فهرست مطالب
آیا تا به حال به تقویمی که از فروشگاه خریدهاید نگاه کردهاید و این فکر در ذهنتان به وجود آمده که ” ای کاش یک تقویم شخصیسازی شده داشتم”؟ یا حتی ممکن است چند روزی را صرف جستوجو یک تقویم شکیل و زیبا که برای هدیه دادن مناسب باشد کرده باشید اما در نهایت آن چیزی که باب میلتان بوده را پیدا نکرده باشید.
اگر از آن دسته از افرادی هستید که به کارهای گرافیکی علاقه دارید و علاوه بر آن، دوست دارید تجربههای جالب و جدید داشته باشید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. ما در مقاله آموزش ساخت تقویم در فتوشاپ، در چند مرحله به صورت گام به گام به شما کمک میکنیم یک تقویم زیبا طراحی کنید. اگر حتی در استفاده از فتوشاپ مبتدی باشید، جای نگرانی نیست. چون در این آموزش مراحل ساخت تقویم در فتوشاپ به صورت دقیق و گام به گام بیان شده است.
تفاوتی ندارد که شما به دنبال ساخت چه نوع تقویمی هستید. خانوادگی، رسمی یا تبلیغاتی. طراحی تقویم، یک فرمول ساده و روش یکسان دارد. فقط کافی است چیدمان را تغییر دهید تا یک تقویم متفاوت ساخته شود.
ساخت تقویم در فتوشاپ، در اصل سازماندهی لایهها و طراحی یک طرح است. این پروژه از تعدادی کپی، جایگذاری، گروهبندی و ادغام تشکیل شده که به نظر کار سادهای است. اما باید در این فرآیند دقت کافی داشته باشید.
در ادامه این مقاله در سه بخش مختلف، راههای ساخت تقویم در فتوشاپ را بررسی میکنیم.
بخش اول
در این بخش آموزش ساخت تقویم سالانه در فتوشاپ را برایتان آوردهایم.
مرحله اول: ایجاد فایل جدید
برای شروع به کار، ابتدا باید یک فایل جدید ایجاد کنید. برای ایجاد یک workspace جدید میتوانید کلیدهای میانبر Ctrl+ N را در کیبورد فشار دهید. حالا باید اندازه تقویم را تنظیم کنید. این مرحله به تصمیم شما بستگی دارد. اگر میخواهید یک تقویم بزرگ برای تمام ماههای سال درست کنید، باید از اندازه بزرگتری را انتخاب کنید اما اگر قصد دارید ماه به ماه تقویم را طراحی کنید، اندازه A5 مناسب است. پس از وارد کردن اندازه مناسب تقویم، باید حالت رنگ آن را ویرایش کنیم. به دلیل این که قرار است پروژهتان را چاپ کنید، حالت رنگ را روی CMYK تنظیم کنید. در پایان روی گزینه OK کلیک کنید.
پس از اعمال تنظیمات اولیه، نوبت به طراحی تقویم در فتوشاپ میرسد. در این مرحله تصویری را که برای پس زمینه تقویم انتخاب کردهاید را در فتوشاپ باز کنید. برای بارگزاری یک تصویر در فتوشاپ، میتوانید آن را کپی کرده و سپس در فتوشاپ جایگذاری کنید یا از منوی سمت راست، با استفاده از گزینه Open تصویر را در فتوشاپ باز کنید. فراموش نکنید ابزار خط کش را در همین مرحله فعال کنید.
در این مرحله میتوانید اندازه تصویر را تغییر دهید، آن را حرکت دهید یا تغییرات دیگری روی آن اعمال کنید. تغییرات ایم مرحله به طرح مورد نظر شما بستگی دارد. برای مثال ممکن است بخواهید فقط تقویم تصویر داشته باشد یا تصویر کل صفحه را بگیرد. در هر حال اگر هنوز ایده ثابتی برای طراحی تقویم ندارید، بهتر است برای الهام گرفتن، نگاهی به نمونههای بیندازید.
مرحله دوم: ایجاد جدول
پس از تنظیم یک تصویر زمینه برای ساخت تقویم در فتوشاپ، زمان ایجاد جدولی برای تاریخها است. برای ایجاد جدول، از ابزار Rectangle استفاده میکنیم. برای شروع به کار، ابزار Rectangle را انتخاب کنید و یک رنگ دلخواه، با توجه به تم تقویم و رنگ تصویر پس زمینه انتخاب کنید. من رنگ سفید را انتخاب میکنم. حالا یک مربع بکشید و سپس ابزار Path Selection را انتخاب کنید و مربع را برجسته کنید. کلید Alt را نگه دارید و شکل را به سمت راست بکشید. با این کار یک کپی از مربع ایجاد میشود اما مربع اصلی دست نخورده باقی میماند. این کار را پنج بار دیگر انجام دهید تا در آخر 7 مربع پشت سر هم داشته باشید. مطمئن شوید فاصله میان مربعها مساوی باشد.
مرحله سوم: ادغام
با استفاده از ابزار Selection، همه مربعها را انتخاب کنید. سپس برای این که بتوانید اجزای شکل را با یکدیگر ادغام کنید، دوباره ابزار Path Selection را انتخاب کنید. پس از انجام این مرحله متوجه میشوید که ردیف سلول به یک شکل درآمده است. اگر میخواهید تقویمتان ظریفتر به نظر برسد، تیرگی سلولها را کاهش دهید.
یک ردیف از هفت مربع ایجاد کنید. وقتی شکلها را با هم ادغام کنید، جابجایی آن آسانتر خواهد بود.
مرحله چهارم: ایجاد مربع
در این مرحله باید پنج ردیف دیگر ایجاد کنیم. برای انجام این کار، کلید Alt را نگه دارید و آنها را به سمت پایین بکشید تا شبکهای به عرض 7 مربع و ارتفاع 6 مربع تشکیل شود. در نهایت، لازم است یک بار دیگر تمام اجزای شکل را با یکدیگر ادغام کنیم.
با این روش در فتوشاپ جدول ایجاد میکنیم.
مرحله پنجم: وارد کردن روزها در تقویم
در این مرحله از آموزش ساخت تقویم در فتوشاپ میخواهیم نام روزها را وارد تقویم کنیم. برای این کار ابزار Type را انتخاب میکنیم؛ سپس با توجه به تم تقویم، مناسبترین فونت، اندازه و رنگ نوشته را انتخاب میکنیم و نام روز هفته را مینویسیم و آنها را روی مربع بالا سمت چپ قرار میدهیم. حالا تاریخ هر روز را تایپ کنید، یک سبک برای آن انتخاب کرده و سپس همه آنها را در سلول مربوطه قرار دهید. اگر در حال طراحی تقویم رومیزی خانوادگی هستید، میتوانید روزهای خاص را با یک رنگ دیگر مشخص کنید. پس از پر کردن جدولها، مطمئن شوید فونتها با یکدیگر همخوانی دارند.
مرحله ششم
در این مرحله، یک بار دیگر ابزار Rectangle را انتخاب کنید و یک شکل برای سربرگ ماه بکشید. میتوانید این شکل را با رنگ، گرادیان یا الگو پر کنید. با توجه به طراحی کلی تقویم، شاید لازم باشد میزان شفافیت ان را نیز تغییر دهید. در نهایت نام ماه را تایپ کنید و یک سبک برای آن انتخاب کنید.
مرحله هفتم: گروه کردن لایهها
اکنون که ماه اول را grid کردید، تمام لایههایی که آن را در خود دارند انتخاب کنید و سپس Ctrl+ G را فشار دهید. با این کار همه لایهها گروهبندی میشوند.
حالا سلول را به نقطه موردنظر بکشید و برای این که اندازه آن را تغییر دهید، Ctrl+ T را بفشارید. در هنگام انجام این کار، حتما کلید Shift را نگه دارید تا شبکه نسبتهای خود را حفظ کند.
مرحله هشتم: تکمیل ماهها
11 جدول را برای ماههای باقیمانده کپی و جایگذاری کنید و پس از آن، اعداد و نام ماهها را تنظیم کنید. حالا اندازه و موقعیت همه grid های ماه را تغییر دهید.
یک بار دیگر از خطکش برای یکنواخت کردن شبکه استفاده کنید و یازده بار grid ماه اصلی را تکرار کنید.
مرحله نهم: اضافه کردن سال
در نهایت سال را اضافه کنید. با استفاده از ابزار Type، سال را بنویسید و پس از انتخاب یک سبک مناسب برای آن، آن را در جایی از تقویم قرار دهید که بهترین ظاهر را دارد. همچنین میتوانید برای زیبایی بیشتر، یک جمله یا نقل قول الهامبخش در این قسمت اضافه کنید.
مرحله دهم: ذخیره تقویم
مطمئن شوید روی Merge visible کلیک کردهاید تا همه عناصر تقویم در جای خود ثابت شوند.
اکنون میتوانید تقویم خود را به صورت تصویر ذخیره کنید. اگر میخواهید از نسخه دیجیتالی آن استفاده کنید یا قصد چاپ فوری آن را دارید، میتوانید آن را به عنوان یک فایل TIFF ذخیره کنید.
به این صورت میتوانید به سادگی، زیباترین تقویمها را برای خودتان طراحی کنید.
بخش دوم
در این بخش قصد داریم طراحی یک تقویم دیگر را با یکدیگر شروع کنیم.
مرحله اول
پس از جستوجو و پیدا کردن یک تصویر مناسب یا تصویر مورد علاقهتان برای طراحی تقویم، یک سند جدید در فتوشاپ ایجاد کنید. همانطور که گفته شد، اندازه تقویم به هدف شما بستگی دارد. اندازه استاندارد و معمولی که برای ایجاد تقویم استفاده میشود، 8.5 اینچ در 11 اینچ است. اما من قصد دارم یک تقویم با اندازه A5 ایجاد کنم. اندازه یک صفحه A5 حدود 5.8 اینچ در 8.2 اینچ است.
مرحله دوم
پس از ایجاد سند در فتوشاپ، تصویری که میخواهید برای تقویم استفاده کنید را به سند فتوشاپ بکشید. توجه داشته باشید در صورتی که میخواهید یک تقویم بزرگ طراحی کنید، از عکسهای با کیفیت بالا و مناسب استفاده کنید تا تقویم پس از چاپ، زیبا و باکیفیت باشد.
اگر میخواهید از پسزمینه یا الگوهای تک رنگ استفاده کنید، کافی است به منوی بالا بروید و Edit > Fill را انتخاب کنید.
من از این تصویر برای پس زمینه تقویم استفاده میکنم؛ به همین دلیل لایه پس زمینه پیشفرض را حذف کردم و نام این لایه را background گذاشتم.
قبل از این که متن را به تقویم اضافه کنیم، بهتر است guideها را برای کمک به تراز کردن متن و شکلهایی که در ادامه ایجاد میکنیم، فعال کنیم. برای مشاهده خطکش، میتوانید از کلیدهای میانبر Ctrl+ R استفاده کنید. سپس روی خطکشها کلیک کنید و روی بوم بکشید تا guideها ساخته شوند.
در این مرحله همچنین میتوانید یک مستطیل به عنوان یک مرجع ایجاد کنید تا نشانگر فاصله اثر هنری شما تا حاشیه بوم باشد.
همین مرحله را برای بقیه حاشیهها تکرار کنید. برای حاشیههای بالا و پایین، میتوانید مستطیل را به صورت افقی برگردانید.
مرحله سوم
در این مرحله میخواهیم سال را وارد تقویم کنیم. از ابزار Type برای تایپ سال تقویم استفاده کنید.
ببینید؛ در اینجا مطمئن میشوم که محتوای تقویم از راهنماها عبور نمیکند.
مرحله چهارم
یک گروه جدید ایجاد کنید و نام آن را Jan یا January یا هر نام دیگر که برایتان آسان است، بگذارید. این در واقع الگوی تقویم ماهانه است که بعداً آن را برای ماههای دیگر کپی میکنیم و تنها روز و نام ماه را در آن تغییر میدهیم.
مرحله پنجم
در گروه Jan، یک لایه جدید ایجاد کنید و پس از آن، ابزار Rectangle را انتخاب کنید تا یک کادر برای تقویم ماهانه ایجاد شود. سپس یک مستطیل باریک دیگر برای نشان دادن ماه ایجاد کنید. به عنوان مثال، این قرار است تقویم ژانویه باشد.
حالا میخواهیم روزهای هفته را تایپ کنیم. میتوانید از guide برای تنظیم فاصله از کادر تقویم تا روز اول هفته استفاده کنید.
مرحله ششم
هفت روز هفته را تایپ کنید. برای نگه داشتن حروف در یک خط، میتوانید از ابزار Align Vertical Centers استفاده کنید. سپس distribute horizontal centers را انتخاب کنید تا مطمئن شوید فاضله میان حروف یکسان است.
از همین روش برای اضافه کردن روزهای ماه استفاده کنید. با توجه به این که 1 ژانویه 2022 شنبه است، من 1 را زیر ستون شنبه قرار میدهم.
حالا میتوانید مستطیل را حذف کنید.
ژانویه 31 روز دارد. بنابراین میتوانید عدد را 30 بار تکرار کنید، سپس آنها را به موقعیتهای مناسب منتقل کرده و سپس اعداد را تغییر دهید.
پس از اتمام کار، تمام روزهای ماه را انتخاب کنید و آنها را گروهبندی کنید. میتوانید نام گروه را days یا روزها بگذارید.
مرحله هفتم
در این مرحله میخواهیم ماههای تقویم را تکمیل کنیم. برای این کار گروه ژانویه یا Jan را کپی کنید و نام آن را فوریه بگذارید.
قالب ژانویه باید در پوشه گروه باشد. پوشه فوریه را انتخاب کنید، به سمت راست بروید، ماه را به فوریه تغییر دهید و روزها را جایگزین کنید.
همین مراحل را برای تمام ماهها تکرار کنید. پوشه را کپی کنید، نام و تاریخ را تغییر دهید تا تمام ماههای سال تمام شوند.
اگر میخواهید تصویر پس زمینه پررنگتر باشد یا جلوه بیشتری داشته باشد، میتوانید تیرگی لایههای کادر تقویم را کاهش دهید.
نکته: مهمترین مرحله برای ساخت تقویم، ایجاد اولین الگو است که در این مورد، ماه ژانویه بود. پس از آن فقط باید تاریخها را جابهجا کنید و نام ماهها را تغییر دهید.
بخش سوم
در این بخش آموزش ساخت تقویم در فتوشاپ با استفاده از قالب را بررسی میکنیم.
مرحله اول: انتخاب قالب
اولین قدم برای طراحی تقویم رومیزی، انتخاب یک الگو یا قالب است. شما میتوانید انواع مختلفی از قالبها را به صورت آنلاین پیدا کنید یا حتی قالبهایی متناسب با سلیقه و نیاز خود طراحی کنید. برای این آموزش من از یک قالب از پیش ساخته استفاده میکنم.
مرحله دوم: سفارشی کردن قالب
زمانی که قالب خود را انتخاب کردید، آن را در فتوشاپ باز کرده و فرآیند شخصیسازی را آغاز کنید!
میتوانید رنگها را تغییر دهید، تصاویر را عوض کنید یا تصاویر جدید جایگزین کنید، سبک و فونت متن را اضافه کنید یا تغییر دهید.
مرحله سوم: اضافه کردن تصویر
یکی از مواردی که جذابیت بصری تقویم را افزایش میدهد، استفاده از تصاویر متنوع و مرتبط است. این تصاویر ممکن است آماده باشند یا تصویری از یک دورهمی خانوادگی در آن ماه باشد!
برای مثال اگر میخواهید برای ماه بهمن تصویری انتخاب کنید، میتوانید از دانه برف، آدم برفی یا تصویر کودکتان که در حال برف بازی است استفاده کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن رویدادها
برای طراحی تقویم کاربردی، تعطیلات یا رویدادهای مهم را به صفحه هر ماه اضافه کنید. مثلا اگر در حال طراحی یک تقویم خانوادگی هستید، میتوانید تاریخ تولد اعضای خانواده را در قسمت رویدادها اضافه کنید.
همچنین میتوانید از نمادها یا گرافیکها برای نمایش یا نشانهگذاری هر رویداد یا مناسبت استفاده کنید. مثلا یک کلاه تولد ایده خوبی برای نشان دادن مناسبتهای اینچنینی است.
اگر در حال طراحی تقویم رومیزی برای مخاطبان خاصی هستید، بهتر است در این مرحله شرایط آنها را نیز در نظر بگیرید. مثلا رویدادهای آشپزی در تقویم سفارشی یک رستوران دارای اهمیت هستند.
مرحله پنجم: نهایی کردن طراحی
هنگامی که همه عناصر لازم را به تقویم خود اضافه کردید، زمان نهایی کردن طرح است. مطمئن شوید که همه چیز به درستی تراز شده است و هیچ غلط املایی یا خطایی در آن وجود ندارد.
مرحله ششم: چاپ و مونتاژ
وقتی از طراحی خود راضی شدید، نوبت به چاپ و مونتاژ تقویم میرسد. میتوانید در خانه با استفاده از پرینترهای معمولی آن را چاپ کنید یا طرح را به مراکز چاپ بدهید. در هر دو صورت اطمینان حاصل کنید که از کاغذ باکیفیتی برای چاپ استفاده میشود.
پس از چاپ میتوانید صفحات را با فرم پیشفرض تقویم رومیزی استفاده کنید یا با استفاده از خلاقیت خود، آن را به روش دیگری مونتاژ کنید.
در صورتی که در هر مرحله از آموزش اشکال داشتید، میتوانید از طریق بخش نظرات در همین صفحه با ما در ارتباط باشید و سوالات و ایرادات احتمالی را با ما در میان بگذارید.
سخن آخر
در این مقاله آموزش ساخت تقویم در فتوشاپ را بررسی کردیم. اما این پایان راه نیست!
اگر شیفته کارهای گرافیکی هستید یا قصد دارید فتوشاپ را به صورت جدی یاد بگیرید، میتوانید از دوره آموزشی صفر تا صد فتوشاپ استفاده کنید. این دوره با پوششدهی تمام سرفصلهای ضروری فتوشاپ، شامل تمام آن چیزی است که برای حرفهای به آن نیاز دارید. علاوه بر این، با گذراندن این دوره مدرک معتبر وزارت علوم را دریافت میکنید که کار شما را در روند استخدام، بسیار آسان میکند.