی الگوریتم‌های گوگل برای وضع دقیق قوانین در سایت

سئوی خارجی چیست؟

یک کافه را تصور کنید که فضا و دکوراسیون بسیار جذابی دارد و یکی از خوشمزه‌ترین قهوه‌های دنیا را می‌زند، اما ته یک منطقه دور افتاده است. این تصور تا حد زیادی می‌تواند تفاوت بین اثر سئوی داخلی و سئوی خارجی بر رتبه گرفتن سایت‌ها از گوگل را نشان دهد. واقعیت این است که چنان کافه‌ای نهایتاً کم می‌آورد؛ نتیجتاً به احتمال خیلی زیاد کیفیت قهوه‌ها هم پایین می‌آید. صفحه سایت هم تقریباً به همین شکل است؛ اگرچه سئوی خارجی به‌هرحال بعد از سئوی داخلی قابل اجراست، اما نتیجه بد در آن می‌تواند نتایج یک فعالیت عالی برای سئوی داخلی را هم در چشم گوگل کوچک‌تر کند. سئوی Off-Page تقریباً نیمی از راه است که مدیران و استراژیست‌های وب‌سایت‌ها آن را شروع می‌کنند، اما قدرت کنترلشان بر آن کمتر خواهد بود.

سئوی آف پیج با چه الگوریتم‌هایی از موتور جستجو سر و کار دارد؟

این‌که گوگل یک صفحه را معتبر بداند و شانس آن را برای معرفی شدن به کاربران افزایش دهد، بسته به توجهی دارد که از طرف افراد یا وب‌سایت‌های دیگر به آن شده؛ طبیعتاً توجه مثبت و منفی با توانمندی امروز هوش مصنوعی، اثرات کاملاً متفاوتی دارند. گوگل در معرفی الگوریتم‌ها و دستورالعمل‌هایش بارها بر E.A.T تأکید کرده است. این عبارت اختصاری به Expertise (تخصص)، Authoritativeness (اعتبار) و Trustworthiness (قابل اعتماد بودن) اشاره دارد. گوگل برای این‌که چنین ارزش‌هایی را در یک صفحه تشخیص دهد، حساسیت زیادی به خرج می‌دهد. اما این توجه از بیرون، دقیقاً از کجا می‌آید؟

  • وب‌سایت‌های دیگر
  • شبکه‌های اجتماعی
  • سرچ نام برند یا وب‌سایت شما توسط کاربران

با این اوصاف، قرار است یک پیکره اجتماعی درست و حسابی ایجاد کنید و برای گرفتن رضایت کاربران گوگل و حتی رقبای خودتان، دائماً در تلاش باشید. چه‌طور می‌توان برای اخلاق‌مدار دیده شدن از چشم گوگل تلاش کرد؟ به کار گرفتن تکنیک‌های Off-Page SEO کلید ورود به محوطه سایت‌های مورد علاقه گوگل و پوزیشن‌های برتر نتایج سرچ است.

سئوی آف پیج با چه الگوریتم‌هایی از موتور جستجو سر و کار دارد؟

لینک‌سازی خارجی (Linkbuilding)؛ انواع لینک و نکات مهم

گوگل قرار است مرتبط‌ترین و بهترین صفحه‌ها را در صفحه اول نتایج سرچ بیاورد؛ این‌که یک سایت چه‌قدر محبوب و آبرومند باشد، در بهترین بودنش بسیار مؤثر است. لینک‌سازی خارجی به‌واسطه بک‌لینک گرفتن، پررنگ‌ترین بخش سئوی خارجی است؛ این یعنی لینک یک صفحه از وب‌سایت شما در وب‌سایت دیگری نمایش داده شود. اما آیا گوگل به هر لینکی که در هر بخشی از سایت‌های دیگر می‌بیند، امتیاز مشابه می‌دهد؟ مسلماً خیر؛ هرچه پیشرفت هوش مصنوعی بیشتر شده، دقت گوگل در کیفیت بک‌لینک‌ها هم بالاتر رفته است. به این ترتیب گوگل می‌تواند به لینکی که در میان یک محتوای خوب و مرتبط در یک وب‌سایت معتبر و مرتبط با سایت شما قرار گرفته، امتیازی عالی دهد؛ اما لینکی را Spam تشخیص دهد و رتبه سایت را پایین هم بیاورد. پس باید معیارهای بک‌لینک سالم و اثربخش را شناخت.

بک‌لینک معتبر از دید گوگل

گوگل برای این‌که به یک بک‌لینک امتیاز دهد، موارد زیادی را در نظر می‌گیرد.

  • بک‌لینکی که در وب‌سایت‌های معتبر، محبوب و پرترافیک باشد، از نظر گوگل ارزشمند است.
  • بک‌لینکی که از میان یک محتوای متنی جذاب و مرتبط گرفته شود، به مراتب پر ارزش‌تر از لینک‌هایی است که به تنهایی در بخش‌هایی مثل Header و Footer سایت میزبان قرار می‌گیرند.
  • محتوای گیرایی که از جنس لیست، جدول، کوئیز، تصاویر، اینفوگرافیک یا ویدئوها باشد، به امتیازگیری بک‌لینک از گوگل کمک خواهد کرد.
  • بک‌لینکی که از سایت‌های مرتبط با حوزه فعالیت صفحه مقصد گرفته شده باشد، گوگل را خوشحال‌تر خواهد کرد.

لینک‌سازی خارجی (Linkbuilding)؛ انواع لینک و نکات مهم

رپورتاژ آگهی چه‌طور به افزایش اعتبار سایت کمک می‌کند؟

برای گرفتن بک‌لینک‎های کارآمد و قوی، رپورتاژ آگهی بدهید یا به واسطه پست مهمان (Guest Post)، سایتتان را به واسطه سایت‌های دیگر تبلیغ کنید. این یکی از بهترین روش‌های تبلیغاتی است که در سئوی خارجی مورد توجه قرار می‌گیرد. به این شکل هم توسط مخاطبان جدید دیده می‌شوید، هم از گوگل امتیاز خواهید گرفت. اما در نظر داشته باشید که سایت‌های پذیرنده برای متن‌هایی که بار تبلیغاتی کمتری دارند، ارزش بیشتری قائلند؛ بهترین حالت برای محتوای متنی رپورتاژ، یک متن آموزشی یا خبری جذاب و پرمخاطب است که در گوشه‌ای از آن به‌طور ضمنی کاربر را به سایت مقصد دعوت می‌کند. رپورتاژ می‌تواند بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگ باشد که هدف خاصی را دنبال می‌کند؛ اما به‌طور کلی کسب و کارها با سه هدف به سمت رپورتاژ آگهی می‌روند.

  • افزایش اعتبار سایت در چشم موتورهای جستجو و پوزیشن بهتر در حوزه فعالیت
  • افزایش ترافیک سایت و امکان دیده شدن بیشتر
  • معرفی محصول یا خدمات جدید سایت مقصد، اعلام فروش ویژه و هر فعالیت دیگری به مردم در یک فرصت مناسب

نکاتی که برای رپورتاژ آگهی باید در نظر داشت

برای ایجاد رپورتاژ آگهی و آغاز لینک‌سازی خارجی یا بهبود وضعیت آن، باید به چند نکته توجه کرد؛ این موارد نهایتاً در آبرومند نشان دادن شما به موتورهای جستجو و اعتبار گرفتن از گوگل بسیار اثرگذارند.

  • سایت‌های میزبان بک‌لینک‌های رقبای قوی را بررسی کنید. محتوای مورد علاقه آن‌ها را بشناسید. ارتباط برقرار کنید و با تولید محتوای شبیه به رقیب، اما خاص، کاربر پسندتر و جذاب‌تر، با آن‌ها همکاری کنید.
  • توجه داشته باشید که سایت‌های معتبر و قابل اعتماد را برای رپورتاژ آگهی انتخاب می‌کنید؛ سایت نامطمئن ممکن است به وعده‌هایش در مورد جایگاه لینک شما و سایر مسائل وفادار نباشد.
  • لحن رایج در متن‌های تبلیغاتی، اصلاً کاربر پسند نیست؛ پس با چیزی که از نظر گوگل به‌غایت مهم است و در آموزش صفر تا صد سئو بارها بر آن تأکید می‌شود، تضاد دارد. بهتر است محتوای متن، فرم تبلیغاتی نداشته باشد تا برای گوگل و البته سایت‌های میزبان مطلوب‌تر باشد.
  • رپورتاژ می‌تواند بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگ باشد که هدف خاصی را دنبال می‌کند؛ این شکل از بازاریابی، نوعی هم‌بستگی در بخش‌های مختلف تبلیغات آنلاین ایجاد می‌کند و خصوصاً در برندینگ کارآمد است.

در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید

بسته به حوزه کاری شما و مخاطبانی که هدف گرفته‌اید، حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی مختلفی می‌تواند به امتیاز گرفتن سایت از موتورهای جستجو کمک کند. این دومین تکنیک مهم در سئوی خارجی است و می‌تواند حوزه سئو و دیجیتال مارکتینگ را پیوند دهد. وقتی محتوای سایت را در شبکه‌ای به اشتراک می‌گذارید، منابع جذب مخاطب را افزایش می‌دهید. همین تنوع ایجاد کردن از نظر گوگل خوشایند و راضی‌کننده است؛ البته اگر واقعا چیز خوبی برای ارائه در صفحه‌ها باشد. در واقع موتورهای جستجو را به این باور می‌رسانید که اعتبار فراگیری در فضای آنلاین دارید، جدا از خود فرایند به اشتراک‌ گذاری، پاسخ دادن به کاربران شبکه‌های اجتماعی و ایجاد تعامل، یک راه روشن دیگر برای موفقیت اعتبارسنجی گوگل است. به‌علاوه می‌توانید هشتگ‌های مرتبط با کارتان را دنبال کنید و در هر فرصت مناسب، وارد بحث‌ها شوید.

لینک سازی در شبکه های اجتماعی

تولید ویدئوهای جذاب، پادکست‌ها، موشن‌ها، تصاویر مرتبط خاص، اینفوگرافیک و … در شبکه‌های اجتماعی، از عوامل مؤثر ثابت شده در سئوی خارجی است. پس اگر همراه با بهینه‌سازی خودِ سایت و تقویت لینک‌سازی‌های خارجی، روی تولیدات باکیفیت در Social Media هم کار کنید، محبوبیت و اعتبار کسب خواهید کرد؛ این خصوصاً در شبکه‌هایی که با گوگل در ارتباط نزدیک هستند، مؤثر است.

روی Local SEO (سئوی محلی) کار کنید

یک تکنیک جوابگو در سئوی خارجی، کار کردن بر Local SEO است که باعث می‌شود گوگل کسب و کارها را با توجه به موقعیت محلی آن‌ها به کاربر نمایش دهد. وقتی بیزینس شما در حالت مستقیم با کاربران سروکار داشته باشد، هر جستجوگری که به محل کار شما نزدیک است یک مشتری بالقوه نزدیک به خرید محسوب می‌شود. کار کردن بر روی Local SEO امکان نشان دادن شما توسط گوگل به جستجوگرانی که از MAP استفاده می‌کنند را فراهم خواهد کرد. در این مورد نظرات و امتیازهای مثبت مشتریان قبلی می‌تواند تبلیغی مستقیم برای اعتبار گرفتن از موتورهای جستجو باشد. امتیاز کلی هر سایت در این بخش از نتایج گوگل، به شکل ریتینگ‌های چندستاره‌ای در کنار آدرس، شماره تلفن، روزها و ساعت‌های فعالیت شما نمایش داده می‌شود. بهتر است تصاویری از محل کارتان در این بخش قرار دهید تا امکان ارتباط برقرار کردن کاربران با سایت بیشتر باشد.

با اینفلوئنسرها و چهره‌های مرتبط با فعالیتتان همکاری کنید

اینفلوئنسرها و چهره‌هایی که در شبکه‌های مختلف فعالیت می‌کنند، در زمینه‌های زیادی شهرت دارند و کاربران زیادی آن‌ها را دنبال می‌کنند. این‌که تلاش کنید تا با بهترین اینفلوئنسرهای حوزه خودتان همکاری و تعامل داشته باشید، به احتمال بسیار زیاد در افزایش ترافیک سایت شما مؤثر است؛ البته که بهتر است این حرکت را در کمپینی با اهداف خاص پیش ببرید. توجه داشته باشید که اینفلوئنسر انتخابی‌تان اعتبار و تاریخچه آبرومندی داشته باشد و یک چهره مردمی و مورد اعتماد باشد. همکاری با چنین افرادی می‌تواند به‌طور تبلیغ مستقیم و گرفتن لینک از صفحه آن‌ها باشد، یا این‌که تعاملتان با آن‌ها تبلیغی در لفافه برای شما باشد و کاربران را خودبه‌خود در مورد سایتتان کنجکاو کند.

  • می‌توانید به نظرات مختلف کاربرات در ارتباط با پست مربوط به خودتان یا سایر پست‌های اینفلوئنسرهای همکار پاسخ دهید تا چهره مردمی و معتبرتری از شما داشته باشند.
  • دقت کنید که بخشی از تعامل شما با چهره‌های پرطرفدار، در دید کاربران و در صحبت‌های مرتبط باشد؛ چرا که بحث فعالیت‌های غیرحرفه‌ای داغ است و بهتر است جلوی انتقال این پیام که با اینفلوئنسرها تعامل شخصی دارید، گرفته شود.
  • تعداد تبلیغات مستقیم را به عدد بالایی نرسانید؛ این کار اگرچه نام شما را تکرار می‌کند، اما می‌تواند کاربران را خسته کند و امکان بالا بردن ترافیک سایت در فرصت‌های مناسب‌تر را کاهش دهد. به‌طور کلی نه کاربران و نه موتورهای جستجو، با تبلیغات خیلی گل‌درشت چندان همدل نیستند.

کاربران را به نظردهی تشویق کنید و کامنت‌های بخش‌های مختلف را بی‌پاسخ نگذارید

به‌طور کلی سئوی Off-Page برای گرفتن نظرات مثبت و اعتبار از افراد مختلف دیگر ایده می‌دهد؛ چیزی که شما را در نظر گوگل محبوب و معتبر و قابل اعتماد نشان می‌دهد، رضایت کاربران و پاسخگو بودن شما نسبت به نارضایتی‌های آن‌هاست. پس خیلی خوب است که کاربران را به شیوه‌های مختلف، تشویق به نظردهی کنید. اما این کافی نیست؛ سعی کنید هم در وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی خودتان هم حتی‌الامکان در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی معتبر دیگر (خصوصاً جایی که بک‌لینک گرفته‌اید)، به نظرات و منشن‌های کاربران پاسخ دهید. اما:

  1. به کامنت‌های منفی و ناراضی (جدا از هرزنامه‌ها و موارد توهین‌آمیز)، خیلی سریع پاسخ دهید و مشکل را برایشان توضیح دهید، نه این‌که آن‌ها را از بین ببرید.
  2. به کامنت‌های مثبت پاسخ دهید، اما نه خیلی بولد و طولانی و البته اجازه ندهید پاسخ‌هایتان به این نظرات، برای کامنت‌های دیگر آزارنده باشد؛ این رضایت چندانی برای گوگل نخواهد داشت.
  3. از ادبیات دوستانه، اما حرفه‌ای استفاده کنید؛ هر دوی این صفات کاربر پسند است.
  4. اگر پاسخ به یک کامنت برای دیگران هم جذاب باشد و سؤالی رایج را پاسخ دهد، می‌تواند امتیازی برای سئوی خارجی محسوب شود؛ اما فقط در حالتی که این پاسخ با کامنت کاملاً در ارتباط باشد.

سئوی آف پیج

بررسی پایانی سئوی آف پیج

چیزی که امروز به موتورهای جستجوگر اجازه فهم و ورود به هر نکته ریزی در ارتباط با سایت شما را می‌دهد، پیشرفت عجیب هوش مصنوعی و ربات‌هاست. گوگل حالا به بخش زیادی از وجهه‌ای که یک سایت در کل فضای آنلاین دارد، تسلط پیدا کرده است؛ از طرف دیگر حفظ رضایت، تنها راه ماندگاری در پوزیشن‌های خوب نتایج سرچ گوگل است. الگوریتم‌های گوگل تا حدی رفتار مناسب برای سایت‌ها را روشن می‌کنند و تمام چیزی که سئوی خارجی دنبال می‌کند، پیروی از همین الگوریتم‌هاست. اما گوگل به چیزی بیش از تبلیغ خشک و خالی نیاز دارد تا سایت شما را در بین افراد و سایت‌های دیگر معتبر و قابل اعتماد بداند. پس سعی کنید هرچه بیشتر، در سئوی Off-Page فعال باشید؛ اگرچه قدم‌های اول باید در سئوی آن پیج و تکنیکال، قوی گذاشته شده باشند و البته باید دائماً در بهینه‌سازی تمام بخش‌ها فعال بود.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر