فهرست مطالب
برای اینکه مانند بسیاری از افراد بتوانید امضای خود را به صورتی دیجیتالی استفاده کنید آموزش ساخت امضا در فتوشاپ ضروری است. اگرچه به نظر میرسد قرار دادن یک امضا در پایین نامههایتان کار سادهای باشد، اما پیچیدگیهایی دارد. طراحی یک امضای با کیفیت و حرفهای هدفی است که ما قصد داریم در مقالهي آموزش ساخت امضا در فتوشاپ به آن دست پیدا کنیم.
حذف پس زمینه در فتوشاپ تنها مهارتی که در استفاده از یک امضا باید بیاموزید نیست. امضاها از خطوطی ظریف پدید آمدهاند و گاهی دارای پیچیدگیها در فرم و رسم هستند که باعث میشود کار با آنها سخت شود. مخصوصا اگر به طراحی امضا در فتوشاپ نیز علاقهمند باشید و قصد داشته باشید یک امضای منحصربهفرد پدید بیاورید. جدا کردن خطوط پیچیده از روی صفحهی کاغذ با کیفیت بالا میتواند چالشبرانگیز باشد.
اما خوشبختانه در مقالهی آموزش ساخت امضا در فتوشاپ ما با انجام چند قدم سریع و ساده به شما خواهیم آموخت چگونه این کار را انجام دهید. پس از خواندن این مقاله میتوانید از هر سندی عکس یا اسکن تهیه کنید و با استفاده از فتوشاپ آن را قابل استفاده در دیگر محیطهای دیجیتالی نمایید.
بنابراین با ایران لرن همراه باشید تا به سراغ آموزش ساخت امضا در فتوشاپ برویم.
امضای دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟
امضاها یکی از حساسترین مواردی هستند که میشود با آن سروکار داشت. همانطور که همهی ما میدانیم امضای هر فرد میتواند وجوه قانونی داشته باشد و درست استفاده نکردن از آن میتواند فرد را به دردسر بیندازد.
اما آیا این مورد در مورد امضای دیجیتال هم صدق میکند؟ پاسخ به این سوال بستگی به منظور ما از امضای دیجیتال است. نوعی از امضای دیجیتال وجود دارد که کاملا دارای وجوه قانونی است. اما مشخص است که در آموزش ساخت امضا در فتوشاپ، قصد ما این نیست که یک امضا با وجوه قانونی را پدید بیاوریم.
طراحی امضا در فتوشاپ بیشتر برای برندسازی استفاده میشود.
آموزش ساخت امضا در فتوشاپ برای برندسازی
یکی از کارهایی که سازمانها و ادارات خصوصی میتوانند انجام دهند، استفاده از امضای دیجیتال است. این امضا میتواند در ایمیلهای کاری، نامهها و دیگه برگهها و نوشتههایی که جزو اسناد اصلی نیستند به کار برود.
استفاده از امضای دیجیتال در چنین نوشتههایی میتواند وجهی رسمی به آنها بدهد. مثلا اگر مدیرعاملی بخواهد برای قدردانی از کارمندی نامه بنویسد، از امضای دیجیتال استفاده میکند. در نتیجه احساس اهمیت دادن به کارمند و حرفهای بودن مدیرعامل از این نامه برداشت خواهد شد.
امضای دیجیتال در قانون ایران
در ایران به سه نوع کاملا متفاوت از امضا، امضای دیجیتال میگوییم. این سه نوع هرکدام وجوه قانونی متفاوتی دارند که با یکدیگر بررسی میکنیم.
امضای دیجیتال با قلم نوری
اگر تا به حال در ادارهی پست بستههایتان را تحویل گرفته باشید، حتما این نوع از امضا را مشاهده کردهاید. این نوع از امضا توسط شخص شما روی یک Signature Pad رسم میشود. این امضا وجوه قانونی در اسناد و مدارک دارد و پساز اینکه شما آن را رسم کردید روی اسناد رسم میشود.
امضای دیجیتال قانونی
این نوع از امضا کاملا وجوه قانونی دارد. مانند اثر انگشت یا امضای دستی، آن را نمیتوان جعل کرد و اگر از سمت امضا کننده در سندی استفاده شود کاملا قانونی خواهد بود. این امضا ساخته شده از دو کد است که توسط مراجع قانونی به افراد داده میشود. بنابراین چندان نگران نباشید، استفاده از آن راحت نیست و ابتدا باید برای داشتن آن درخواست دهید.
امضای دیجیتال اسکن یا کپی شده
این نوع امضا آن چیزی است که در این مقاله مدنظر ماست. امضای دیجیتالی که کپی یا اسکن شده باشد کمترین سندیت در قانون ایران را دارد. و بیشترین کاربرد برای آن برندسازی است که قبلتر در مورد آن صحبت کردیم.
روشهای ایجاد امضای دیجیتال
برای طراحی امضای دیجیتال با فتوشاپ راههای متنوعی وجود دارند، در ادامه تمام آنها را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
امضای دیجیتابا قلم نوری
اگر یک قلمنوری داشته باشید، کافی است در یک صفحهی transparent در فتوشاپ امضای خود را با استفاده از قلم نوری رسم کنید. پس از آن میتوانید امضای خود را در هرجایی که دوست داشته باشید به آسانی استفاده کنید.
کافیست فتوشاپ را باز کنید و از مسیر File > New صفحهی ساخت صفحات جدید در فتوشاپ را باز کنید.
حالا از قسمت Background Contents گزینهی Transparent را انتخاب کنید و گزینهی Create را بزنید.
صفحهی شما آماده است تا با وصل کردن قلم نوری روی آن یک امضا رسم کنید.
برای رسم امضا با قلم نوری میتوانید از ابزارهای مختلف و متنوعی استفاده بکنید. اگر نیاز دارید استایل خطوط امضای دیجیتالتان مانند مداد یا خودکار یا حتی رواننویس باشد، بهتر به سراغ ابزار Pencil tool بروید. اما اگر به دنبال خلق امضایی منحصربهفرد هستید که خودتان آن را با دقت در فتوشاپ طراحی کنید بهتر است با ابزار Pen tool استفاده کنید.
رسم امضا با Pencil tool در فتوشاپ
با استفاده از این ابزار میتوانید استایلهای متنوع و مختلف را انتخاب کنید و به گونهای امضای خود را رسم کنید که بیشترین شباهت را به رسم امضا با دست بر روی کاغذ داشته باشد.
همچنین میتوانید با استفاده از استایلهای رایگانی که در اینترنت برای این ابزارها وجود دارد، طراحی امضای خود را منحصربهفردتر یا دقیقتر در فتوشاپ انجام دهید. برای آموزش و اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی دانلود قلمهای بیشتر در فتوشاپ و نصب آنها توصیه میکنیم به مقالهی آموزش نصب براش در فتوشاپ؛ از دانلود تا استفاده در ایرانلرن سر بزنید.
طراحی امضا با Pen tool در فتوشاپ
با استفاده از ویژگی Freeform Pen Tool در ابزار Pen Tool میتوانید به سادگی با قلم نوری خود استخوانبندی اصلی امضای خود را رسم کنید.
ویژگی این ابزار خروجی نهایی خطوط به شکل برداری است. خط نهایی شما دارای تعدادی گره است، که با استفاده از ابزارهای مختلف در فتوشاپ میتوانید هرچهقدر که دوست داشته باشید تغییر روی آن اعمال کنید.
کار با ابزار پن پیچیدگیها و ظرافتهای خاصی دارد، برای آموزش بیشتر در مورد چگونگی کار با این ابزار توصیه میکنم به مقالهی آموزش کار با ابزار پن در فتوشاپ در ایرانلرن سر بزنید و اگر سوالی داشتید در مورد این ابزار با ما در میان بگذارید.
امضای دیجیتال با استفاده از عکس در فتوشاپ
روش سادهتری که در آموزش ساخت امضا در فتوشاپ به شما میآموزیم این است که امضای دیجیتالی خود را با استفاده از یک عکس از روی امضای دستی خود ایجاد کنید. چندان اهمیتی ندارد با چه دوربینی از روی امضای خود عکس تهیه کنید. کافیست گوشی تلفن همراه داشته باشید که بتواند از امضا عکس بگیرد. با ادیت کردن همان عکس در فتوشاپ، میتوانید به سادگی امضای خود را از روی کاغذ به پیکسلهای روی صفحهی مانیتور انتقال دهید.
در ادامه مقاله به طور کامل آموزش ساخت امضا در فتوشاپ با استفاده از عکس امضای دستی را آموزش خواهیم داد.
امضای دیجیتال با استفاده از اسکنر
اسکن کردن امضا میتواند کار ما در فتوشاپ را بسیار ساده کند. اما به طور کلی تفاوت چندانی میان عکس گرفتن از امضای دستی و اسکن آن وجود ندارد. اسکنرها با دقت و جزئیات بیشتری خروجی امضا بر روی کاغذ را به ما تحویل میدهند که باعث میشود کار بر روی آنها بسیار سادهتر بشود.
آموزش ساخت امضا در فتوشاپ با ۹ مرحله
بعد از تمام شدن و ساخت امضای دیجیتال خود در فتوشاپ شما میتوانید از آن به عنوان واترمارک یا حتی لوگو شخصی خودتان استفاده کنید. در ادامه در چند مرحله ساده خواهید آموخت چگونه هر خطی را از روی کاغذ به فتوشاپ برده و آن را به امضا تبدیل کنید.
مرحلهی اول: طراحی امضا
اگر قصد دارید امضای خودتان را مستقیم در فتوشاپ طراحی کنید، توصیه میکنم بخشهای قبلی مقاله را بخوانید. اما اگر به ابزارهای طراحی و ادیت پیشرفته در فتوشاپ مسلط نباشید، بهترین گزینه برای شما طراحی امضا بر روی کاغذ است.
هنگام طراحی امضا بر روی کاغذ بهتر است چندین بار امضای خود را رسم کنید و بهترین آن را انتخاب کنید. اما قبل از اینکه مشغول طراحی شوید، به جنس کاغذ و قلم طراحی توجه کنید. قلم شما نباید جوهر را پخش کند، اگر در کنار خطوط پخششدگی جوهر مشاهده میکنید، بهترین کار عوض کردن قلم طراحیست.
در مورد کاغذ نیز باید توجه کنید که هیچ بافتی وجود نداشته باشد، کاغذهایی که دارای بافت هستند در ادامه برای ما مشکلساز خواهند شد.
مرحلهی دوم: تهیهی عکس از امضا
با تلفن همراه خود یک عکس ساده از امضا تهیه کنید. اگر میخواهید امضای دیجیتال با کیفیتتری داشته باشید، کافیست به نوری که بر روی کاغذ تابیده میشود توجه کنید. سعی کنید کاغذ سفید، بیشترین میزان نور را دریافت کند تا بتوانید بیشترین کنتراست میان خطوط سیاه امضا و کاغذ را به دست آورید.
اگر شرایط نوری خوبی در محیط عکاسی فراهم نبود، میتوانید از فلش تلفن همراه استفاده کنید. نکتهی نهایی در مورد عکاسی از امضا زاویهی دوربین است، سعی کنید به شکل کامل دوربین را مماس و بالای امضا بگیرید تا عکس نهایی شما کاملا صاف از آب در بیاید.
برای اینکه بتوانید تشخیص دهید زاویهی دوبین مناسب است یا نه، میتوانید یک مربع کامل دور امضای خود رسم کنید، و خطوط راهنمای قاببندی دوربین را با مربع روی کاغذ موازی کنید.
مرحلهی سوم: باز کردن تصویر در فتوشاپ
هیچ تنظیمات و نکتهی اضافهای در این بخش از آموزش ساخت امضا در فتوشاپ برای باز کردن عکس مورد نظر در فتوشاپ وجود ندارد. کافیست عکس امضای خود را بر روی سیستمتان انتقال دهید، فتوشاپ را باز کنید، و با گرفتن عکس و کشیدن آن به محیط نرمافزار عکس را در فتوشاپ باز کنید.
مرحلهی چهارم: افزایش کنتراست تصویر
اگر در سیستمتان به نوشتهها و خطوط کاملا مشکی بر پسزمینههای کاملا سفید نگاه کنید، میتوانید بیشترین کنتراست ممکن را ببینید. برای اینکه بتوانیم با کیفیت بالا هر امضای دستنویسی را از روی کاغذ جدا کنیم باید ابتدا بتوانیم آن را به یک تصویر با بیشترین کنتراست ممکن توجه کنیم.
در تصویر امضای ما، هنوز قسمتهایی از کاغذ وجود دارند که تیره هستند، همینموضوع باعث شده بیشترین کنتراست میان کاغذ و امضا به وجود نیاید. برای ایجاد کنتراست مراحل زیر را یکی بعد از دیگری انجام دهید.
از بخش ادجاستمنتها در گوشهی سمت راست و پایین فتوشاپ، ادجاستمنت Black & White را انتخاب کنید.
حالا رنگهای استفاده شده در خطوط امضا را کاملا تیره و رنگهای موجود در کاغذ را روشن کنید.
همانطور که میبینید کنتراست خطها و پسزمینه نسبت به تصویر اولیه بیشتر شده است. در نهایت با فشردن کلیدهای ترکیبی Alt + Ctrl + Shift + E میتوانید تغییرات را در یک لایهی جدید به همراه داشته باشید.
مرحلهی پنجم: ترمیم خطوط امضا
حالا باید سعی کنید خطوط امضا را ترمیم کنید. ممکن است در برخی از بخشهای امضا، خطوط بریده بریده شده باشند و به شکل کامل روی کاغذ رسم نشده باشند. با استفاده از ابزار Clone Stamp tool میتوانید این خطوط را ترمیم کنید.
کافیست ابزار را انتخاب کنید، و با فشردن کلید Alt بر روی بخشی از خط که بافت کامل و ایدهآل دارد کلیک کنید.
در انتهای این بخش از آموزش ساخت امضا در فتوشاپ کافیست با کشیدن موس بر روی قسمتهای ناقص خطوط آنها را ترمیم کنید.
مرحلهی ششم: افزایش کنتراست بیشتر
اگر کاغذ شما بافت داشته باشد و قلمتان هم چندتان در رسم خطوط قوی عمل نکرده باشد، هنوز نیاز به افزایش کنتراست خواهید داشت تا بتوانید خطوط را از روی کاغذ جدا کنید. این بار از بخش ادجاستمنتها Brightness/Contrast را انتخاب کنید.
با افزایش گزینهی کنتراست تا انتها و تنظیم برایتنس تا جایی که به بافت خطوط امضا ضربه نخورد کنتراست خطوط و کاغذ را افزایش دهید.
مرحلهی هفتم: از بین بردن کامل بافت کاغذ
در این مرحله باید بافت باقی ماندهی کاغذ را به شکلی از بین ببریم که کمترین ضربه به خطوط امضا وارد شود و کنتراست این دو فضا را به بیشترین حد ممکن برسانیم.
برای رسیدن به این هدف از ابزار Levels استفاده میکنیم.
در این مرحله باید با نزدیک کردن نشانگر میانی به نشانگر سمت راست، کنتراست ایجاد کنید.
حالا خطوط امضا دارای بیشترین کنتراست ممکن هستند. اما برای روشن کردن صفحهی کاغذ، باید نشانگر سمت راست را به سمت چپ حرکت دهید.
حالا بافت کاغذ در اطراف امضا کاملا از بین رفته است. در انتها از تغییراتی که روی تصویر ایجاده کردهاید یک لایهی جدید ایجاد کنید. کافیست مانند قبل با فشردن کلیدهای ترکیبی Alt + Ctrl + Shift + E این کار را انجام دهید.
مرحلهی هشتم: انتخاب خطوط امضا
برای سلکت خطوط امضا و نهایی کردن کار، کافیست از نوار بالای فتوشاپ به سراغ لیست Select بروید و از میان گزینههای موجود گزینهی Color range را انتخاب کنید.
از میان گزینههای سلکت در این ابزار، گزینهی Shadow را انتخاب کنید تا به سادگی خطوط امضای شما سلکت شود.
اگر فتوشاپ در سلکت کردن خطوط امضا خطا داشت میتوانید با تغییر دو گزینهی fuzziness و range به تنظیمات ایدهآل برسید. پس از انجام تغییرات آنها را تایید کنید تا خطوط سلکت شوند.
سپس از بخش ادجاستمنت یک Solid Color ایجاد کنید و هر رنگی دوست داشتید برای آن انتخاب کنید.
پس از این مرحله فقط کافیست بقیهی لایههای موجود در تصویر را خاموش کنید.
مرحلهی نهم: بهینهسازی سلکت امضا
کار ما تقریبا تمام شده اما هنوز باید بر روی بافت خطوط امضا تغییراتی ایجاد کنیم تا جلوهای بهتر پیدا کند. برای انجام این کار بر روی لایهی ماسک دوبار کلیک کنید تا به محیط Select & Mask در فتوشاپ بروید.
از بخش Global Refinements میتوانید خطوط امضا را پررنگتر و نرمتر کنید.
امضای شما آماده است. آن را به صورت PNG خروجی بگیرید و به سادگی در تمام اسناد و مدارکتان استفاده کنید.
چگونه با فتوشاپ جادو کنیم؟
اگر تمام نکات این مقاله را خوانده باشید، میتوانید با کیفیت بسیار بالایی یک امضای دیجیتال برای خودتان طراحی کنید. اما شرایط کار با فتوشاپ گاهی بسیار پیچیده میشود. جزئیات و ابزارها و امکانات بیشمار در فتوشاپ به شما این امکان را میدهد که از پس هرکاری در آن بربیایید. برای همین ممکن است با انجام تمام مراحل این مقاله در نهایت نیاز داشته باشید به شکل کامل تری در مورد فتوشاپ و ابزارهای آن آموزش ببینید.
در چنین شرایطی نیاز خواهید داشت به یک آموزش حرفهای و کامل در مورد فتوشاپ که بتواند مشکلات شما برای کار با آن را به شکل کامل حل کند. ما در ایرانلرن با سابقه فراوان تولید محتوای تخصصی در زمینه فتوشاپ و تربیت هنرجویان این حوزه، برای شما دورهای آماده کردهایم که پاسخگوی تمام نیازهای طراحان فتوشاپ است.
دورهی آموزش صفر تا صد فتوشاپ در ایرانلرن، به صورت ویدیویی توسط یکی از با کیفیتترین تیمهای تولید محتوا و مدرسین این حوزه تهیه شده. در این دوره شما بیش از ۲۰ ساعت آموزش تصویری دریافت خواهید کرد که میتواند برای ورود شما به بازار کار فتوشاپ ایران نقطهی عطف باشد. همچنین پس از مصرف دوره میتوانید پشتیبانی ایرانلرن در مورد این دوره را دریافت کنید و با ما در ارتباط باشید.
سخن آخر
سعی کردیم تمام اطلاعات و نکات مورد نیاز شما را در مقالهی آموزش ساخت امضا در فتوشاپ برایتان بنویسیم. برای اینکه به بهترین امضا در فتوشاپ دسترسی پیدا کنید و بتوانید آن را طراحی کنید نیاز به مقداری آزمون و خطا دارید.
اما نگران نباشید اگر طراحی امضا در فتوشاپ برای شما پیچیده یا دردسر ساز شد همیشه میتوانید از سایت ایرانلرن برای آموزش، یادگیری و رفع مشکلاتتان استفاده کنید. کافیست در بخش نظرات همین مقاله با ما در ارتباط باشید.