چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟ (در 6 مرحله) | ایران لرن
آموزش رایگان دیجیتال مارکتینگ

چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟ (راهنمای کامل و جامع)

بدون دیدگاه


دیجیتال مارکتینگ، جزو مفاهیم نسبتاً نوظهور است؛ تا چند سال قبل، دنیای اینترنت مثل الان گسترش نیافته بود و حضور کسب‌وکارها در آن خیلی کمرنگ‌تر بود.

اما حالا اوضاع فرق کرده و پرسش چگونه دیجیتال مارکتر شویم ذهن بسیاری را درگیر خود کرده است.

این مقاله هم به همین منظور تهیه شده است. می‌خواهیم هرآنچه لازم است راجع‌به این حرفه بدانید را طی یک مطلب مفصل خدمتتان ارائه کنیم.

سعی می‌کنیم همۀ جوانب بازاریابی دیجیتال را پوشش دهیم. از چیستی آن گرفته تا بازار کار، میزان درآمد، نکات تکمیلی، مراحل تبدیل شدن به یک متخصص و حتی بهترین دوره‌های دیجیتال مارکتینگ.

مقدمه کافی است؛ بیایید شروع کنیم.

دیجیتال مارکتینگ چیست و دیجیتال مارکتر کیست؟

منظور از دیجیتال مارکتینگ، هرگونه اقدام بازاریابی است که در فضای دیجیتال صورت می‌گیرد. حالا سؤالی که پیش می‌آید این است که بازاریابی یعنی چه؟

بازاریابی رنج گسترده‌ای از فعالیت‌ها است که به‌منظور پروموت و فروش محصولات و خدمات یک برند انجام می‌شوند. بازاریابی شامل شناخت نیازها و علایق مشتری، خلق ارزش و انتقال آن ارزش به جامعۀ مخاطبان هدف است.

در دیجیتال مارکتینگ که به آن بازاریابی دیجیتال هم می‌گویند، فرد مسئول، از کانال‌ها، پلتفرم‌ها و البته تکنولوژی‌های دیجیتال استفاده می‌کند تا یک برند، محصول یا خدمت را به مخاطب هدف نمایش دهد.

دیجیتال مارکتینگ چیست و دیجیتال مارکتر کیست؟

پس با این اوصاف، این شکل از بازاریابی را روی کامپیوترها، موبایل‌ها، تبلت‌ها و به‌طور کلی، دیوایس‌های الکترونیکی می‌بینیم. از انواع آن‌ هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ویدیوهای آنلاین؛
  • بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEM)؛
  • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی؛
  • پست‌های شبکه‌های اجتماعی؛
  • بازاریابی محتوایی؛
  • بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (SEO)؛

در بسیاری از مواقع، به اشتباه دیجیتال مارکتینگ را نقطۀ مقابل بازاریابی سنتی می‌دانند؛ در حالی که این‌طور نیست!

گرچه رویکرد این دو نوع بازاریابی کاملاً متفاوت هستند، اما در نهایت، هر دو هدف یکسانی را دنبال می‌کنند؛ ضمناً برخلاف تصور بسیاری، بازاریابی سنتی نمرده است! حالت ایدئال این است که از هر دو نوع برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید؛ رویکردی که بیشتر برندهای بزرگ داخلی و خارجی سراغ آن می‌روند.

حالا سؤال بعدی: دیجیتال مارکتر کیست؟

دیجیتال مارکتر یا بازاریاب دیجیتال، فردی است که مسئولیت پروموت یک کسب‌وکار و محصولاتش در کانال‌های دیجیتال را بر عهده دارد.

فردی که در این موقعیت شغلی قرار می‌گیرد، باید اطلاعات کاملی راجع‌به شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جست‌وجو، وب‌سایت، تبلیغات آنلاین و ساخت لید برای کسب‌وکار داشته باشد. او باید بداند هرکدام از این‌ کانال‌ها چگونه روی افزایش ترافیک و البته بالا بردن آگاهی از برند تأثیر می‌گذارند.

دیجیتال مارکترها با استفاده از خلاقیت و بهره‌وری از کانال‌های دیجیتال، در کنار تحلیل داده‌هایی که به دست می‌آیند، به کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا حضور آنلاین مثمرثمری در عصر دیجیتال داشته باشند. این موضوع به کمپانی‌ها کمک می‌کند تا تعامل سازنده‌تری با مشتریان بالقوه ایجاد کنند.

در بخش بعدی، راجع‌به مهارت‌هایی صحبت می‌کنیم که دیجیتال مارکترها باید بلد باشند.

دیجیتال مارکتر حرفه‌ای باید چه چیزهایی بلد باشد؟

هرکسی که می‌خواهد در این موقعیت شغلی قرار بگیرد، باید مجموعه‌ای از مهارت‌ها را داشته باشد؛ چون همان‌طور که می‌دانید، دنیای دیجیتال و به‌خصوص اینترنت، کانال‌های بسیاری دارد که هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های خاص خود را دارند.

ولی به‌طور کلی، یک بازاریابی دیجیتال حرفه‌ای باید در زمینه‌های زیر اطلاعات کافی را داشته باشد:

  • بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (SEO): دیجیتال مارکتر باید بتواند با درک عملکرد موتورهای جست‌وجو، از پتانسیل آن‌ها برای برای بیشتر دیده شدن محتوایش و البته دسترسی راحت‌تر به مشتریان بالقوه استفاده کند. SEO به‌همراه بازاریابی موتورهای جست‌وجو یا SEM، شامل تحقیق کلمات کلیدی برای هدف‌گیری مخاطب مدنظر از طریق موتورهای جست‌وجو می‌شود.
  • بازارایابی محتوایی: ساخت انواع فرمت‌های محتوا، شامل محتوای متنی، ویدیویی و حتی صوتی، یکی از اصلی‌‌ترین تکنیک‌های دیجیتال مارکترها برای جذب مشتری به وب‌سایت یک کسب‌وکار و تقویت حضور آنلاین است.
  • آشنایی با UX و UI: بازاریابی دیجیتال باید بتواند تجربۀ کاربری (UX) و البته رابط کاربری سایت یا پلتفرم (UI) را طوری توسعه دهد که بهتر و بیشتر مخاطب را درگیر کند؛ در نتیجه، پروموت محتوای سایت هم راحت‌تر خواهد بود.
  • تجزیه‌وتحلیل: بالاتر هم گفتیم که داده‌ها نقش بسیار مهمی در فرایند کاری یک دیجیتال مارکتر دارند؛ بنابراین، یکی از مهارت‌های ضروری برای حرفه‌ای شدن در این زمینه، توانایی تجزیه‌وتحلیل داده‌ها است؛ ساده بگوییم، این افراد از ابزارهای تحلیلی، برای بررسی ترافیک سایت و تشخیص انواع محتواها و تبلیغات تأثیرگذار استفاده می‌کنند؛ محتواها و تبلیغاتی که بیشترین نرخ تبدیل را دارند.

دیجیتال مارکتر حرفه‌ای باید چه چیزهایی بلد باشد؟

احتمالاً خودتان هم می‌دانید که هرکدام از مهارت‌های بالا، یک دنیای مستقل هستند و متخصصانی مشغول کار در این زمینه‌ها هستند. سئوکارهای حرفه‌ای، بازاریاب‌های محتوایی که با تدوین استراتژی سعی در گسترش وجهۀ آنلاین کسب‌وکار دارند، UI و UXکارهایی که به‌صورت تخصصی روی تجربۀ کاربری و رابط کاربری کار می‌کنند و….

اما دیجیتال مارکتر، باید در تمام این حوزه‌ها دستی بر آتش داشته باشد. علاوه‌بر این‌ها، داشتن اطلاعات کافی راجع‌به ایمیل مارکتینگ، تبلیغات کلیکی و همسان، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، افیلیت مارکتینگ، خودکارسازی فرایندهای بازاریابی، بازاریابی درونگرا و… هم تقریباً ضروری است.

و اما برویم سراغ وظایف یک دیجیتال مارکتر.

دیجیتال مارکترها چه وظایفی دارند؟

در واقع، می‌توان گفت دیجیتال مارکتر در مجموعه‌های بزرگ، مسئول تیمی است که از متخصصان این حوزه‌ها تشکیل شده است؛ به همین خاطر هم باید راجع‌به همۀ آن‌ها اطلاعات داشته باشد تا بتواند مدیریت خوبی از خود نشان دهد.

در مجموعه‌های کوچک‌تر، ممکن است تیمی در کار نباشد! در چنین شرایطی، دیجیتال مارکتر باید بتواند به‌تنهایی، با استفاده از منابع موجود، تمام امور را پیش ببرد.

به‌طور کلی، دیجیتال مارکتر باید استراتژی‌های بازاریابی را به‌منظور پروموت برند، محصولات و خدمات تنظیم، پیاده‌سازی و مدیریت کند؛ همان‌طور که گفتیم، این افراد با استفاده از تکنولوژی و اینترنت، سعی می‌کنند از مخاطبان هدف تعامل بگیرند، نرخ تبدیل را بالا ببرند و در یک کلام، کسب‌وکار را به اهدافش برسانند.

بسته به شرکتی که دیجیتال مارکتر در آن فعالیت می‌کند و سِمَت شغلی، ریز وظایف او می‌تواند متفاوت باشد. از جملۀ مهم‌ترین این وظایف، موارد زیر هستند:

  • تدوین و توسعۀ استراتژی بازاریابی دیجیتال؛
  • مدیریت خلق و تولید محتوا؛
  • مدیریت مسائل مربوط به سئو؛
  • بهینه‌سازی نرخ تبدیل؛
  • مدیریت بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی؛
  • همکاری با تیم‌های مختلف و کارکنان دپارتمان مارکتینگ؛
  • مدیریت شهرت برند.

گفتیم که آشنایی بیشتر با هرکدام از این موارد و مهارت‌های مورد نیاز که در بخش قبلی به آن‌ها پرداختیم، باعث حرفه‌ای‌تر شدن هر فرد خواهد شد.

ضمناً، توجه داشته باشید که لزوماً قرار نیست به‌عنوان دیجیتال مارکتر مسئولیت همۀ این‌ موارد را بر عهده داشته باشید. مثلاً ممکن است وارد موقعیت شغلی‌ای شوید که فقط مربوط به بازاریابی محتوایی باشد.

حالا بیایید راجع‌به بازار کار این حرفه صحبت کنیم.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ چطور است؟

بازاریابی دیجیتال، یکی صنایع روبه‌رشد جهان محسوب می‌شود. همچنین، بر اساس آمار منتشرشده در وب‌سایت University of San Diego، متخصص دیجیتال مارکتینگ، جزو افرادی است که حرفه‌اش در لیست 10‌تایی مشاغل پرخواهان قرار دارد.

دلیل رو به رشد بودن و داشتن بازار کار خوب هم کاملاً مشخص است؛ زندگی دیجیتال آدمیزاد روز‌به‌روز در حال گسترش است؛ هرچه مردم بیشتری به سمت اینترنت کشیده شوند و بشر ساعات بیشتری در این فضا سپری کند، نیاز به دیجیتال مارکترها هم بیشتر می‌شود؛ چون کسب‌وکارها سعی می‌کنند حضور آنلاین قوی‌تری داشته باشند.

همچنین، دیجیتال مارکتینگ به‌خاطر خصوصیاتی که دارد، برای دستیابی به مشتریان بالقوه ایدئال است. در این نوع از بازاریابی می‌توان دقیقاً مشخص کرد که برای جذب چه دسته از مخاطبان تلاش شود.

در کنار این‌ها، مقرون‌به‌صرفه‌ بودن دیجیتال مارکتینگ باعث علاقۀ بیش از پیش کسب‌وکارها به آن می‌شود؛ مخصوصاً در مقایسه با انواع روش‌های بازاریابی سنتی، دیجیتال مارکتینگ شامل برخی روش‌های ارزان یا حتی رایگان می‌شود که حتی کسب‌وکارهای با بودجۀ محدود هم می‌توانند سراغ آن بروند.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ چطور است؟

با توجه به این دلایل، انتظار می‌رود نیاز به متخصصان این حوزه در سال‌های آتی بیشتر هم بشود؛ چراکه کسب‌وکارهای بیشتری برای حضور در اینترنت برنامه می‌ریزند.

یکی از اتفاقاتی که برای این حرفه مثل سکوی پرتاب عمل کرد و باعث توجه بیشتر به آن شد، پاندمی کوید بود!

طی دوران قرنطینه، زندگی انسان بیشتر از هر زمان دیگری به اینترنت وابسته شد؛ بنابراین، تمام مشاغل به‌نوعی روی به شبکۀ جهانی آوردند؛ از نانوایی‌ها گرفته تا شرکت‌های صادرات و واردات.

با این اوصاف، آیا دیجیتال مارکتر شدن کار عاقلانه‌ای است؟

پاسخ 100 درصد مثبت است! دیجیتال مارکتر شدن، به دلایل متعددی کاری عاقلانه و آینده‌نگرانه است؛ دلایلی مثل:

  • تقاضای بالا برای این مهارت؛
  • تنوع موقعیت‌های شغلی؛
  • امکان کار از موقعیت دلخواه در ساعات دلخواه؛
  • درآمد قابل قبول.

منظور از درآمد قابل‌قبول چقدر است؟ دیجیتال مارکترها چقدر پول به جیب می‌زنند؟ در بخش بعدی پاسخ این پرسش‌ها را می‌دهیم.

دیجیتال مارکترها در ایران و خارج از کشور چقدر درآمد دارند؟

فهمیدیم که حرفۀ بازاریابی دیجیتال، هم در ایران و هم در کشورهای دیگر، جزو مشاغلی است که خواهان زیادی دارد؛ حالا می‌خواهیم به حقوق و درآمد این حرفه بپردازیم.

میزان درآمد هر دیجیتال مارکتر، از فاکتورهای مختلفی تأثیر می‌گیرد. فاکتورهایی مثل تجربه، مهارت‌ها، کشوری که در آن کار می‌کنند و…؛ اما به‌طور کلی، متخصصان این حوزه درآمد خوبی دارند!

در ادامه، میانگین درآمد دیجیتال مارکترها در کشورهای مختلف را خواهید دید:

  • ایالات متحدۀ آمریکا: 55949 دلار در سال؛
  • بریتانیا: 43484 دلار در سال؛
  • کانادا: 40141 دلار در سال؛
  • استرالیا: 58374 دلار در سال.

در کشورهای فقیرتر هم، دیجیتال مارکترها درآمد خوبی دارند. مثلاً این افراد در هند سالیانه 4468 دلار درآمد دارند و در فیلیپین هر سال 6326 دلار به حسابشان می‌نشیند.

فراموش نکنید که با محاسبۀ هزینه‌های زندگی در این دو کشور، میانگین درآمد بازاریابی دیجیتال، نسبتاً بالا است.

لازم است تأکید کنیم که اعداد به‌صورت میانگین ارائه شدند؛ یعنی ممکن است در برخی موارد، درآمد بسیار بیشتر باشد و در برخی موارد هم کمتر.

در رابطه با درآمد این قشر در کشورمان، از آنجایی که مرجع درستی برای اعلام نرخ دستمزدها نیست، باید کمی تجربی پیش برویم و از آگهی‌های شغلی اینترنتی استفاده کنیم.

در کشور ما، موقعیت‌های مختلفی برای فعالیت در زمینۀ دیجیتال مارکتینگ وجود دارد که موارد زیر هستند:

  • کارآموز
  • کارشناس
  • مدیر
  • فریلنسر

خب هرکدام از این موقعیت‌ها، درآمد متفاوتی نسبت به دیگری دارند. مثلاً، همان‌طور که احتمالاً خودتان هم حدس می‌زنید، کمترین درآمد برای کارآموز است که در بهترین وضعیت حوالی 4 میلیون تومان می‌گیرند. البته که خب کارآموزی شروع یک مسیر پرماجرا است و در ادامه، میزان درآمد هم بیشتر خواهد شد.

در سِمَت کارشناس، دیجیتال مارکترها تا 9 میلیون تومان هم دریافتی دارند. حداقل حقوق مدیران این حوزه هم 15 میلیون تومان است.

در نهایت، فریلنسرها را داریم که می‌توانند درآمدهای بسیار بیشتری، حتی از مدیران دیجیتال مارکتینگ کسب کنند؛ البته برای رسیدن به این موفقیت، باید تجربۀ کافی به‌همراه سابقه کار قابل‌قبول داشته باشند.

ضمناً، اگر بتوانید با دور زدن موانع، با شرکت‌های خارج از ایران، مخصوصاً آن‌هایی که در کشورهای پیشرفته هستند همکاری کنید، با توجه به ارزش پایین پول کشور ما، درآمدتان بسیار بیشتر هم خواهد شد.

دیجیتال مارکترها در ایران و خارج از کشور چقدر درآمد دارند؟

تقریباً به تمام پیش‌نیازها پرداختیم. حالا بیایید راهنمای مرحله‌به‌مرحلۀ تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر را مرور کنیم.

چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟ (6 مرحله تا متخصص شدن)

راه‌های رسیدن به خدا بسیار است؛ راه‌های تبدیل شدن به یک متخصص دیجیتال مارکتینگ هم همین‌طور! شاید پای صحبت هر با تجربه‌ای که بنشینید، مسیری متفاوت برایتان ترسیم کند.

ولی به هر حال، از نظر ما، طی کردن این 6 مرحله، شما را به یک دیجیتال مارکتر حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

1.      شرکت در دوره‌های آموزشی

هرچه باشد، باید یادگیری را از یک جا شروع کنید. دوره‌های داخلی و خارجی بسیاری وجود دارند که در این زمینه دستتان را می‌گیرند.

قاعدتاً به‌عنوان کسی که قرار است وارد دنیای بازاریابی دیجیتال شود، نباید مشکلی با دوره‌های آنلاین داشته باشید. در هر صورت، آنلاین یا آفلاین، دوره‌ای مناسب پیدا کنید و مثل یک دانشجوی خوب دل به یادگیری بدهید.

البته که آشنایی با قواعد اولیه یا همان بیسیک، بدون تهیۀ دوره و با کمی گشت‌وگذار در اینترنت هم ممکن است؛ ولی برای آموزش بیشتر و عمیق شدن در مفاهیم، نیاز به دوره‌های آموزشی درست‌ودرمان خواهید داشت.

ترجیحاً سراغ آن‌هایی بروید که گواهی‌های معتبر ارائه می‌کنند؛ آن‌هایی که شناخته‌شده هستند و توجه کارفرماهای آتی را به خود جلب می‌کنند.

جلوتر راجع‌به بهترین دوره‌های دیجیتال مارکتینگ بیشتر صحبت می‌کنیم.

2.      شروع فعالیت به‌عنوان کارآموز

معتبرترین گواهی‌ها را هم که داشته باشید، بدون تجربۀ عملی هیچکس به شما کار نمی‌دهد؛ به همین خاطر، چاره‌ای جز فعالیت به‌عنوان کارآموز نخواهید داشت.

در برخی کشورها، استخدام کارآموز بدون پرداخت حقوق به او غیرقانونی است؛ اما خب در کشور ما از این خبرها نیست؛ ممکن است جایی را پیدا کنید که هیچ پولی به کارآموز نمی‌دهد، اما خب در برخی شرایط هم همان‌طور که گفتیم، کارآموز ممکن است تا حوالی 4 میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد.

مسلماً فعالیت در شرکتی که حقوق بدهد بهتر است؛ اما کلاً در دورۀ کارآموزی، نباید خیلی درگیر پرداختی‌ها باشید. هدف یادگیری بیشتر و کسب تجربه است.

پس ترجیحاً دنبال جایی بگردید که فضای مناسب‌تری برای یادگیری فراهم می‌کند؛ جایی که متخصصان حرفه‌ای و با تجربه دارد؛ افرادی که بتوانید از آن‌ها یاد بگیرید.

پیشنهاد فیلم: فیلم Intern با بازی رابرت دنیرو، ماجرای پیرمردی است که به‌عنوان کارآموز دیجیتال مارکتینگ وارد یک شرکت می‌شود. دیدن آن هیچ آورده‌ای برای مهارت‌های بازاریابی دیجیتال نخواهد داشت! اما خب داستانش برای آن‌هایی که قصد ورود به این دنیا را دارند جذاب است.

چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟ (6 مرحله تا متخصص شدن)

3.      ساخت یک سایت تمرینی

حرفه‌ای‌ترین فوتبالیست‌ها، ماهرترین نقاش‌ها، پرطرفدارترین خواننده‌ها و…، همگی یک وجه اشتراک دارند. همۀ آن‌ها با تمرین و ممارست به قله رسیده‌اند.

منظورمان این است که یادگیری صرف بدون تمرین فایده‌ای ندارد! بعد از اینکه گواهی معتبر گرفتید، با کارآموزی تمرینتان شروع خواهد شد؛ اما این کافی نیست.

بهتر است یک سایت ساده برای خود بسازید که در نقش پورتفولیو عمل کند؛ مکانی برای نمایش نمونه کارها و تجربۀ کاری.

در این سایت، می‌توانید استراتژی‌های مختلف سئو را امتحان کنید، از متدهای مختلف بازاریابی محتوایی بهره ببرید، انواع تبلیغات را به کار بگیرید تا بفهمید هرکدام در عمل چگونه هستند، طراحی و توسعۀ وب را بیشتر تمرین کنید و یاد بگیرید و….

در نهایت، سایتی که برای تمرین ساخته شده است، تبدیل به یک پورتفولیوی حرفه‌ای می‌شود که می‌توانید با کمک آن، کلی مخاطب جدید جذب کنید.

4.      شبکه‌سازی با دیجیتال مارکترهای دیگر

ارتباطات، در هر زمینۀ شغلی نقش سکوی پرتاب را دارد. وقتی صحبت از بازاریابی دیجیتال در میان باشد، به‌خاطر ذات این حرفه، ضروری است که با دیگر همکاران ارتباط داشته باشید.

از شبکه‌های اجتماعی برای این منظور نهایت استفاده را ببرید. در بحث‌های مرتبط شرکت کنید و با یادگیری بیشتر، شبکۀ آشناهای حرفه‌ای خود را گسترش دهید.

این شبکه‌سازی‌ها باعث می‌شود کار پیدا کردن هم برایتان راحت‌تر شود. از همان ابتدا، یعنی شرکت در دوره‌ها و کارآموزی، ساخت کانکشن را در برنامه‌های خود داشته باشید.

ضمناً، بعد از اینکه سایت تمرینی خود را ساختید (همانی که قرار است تبدیل به پورتفولیوی شما شود)، حتماً در رویدادها و کنفرانس‌های مربوط به دیجیتال مارکتینگ هم شرکت کنید.

5.      انتخاب زمینۀ موردعلاقه

باید تصمیم بگیرید می‌خواهید در یک زمینه (مثلاً سئو)، به کمال برسید و متخصص شوید یا ترجیح می‌دهید در هر جایی از این دنیا سرک بکشید و همۀ بشقاب‌ها را مزه کنید!

در ابتدای کار، وقتی تجربۀ چندانی ندارید، نباید انتظار استخدام شدن به‌عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ را داشته باشید. مخصوصاً شرکت‌های بزرگ، ترجیح می‌دهند افراد با تخصصی مشخص را کنار خود داشته باشند. معمولاً مدیر دیجیتال مارکتینگ هم از بین آن‌ها انتخاب می‌شود. کسانی که سابقۀ کار موفق در یکی از زمینه‌های بازاریابی دیجیتال، در همان شرکت را دارند.

اگر هدفتان فعالیت به‌عنوان مدیر دیجیتال مارکتینگ است، باید علاوه‌بر دوره‌های آموزشی این حرفه، دوره‌های مدیریت هم پشت سر بگذارید.

البته که در شرکت‌های کوچک‌تر، امکان استخدام با سابقۀ کم هم وجود دارد؛ همچنین، همان‌طور که بالاتر هم گفتیم، چون این شرکت‌ها از یک نفر برای انجام همۀ امور مربوط به دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنند، می‌توانید از همان ابتدا نقش یک مدیر دیجیتال مارکتینگ را بر عهده بگیرید؛ منتهی بدون نیرو یا نهایتاً  با همراهی یک کارآموز.

6.      برنامه‌ریزی برای یادگیری مداوم

حرفه‌ای‌ترین دیجیتال مارکترها هم همچنان در حال یادگیری هستند؛ اصلاً امکان ندارد در این زمینه فعالیت کنید و نیاز به آموزش نداشته باشید.

دنیای دیجیتال هر روز دچار تغییرات بسیاری می‌شود. کانال‌های جدید به وجود می‌آیند و قدیمی‌ترها از گود خارج می‌شوند. یک پلتفرم کارآمدی‌اش را از دست می‌دهد و در عوض رقیبش خود را بالا می‌کشد. راهکارها و روش‌های جدید کشف می‌شوند.

اگر قرار است حرفه‌ای عمل کنید، برای دوام آوردن در این فضا، باید دائماً دانشتان را به‌روز کنید.

چگونه دیجیتال مارکتر شویم؟ (6 مرحله تا متخصص شدن)

پس فکر نکنید پیدا کردن یک موقعیت شغلی با درآمد خوب انتهای کار است. همیشه زمانی را به یادگیری بیشتر اختصاص دهید. منابع بین‌المللی را زیر نظر داشته باشید و از جدیدترین ترندهای حوزۀ فعالیتتان اطلاع داشته باشید.

این‌ها 6 مرحله‌ای بودند که از نظر ما، در نهایت شما را به یک دیجیتال مارکتر حرفه‌ای تبدیل می‌کنند.

خب گفتیم که راجع‌به دوره‌های آموزشی دیجیتال مارکتینگ بیشتر صحبت می‌کنیم. در بخش بعدی به قولمان عمل خواهیم کرد.

بهترین دوره‌های آموزشی دیجیتال مارکتینگ

در این قسمت، هم دوره‌های بین‌المللی و هم دوره‌های داخلی را معرفی می‌کنیم.

دوره سئو ایران‌لرن

اگر می‌خواهید سئو را به‌صورت تخصصی یاد بگیرید، پیشنهاد ما تهیۀ دورۀ آموزش صفر تا صد سئو است.

بالاتر هم گفتیم که یکی از اصلی‌ترین شاخه‌های دیجیتال مارکتینگ، بهینه‌سازی موتورهای جست‌‌وجو است (SEO) است.

مدرس این دوره، سمیرا افسری، کارشناس ارشد سئو در شرکت OWDT ایالات متحده است. سمیرا در 22 ساعت، تمام آنچه لازم است برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو بدانید را آموزش می‌دهد.

حتی افرادی که همین الان هم کارشناس هستند، با شرکت در این دوره می‌توانند اطلاعات پایه را تقویت کنند.

دورۀ Foundation of Digital Marketing and E-commerce از گوگل

این دورۀ گوگل به آموزش مفاهیم پایه در بازاریابی دیجیتال می‌پردازد. در این دوره، موارد زیر را خواهید آموخت:

  • آشنایی با دنیای دیجیتال مارکتینگ و ای‌کامرس؛
  • درک مفهوم قیف بازاریابی؛
  • آشنایی با مسئولیت‌های شغلی یک دیجیتال مارکتر تازه‌کار و متخصص ای‌کامرس؛
  • آشنایی با المان‌ها و اهداف بازاریابی دیجیتال.

بعد از اتمام این دوره، گواهی هم دریافت خواهید کرد؛ نیازی به گفتن نیست که گواهی صادرشده توسط گوگل اعتبار بالایی دارد!

ضمناً شرکت در این دوره رایگان است.

دورۀ Become a Digital Marketing Specialist از LinkedIn Learning

این دوره هم برای تازه‌کارها عالی است! اگر همچنان مردد هستید که دیجیتال مارکتینگ حوزۀ کاری مورعلاقۀ شما است  یا نه، این دوره انتخاب خیلی خوبی خواه بود؛ چون رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارد.

طی 20 آموزش ویدیویی در قالب 11 سرفصل، هرآنچه لازم است را دربارۀ زیربنای بازاریابی دیجیتال می‌آموزید.

همان‌طور که گفتیم این دوره رایگان است؛ اگر اشتراک LinkedIn Learning را داشته باشید، به محتواهای بیشتری هم دسترسی خواهید داشت.

بهترین دوره‌های آموزشی دیجیتال مارکتینگ

دورۀ Complete Digital Marketing از Udemy

این دوره هم آنلاین است و بیشتر به کار مبتدی‌ها و صاحبان مشاغلی می‌آید که می‌خواهند مهارت‌هایشان را در رابطه با بازاریابی دیجیتال گسترش دهند.

دورۀ Udemy کمی بیشتر از  22 ساعت طول می‌کشد و برای تهیۀ آن باید نزدیک به 150 دلار پردازید. البته همیشه تخفیف‌های چشمگیری از طرف این پلتفرم برای خرید این دوره و دیگر دوره‌ها ارائه می‌شود.

این هم از برترین دوره‌های یادگیری این مهارت.

اجازه دهید در بخش بعدی، نکاتی را بررسی کنیم که برای موفقیت هرچه بیشتر در این موقعیت شغلی لازم هستند.

11 نکته برای موفق شدن در موقعیت شغلی دیجیتال مارکتر

در این قسمت می‌خواهیم راجع‌به نکاتی صحبت کنیم که به موفقیت بیشتر شما، در نقش یک دیجیتال مارکتر منجر می‌شوند. نکات زیر:

  1. شناسایی کامل مشتری بالقوه؛
  2. خلق محتوای ارزش‌آفرین؛
  3. بهینه‌سازی مداوم وب‌سایت برای موتورهای جست‌وجو و افزایش نرخ تبدیل؛
  4. بهره‌وری حداکثری از پتانسیل شبکه‌های اجتماعی؛
  5. ریسپانسیو (موبایل فرندلی) کردن سایت و محتواها؛
  6. یکپارچه‌سازی فعالیت‌های بازاریابی در تمام پلتفرم‌ها؛
  7. استفادۀ بهینه از ایمیل مارکتینگ و بازاریابی پیامکی؛
  8. سرمایه‌گذاری در تبلیغات دیجیتال؛
  9. شخصی‌سازی محتواها تا جای ممکن؛
  10. استفاده از ابزارهای دیجیتال مدرن و قابلیت‌هایشان.

با به کارگیری این نکات و تکنیک‌ها، چند مرحله جلوتر خواهید رفت و راحت‌تر به موفقیت شغلی دست پیدا خواهید کرد.

راجع‌به هرآنچه باید صحبت کردیم؛ حالا وقت جمع‌بندی است.

آیا دیجیتال مارکتر شدن تصمیم عاقلانه‌ای است؟

از هر منظری که به ماجرا نگاه کنیم، پاسخ مثبت است! همان‌طور که در این مقاله بررسی کردیم، دیجیتال مارکتینگ هم بازار کار خوبی دارد و هم درآمدش در سطح بالایی است.

تنها خطری که شاید این موقعیت شغلی را تهدید کند، گسترش و پیشرفت هوش مصنوعی است؛ اما خب این خطر تمام مشاغل (مخصوصاً دیجیتال‌ها) را در معرض خطر قرار می‌دهد؛ پس بهتر است فعلاً خودمان را زیاد درگیرش نکنیم.

فهمیدیم دیجیتال مارکتینگ چیست و دیجیتال مارکتر کیست. به‌علاوه، با وظایف فرد شاغل در این زمینه آشنا شدیم و فهمیدیم چه مراحلی برای تبدیل شدن به یک دیجتال مارکتر حرفه‌ای باید طی شوند.

خلاصه که نهایت تلاشمان را کردیم تا مقاله‌ای کامل و مفصل، شایستۀ زمان شما تهیه کنیم. به نظر که موفق شدیم، امیدواریم شما هم با ما هم نظر باشید.

هر سؤالی در رابطه با این حرفه دارید، در قسمت نظرات آن را با ما مطرح کنید.

ارسال دیدگاه
منتظردیدگاه شماهستیم

ارسال نظر