فهرست مطالب
انتخاب نشان تجاری یا لوگو برای کسبوکار، یک فعالیت سرسری و بیاهمیت نیست؛ بالعکس! اهمیت طراحی لوگو آنقدر زیاد است که میتواند برند یا کسبوکار شما را در ذهنها ماندگار کند.
لوگوها، علائم منحصربهفردی هستند برند شما را به مشتری معرفی میکنند و تصویری در ذهن او میسازند. لوگوی برندهایی مثل بی ام و، مرسدسبنز، اپل، کوکاکولا، نایکی، آدیداس و بسیاری از نامهای دانهدرشت دیگر، مثالهای موفقی از لوگوهای قوی، ماندگار و تأثیرگذار هستند.
اگر صاحب کسبوکار هستید، یا به طراحی لوگو علاقه دارید، در این مطلب همراه ما باشید تا کاردبردهای لوگو و دلایل تاثیر و اهمیت آن را مرور کنیم.
مروری خلاصه بر مفهوم لوگو
ابتدا بیایید تعریف لوگو را از ویکیپدیا یک بار با دقت بخوانیم:
«نشانواره، لوگو، یا آرم (به انگلیسی: logo) عنصری گرافیکی از علائم دیداری است؛ بهطوری که با سبک حروف یا قلم خاصی طراحی شده یا با اشکال تصویری به صورت خاص (و نه الزاماً قابل درک) چیده شده است. شکل، رنگ، سبک حروف و … باید مشخصاً از دیگر علایم مشابه دیگر متفاوت باشد.»
به زبان خودمانیتر، ما عناصر مختلفی مانند رنگ، قلم، اشکال و … در سایۀ مفهوم مدنظرمان بهکار میگیریم، تا آرمی را خلق کنیم که پیام ما را بازتاب میدهد و در ذهن مخاطبانمان ماندگار است.
در مقاله لوگو چیست میتوانید با انواع لوگو و کابردهایشان نیز آشنا شوید.
چرا نباید از اهمیت طراحی لوگو غافل شویم؟
طراحی لوگو بخش مهمی از ساختن هویت بصری و برندسازی کسب و کار ماست و در هر ارتباطی که با مخاطب و مشتری داریم حضور دارد. یک لوگوی قوی، منحصربفرد و جذاب، توجه مخاطب را جلب میکند و در نظر اول تأثیر مثبتی در ذهنش القا میکند. آن هم مخاطبی که هر روز با دادهها و اطلاعات و تصاویر و نشانهها و در کل محرکهای رنگارنگ بمباران میشود و وقت و تمرکز چندانی برای اختصاص به بیزنس ما ندارد.
اگر بخواهیم دلایل اهمیت لوگو را به طور خلاصه بیان کنیم، موارد زیر قابل توجه هستند:
- جلب توجه و ایجاد آشناپنداری در ذهن مخاطب
- قابلیت القای یک حس خوشایند و مفهوم مثبت
- ایجاد یک فنداسیون قوی برای برندینگ و تشکیل هویت بصری
- حک شدن در ذهن مخاطب در طی زمان
- ایجاد تمایز با رقبای موجود
- ترغیب حس وفاداری در مشتریان و مخاطبین
- برآورده کردن انتظار مخاطب نسبت به دیدن اسم و رسم شما بر محصول
اهمیت لوگو در طراحی سایت چیست؟
وبسایت شما، با لوگو به رسمیت شناخته میشود. طراحی لوگوی حرفهای برای وبسایت، نشان میدهد که شما تا چه اندازه در کارتان جدی و مصمم هستید.
به علاوه، با یک لوگو، میتوانید هویت یکپارچهای در وبسایت، شبکههای اجتماعی، بنرها و حتی بستهبندی محصولاتتان داشته باشید. برای مثال، اگر کاربری لوگوی وبسایت شما را دیده باشد، بعدها اگر در شبکههای اجتماعی به محتوایتان برخورد کند، شما را به یاد خواهد آورد.
توجه: حرفهای و استاندارد بودن لوگو را فراموش نکنید!
نقش لوگو در بازاریابی چیست؟
بهطور خلاصه، لوگوها، این کارها را برای برند شما انجام میدهند:
- توجه جلب میکنند
- روی شکلگیری احساس اولیۀ مخاطب تاثیر دارند
- هویت برند شما را بازتاب میدهند
- در خاطر مشتریها ثبت میشوند
- میتوانند شما را از رقبا متمایز کنند
پس، با توجه به این 5 مورد، لوگو برای کسبوکار خیلی خیلی مهم است و باید بتواند یک حس مثبت، قابل اعتماد و ماندگار را زنده کند.
برای مثال، کسی که لوگوی دیزنی را میبینید، حس سرگرمکننده بودن را میتواند دریافت کند؛ یا کسی که لوگوی برند مک دونالد را میبیند، راحت یاد سیبزمینی سرخکرده و فستفود میافتد. در هر دو مثال، لوگوها تمایز ایجاد میکنند و بهراحتی قابل تشخیص از رقبا هستند.
حالا که اهمیت طراحی لوگو را دانستید، یک نکته مهم را هم بگوییم:
لوگویی که برای برند یا کسبوکارتان طراحی میکنید، باید باثبات و ماندگار باشد. یعنی چه؟
یعنی بعد از چند سال مجبور نباشید لوگو را بکوبید و از اول و با شکل دیگری بسازید. این کار در کنار این که هزینۀ اضافی روی دستتان میگذارد، مخاطبان را نیز گیج میکند و ارتباط برقرار کردن دوباره با آن کمی دشوار است.
برای اینکه لوگوی خوب طراحی شود، باید ابتدا کسبوکارتان را بهخوبی بشناسید، ویژگیهای مهم آن را بدانید و بعد اقدام کنید.
نتیجه اینکه …
لوگوها، نقش پررنگی در طراحی سایت، بازاریابی، برندینگ و تبلیغات کسبوکارها برعهده دارند. اهمیت طراحی لوگو آنقدر زیاد است که باید آن را مانند عضوی از کارتان در نظر بگیرید که حامل پیامی مهم است، وظیفه دارد حس خوبی ایجاد کند، از رقبا متمایز باشد و در ذهنها حک شود.
ناگفته نماند که طراحی یک لوگوی مرغوب و حرفهای، مهارتیست که به تجربه و دانش کافی در رنگ و عناصر بصری و تایپوگرافی نیاز دارد. و از همه مهمتر، درک نیاز مشتری و کنار آمدن با خواستههای جور و واجورش است که خودش ماجرایی مفصل دارد.
اگر در مسیر تبدیل شدن به طراح گرافیک، جدی هستید و قصد دارید به عنوان یکی از بهترینهای بازار، مشتریان دانهدرشتی به سراغتان بیایند، بینهایت مطالعه و تمرین کنید، روی آموزشتان سرمایهگذاری نمایید و با شروع از پروژههای کوچک، یک پرتفوی یا مجموعهٔ قوی از نمونهکار تدارک ببینید.