آموزش سئوی سایت HTML به زبان ساده | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

آموزش سئو سایت (0 تا 100 بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو)

بدون دیدگاه

می‌خواهید سایتتان جایگاه‌های برتر جست‌وجو را تصاحب کند ولی نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ این مقاله را بخوانید؛ چون می‌خواهیم راهنمایی کامل در رابطه با آموزش سئو سایت تقدیمتان کنیم.

راستش را بخواهید، دستیابی به این موفقیت، یعنی رسیدن به جایگاه‌های برتر نتایج، کار خیلی راحتی نیست! ولی خب، تکنیک‌هایی وجود دارند که مسیر را برای شما و سایتتان هموار می‌کنند.

قبل از این‌که سراغ آن تکنیک‌ها برویم، باید تکلیف برخی چیزها را روشن کنیم تا پیش‌زمینۀ ذهنی لازم ایجاد شود. اول از همه، بیایید ببینیم اصلاً چرا بهینه‌سازی سایت ضرورت دارد.

چرا سئو کردن سایت اهمیت دارد؟

اول از همه، لازم می‌دانیم شما را به مقالۀ سئو چیست ارجاع دهیم تا با معنای این مفهوم به‌خوبی آشنا شوید؛ و اما پاسخ به این سؤال که چرا سئو کردن سایت اهمیت دارد!

به‌کارگیری استراتژی‌های درست‌وحسابی سئو (جلوتر توضیح می‌دهیم که منظور از استراتژی سئو چیست) روی وب‌سایتی که از صفر بنا کرده‌اید، فواید بسیاری دارد که از جملۀ آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش اعتبار: سئو کردن یک وب‌سایت، کمکتان می‌کند اعتبار برند را بیشتر کنید؛ چراکه کاربران دائماً لینک صفحاتتان را در بین نتایج برتر می‌بینند. جایگاه‌هایی که به سایت‌های مرجع حوزۀ فعالیتتان تعلق دارند.
  • بهبود تجربۀ کاربری بازدیدکنندگان: گوگل و باقی موتورهای جست‌وجو، تجربۀ کاربری را به‌عنوان یکی از پارامترهای اصلی رتبه‌بندی به حساب می‌آورند؛ به همین خاطر، سایتی که به‌خوبی سئو شده باشد، به‌طور غیرمستقیم رضایت کاربران را هم جلب می‌کند.
  • کاهش هزینه‌ها: بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو یا همان SEO، رویکردی مقرون‌به‌صرفه برای افزایش لید و بالا بردن میزان فروش است. انجام این کار در بلند مدت، کمکتان می‌کند تا هزینه‌های مربوط به تبلیغات و دیگر راهکارهای بازاریابی پولی را کاهش دهید.
  • افزایش ترافیک: سایتی که سئو شده باشد، پتانسیل فتح جایگاه‌های برتر در نتایج جست‌وجو را دارد؛ به دنبال این موضوع، این سایت‌ها ترافیک بیشتری هم خواهند داشت. طبق آمار منتشرشده در Backlinko، نزدیک به 32 درصد از تمام کلیک‌ها برای لینک‌های قرارگرفته در جایگاه‌های نخست نتایج است.

اهمیت سئو

نادیده گرفتن سئو، یعنی چشم‌پوشی از راهکاری که می‌تواند سایتتان را به یک دارایی ارزشمندتر تبدیل کند! به همین خاطر است که تصمیم گرفتیم مقاله‌ای با هدف آموزش سئو سایت آماده کنیم.

قبل از این‌که جلوتر برویم و وارد عمل شوید، خوب است بدانید رتبه‌بندی‌های گوگل با چه معیاری انجام می‌شوند.

گوگل با چه معیارهایی رتبه‌بندی را انجام می‌دهد؟

تمام موتورهای جست‌وجو، یک هدف والا دارند. آن هم ارائۀ بهترین پاسخ‌ها و مرتبط‌ترین اطلاعات به جست‌وجوکنندگانی است که سراغشان می‌روند؛ گوگل هم از این قاعده مستثنی نیست و می‌خواهد بهترین نتایج ممکن را به بازدیدکنندگانش نشان دهد.

هر دفعه که از گوگل استفاده می‌کنید، الگوریتم‌های این موتور جست‌وجو مرتبط‌ترین صفحات با کوئری (عبارت جست‌وجوشده) شما را پیدا می‌کنند؛ بعد آن‌ها را ترتیب‌بندی می‌کنند و معتبرترین و مشهورترین نتایج را بالاتر از باقی صفحات نمایش می‌دهند.

گوگل و همکارانش برای این‌که اطلاعات درست در اختیار جست‌وجوکننده قرار دهند، 4 فاکتور اصلی را زیر ذره‌بین می‌برند:

  1. معنا و مفهوم کوئری: فهم معنای کوئری، باعث می‌شود گوگل نیت کاربر از جست‌وجو را بفهمد! بعد از آن، می‌تواند مرتبط‌ترین محتواها که نیاز او را برطرف می‌کنند، نمایش دهد.
  2. ارتباط بین کوئری و محتوای صفحات مختلف: گوگل این ارتباط را با ارزیابی فاکتورهایی مثل موضوع صفحات و کلمات کلیدی پیدا می‌کند.
  3. کیفیت محتوا: گوگل از مدل E-E-A-T (جلوتر بیشتر راجع‌به آن صحبت می‌کنیم) برای بررسی کیفی یک محتوا استفاده می‌کند و سعی می‌کند بهترین‌ها را در بالاترین قسمت‌ها نمایش دهد.
  4. قابل ‌استفاده بودن سایت: گوگل پارامترهایی مثل سرعت صفحات سایت، موبایل فرندلی بودن آن و دیگر فاکتورهایی که نشان‌دهندۀ آسانی گشت‌وگذار در سایت و پیدا کردن یک محتوا هستند را بررسی می‌کند تا میزان در دسترس و قابل ‌استفاده بودن سایت را تعیین کند.

برای سنجش همۀ این فاکتورها، گوگل دست‌به‌دامان سازوکارهای پیچیده‌ای می‌شود که با نام الگوریتم‌های گوگل شناخته می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با این سازوکارها و انواع آن‌ها، می‌توانید مقالۀ زیر پوست الگوریتم های سئو گوگل چه می‌گذرد را بخوانید.

با این‌که گوگل و باقی موتورهای جست‌وجو سعی می‌کنند الگوریتم‌هایشان را مخفی نگه دارند، متخصصان سئو توانسته‌اند چند مورد از آن‌ها را که برای رتبه‌دهی به کار گرفته می‌شوند شناسایی کنند. به این الگوریتم‌ها، فاکتورهای رتبه‌بندی می‌گویند و تمام برنامه‌ریزی‌های استراتژی‌های سئو روی آن‌ها متمرکز است.

بالاتر به مدل E-E-A-T اشاره کردیم؛ حالا بیایید با آن بیشتر آشنا شویم. این مدل که گفتیم در سنجش کیفیت محتوا کاربرد دارد، هر حرفش نشان‌دهندۀ یک عامل مهم کیفی است:

  • Expertise: نگارندۀ محتوا در آن زمینۀ به‌خصوص متخصص است.
  • Experience: محتوا توسط کسی آماده‌شده که در آن زمینۀ به‌خصوص تجربۀ کافی را دارد.
  • Authoritativeness: دیگران محتوا را به‌عنوان منبعی معتبر به حساب می‌آورند. لینک‌ دادن سایت‌های دیگر به محتوا و معتبر تلقی کردنش، این موضوع را اثبات می‌کند.
  • Trustworthiness: سایت و محتوا به‌عنوان مرجعی قابل اعتماد شناخته می‌شوند.

گوگل با کمک این فریمورک، می‌فهمد هر محتوا چقدر به کوئری‌ کاربر مرتبط است و آیا اعتبار و ارزش کافی را دارد یا نه!

بسیاری از سئوکارها می‌گویند از بین این 4 مورد، تخصص (Expertise) و قابل اعتماد بودن (Trustworthiness) ارزش بیشتری از دو مورد دیگر دارند؛ در واقع، آن‌ها دو فاکتوری هستند که دستیابی به جایگاه‌های برتر را ممکن می‌کنند.

از طرفی دیگر، با گسترش روزافزون هوش مصنوعی و دخیل شدن هرچه بیشترش در دنیای جست‌وجو، تخصص (Expertise) و تجربه (Experience) اهمیت بسیار بیشتری برای تولید‌کنندگان محتوا پیدا کرده است؛ این دو عامل، محتوای تولیدی توسط انسان را از محتوای تولیدی توسط AI متمایز می‌کنند؛ چون ماشین‌ها امکان ارائۀ نظر شخصی را ندارند؛ یا به عبارتی، نمی‌توانند به‌عنوان یک متخصص (انسان) اظهارنظر کنند.

معیار رتبه‌بندی گوگل

شاخصه‌های تشکیل‌دهندۀ E-E-A-T، فاکتورهایی نیستند که به‌طور مستقیم روی رتبه‌بندی تأثیرگذار باشند؛ ولی رعایت آن‌ها به خلق محتوای سئوشده منجر می‌شود و در نهایت، تصاحب جایگاه‌های برتر کار راحت‌تری خواهد شد.

در اوایل مقاله، از عبارت استراتژی سئو استفاده کردیم و گفتیم در ادامه بیشتر به آن می‌پردازیم. بخش بعدی به این موضوع اختصاص داده شده است.

منظور از استراتژی سئو چیست و چرا اهمیت دارد؟

در ادامۀ آموزش سئو سایت، لازم است با مفهوم استراتژی سئو هم آشنایی پیدا کنید.

منظور از این عبارت، مجموعه‌ای کامل از برنامه‌ها است که با هدف جذب بازدیدکنندۀ بیشتر از طریق موتورهای جست‌وجو طرح‌ریزی می‌شوند. رساندن صفحات سایت به نتایج برتر جست‌وجو، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق در جنبه‌های مختلف است.

به بیان ساده‌تر، هم باید برای سئو داخلی (On-Page SEO) و هم برای سئو خارجی (Off-Page SEO) برنامه داشته باشید تا به موفقیت برسید.

بیایید 3 بخش اصلی چنین استراتژی‌هایی را بررسی کنیم.

3 جزء اصلی تشکیل‌دهندۀ استراتژی سئو

برای سئو کردن یک وب‌سایت، باید بخش‌های مختلف آن را در 3 زمینۀ اصلی بهینه کنید. در ادامۀ آموزش سئو سایت، می‌خواهیم با این 3 زمینه آشنا شویم.

1. تنظیمات فنی

برای رتبه گرفتن صفحات سایتتان، 3 اتفاق باید رخ دهد:

اول این‌که گوگل باید بتواند صفحۀ شما را در اینترنت پیدا کند؛ بعد از آن، موتور جست‌وجو باید آن صفحه را بررسی کند تا از موضوع آن مطلع شود و کلمات کلیدی به کار رفته در آن شناسایی شوند.

در مرحلۀ آخر، صفحۀ یافت‌شده باید به ایندکس گوگل اضافه شود. منظور از ایندکس گوگل، دیتابیسی حاوی تمام صفحاتی است که در وب پیدا شده‌اند. به این ترتیب، الگوریتم‌ها می‌توانند در پاسخ به کوئری‌های مرتبط، صفحات شما را هم در نتایج نشان دهند.

اینجا باید یک نکتۀ مهم را در نظر بگیرید. صفحات در نگاه موتورهای جست‌وجو، متفاوت از آن چیزی هستند که ما و شما می‌بینیم! ما ترکیبی از آیکون‌های گرافیکی، رنگ‌ها، متون و… را می‌بینیم؛ منتهی موتورهای جست‌وجو و ربات‌هایشان، فقط کد و نوشته می‌بینند!

بنابراین، ممکن است از نظر شما همه‌چیز روی روال باشد و صفحاتتان به بهترین شکل ممکن نمایش داده شوند، ولی گوگل نتواند برخی از المان‌ها را درک کند! در چنین شرایطی، برخی محتواها از نظر ربات‌های گوگل غیرقابل دسترسی هستند و این مطلقاً اتفاق خوبی نیست.

اینجا است که تنظیمات فنی (Technical Setup) اهمیت خودشان را نشان می‌دهند. منظور، مجموعه اقداماتی است که هدفشان اطمینان از فهم تمام محتوای صفحه توسط موتورهای جست‌وجو است.

استراتژی سئو

از مهم‌ترین پارامترهایی که در این بخش باید به آن‌ها رسیدگی کرد، موارد زیر هستند:

  • آسان بودن گشت‌وگذار در سایت؛
  • سادگی ساختار URLها؛
  • سرعت بالای صفحات؛
  • نداشتن لینک‌های منقضی‌شده و ریدایرکت‌های از بین رفته؛
  • سایت‌مپ منسجم و درست؛
  • نداشتن محتوای تکراری.

در ادامۀ مقاله، راجع‌به برخی از این موارد بیشتر صحبت می‌کنیم؛ ولی فعلاً اجازه دهید برویم سراغ زمینۀ اصلی دوم.

2. محتوا

هر بار که از موتورهای جست‌وجو مثل گوگل استفاده می‌کنید، دنبال محتوایی خاص می‌گردید؛ می‌خواهید در رابطه با موضوعی مشخص، اطلاعات کافی را به دست آورید.

البته که فقط بحث محتوای متنی مطرح نیست؛ پاسخ شما می‌تواند در قالب فرمت‌های مختلف محتوا مثل متن، ویدیو، عکس و حتی صوت ارائه شود. شاید هم یک توصیۀ محصول از خود گوگل را ببینید! ولی به هر حال، همۀ آن‌ها محتوا به حساب می‌آیند.

خلاصه که در تنظیم هر نوع استراتژی سئو، باید برنامه‌ریزی درست و اصولی‌ای برای تولید محتوا در فرمت‌های مختلف داشته باشید.

برای این منظور، تحقیق کلمات کلیدی و تولید محتوا مطابق با نیاز کاربر از جست‌وجو، ضروری است.

3. لینک‌ها

همان‌طور که در همین مقاله گفتیم، هر صفحه‌ای که به جایگاه‌های برتر می‌رسد، باید معتبر باشد و با نیت کاربر از جست‌وجو تطبیق کند.

صفحاتی که بک‌لینک‌های بیشتری داشته باشند، از نظر گوگل معروف‌تر و معتبرتر هستند؛ خصوصاً اگر بک‌لینک‌ها از سایت‌های معتبر و تخصصی بیایند.

می‌توانید با خواندن مقالۀ کسب‌ رتبه‌های برتر نتایج گوگل با کمک لینک بیلدینگ، اطلاعات کامل‌تری در این رابطه کسب کنید.

خب این‌ها 3 زمینۀ اصلی بودند که باید در تدوین استراتژی سئو به آن‌ها اهمیت ویژه داد. در بخش بعدی آموزش سئو سایت، راجع‌به تکنیک‌هایی صحبت می‌کنیم که لازمه‌های اولیۀ بهینه‌سازی سایت هستند.

12 تکنیک پایه و اولیه سئو برای تازه‌کارها

رسیدن به جایگاه‌های برتر، نیازمند به‌کارگیری تکنیک‌ها و راهکارهایی است که خوشایند موتورهای جست‌وجو و کاربران را به‌دنبال دارند. در این بخش راجع‌به این تکنیک‌ها و راهکارها صحبت می‌کنیم.

1. انتخاب URL و نام دامنۀ مناسب

قبل از این‌که سایت بسازید، باید یک نام دامنۀ مناسب برای آن انتخاب کنید. نام دامنه، حکم آدرس سایتتان در دنیای اینترنت را دارند؛ کاربران باید نام دامنه را در مرورگرشان وارد کنند تا وارد سایتتان شوند.

برای مثال، www.iranlearn.net نام دامنۀ سایت ما است. داشتن یک نام دامنۀ مختصر و تأثیرگذار، برای موفقیت فرایندهای سئو سایت بسیار مهم است.

این‌ها نکاتی هستند که هنگام انتخاب نام دامنه باید به آن‌ها توجه داشته باشید:

  • از کلمات و عبارتی استفاده کنید که حوزۀ فعالیتتان را نشان دهند؛
  • از نام دامنۀ کوتاه و ساده استفاده کنید؛ سراغ نام‌هایی که بیشتر از 15 کارکتر دارند نروید و سعی کنید عباراتی را انتخاب کنید که تلفظ راحتی دارند؛
  • از اعداد، خط فاصله و کلاً هر چیزی که باعث سردرگمی کاربر می‌شود استفاده نکنید؛
  • نامی منحصربه‌فرد انتخاب کنید که به‌راحتی در یادها حک شود.

البته که انتخاب نام مناسب می‌تواند زمانبر باشد؛ باید کلی وقت بگذارید و برای گرفتن بهترین تصمیم ممکن، تلاش زیادی بکنید؛ منتهی مطمئن باشید که نتیجۀ نهایی، ارزش زمان و تلاشی که می‌گذارید را دارد.

2. آماده‌سازی ساختار درست و مناسب برای سایت

منظور از ساختار سایت، چگونگی سازمان‌دهی محتوا و صفحات سایتتان است. ساختار درست برای خلق تجربۀ کاربری خوب ضروری است؛ علاوه‌بر این، ساختار درست سئو سایت را چند پله بهبود می‌بخشد.

این‌ها مزایایی هستند که از ساختار درست وب‌سایت ناشی می‌شوند:

  • به گوگل و موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند راحت‌تر سایتتان را پیدا و ایندکس کنند؛
  • بازدیدکنندگان راحت‌تر می‌توانند چیزی که دنبالش هستند را پیدا کنند؛
  • مانع از ساخت و ایجاد محتوای تکراری می‌شود.

برای داشتن ساختار درست، اول از همه باید اسکلت سایت را بسازید. مثل تصویر زیر:

اهمیت معماری سایت در سئو سایت

وقتی سایت بالا آمد، یک بررسی کلی بکنید تا مطمئن شوید همۀ صفحات ایندکس می‌شوند و مشکل خاصی وجود ندارد.

همۀ صفحات باید تایتل داشته باشند. زیر هر تایتل هم باید چند کلمه متن بنویسید. این‌طوری گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو بهتر موضوع صفحه را درک می‌کنند.

برای این‌که سایت ساختار درستی داشته باشد، باید از تگ‌های HTML به شکل درستی استفاده کنید. در بخش بعدی به این موضوع می‌پردازیم.

3. استفادۀ درست از تگ‌های هدر (HTML Tags)

منظور از تگ HTML یا تگ‌های هدر، کلماتی هستند که نشان می‌دهند مقالۀ نوشته‌شده دربارۀ چیست و به چه مطالب مهمی در آن اشاره شده است؛ پس اگر نویسنده بتواند به بهترین شکل تگ‌های مطلب خود را انتخاب کند، احتمال زیادی وجود دارد که شاهد رشد تعداد بازدیدکنندگان محتوا باشد.

این المان‌های HTML هستند که به‌ محتوای صفحات وب معنا و ساختار می‌دهند. معنا و ساختاری که باعث می‌شوند موتورهای جست‌وجو موضوع هر صفحه را بهتر بفهمند.

این‌ تگ‌ها از h1 شروع می‌شوند و در انتها به h6 می‌رسند. تگ‌های h1 و h2 بیشترین توجه را جلب می‌کنند. کلمات کلیدی را لیست کنید و در این تگ‌ها آن‌ها را به کار ببرید.

در ضمن، باید از کلمات کلیدی دیگر در باقی h1های صفحات هم استفاده کنید؛ هر بار که محتوای جدیدی منتشر می‌کنید، این نکته را مدنظر داشته باشید تا سئو سایت به‌بهترین شکل ممکن پیش برود.

با اتخاذ چنین رویکردی، ربات‌های گوگل می‌فهمند محتوای آن صفحه مرتبط با چه کلمات کلیدی‌ای است و دقت ایندکس کردن چند برابر افزایش پیدا می‌کند؛ ساده بگوییم، احتمال نمایش صفحات سایتتان در جایگاه‌های برتر بیشتر خواهد شد.

همۀ این‌ها باعث می‌شوند به مخاطبان هدفتان دست پیدا کنید و نرخ بازگشت سرمایۀ بهتری داشته باشید.

4. تحقیق کلمات کلیدی و استفاده از عبارات مرتبط با آن‌ها

کلمات کلیدی، نقشی بسیار کلیدی در آموزش سئو سایت دارند؛ نمی‌توان راهنمایی تهیه کرد و به این موضوع اشاره نکرد؛ برای پیدا کردن کیوردهای مرتبط به حوزۀ فعالیتتان، باید کیورد ریسرچ (تحقیق کلمات کلیدی) کنید. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم، مقالۀ آموزش جامع تحقیق کلمات کلیدی را بخوانید.

کلمۀ کلیدی در واقع موضوع اصلی صفحات و مقالات سایتتان را مشخص می‌کنند؛ استفادۀ درست از آن‌ها، باعث می‌شود وقتی کاربر راجع‌به آن موضوع به‌خصوص در گوگل سرچ می‌کند، لینک صفحات مرتبط سایت شما، در نتایج جست‌وجو نمایش داده شود.

باید بررسی کنید که هدف کاربران از جست‌وجوی هر کلمۀ کلیدی چیست و مطابق نیاز آن‌ها محتوای مناسب را تولید و منتشر کنید. این کلمات و عبارات می‌توانند کوتاه باشند، مثل “آموزش سئو سایت” یا طولانی‌ باشند، مثل “چطور سایت خود را سئو کنیم”.

کیوردهای کوتاه‌تر معمولاً حجم سرچ بیشتری دارند، منتهی رقابت آن‌ها هم شدید است؛ در نقطۀ مقابل، کیوردهای طولانی‌تر که به آن‌ها اصطلاحاً long-tail می‌گویند، حجم سرچ کمتر و البته رقابت سبک‌تری دارند. بهترین استراتژی این است که هر دو نوع کلمات کلیدی را هدف بگیرید و سعی کنید همۀ انواع مخاطبان هدف را به سایتتان جذب کنید.

بگذارید خیالتان را راحت کنیم، بدون استفادۀ درست از کلمات کلیدی، امکان تصاحب جایگاه‌های برتر جست‌وجو وجود ندارد.

مشخصاً، برای آماده‌سازی یک صفحه جهت تصاحب رتبه‌های برتر، باید در آن صفحه یک یا چند کلمۀ کلیدی مرتبط را هدف بگیرید.

کلمات کلیدی‌ای که پیدا می‌کنید، یعنی آن کوئری‌هایی که مرتبط با حوزۀ فعالیتتان هستند و مخاطبان هدفتان آن‌ها را سرچ می‌کنند، باید در بخش‌های مختلف سایتتان استفاده شوند. از تایتل‌ها یا همان h1ها گرفته تا بدنۀ مقالات.

5. خلق محتوای بی‌نظیر و با کیفیت

امکان ندارد راجع‌به آموزش سئو سایت بنویسیم و به اهمیت محتوای با کیفیت اشاره نکنیم. این‌طور بگوییم که یکی از ضرورت‌های سئو موفق، همین کار است؛ یعنی تهیۀ محتوایی که هم از نظر کاربر و هم از نظر موتورهای جست‌وجو با کیفیت باشد.

چه تصمیم بگیرید وبلاگ داشته باشید و بازاریابی محتوایی را به شکلی جدی انجام دهید، چه بخواهید فقط صفحۀ اصلی و صفحات محصولات را سئو کنید، در هر دو صورت به محتوای با کیفیت نیاز خواهید داشت.

پیروی از مدل E-E-A-T که بالاتر راجع‌به آن صحبت کردیم را فراموش نکنید؛ همان‌طور که گفتیم، گوگل با استفاده از این مدل تشخیص می‌دهد که آیا یک محتوا کیفیت لازم را دارد یا نه!

البته که محتوا هم باید با کیفیت باشد و هم باید مطابق با اصول سئو تهیه شده باشد! اولین و مهم‌ترین اصل این‌که محتوا باید با توجه به نیاز کاربر از جست‌وجو تهیه شود.

مثلاً وقتی کاربری عبارت “خرید هواپز” را جست‌وجو می‌کند، باید صفحۀ محصول را با نوشتن توضیحات محصول و بهینه‌سازی جنبه‌های فنی جهت رتبه گرفتن برای این کیورد آماده کرد؛ ولی اگر همان کاربر عبارت “راهنمای خرید هواپز” را جست‌وجو کند، احتمالاً دنبال راهنمایی مفصل می‌گردد که باید آن را در قالب یک بلاگ‌پست به او تقدیم کنید. پس حتماً نیت کاربر از جست‌وجو را شناسایی و مطابق آن محتوای صفحات را آماده کنید.

مسئلۀ مهم بعدی که در خلق محتوای با کیفیت تأثیر می‌گذارد، اهمیت دادن به سئو داخلی سایت است؛ یعنی باید برخی المان‌های داخلی را بهینه کنید تا سایت بتواند به رتبه‌های برتر دست پیدا کند و ترافیک بیشتری داشته باشد.

محتوا باید بتواند خوانندگان را تا انتهای مطالعه در صفحه نگه دارد. البته که ممکن است فرمت محتوا متنی نباشد، پس بهتر است بگوییم محتوا باید بتواند بازدیدکنندگان را تا مصرف کامل محتوا در صفحه نگه دارد!

کیورد استافینگ نکنید؛ یعنی بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده نکنید؛ کاملاً طبیعی و فقط در جاهایی که واقعاً لازم است آن‌ها را به کار ببرید.

6. بهینه‌سازی تصاویر

عکس‌ها و تصاویر هم یکی دیگر از مباحث مهم هستند که باید در آموزش سئو به آن بپردازیم. تصاویر به خوانایی بیشتر مطالب سایت کمک و کار را برای کاربر انسان ساده می‌کنند؛ منتهی ربات‌های موتورهای جست‌وجو، تصاویر را مثل انسان‌ها نمی‌بینند!

تصاویر روی سایت یک تگ آلت (ALT Text) دارند که در واقع توصیف تصویر است؛ کرالرها برای فهم موضوع تصویر از این تگ‌ها استفاده می‌کنند.

به همین خاطر، بسیاری از متخصصان سئو توصیه می‌کنند حتماً از کلمۀ کلیدی مناسب در تگ آلت تصاویر استفاده کنید. ضمناً باید بدانید که تگ آلت هم نوعی از تگ‌های HTML است.

اهمیت بهینه سازی تصاویر در سئو سایت

به احتمال خیلی زیاد، برای شما هم پیش آمده که در پاسخ به عبارتی که جست‌وجو کرده‌اید، بالاتر از همۀ لینک‌ها، تصاویر نمایش داده شوند؛ خب این تصاویر هم می‌توانند برای سایت‌ها ترافیک جذب کنند و به همین خاطر، باید برای بهینه‌سازی آن‌ها برنامه داشته باشید.

علاوه‌بر تگ آلت، فشرده‌سازی تصاویر هم برای بهینه‌سازی آن‌ها اقدامی ضروری است. عکس‌های حجیم سرعت سایت را پایین می‌آورند و این به ضرر سئو سایت تمام می‌شود.

نکته: کاهش حجم عکس نباید کیفیت آن را به طرز چشمگیری کاهش دهد.

حتی نام تصاویر هم در بهینه‌سازی آن‌ها اهمیت دارد و بهتر است نام فایل را متشکل از کلمۀ کلیدی مدنظرتان بنویسد. ترجیحاً نام را به انگلیسی بنویسید و حتماً از فرمت مناسب برای تصاویر استفاده کنید.

خلاصه هر اطلاعاتی که به فهم بهتر عکس توسط موتورهای جست‌وجو منجر شود، در نهایت به سئو بهتر سایت ختم خواهد شد.

7. اطمینان از موبایل فرندلی بودن سایت

این روزها، تعداد کاربرانی که با موبایل از سایتتان بازدید می‌کنند، بیشتر از آن‌هایی است که از طریق دسکتاپ و با کامپیوتر وارد آن می‌شوند؛ به همین خاطر، موبایل فرندلی بودن سایت، یک باید خیلی مهم در رابطه با بهینه‌سازی سایت به حساب می‌آید؛ چون اگر از این مسئله سرسری گذر کنید، بخش اعظمی از ترافیک بالقوه را از دست خواهید داد!

وقتی می‌گوییم Mobile-friendly، منظورمان سایتی است که در نمایشگرهای تلفن‌های همراه هم به بهترین شکل ممکن محتواهایش ارائه می‌شوند و تجربۀ کاربری بدی برای بازدیدکننده رقم نمی‌زند.

این موضوع برای گوگل خیلی مهم است و به سایت‌هایی که به‌خوبی برای موبایل‌ها ساختاربندی شده‌اند پاداش می‌دهد.

8. آماده‌سازی سایت برای ارائۀ بالاترین سرعت ممکن

سرعت سایتتان نقش بسیار مهمی در تصاحب رتبه‌های برتر نتایج جست‌وجو دارد. این‌طور بگوییم که از سال 2018، سرعت وب‌سایت یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که گوگل برای رتبه‌دهی زیر ذره‌بین می‌برد.

شما تنها سایت حوزۀ فعالیتتان نیستید و خیلی راحت، با کند بودن سایتتان، رقابت را به باقی همکاران می‌بازید. کاربر پس از ورود به هر صفحه‌ای از سایت، در عرض چند ثانیه تصمیم می‌گیرد که آن را ببندد یا به گشت‌وگذار و مصرف محتواها ادامه دهد؛ مسلماً می‌خواهید کاربر در سایت بماند! ولی اگر سایتتان کند باشد، بدون تردید بازدیدکننده سایتتان را می‌بندد و سراغ گزینۀ بعدی خواهد رفت.

سرعت بالای سایت، ضامن تجربۀ کاربری عالی خواهد بود؛ تجربۀ کاربری عالی، سیگنالی مبنی بر ارزشمند بودن سایت به گوگل ارسال می‌کند و صفحاتتان در نتایج بالاتر خواهند رفت.

در نقطۀ مقابل، سرعت پایین بانس ریت (Bounce Rate) را افزایش می‌دهد؛ یعنی افرادی که پس از ورود به سایت، تنها پس از چند ثانیه آن را ترک می‌کنند، شمار بالایی خواهند داشت؛ گوگل، این اتفاق را به‌عنوان سیگنالی منفی از عمکلرد سایت تلقی می‌کند و در نتیجه، دستیابی به جایگاه‌های برتر سخت‌تر از همیشه خواهد شد.

اهمیت سرعت بارگذاری صفحات در سئو سایت

9. لینک‌سازی مؤثر و مفید

بالاتر هم گفتیم که یکی از بخش‌های اصلی هر استراتژی سئو، تعیین سازوکار فرایند لینک‌سازی سایت است. خوانندگان عزیز، لینک‌ها در سئو سایتتان نقش بسیار پررنگی دارند و باید برای گرفتن بک‌لینک‌های ارزشمند نهایت تلاشتان را به کار بگیرید.

وقتی از سایت‌های معتبر بک‌لینک بگیرید، گوگل ارزش سایتتان و محتواهای آن‌ها را درک می‌کند و جایگاه‌های برترش را به لینک صفحات شما اختصاص می‌دهد. وقتی یک سایت معتبر به صفحه‌ای در سایت شما لینک می‌دهد، انگار به سایتتان و محتوایش رأی اعتماد می‌دهد؛ رأی اعتمادی که پارامتر بسیار مهمی برای گوگل محسوب می‌شود.

البته که گرفتن چنین بک‌لینک‌هایی اصلاً کار راحتی نیست؛ شاید خیلی‌ها توصیه کنند این بک‌لینک‌ها را بخرید که ما می‌گوییم این کار را نکنید! چون در این صورت، وارد وادی سئو کلاه سیاه می‌شوید و دچار عواقب سختی خواهید شد.

10. کمک گرفتن از سرچ کنسول و دیگر ابزارهای سئو

ابزارهای گوگل و مشخصاً سرچ کنسول، می‌توانند در رابطه با رصد عملکرد سایت، کمک بسیار زیادی به شما بکنند.

اگر می‌خواهید بدانید صفحاتتان در نتایج گوگل چه جایگاهی دارند، این ابزار راست کار شما خواهد بود.

علاوه‌بر این ابزار، کلی برنامۀ دیگر وجود دارند که در این راستا مفید واقع می‌شوند. برنامه‌هایی مثلGoogle Analytics، افزونۀ Yoast، انواع ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی و….

ابزارهای سئو

11. به‌روزرسانی صفحات و محتواها

گوگل عاشق این کار است! گاهی لازم است دستی به سروروی محتواها و صفحات سایتتان بکشید و اطلاعات جدید را به آن‌ها اضافه کنید.

مثلاً ممکن است در یکی از مقالاتتان که سال قبل آن را نوشته‌اید، آماری ارائه کرده باشید که در سال جدید تغییر کرده است؛ باید مشخصاً آن قسمت از مقاله را به‌روزرسانی کنید تا محتوا تازه بماند و همچنان اطلاعات ارزنده به بازدیدکنندگان ارائه کند.

همان‌طور که گفتیم، گوگل این کار را دوست دارد و حتی سایت‌هایی که اطلاعات تاریخ‌گذشته به خورد کاربران می‌دهند را جریمه می‌کند.

سری به محتواها و صفحات قدیمی بزنید و با دقتی موشکافانه آن‌ها را بررسی کنید. ببینید آیا جایی نیاز به تغییر وجود دارد یا نه. اگر حس می‌کنید محتوای به‌خصوصی دیگر فایدۀ گذشته را ندارد یا اطلاعاتش به‌روز نیستند، باید آن‌ها را آپدیت کنید تا ارزش گذشته را بازیابند.

12. بررسی دقیق عملکرد و رفع ایرادات

سئو قرار نیست تمام شود و با یک فرایند همیشگی طرف هستید! این‌طور نیست که یک‌ بار سایت را سئو کنید و بعد آن را به امان خدا ول کنید.

موفقیت در این زمینه از طریق ماه‌ها تلاش حاصل می‌شود؛ برای این‌که مطمئن شوید این تلاش سخت جواب می‌دهد، باید عمکلردتان را به دقت زیر نظر داشته باشید؛ باید بررسی کنید که آیا به اهداف تعیین‌شده دست پیدا کرده‌اید یا نه؛ پس از آن، باید ایرادات را شناسایی و برای رفع آن‌ها و بهبود فرایند برنامه بریزید.

ابزارهایی که در تکنیک دهم به آن‌ها اشاره کردیم، در این کار کمکتان خواهند کرد.

این آخرین نکته از آموزش سئو سایت بود. در بخش بعدی، به یک سؤال مهم که احتمالاً ذهن بسیاری از شما را درگیر کرده باشد، پاسخ می‌دهیم.

سئو را باید خودتان انجام دهید یا بهتر است این فرایند را برون‌سپاری کنید؟

برای سئو کردن وب‌سایتتان، 3 راه خواهید داشت:

  1. خودتان تمام فرایندهای سئو را پیش ببرید؛
  2. بهینه‌سازی را به یکی از کارکنان مجموعه‌تان بسپارید؛
  3. از یک آژانس بیرون از مجموعه بخواهید سایتتان را سئو کنند.

اگر کسب‌وکارتان کوچک است و بودجۀ کمی دارید، اگر نمی‌توانید از پس هزینه‌های استخدام متخصص سئو بربیایید، بهتر است خودتان این کار را انجام دهید. البته که باید آموزش سئو سایت را ببینید و علاوه‌بر خواندن این مقاله، حداقل یک دورۀ آموزشی هم پشت سر بگذارید و کلی محتوای دیگر با انواع فرمت‌ها را هم مصرف کنید.

اگر سایز کسب‌وکارتان متوسط است، احتمالاً بهترین رویکرد برون‌سپاری سئو به یک آژانس تخصصی این کار است؛ به این ترتیب، نه لازم است نیرویی جداگانه به این منظور استخدام کنید و نه لازم است خودتان برای بهینه‌سازی سایتتان وقت بگذارید.

برون سپاری خدمات سئو

ولی اگر کسب‌وکار بزرگی دارید که محدودیت بودجه در آن معنایی ندارد، توصیه می‌کنیم یک دپارتمان مارکتینگ قوی درست کنید که در آن حداقل یک یا چند متخصص سئو وجود داشته باشد. با این کار، تمام امور مربوط به بهینه‌سازی داخل مجموعه انجام می‌شوند و می‌توانید کنترل کاملی بر تمام فرایند داشته باشید.

این هم از این؛ بیایید برویم سراغ جمع‌بندی مقاله.

نادیده گرفتن اهمیت سئو؛ اشتباه مشترک وب‌سایت‌های شکست‌خورده

در این مقاله از اهمیت سئو گفتیم و 12 نکته برای آموزش سئو سایت تقدیمتان کردیم. نکاتی که شالودۀ اصلی هر استراتژی سئو را تشکیل می‌دهند و رعایت آن‌ها برای دستیابی به موفقیت ضروری است.

البته این‌ها نکاتی بودند که بیشتر به کار تازه‌کارها می‌آیند؛ به بیانی دیگر، این نکات جزو پایه‌ای‌ترین اقدامات در راستای بهینه‌سازی سایت به حساب می‌آیند.

اگر می‌خواهید این مهارت را اصولی‌تر و کامل‌تر یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم در دورۀ آموزش صفر تا صد سئو شرکت کنید. مدرس خبرۀ این دوره، آموزش را از تعاریف اولیه شروع می‌کند و تا تخصصی‌ترین مسائل پیش می‌رود.

امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت بهره را برده باشید؛ اگر همچنان سؤالی در رابطه با سئو کردن سایتتان دارید، حتماً در قسمت نظرات آن را با ما مطرح کنید.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر