آموزش سئوی سایت HTML به زبان ساده | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

آموزش سئوی سایت HTML به زبان ساده

بدون دیدگاه

یکی از بزرگ‌ترین سوالات بشر در مورد این است که گوگل چگونه متوجه محتوای سایت‌های ما می‌شود؟ در این مقاله با آموزش سئوی سایت HTML پاسخ این سوال را خواهید فهمید و می‌توانید به سادگی کار با تگ HTML را یاد بگیرید.

درست است که شاید سهم زیادی از مسیر افزایش تعداد مخاطبین وب­سایت، نوشتن محتواهای سئو شده خوب باشد اما ادامۀ این مسیر نیاز به دانستن مطالب دیگری دارد. اگر مشتاق یادگیری این موضوعات هستید در وب­سایت ایران لرن مقالات بسیار خوبی مانند  شناساندن سایت به گوگل وجود دارد که می­توانید آن­ها را مطالعه کنید.

بدون استفاده از تکنیک‌های سئو مانند شناساندن سایت به گوگل یا استفاده از تگ HTML محتواهای شما در اینترنت گم‌نام باقی خواهند ماند. با ما همراه باشید تا بهتر با این موضوع آشنا شوید.

منظور از تگ HTML چیست؟

معمولا جستجوهای افراد در گوگل از چند کلمه یا نهایتا یک جمله تشکیل شده است. اما مطالب سایت­ها قطعا بیشتر از یک جمله است و حتی می­تواند چندین صفحه باشد. پس گوگل چگونه ربط چیزی که ما سرچ می‌کنیم را با مطالب سایت می­فهمد؟

SEO (سئو) یا Search Engine  Optimization به معنای بهینه سازی سایت برای موتور جستجو است. این بهینه سازی دقیقا روش ارتباط سایت­ها با گوگل است. موتورهای جست و جو برای پیدا کردن ربط دو مطلب با هم، کلمات جست و جو شده را با تگ­های HTML مطلب سایت­ها مقایسه می­کنند.

تگ HTML کلمه­ای کلیدی است که نشان می­دهد مقالۀ نوشته شده دربارۀ چیست و به چه مطالب مهمی در آن اشاره شده است. پس اگر نویسنده بتواند به بهترین شکل تگ­های مطلب خود را انتخاب کند، احتمال زیادی وجود دارد که شاهد رشد تعداد بازدیدکنندگان محتوای خود باشد.

انتخاب هر چه بهتر تگ­های سئو نیازمند رعایت نکاتی است که به کارگیری آن­ها بسیار ساده است و در عین سادگی خود، می­تواند بسیار مفید هم باشد. در ادامه مهم­ترین نکات انتخاب تگ­ها را با یک‌دیگر بررسی می‌کنیم.

12 تگ مهم HTML و نحوه استفاده از آن‌ها

سئوکارها سالیان سال است که در حال هم‌زیستی با گوگل هستند. تجربه‌ی آن‌ها در استفاده از امکانات این سرویس و به کارگیری روش‌های مختلف، باعث شده تا روش‌های زیاد و متنوعی برای استفاده از تگ HTML پدید بیاید. هرکدام از این تگ‌ها در یکی از کوچه پس‌کوچه‌های سئو به درد شما می‌خورد. پس توصیه می‌کنیم برای تبدیل شدن به یک سئوکار حرفه‌ای تمام آن‌ها را بشناسید.

1- استفاده از تگ عنوان­ها

شاید یکی از مهم ترین تگ­های HTML برای سئو، همان عنوان باشد. این برچسب تعیین کننده‌ی محتوای شما و نحوه مشاهده صفحه شما در گوگل توسط جستجوگرها است. هر نتیجه ای که در موتور جستجو می­بینید از تگ عنوان گرفته شده است.

آیا عنوان مقاله باید با تگ مطابقت داشته باشد؟ نه لزوما. با این حال، بهتر است مطمئن شوید که افراد با دیدن عنوان مقالۀ شما سردرگم نخواهند شد.

مثلا، استفاده از عنوان «10 روش برای پخت مرغ» و سپس تغییر تگ عنوان به: «چرا باید مرغ بخورید» باعث سردرگمی می شود. اگر جستجوگر به دنبال دستور العمل­ها باشد چه واکنشی به صفحه شما خواهد داشت؟ احتمالا از این مقاله در جستجو صرف نظر می­کند. اما، استفاده از چیزی مانند «10 روش برای پخت مرغ در سال 1401» به مقاله مربوط می شود و همچنین به مردم اطلاع می دهد که دستور العمل­ها برای سال 1401 به روز هستند.

نکته این است که تگ عنوان شما برای سئو و همچنین جستجوی افراد بسیار مهم است. موتورهای جستجو و افراد زمانی که به دنبال عنوان­های خاصی هستند به تگ­ها و اطلاعات نگاه می­کنند.

2- نوشتن درست تگ­های توضیحات متا

یکی دیگر از تگ های مهم در سئو، توضیحات متا است. مانند عناوین، این اطلاعات در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می شود. برای هر جستجو، زیر لینک را نگاه کنید. متنی که زیر عنوان است معمولاً از تگ توضیحات بیرون کشیده می­شود.

به عنوان مثال، به این متا تگ نگاهی بیندازید: «قطعات دوچرخه با کیفیت بالا بخرید و در هنگام سواری در تهران، از هزینۀ اضافه صرفه جویی کنید.» این نمونه‌ از کسی است که از عبارت کلیدی «قطعات دوچرخه با کیفیت بالا» استفاده می‌­کند. درواقع در این متن به منطقه‌ی جغرافیایی که کسب‌وکار در آن وجود دارد نیز اشاره شده. این موضوع مهمی است چراکه وقتی مقاله در نتایج جستجو نشان داده می­شود، گوگل این متن را نیز نمایش می­دهد.

3. تگ های هدر را دست کم نگیرید

تگ­های هدر اغلب برای قسمت بندی کردن محتوا کاربرد دارند تا خواندن آن‌ها آسان­تر شود. در واقع، حدود 55 درصد از بازدیدکنندگان حداکثر 15 ثانیه را صرف بررسی محتوای شما می­کنند.

هدرها کار این افراد را راحت‌تر می‌کنند تا آنچه را که به دنبال آن هستند به سرعت پیدا کنند.

برای مثال اگر خواننده‌ای برای این مقاله داشته باشیم که صرفاً به تگ­های مربوط به برنامه نویسی پایتون علاقه‌مند باشد، می­تواند به پایین اسکرول کند تا فقط همان بخش مورد علاقه‌اش را بخواند. در غیر این صورت، خواننده می­تواند به سادگی بدون خواندن همۀ محتوای مقاله صفحه را ببند. مخاطبان شما این‌گونه از دست می‌روند.

4. برای تصاویر آلت تگ اضافه کنید

بخش مهمی از جذب مخاطب استفاده از تصاویر است. در واقع، اگر از تصاویر گرافیکی در مقالات خود استفاده کنید، می­توانید حدود 94 درصد بازدید بیشتری داشته باشید. متأسفانه، موتورهای جستجو نمی­توانند مفاهیم تصاویر را درک و منتقل کنند. این زمانی است که یکی از تگ­های مهم سئو به نام آلت تگ وارد عمل می­شود.

به این تگ نگاهی بیندازید: «اسم تصویر: آشپزی»

این تگ به مرورگرهای وب می­گوید که چه تصویری در محتوا نشان داده شده است. حالا بیایید موضوع را در مورد موتورهای جستجو بررسی کنیم. به مثال زیر نگاه کنید.

«اسم تصویر: آشپزی – آلت تگ: پخت گوشت مرغ و پیاز»

آلت تگ این تصویر به موتورهای جستجو می­گوید که تصویر مربوط به پخت گوشت مرغ با پیاز است.

بدون آلت تگ، موتورهای جستجو نمی دانند تصویر در مورد چیست و این می­تواند به کاهش تعداد بازدیدکنندگان منجر شود.

5. تگ­های رباتی

اگر می خواهید از نمایش برخی مقالات در اینترنت جلوگیری کنید، تگ­ رباتی عنصری مفید برای شما است. این تگ­ها می­توانند موتورهای جست‌وجو مانند گوگل را از دسترسی به محتوا باز دارند.

اما یک لحظه صبر کنید، اصلا چرا ممکن است بخواهید این کار را انجام دهید؟ زیرا ممکن است برخی از مقاله‌ها برای رتبه‌بندی سایت شما در گوگل، عملکرد خوبی نداشته باشند ولی محتوای آن‌ها برای شما یا مخاطبان مهم باشد.

به عنوان مثال، اگر پستی داشته باشید که بخواهید با خوانندگان به اشتراک بگذارید، اما از نظر کیفیت واقعی فاقد ارزش باشد از کدی مانند نمونه استفاده می­کنید:

<meta name=”robots” content=”noindex, nofollow”>

در این مثال، گوگل محتوا را در نظر نمی­گیرد و هیچ یک از پیوندهای آن را دنبال نمی­کند. با این حال، باید هنگام استفاده از این تگ‌های HTML برای سئو مراقب باشید. هیچکس نمی­خواهید به طور تصادفی به رتبه بندی خود برای یک صفحۀ خاص آسیب وارد کنید.

6. در صورت لزوم از تگ های متعارف استفاده کنید

هنگامی که یک وب­سایت درست می­کنید، ممکن است سایت شما به روش­های مختلفی در دسترس باشد. به عنوان مثال، همۀ این‌ها می­توانند به یک سایت پیوند داده شوند:

  • http://www.yourwebsite.com
  • https://www.yourwebsite.com
  • http://yourwebsite.com
  • https://yourwebsite.com

تگ­های متعارف از نظر رتبه بندی بسیار مفید هستند. این تگ‌ها اساسا به سایت­هایی مانند گوگل می­گویند که چه دامنه­هایی برای شما مهم هستند. شاید بخواهید یک طرح دامنۀ خاص را به عنوان دامنۀ اصلی خود داشته باشید. در این مورد، شما از چیزی شبیه به مورد زیر استفاده می­کنید:

<link rel=”canonical” href=”https://yourwebsite.com/”>

این تگ به گوگل می­گوید که «https://yourwebsite.com/» نشانی اینترنتی‌ای است که روی آن تمرکز دارید و برای شما اهمیت دارد. بنابراین به‌جای اینکه در رتبه‌بندی‌ها مقالۀ شما با دامنه­های مختلف به کاربر نمایش داده شود، به طور خاص به گوگل می­گویید که چه دامنه­ای را به کاربر نشان دهد.

این یکی از تگ­های مهم در سئو است، به‌خصوص اگر می‌خواهید یک URL خاص را از میان تمام صفحات سایت‌تان مورد توجه مخاطبان قرار دهید و روی بازاریابی محتوایی آن تمرکز کنید. به نوعی، شما می­توانید با خودتان رقابت کنید زیرا گوگل هر URL را جدا و به تنهایی رتبه­بندی می‌کند.

7. متا تگ­های سایت واکنش گرا

حدود 48 درصد از مردم با تلفن همراه اطلاعات را در مورد یک محصول جستجو می­کنند. این یعنی که شما باید توجه خود را بر روی طراحی­های واکنش­ گرا و موبایل متمرکز کنید.

با توجه به این، داشتن یک وب­سایت سازگار با موبایل برای موفقیت در زمانه‌ی امروز بسیار مهم است. برای اطلاع دادن به موتورهای جستجو که از طراحی واکنش ­گرا بهره‌مند هستند، می­توانید موارد زیر را اضافه کنید:

<meta name=”viewport” content=”width=device-width, initial-scale=1″>

باید به این نکته توجه کرد که گوگل بر اولویت دادن به وب­سایت­هایی که سازگار با موبایل هستند، تاکید دارد. پس اگر چیزی برای افرادی که از موبایل و تبلت برای جستجو استفاده می­کنند در سایت خود ندارید باید دست به کار شوید. این موضوع مستقیما در رتبۀ سایت شما تاثیر خواهد گذاشت و آن را پایین خواهد آورد.

خوشبختانه، استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس در حال حاضر طراحی واکنش‌گرا را به‌طور خودکار انجام می‌دهند. در نتیجه نگرانی کم‌تری در مورد این‌که به گوگل اطلاع دهید سایت شما برای گوشی های هوشمند و تبلت ها آماده است، خواهید داشت.

8. نشانه گذاری طرحواره

نشانه گذاری طرحواره – Schema Markup از نظر فنی یک تگ برای دیده شدن نیست، بلکه یک تکنیک است. این تکنیک مسئول این است که چگونه موتورهای جستجو قادر به شناسایی محتوای پست شما و ارائه آن به عنوان نتایج جستجو هستند.

همانطور که می­توانید تصور کنید، این یکی از مهم­ترین جنبه­های سئو است. دقیقاً چگونه می­توانید این مفهوم را در وب سایت خود اعمال کنید؟ راه‌حل آن استفاده از توضیحات متای غنی و در مورد محتواها است تا گوگل بتواند محتوای شما را به خوبی شناسایی کند.

به عنوان مثال، اگر یک کسب و کار را در گوگل جستجو کنید، و دو لینک با مشخصات زیر به شما نمایش داده شود کدام را انتخاب می‌کنید؟

  • لینکی که فقط شامل متن سئو شده است
  • لینکی که مهم‌ترین بخش‌های سات را نیز در زیر لینک اصلی نمایش داده و دارای نمره‌دهی از سوی کاربران است

معمولا مردم موردی را انتخاب می­کنند که از بررسی نیز برخوردار است. این طراحی UX وب­سایت شما را بهبود می­بخشد. موتورهای جستجو از این بهبود در رابط کاربری به عنوان عاملی در تعیین رتبه استفاده می­کنند.

9. متا تگ­های زبان

تا به حال به این فکر کرده­اید که موتورهای جستجو چگونه می­دانند وقتی کاربر از یک کشور خارجی مطلبی را جستجو می­کند، صفحه را به چه زبانی نمایش دهند؟ همۀ این­ها به لطف متا تگ زبان است که زبان صفحه را به موتورهای جستجو می­گوید.

این تگ باعث می شود موتورهای جستجو آن صفحات را برای کاربرانی که از آن زبان استفاده می‌کنند، اولویت‌بندی کنند.

یکی از اتفاقاتی که ممکن از اس با آن برخورد داشته باشید، تفاوت زبان میان لینک نمایش داده شده و صفحه‌ای است که توسط آن لینک باز می‌شود. درواقع گوگل محتوای لینک را برای کاربران ترجمه کرده است.

شما می­توانید با قرار دادن یک تگ «بدون ترجمه» از این اتفاق جلوگیری کنید. این تگ از اینکه کاربر بلافاصله بعد از باز کردن صفحۀ شما سایت را ببندد، جلوگیری می­کند. جلوگیری از این اتفاق، نرخ بیرون رفتن از سایت را کاهش می­دهد و به رتبه­بندی بهتر کمک می­کند.

10. متا تگ­های حامیان وب سایت

این کاملاً طبیعی است که وب­سایت­ها، پیوندهای وابسته را برای تبلیغ یا درآمدزایی در سایت خود قرار دهند. در گذشته، روش توصیه شده برای مدیریت این نوع پیوندها استفاده از تگ rel=”nofollow” بود، اما امروزه این روش آن‌چنان مورد استقبال قرار نمی­گیرد.

در حالی که هنوز می‌توانید از این تگ استفاده کنید، بهتر است تگ rel=”sponsored” را در نظر بگیرید که به موتور جستجو می‌گوید این یک تبلیغ پولی است تا آن را نادیده بگیرد. این روشی است که توسط گوگل توصیه می­شود.

11. متا تگ­های موقعیت جغرافیایی

برای بسیاری از کسب و کارها، مکان کسب و کار شما اهمیت زیادی دارد، زیرا بسیاری از آنها تنها به محدوده خاصی خدمات ارائه می­دهند. به عنوان مثال، به یک لوله کش محلی فکر کنید. هیچ فایده ای ندارد که آن وب­سایت توسط شخصی در شهر دیگر مشاهده شود.

این موضوع به عنوان بهینه سازی برای سئوی محلی شناخته می­شود. یا به عبارت دیگر، مطمئن شوید که کسب و کار شما در نتایج جستجو در جایی که بازدیدکنندگان در منطقۀ کاری شما هستند ظاهر می­شود و این کار از طریق متا تگ­های موقعیت جغرافیایی انجام می­شود.

این نوع تگ به سادگی به موتور جستجو می­گوید که در کجا قرار دارید و به اولویت­بندی سایت شما برای بازدیدکنندگانی که در آن منطقه جستجو می­کنند کمک می­کند. بنابراین، این تگ برای هر کسب و کاری که در یک منطقه خاص فعالیت می کند ضروری است.

12. تجزیه و تحلیل رسانه­های اجتماعی

رسانه­های اجتماعی به یکی از مهم­ترین جنبه­های هر وب­سایت یا کسب و کار تبدیل شده­اند. شرکت­های تولیدکنندۀ این رسانه­ها، تعداد کسب و کارهای تحلیلی که به رسانۀ خود دسترسی دارند را افزایش داده­اند. با این حال، برای جمع آوری و دسترسی به داده­ها باید متا تگ مناسب را در محل درست خود اضافه کنید.

در حال حاضر، هر پلتفرم این کار را کمی متفاوت انجام می­دهد. به عنوان مثال، در مورد فیس بوک، به کدی شبیه به این نیاز دارید:

<meta property=”fb:app_id” content=”your_app_id”/>

ابزارهای تجزیه و تحلیل، گزینه‌های قدرتمندی هستند که به شما کمک می­کنند تا تشخیص دهید که آیا تلاش های بازاریابی و سئوی شما موفق بوده­اند یا نه. بنابراین، در حالی که آن‌ها مستقیماً تأثیری بر سئو ندارند، در نظارت برموفقیت تغییراتی که ایجاد می­کنید بسیار ارزش‌مند هستند.

چگونه سئو را حرفه­ای یاد بگیریم؟

همانطور که متوجه شدید، سئوی سایت شما از مهم­ترین بخش­های آن در جذب مخاطب است. هرچقدر هم که محتوای شما غنی باشد، اگر سئوی مناسبی نداشته باشد نتیجه نخواهد گرفت. به همین دلیل می­توانید در ایران ­لرن با دورۀ «سئو، فرشتۀ نجات وبسایت‌ها» سئو و نکات آن را به طور کامل یاد بگیرید و به رشد کسب و کار خود سرعت ببخشید.

این دوره به طور تخصصی در ایران لرن به صورت محتوای ویدیویی تهیه شده و به افرادی که نیاز دارند در زمینه سئو وارد شوند کمک می‌کند. اگر مدت‌هاست در حال کار در حوزه‌ی سئو مارکتینگ هستید نیز توصیه می‌کنیم از این محتوای آموزشی استفاده کنید. در کنار آن محتواهای رایگان و ارزش‌مند بسیار دیگری نیز در ایران‌لرن خواهید یافت که به حرفه‌ای‌تر شدن شما کمک می‌کند.

سخن پایانی

مقاله­ای که خواندید گوشه­ای از آموزش سئوی سایت HTML بود. قطعا تمام مطالب را در یک مقاله نمی­توان گنجاند اما این مقاله دید خوبی را به شما می­دهد که برای انجام سئو چه چیزی در انتظار شما است. جدا از یادگیری مهارت سئو، تجربه نیز می­تواند معلم بسیار خوبی برای شما باشد. هر چه بیشتر بنویسید، سرعت شما در نوشتن و استفاده از تگ­های HTML بالاتر خواهد رفت.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر