چگونه سئو کار شویم
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

چگونه سئو کار شویم و سایت‌ها را بهینه‌سازی کنیم؟

بدون دیدگاه


با گسترش استفاده از موتورهای جست‌وجو، افرادی که سایت‌ها را به نتایج برتر می‌فرستند ارزش بسیار بیشتری پیدا کرده‌اند. سئوکارها، یا کارشناسان سئو، با بهینه‌سازی سایت‌ها برای موتورهای جست‌وجو، سعی می‌کنند رتبه‌های برتر را برای صفحات سایتی که روی آن کار می‌کنند، کسب کنند. اتفاقی که در نهایت، به جذب مشتری بیشتر و افزایش فروش منجر خواهد شد.

اما چگونه سئو کار شویم؟ در این مقاله، این پرسش را پاسخ خواهیم داد. اگر شما هم دوست دارید سئو را یاد بگیرید و به‌عنوان یک کارشناس سئو درآمد داشته باشید، در ادامه همراهمان بمانید.

برای شروع، خوب است با بررسی مفهوم سئو و وظایف یک سئوکار شروع کنیم.

سئو چیست و سئوکار چه وظیفه‌ای دارد؟

به فرایند بهینه‌سازی سایت‌ها جهت کسب رتبه‌های برتر در نتایج جست‌وجو، SEO می‌گویند که مخفف Search Engine Optimization است.

بر اساس آمار موجود در سایت Smart Insight، گوگل به‌عنوان بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی اینترنت، روزانه بیشتر از 8.5 میلیارد سرچ را پردازش می‌کند. بزرگی این عدد، پتانسیل بالای گوگل و به‌طور کلی موتورهای جست‌وجو را در جذب مشتری برای کسب‌وکارهای آنلاین نشان می‌دهد.

خب وقتی بتوانید برای کلمات کلیدی‌ای که مناسب کسب‌وکارتان هستند، رتبه‌های برتر را کسب کنید، شانس جذب ترافیک بسیار بالایی را خواهید داشت که با برنامه‌ریزی درست، می‌توانید آن‌ها را به مشتریان دست‌به‌نقد تبدیل کرده و سود به جیب بزنید.

اما سئوکار کیست و چه وظیفه‌ای دارد؟

به بیانی ساده، فردی که سئو را انجام می‌دهد، سئوکار است! یعنی کسی که سایت را جهت رسیدن به رتبه‌های برتر بهینه‌سازی می‌کند و با دستکاری پارامترهای مرتبط به این مفهوم، سعی می‌کند ترافیک بیشتری را از طریق موتورهای جست‌وجو به سایت بفرستد.

سئوکار یا متخصص سئو، باید مجموعه‌ای از مهارت‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ را بلد باشد تا بتواند بهترین رتبه‌ها را برای کلمات کلیدی مختلف تعیین‌شده به دست آورد.

سئوکار باید به مسائلی چون سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال، تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)، لینک‌سازی و… مسلط باشد. این‌ها مراحل مختلف پروسۀ سئو هستند که هر سایتی برای بالا رفتن در نتایج جست‌وجو به آن‌ها نیاز خواهد داشت.

پس با این اوصاف، می‌توان گفت سئو چیزی است که تقریباً همۀ سایت‌ها برای بیشتر دیده شدن به آن‌ نیاز دارند و سئوکار، متخصصی است که نیاز به او هر روز بیشتر از روز قبل می‌شود.

سئو چیست و سئوکار چه وظیفه‌ای دارد

در ادامۀ این مقاله، پس از بررسی لازمه‌های تبدیل شدن به یک سئوکار، مثل یک مشاور دلسوز شما را در مسیر تبدیل به یک متخصص سئو همراهی خواهیم کرد و به پرسش چگونه سئو کار شویم پاسخ خواهیم داد.

بیایید با پیش‌نیازهایی که یک سئوکار باید بلد باشد آشنا شویم.

پیش‌نیازهای تبدیل شدن به یک متخصص سئو حرفه‌ای

به قول بسیاری از متخصصین امر، سئو دو پایۀ اصلی دارد:

  1. تولید محتوای حرفه‌ای؛
  2. تحلیل و آنالیز داده‌ها.

محتوا بخش جدانشدنی تمام اقدامات مرتبط به سئو است! به همین خاطر، داشتن دانش کافی در رابطه با خلق انواع محتوا، اعم از متنی، ویدئویی و حتی صوتی، یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازها است. کسی که می‌خواهد سئو کار شود، باید بتواند محتوایی با کیفیت خلق کند که هم خوشایند کاربر به‌همراه داشته باشد و هم خوشایند گوگل.

دومین مورد تحلیل و آنالیز داده‌ها است. در فرایند سئو، دائماً باید داده‌های مختلف را ارزیابی کنید تا بفهمید عمکلردتان چگونه بوده است. علاوه‌بر این، تحلیل رقبا و عملکردشان، یکی از بایدهای موفقیت در همۀ استراتژی‌های سئو است.

این‌ها، دو بال یک سئوکار برای پرواز محسوب می‌شوند و در صورت نبودن هرکدام، کاری پیش نخواهد رفت.

اگر بخواهیم کمی عمیق‌تر شویم، یک سئوکار باید توانایی‌های زیر را هم داشته باشد:

  1. توانایی پیدا کردن کیوردهای با سرچ زیاد و رقابت کم؛
  2. داشتن دانش اولیه از HTML؛
  3. دانستن اینکه از کلمات کلیدی کجای صفحات و چگونه استفاده شود؛
  4. مهارت کپی‌رایتینگ در حد متوسط یا پیشرفته؛
  5. مهارت در تولید محتوای تصویری، مثل ویدئو و اینفوگرافیک؛
  6. توانایی پروموت و ساخت لینک برای صفحات کلیدی (لینک‌سازی)
  7. فهم اینکه سئو تکنیکال چطور کار می‌کند و چگونه روی رتبۀ کسب‌شده اثرگذار است؛
  8. آگاهی از ترندهای مختلف سئو و تغییرات الگوریتم‌های گوگل.

پیش‌نیازهای تبدیل شدن به یک متخصص سئو حرفه‌ای

ناگفته نماند، لزوماً قرار نیست همۀ این کارها توسط یک نفر انجام شود. در مجموعه‌های بزرگ، متخصصان سئو در کنار هم، هرکدام گوشه‌ای از کار را می‌گیرند و پیش می‌برند.

اما از آنجایی که می‌خواهیم ببینیم چگونه سئوکار شویم، آشنا شدن با مهارت‌های لازم برای یک متخصص سئو ضروری است.

در بخش بعدی، فرض می‌گیریم شما فردی هستید که هیچگونه آشنایی با بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو ندارید و مسیری که باید برای تبدیل شدن به سئوکار حرفه‌ای طی کنید را بررسی می‌کنیم.

از شروع حرکت تا رسیدن به قله؛ چگونه سئو کار شویم؟

شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید، یک سؤال اصلی در ذهن دارید: چگونه سئوکار شویم؟ تا به اینجا، سعی کردیم با پی ریزی مناسب، آموزش این بخش را تسهیل کنیم. در ادامه، طی 10 مرحله، چگونگی تبدیل شدن به یک کارشناس سئو را بررسی خواهیم کرد.

1.      توسعۀ مهارت‌های لازم

بالاتر گفتیم که دو مهارت تولید محتوای حرفه‌ای و آنالیز و تحلیل، دو مهارت اصلی برای سئوکارها محسوب می‌شود.

علاوه‌بر این‌ها، راجع‌به 8 مورد که از ملزومات تبدیل شدن به کارشناس سئو هستند صحبت کردیم. اولین قدم برای متخصص سئو شدن، توسعۀ این مهارت‌ها است.

هرقدر در زمینه‌های گفته‌شده ماهرتر باشید، بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو هم راحت‌تر خواهد بود.

وقتی بدانید چطور می‌توان محتوایی بی‌نقص، مناسب کاربر و گوگل بسازید، بخش زیادی از مسیر را طی خواهید کرد؛ همچنین، بلد بودن آنالیز داده‌ها و تحلیل اتفاقاتی که روی سایت می‌افتد، به شما کمک می‌کند اقداماتتان را در مسیر درست اصلاح کنید.

پس به‌عنوان اولین قدم، مهارت‌هایی که باید را یاد بگیرید و سعی کنید تا جای ممکن در آن‌ها حرفه‌ای شوید.

2.      شرکت در دوره‌های آموزشی و گرفتن گواهی‌نامه

البته که مدرک همه‌چیز نیست! مسلماً بلد بودن کار، اهمیت بیشتری از داشتن یک مدرک خشک‌وخالی دارد؛ اما خب در بسیاری از مواقع، نیاز به مدرکی خواهید داشت که متخصص بودنتان را اثبات کند.

مثلاً مدرکی که قرار است بگیرید، برای تقویت پروفایلتان در لینکدین بسیار کارآمد خواهد بود و باعث می‌شود افرادی که قصد استخدام شما را دارند (چه به‌صورت دائمی و چه به‌صورت پروژه‌ای)، خیالشان از این بابت که شما مهارت‌های لازم را دارید راحت باشد.

دوره‌های داخلی و خارجی بسیاری وجود دارند که علاوه‌بر مفید بودن و آموزش بسیاری از ضروریات، مدرکی هم در اختیارتان قرار می‌دهند.

البته این نکته را هم بگوییم. فکر نکنید با شرکت در یک دوره و گرفتن مدرک، کارتان تمام شده است. یادگیری در همۀ امور، به‌خصوص سئو فرایندی بی‌پایان است. باید دائماً دانش خود را به‌روز نگه دارید و چیزهایی که یاد می‌گیرید را به‌صورت عملی پیاده‌سازی کنید.

شرکت در دوره‌های آموزشی سئو و گرفتن گواهی‌نامه

3.      یادگیری طرز کار موتورهای جست‌وجو

چه دوره‌های آموزشی تهیه کنید و چه بخواهید به‌صورت خودآموز پیش بروید، در همان ابتدای مسیر باید طرز کار موتورهای جست‌وجو را یاد بگیرید.

گوگل را در نظر بگیرید. این موتور جست‌وجو، ربات‌هایش را به سایت‌های مختلف می‌فرستد تا محتوای آن‌ها را به‌اصطلاح Crawl کند؛ سپس، صفحات بررسی‌شده به Index موتور جست‌وجو افزوده می‌شود. وقتی عبارتی را در گوگل سرچ می‌کنید، گوگل سری به ایندکس می‌زند و نزدیک‌ترین پاسخ به عبارت‌ جست‌وجو‌شده را از آنجا نمایش می‌دهد.

نکته: بر اساس آماری در سایت Search Engine Land، ایندکس گوگل حاوی 130 تریلیون صفحه است!

خلاصه که گوگل بعد از کرال و ایندکس، براساس فاکتورهای مختلف (بیش از 200 فاکتور)، به هر صفحه رتبه‌ای می‌دهد.

به‌عنوان یک سئو کار، باید با این فرایند به‌خوبی آشنا باشید و قسمت‌های مختلف سایت را براساس فاکتورهای تعیین‌کننده بهینه کنید!

احتمالاً بعد از اینکه خواندید پای بیشتر از 200 فاکتور در میان است، کمی نگران شدید و فکر می‌کنید یادگیری همۀ آن‌ها کار بسیار سختی است! کاملاً درست است؛ اما خبر خوش اینکه لازم نیست همۀ آن‌ها را یاد بگیرید.

تقریباً همۀ این فاکتورها، برای سنجش 3 مورد زیر هستند:

  • مرتبط بودن: یعنی هر صفحه چقدر به عبارت جست‌وجوشده مرتبط است!
  • اعتبار: یعنی گوگل به محتوای هر صفحه چقدر اعتماد دارد؟ معمولاً براساس سنجش کیفیت لینک‌ها محاسبه می‌شود.
  • کیفیت: فاکتورهایی مثل شهرت سایت در دنیای آنلاین، ساختار محتوایی، نحوه ارتباط‌گیری مخاطب با لینک سایت در نتایج جست‌وجو و…، در تعیین کیفیت اثرگذار هستند.

پس فقط کافی است به‌عنوان سئوکار، به گوگل نشان دهید که هر صفحه، به کلمۀ کلیدی درنظرگرفته‌شده، کاملاً مرتبط است. به‌علاوه، باید معتبر بودن سایتتان را اثبات کنید، چون گوگل می‌خواهد بهترین پاسخ‌ها را به کاربرانش بدهد. نکتۀ مهم دیگر، بالا بردن کیفیت تا حد ممکن است.

4.      اشراف به موضوعاتی که از نظر موتورهای جست‌وجو اهمیت دارند

با اینکه ممکن است طرز کار موتورهای جست‌وجو کمی با یکدیگر متفاوت باشد، اما همۀ آن‌ها، به‌خصوص گوگل، نهایت تلاششان را می‌کنند تا بهترین پاسخ را به کاربرانشان نشان دهند و این اصلی‌ترین هدف آن‌ها است.

اما چه پاسخی بهترین است؟ بهترین چگونه تعریف می‌‌شود.

به‌طور کلی، محتوایی که دقیقاً برای رفع نیاز کاربر از سرچ تهیه شده و مرتبط با موضوع جست‌وجوشده باشد، کیفیت بالایی داشته باشد و در یک کلام، کاربرپسند باشد، بهترین پاسخی است که گوگل سعی می‌کند به کاربرانش نشان دهد.

بسیار مهم است که با این موضوعات آشنا باشید و نهایت تلاشتان را بکنید تا مطابق استانداردهای گوگل و سایر موتورهای جست‌وجو پیش بروید.

5.      شناسایی استراتژی‌ها و تاکتیک‌ها سئو و دلیل اهمیتشان

یک سئوکار حرفه‌ای، باید با بخش‌های مختلف فرایند سئو آشنا باشد تا بتواند سایتی که روی آن کار می‌کند را به نتایج برتر بفرستد. آشنایی با مواردی که در ادامه می‌آوریم، برای یک کارشناس سئو از ضروریات است:

  • سئو تکنیکال: مربوط به بهینه‌سازی جنبه‌های تکنیکال سایت برای موتورهای جست‌وجو است.
  • سئو داخلی: مربوط به تولید محتوای با کیفیتی است که به بهترین شکل نیاز کاربر را برطرف کند؛ به‌علاوه، پیروی از اصول سئو داخلی، به گوگل می‌فهماند که محتوای سایت چقدر به عبارت جست‌وجوشده ارتباط دارد. خب همان‌طور که تا حالا چندباری گفتیم، هر قدر این ارتباط بیشتر باشد، شانس گرفتن رتبه‌های برتر بیشتر خواهد بود.
  • تحقیق کلمات کلیدی: این موضوع آنقدر مهم است که هیچ اقدام مرتبط به سئو بدون آن پیش نمی‌رود! با این کار، متوجه می‌شوید که کاربر دنبال چه چیزی است و چه عباراتی را جست‌وجو می‌کند.
  • سئو خارجی: موتورهای جست‌وجو، از فاکتورهای مختلفی برای سنجش اعتبار و معروفیت یک وب‌سایت استفاده می‌کنند. یکی از رایج‌ترین آن‌ها، بک‌لینک‌های ورودی به سایت است. کلاً فرایند لینک‌سازی، یکی از بخش‌های سئو خارجی محسوب می‌شود.

در کل، یک سئوکار حرفه‌ای، باید اشراف کاملی به هر 4 مورد داشته باشد تا بتواند سایت را به بهترین شکل ممکن بهینه‌سازی کند.

6.      تحقیق و مطالعه دائم دربارۀ سئو

در عصر حاضر، فرقی نمی‌کند در چه زمینه‌ای فعالیت دارید، همواره باید دانشتان را به‌روز نگه دارید تا از دیگران عقب نمانید! این مسئله، مخصوصاً در رابطه با حوزۀ سئو که دائماً در حال تغییر است بسیار اهمیت دارد.

باید از آپدیت‌های جدید گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو اطلاع داشته باشید. با مطالعه و تحقیق، می‌توانید راهکارهای جدیدی را برای بهینه‌سازی کاربردی‌تر سایتتان پیدا کنید.

همۀ متخصصان سئو کارکشته، دائماً در حال یادگیری هستند و با این تصور باطل که همه‌چیز را می‌دانند پیش نمی‌روند. شما هم اگر می‌خواهید یکی از آن‌ها باشید، فارغ از اینکه چند دوره دیده‌اید و از چه تعداد منابع برای یادگیری استفاده کرد‌ه‌اید، باید همواره دانش خود را به‌روز نگه دارید.

تحقیق و مطالعه دائم دربارۀ سئو

7.      روش یا ابزاری را پیدا کنید که مناسب شما است!

همان‌طور که پیدا کردن منابع درست اهمیت دارند، پیدا کردن متد یا ابزاری که راست کار شما باشد هم حائز اهمیت است.

ابزارهای بسیاری وجود دارند که بلد بودن کار با آن‌ها برای سئوکار ضروری است؛ اما خب برای برخی موارد، می‌توان از چند ابزار استفاده کرد. مثلاً برای تحقیق کلمات کلیدی، چندین و چند ابزار وجود دارند که برخی ممکن است با KWfinder راحت باشند و برخی دیگر با Keywordtool.

به همین خاطر است که می‌گوییم ابزاری را پیدا کنید که همه‌جوره مناسبتان باشد.

8.      کار با داده‌ها را یاد بگیرید

وقتی بحث کار با ابزارهای سئو پیش می‌آید، کلی داده و دیتا در میان است که باید چگونگی خواندن و تحلیل آن‌ها را، به‌عنوان یک سئو کار حرفه‌ای بلد باشید.

بدون داده‌ها، سئو راه به هیچ جایی نمی‌برد! اگر تحلیلی در کار نباشد، چطور می‌خواهید عمکلردتان را بسنجید و آن را بهبود ببخشید؟

بنابراین، اگر می‌خواهید جوابی برای پرسش چگونه سئوکار شویم پیدا کنید، خوب است بدانید که یادگیری کار با داده‌ها، یکی از مواردی هستند که باید در این مسیر با آن روبه‌رو شوید.

9.      داشتن دانش اولیه از HTML

گوگل کدهای سایت را می‌خواند و محتوا را بر اساس آن‌ها ارزیابی می‌کند. گرچه بلد بودن HTML را نمی‌توان ضروری دانست، اما خب آشنا بودن با آن، مزیتی است که یک سئوکار را از دیگر همکارانش جدا می‌کند.

تاکید می‌کنیم که لزومی به برنامه‌نویس بودن نیست! فقط کافی است پایه و اساس HTML را بلد باشید تا بتوانید قضایا را از دید گوگل هم نگاه کنید.

همچنین، وقتی مشکلاتی در جنبۀ تکنیکال به‌وجود بیایند، آشنایی با HTML رفع آن‌ها را بسیار ساده خواهد کرد.

10.      پیاده‌سازی آموخته‌ها روی یک سایت

دوصد گفته چون نیم کردار نیست! یادگیری تئوری‌ها بدون اجرایی کردنشان، هیچ فایده‌ای برایتان نخواهد داشت.

خوب است که همزمان با یادگیری، سایتی را برای پیاده‌سازی آموخته‌هایتان در دست داشته باشید. این سایت می‌تواند سایت شخصی خودتان باشد که آن را به‌منظور اجرای استراتژی‌های مختلف سئو بالا آورده‌اید. یا می‌تواند سایت یک مشتری باشد که بدون چشمداشت مالی (چون در مرحلۀ یادگیری هستید)، روی آن کار می‌کنید.

علاوه‌بر این دو حالت، می‌توانید به‌عنوان کارآموز سئو در مجموعه‌ای شروع به کار کنید تا همزمان با یادگیری، از کمک سئوکارهای حرفه‌ای برای پیشرفت خود استفاده کنید.

در کل، بحث این است که بدون کار عملی، شرکت در صدها دوره، خواندن انبوهی از مقالات و دیدن ساعت‌ها ویدئو در یوتیوب کاری از پیش نخواهد برد.

خب این‌ها 10 مرحله‌ای بودند که هر فرد پس از طی آن‌ها، می‌تواند به یک کارشناس سئو بدل شود. بیایید ببینیم این قشر از افراد چه میزان درآمدی دارند؟

میزان درآمد یک کارشناس سئو چقدر است؟

نمی‌توان عدد دقیقی گفت! بسته به میزان تجربۀ سئوکار و پروژه‌هایی که روی آن کار می‌کند یا جایی که استخدام شده است، میزان درآمد متفاوت خواهد بود.

اما خب، حقیقتی وجود دارد، آن هم اینکه سئو شغلی است که خواهان بسیاری دارد. مخصوصاً حالا که آنلاین شدن کسب‌وکارها سرعت بیشتری گرفته است و مجموعه‌های کوچک و بزرگ می‌خواهند از پتانسیل موتورهای جست‌وجو برای جذب مشتریان بیشتر نهایت استفاده را ببرند.

قبلاً در مقالۀ درآمد سئوکار چقدر است، مفصل و کامل راجع‌به میزان درآمدی که یک متخصص سئو می‌تواند داشته باشد صحبت کرده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید سراغ خواندن آن مقاله بروید.

همچنین، خوب است بدانید بسیاری سراغ یادگیری این مهارت می‌روند تا بتوانند نظر شرکت‌های خارجی را جلب کرده و مهاجرت کنند. البته می‌توانید با کمی پیچیدگی، در داخل ایران هم پروژ‌ۀ خارجی بگیرید و درآمد دلاری داشته باشید.

میزان درآمد سئوکار در بازار بین‌المللی هم عدد ثابتی ندارد و بسته به فاکتورهای مختلف متفاوت است. توصیه می‌کنیم مقالۀ درآمد و بازار کار سئو در اروپا را بخوانید، تا بفهمید کسب‌وکارهایی که در قارۀ سبز فعالیت دارند، تا چه میزان برای کسب رتبه‌های برتر نتایج جست‌وجو به متخصصان سئو می‌پردازند.

میزان درآمد یک کارشناس سئو چقدر است

تمام آن‌چیزی که باید در رابطه با تبدیل شدن به یک سئوکار کاربلد یاد بگیرید را پوشش دادیم. بیایید مقاله را جمع‌بندی کنیم

صبر و حوصله، کلید تبدیل شدن به یک متخصص سئو کارکشته است!

در این مقاله، نهایت سعیمان را کردیم که پرسش چگونه سئوکار شویم را به‌شکلی کامل پاسخ دهیم.

در ابتدا، چیستی سئو و وظایف سئوکار را بررسی کردیم و پس از آن، با مهارت‌های ضروری‌ای که یک کارشناس سئو باید بلد باشد آشنا شدیم.

طی 10 مرحله، صفر تا 100 مسیر تبدیل شدن به یک سئوکار را بررسی کردیم و در بخش آخر، به میزان درآمدی که می‌توان با این عنوان شغلی داشت، پرداختیم.

در کنار هرآنچه که گفتیم، خوب است بدانید برای سئوکار شدن، باید صبر داشته باشید و حوصله به خرج دهید.

در اینجا می‌خواهیم یک دورۀ کاربردی را معرفی کنیم که متخصصان سئوی بسیاری را پرورش داده است. آموزش صفر تا صد سئو، دوره‌ای کامل است که از صفر شروع می‌کند و تمام آنچه که باید در رابطه با بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو بدانید را به شما آموزش خواهد داد.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر