فهرست مطالب
پیدا کردن یک موقعیت مکانی از طریق آدرس پستی بسیار سخت است! وضعیت طوری شده است که اصلاً یادمان نمیآید قبل از ظهور نقشههای اینترنتی مثل Google maps، چطور باغهای میزبان عروسی در حومۀ شهرها را پیدا میکردیم. حالا به لطف این نقشهها و در صدر آنها گوگل مپ، پیدا کردن هر آدرسی مثل پختن نیمرو ساده است. علاوهبر این، ویژگیهای مختلف این اپلیکیشنها مثل تخمین زمان رسیدن به مقصد و محاسبۀ ترافیک، اقبال عمومی نسبت به آنها را افزایش داده است و حالا درصد زیادی از رانندگان، از این مسیریابها استفاده میکنند. به همین خاطر است که ثبت مکان در گوگل مپ اهمیت پیدا میکند. باید لوکیشن کسبوکارتان را در این نقشهها وارد کنید تا مشتریان احتمالی راحتتر پیدایتان کنند.
در این مقاله، چگونگی انجام این کار را بررسی خواهیم کرد و فواید آن را زیر ذرهبین میبریم؛ اما ابتدا بیایید ببینیم چه اطلاعاتی برای افزودن یک لوکیشن به گوگل مپ نیاز خواهیم داشت.
اطلاعات موردنیاز برای ثبت موقعیت مکانی در گوگل مپ
خب برای اینکه موقعیت مکانی مدنظرتان را در نقشۀ گوگل یا همان Google Map ثبت کنید، باید برخی اطلاعات را در اختیار عالیجناب گوگل قرار دهید. چه اطلاعاتی؟ خواهیم گفت:
اول از همه، باید آدرس دقیق موقعیت مکانی را ارائه کنید! پس از آن، باید نام مکان را به گوگل بدهید؛ توصیه ما این است که نام را هم به انگلیسی و هم به فارسی وارد کنید.
دستهبندی شغلی، اطلاعات بعدیای است که گوگل لازم دارد. تا اینجا، 3 موردی که اعلام کردیم ضروری بودند؛ یعنی برای ثبت موقعیت مکانی جدید در گوگل مپ، حتماً باید آنها را در اختیار این موتور جستوجو قرار دهید. مواردی که از این پس میگوییم، ضروری نیستند، اما برای داشتن حضوری مؤثر در گوگل لازم هستند.
جهت تکمیل پروفایلی که برای لوکیشنتان ساخته میشود، بهتر است شمارۀ تماس (ثابت و همراه) را هم ثبت کنید. نوشتن زمانهای فعالیت، شامل روزها و ساعات کاری هم کار خوبی است. در مرحلۀ بعدی و برای افزایش شانس دیده شدن، خوب است آدرس سایت یا حداقل صفحۀ اینستاگرام کسبوکارتان را به گوگل بدهید. در مرحلۀ آخر، بارگذاری عکس از محل ثبتی هم شانس دیده شدن آن را بالا میبرد.
خب این از 6 موردی که برای ثبت یک موقعیت مکانی در گوگل به آنها احتیاج خواهید داشت. همان طور که گفتیم، 3 مورد اول ضروری هستند و 3 مورد دوم اختیاری! در ادامۀ مقاله، سراغ بررسی چگونگی انجام این کار میرویم و خواهید دید هر کدام از اطلاعات بالا را باید در کدام قسمت وارد کنید.
آموزش ثبت مکان در گوگل مپ با کامپیوتر
از عنوان مشخص است، در این بخش ثبت مکان در گوگل مپ از طریق کامپیوتر را آموزش میدهیم. به این منظور، برای اولین قدم وارد سایت maps.google.com شوید.
حالا دو روش نسبتاً متفاوت پیش رویتان قرار دارد. اول اینکه میتوانید در قسمت بالای صفحه سمت چپ، از طریق نوار جستوجو، آدرس مکان مدنظرتان را جستوجو کنید. سپس با پیدا کردن نقطۀ مدنظر، روی آن کلیک راست کرده و گزینۀ Add a missing place را انتخاب کنید.
در روش دوم، میتوانید با کلیک روی 3 خط افقی، از منویی که باز میشود، روی گزینۀ Add a missing place کلیک کنید. مثل تصویر زیر:
فرقی نمیکند از کدام روش استفاده میکنید، در هر دو صورت و پس از کلیک روی Add a missing place، با پنجرهای مشابه آنچه در زیر میبینید مواجه خواهید شد:
همان طور که در تصویر بالا میبینید، این پنجره 3 فیلد دارد. هرکدام از فیلدها را مطابق زیر پر خواهیم کرد.
فیلد 1: نام مکانی که میخواهید ثبت کنید.
فیلد 2: دستهبندی شغلی مکانی که قرار است ثبت شود. با کلیک روی این فیلد، به صفحهای جدید برده خواهید شد که میتوانید از بین موارد زیر یک مورد را انتخاب کنید:
- Food & Drink (غذا و نوشیدنی)
- Shopping (فروشگاه)
- Services (خدمات)
- Hotels & lodging (هتلها و اماکن اقامتی)
- Outdoors & recreation (فضای باز و اماکن عمومی)
- Religion (اماکن مذهبی)
- Office & industrial (دفاتر اداری و مراکز صنعتی)
- Residential (اماکن مسکونی)
- Education (مراکز آموزشی)
ما قصد ثبت موقعیت مکانی یک فروشگاه ماشینهای اداری در خیابان ایرانشهر تهران را داریم، پس روی Shopping کلیک میکنیم. حالا وارد صفحۀ جدیدی میشویم که باید نوع فروشگاه را در آن مشخص کنیم. با توجه به حوزۀ فعالیت مکان موردنظر ما، گزینۀ Computer Store را انتخاب میکنیم.
تصویر بالا را ببینید؛ فرقی نمیکند فروشگاهتان چه نوع محصولاتی را میفروشد، انواع رستههای کاری در این بخش دیده میشوند. پس از تعیین تکلیف این قسمت، مجدداً به پنجرۀ اولیه باز خواهیم گشت.
فیلد 3: در این فیلد باید آدرس مکان را بنویسید. در قسمت زیرین این بخش، نقشهای کوچک میبینید که در گوشۀ سمت چپ آن، دکمهای با عنوان Edit map location وجود دارد. اگر آدرس را بهصورت دستی وارد کنید، ممکن است خیلی دقیق نباشد؛ به همین خاطر، بهتر است روی این گزینه کلیک کنید تا بتوانید موقعیت مکانی را بهصورت دقیق روی نقشه مشخص کنید.
پنجره را به پایین اسکرول کنید تا باقی بخشها نمایش داده شوند:
حالا یک فیلد جدید با عنوان Located within مشاهده خواهید کرد. در این فیلد میتوانید آدرستان را با جزئیات بیشتر وارد کنید. مثلاً جنب داروخانه! اما کار ما در قسمت بعدی ادامه پیدا میکند؛ یعنی Add more details، روی آن کلیک میکنیم تا فیلدهای جدید برایمان نمایش داده شوند:
فیلد اول مربوط به ساعات کاری فروشگاه است. روی آن کلیک میکنیم و وارد صفحهای جدید میشویم:
در این صفحه، پس از مشخص کردن روزهای کاری، ساعات کاری هر روز را هم مشخص میکنیم. همان طور که میبینید، فروشگاه ماشینهای اداری پیمان تحریر، شنبه تا 4 شنبه از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر فعالیت میکند؛ پنجشنبه فقط تا ساعت 12 باز است و جمعهها تعطیل است. پس از تعیین تکلیف روزها و ساعات کاری، روی دکمۀ Save کلیک میکنیم.
دو فیلد بعدی تکلیفشان تا حد زیادی مشخص است؛ فیلد دوم جایی است که باید شمارۀ تلفن فروشگاه را وارد کنید و فیلد سوم پذیرای آدرس وبسایت (یا مثلاً اینستاگرام) فروشگاه است.
فیلد چهارم، جایی است که باید تاریخ تأسیس فروشگاه را مشخص کنید. پیمان تحریر در سال 2000 تاسیس شد و ما این تاریخ را انتخاب کردهایم؛ اگر از تاریخ تأسیس اطلاعی ندارید، میتوانید خیلی راحت تیک گزینۀ I don’t know را بزنید. در نهایت روی دکمۀ Save کلیک کنید.
به پنجرۀ قبلی بازگردانده خواهیم شد؛ باز هم در این پنجره به پایین اسکرول میکنیم تا به بخش عکسها برسیم. در اینجا میتوانید تصاویر محلی که قرار است ثبت کنید را بارگذاری کنید، تا در نتایج نمایش داده شوند. مثلاً در رابطه با پیمان تحریر، میتوانیم عکسهای بیرون و درون مغازه را آپلود کنیم.
به هر حال، پس از وارد کردن تمام اطلاعات لازم، روی دکمۀ آبیرنگ Submit کلیک میکنیم.
ممکن است مثل ما، پس از کلیک روی Submit با پیام زیر مواجه شوید. این پیام میگوید ممکن است مکان مدنظر شما از قبل ثبتشده باشد! در ادامه هم با نمایش موارد مشابه، میپرسد که آیا همچنان تمایل دارید که موقعیت جدید را نقشۀ گوگل ثبت کنید؟ خب در رابطه با کیس ما، موارد نمایشی رقیب محسوب میشوند، پس قطعاً میخواهیم ادامه دهیم و موقعیت خودمان را هم به نقشه بیفزاییم؛ پس روی Submit anyway کلیک میکنیم.
حالا پیامی مبنی بر موفقیتآمیز بودن کار ثبت، نمایش داده میشود.
اگر به کامپیوتر دسترسی ندارید و قصد ثبت موقعیت مکانی در گوگل مپ را دارید، اصلاً جای نگرانی نیست؛ این کار با گوشیهای هوشمند هم قابلانجام است.
آموزش ثبت مکان در گوگل مپ با گوشی
تقریباً نیمی از گوشیهای موبایل، سیستمعامل اندروید دارند و نیمی دیگر، سیستمعامل IOS؛ به همین جهت، چگونگی افزودن یک لوکیشن به نقشۀ گوگل با Smart Phone را به دو بخش تقسیم کردهایم.
گوشیهای اندروید
وارد اپلیکیشن Google Maps در موبایلتان شوید.
آدرس مکان مدنظرتان را یا از طریق نوار سرچ یا از طریق انتخاب مستقیم آن در نقشه، انتخاب کنید؛ سپس، گزینۀ Add a missing place را لمس کنید.
بعد از انجام این کار، پنجرهای باز میشود که باید در آن اطلاعات ضروری و غیرضروری را وارد کنید. دقیقاً مثل همان پنجرهای که هنگام ثبت لوکیشن از طریق دسکتاپ با آن مواجه شدیم.
اینجا هم پس از وارد کردن اطلاعات خواستهشده، دکمۀ Submit را لمس میکنیم.
گوشیهای IOS
برای ثبت موقعیت مکانی در گوگل از طریق گوشیهای iPhone، وارد اپلیکیشن Google maps شوید.
مکان موردنظرتان را یا از طریق نوار سرچ یا بهصورت دستی روی نقشه پیدا و انتخاب کنید. در اینجا هم باید Add a missing place را لمس کنید.
پنجرهای باز میشود که باید در آن اطلاعات لازم را وارد کنید. پس از پر کردن تمام فیلدها و دادن اطلاعات لازم به گوگل، Submitرا لمس کنید.
در بخش بعدی، خواهیم دید که چطور میتوان وضعیت موقعیت ثبتی را پیگیری کرد!
پیگیری وضعیت مکان ثبتشده در گوگل مپ
برای بررسی وضعیت موقعیت مکانیای که در گوگل ثبت کردهاید، به سایت یا اپلیکیشن Google Maps بروید. مطابق تصویر زیر، از منوی سمت چپ، گزینۀ Your contributions را انتخاب کنید.
چهار تب میبینید که باید روی Edits کلیک کنید. در این بخش، تمام لوکیشنهایی که قبلاً در گوگل مپ افزودهاید یا ویرایش کردید، نمایش داده میشوند. همان طور که در تصویر زیر میبینید، فروشگاه پیمان تحریر که بالاتر چگونگی افزودن آن را بررسی کردیم، مورد تائید گوگل قرار گرفته است.
علاوهبر این روش، میتوانید از طریق ایمیل هم وضعیت مکان ثبتی را بررسی کنید. گوگل بعد از بررسی تغییراتی که اعمال کردهاید، ایمیلی حاوی اطلاعاتی راجع به قبول یا رد شدن تغییرات، برایتان ارسال میکند.
ثبت مکان در گوگل مپ چه مقدار زمان میبرد؟
بسته به پارامترهای مختلف، تکمیل این فرایند ممکن است از 24 ساعت تا چند ماه زمان ببرد! اگر قبلاً سابقۀ ثبت مکان در نقشۀ گوگل را داشته باشید، این زمان کاهش پیدا میکند.
اما اصلاً چرا باید این کار را انجام دهیم؟ چه مزیتی برای کسبوکارمان دارد؟
ثبت مکان در گوگل مپ چه فوایدی بهدنبال دارد؟
بعد از افزودن لوکیشنتان در گوگل مپ، میتوانید از مزایای زیر بهرهمند شوید:
- مشتریان بالقوه میتوانند آدرس شما را پیدا کنند؛
- ترافیک ورودی به سایتتان افزایش پیدا میکند؛
- کاری که میکنید را با عکسهای مربوط به کسبوکارتان نمایش دهید؛
- مشتری میتواند به اطلاعات مهمی مثل ساعات و روزهای کاری دسترسی داشته باشد؛
- از نظرات و امتیازات مشتریان قبلی برای بیشتر دیده شدن استفاده کنید.
طبق آمار موجود، Google maps بیش از 154 میلیون کاربر ماهانه دارد؛ بنابراین، وقتی موقعیت مکانیتان در این نقشه ثبت شده باشد، احتمال دیده شدنتان به میزان قابلتوجهی افزایش پیدا میکند.
ثبت موقعیت مکانی در گوگل مپ، مهمترین پیشنیاز سئو لوکال!
اگر قصد جذب افرادی را دارید که در محل قرارگیری فروشگاهتان هستند، باید برای سئو لوکال سایتتان برنامه داشته باشید. یکی از مهمترین لازمههای بهبود سئو لوکال، ثبت موقعیت مکانی در گوگل مپ است
یادتان باشد که این روزها، افراد زیادی برای پیدا کردن آدرسهای مختلف، سراغ اپلیکیشنهای مسیریاب میروند؛ اپلیکیشنهایی که بیشتر آنها از نقشۀ گوگل API میگیرند. مثلاً Waze را در نظر بگیرید؛ گرچه رابط کاربری آن متفاوت است، اما تمام جزئیات نقشۀ آن مشابه Google maps است.
پس با اضافه کردن لوکیشنتان به این نقشه، شانس دیده شدنتان، به اندازهای چشمگیر بالا میرود. اگر دوست دارید بیشتر با سئو لوکال آشنا شوید، در دورۀ آموزش صفر تا صد سئو، کامل به این مسئله و دیگر مباحث مرتبط با سئو پرداختهایم.
اگر سؤالی راجع به چگونگی افزودن موقعیت مکانی کسبوکارتان به نقشۀ گوگل دارید، در قسمت نظرات برایمان بنویسید تا خیلی سریع پاسختان را بدهیم.