فهرست مطالب
هیچکس از درآمد زیاد بدش نمیآید؛ اگر موارد استثنا را کنار بگذاریم، همه دوست دارند در ازای کاری که انجام میدهند، بیشترین دستمزد ممکن را بگیرد؛ یا به عبارتی، بالاترین دستمزد ممکن را داشته باشند.
در حالت ایدئال، شغل انتخابی شما باید ترکیبی از علایق و تواناییهایتان باشد، همراه با درآمد خوب.
حتی اگر هر ماه میلیاردها تومان درآمد داشته باشید، اما کاری که انجام میدهید را دوست نداشته باشید، مطمئناً بعد از مدتی فرسوده خواهید شد و نمیتوانید به فعالیت ادامه دهید.
به هر حال، در این مقاله میخواهیم راجعبه شغل های پردرآمد صحبت کنیم. هم شغل های پردرآمد در ایران و هم مشاغلی که در سطح جهانی دستمزد بالایی دارند.
مقدمه کافی است؛ برویم سراغ اصل مطلب.
شغل های پردرآمد ایران و جهان کدامها هستند؟
این قسمت از مقاله را به دو بخش تقسیم کردهایم. در بخش اول، پردرآمدترین مشاغل در سطح بینالمللی را بررسی میکنیم و در بخش دوم، به شغل های پردرآمد ایران میپردازیم.
10 مورد از پردرآمدترین شغل های جهان
اطلاعات این بخش را با کمک چند منبع معتبر بینالمللی جمعآوری کردهایم که در انتهای مقاله نام آنها را میبینید.
در این لیست، مشاغل مختلف و متنوعی میبینید؛ نام برخی از آنها را همه شنیدهاند و شاید برخی از آنها به گوش خیلیها کاملاً تازه باشند.
1. وکالت
این مورد را همه میشناسند؛ اگر احیاناً اطلاعاتی راجعبه آن ندارید (که خیلی بعید است!) باید بگوییم وکیل کسی است که امور حقوقی و قضایی افراد را پیش میبرد.
البته که همۀ وکلا پول پارو نمیکنند؛ برای اینکه در این موقعیت شغلی به درآمد خوبی برسید، باید سالها درس بخوانید، چندین آزمون را پشت سر بگذارد که مهمترین آنها آزمون وکالت است؛ بعد از قبولی در این آزمون، رسماً عضو کانون وکلا خواهید شد و این تازه اول راه است.
وکلایی که درآمد خیلی بالا دارند، سالها تجربه کسب کردهاند و رزومۀ قوی و موفقی از خود به جا گذاشتهاند.
وکالت از آن دسته مشاغلی است که ساعت کاری مشخصی ندارد؛ یعنی ممکن است روی پروندهای کار کنید و مجبور شوید روزها در دفتر کارتان بمانید و حتی آن جا بخوابید! منتهی درآمد خوب، این سختیها را جبران میکند.
درآمد سالیانه این قشر بیشتر از 141 هزار دلار آمریکا در سال است.
2. مدیر بازاریابی
یکی از مهمترین لازمههای موفقیت کسبوکارها، دیده شدن توسط جامعۀ مخاطبانشان است؛ مثلاً اگر کفش بچگانه تولید میکنید، افرادی که بچۀ کوچک دارند باید از وجود کسبوکارتان مطلع شوند و از طرق مختلف به آن گرایش پیدا کنند.
مدیر بازاریابی یا Marketing Manager همین وظیفه را بر عهده دارد؛ بهتر است بگوییم این کار بازاریابی است و خب مدیر بازاریابی هم مسئول اصلی تمام اقدامات در این زمینه شناخته میشود؛ حالا چه خودش تنها باشد چه تیمی 100 نفره زیر دستش کار کنند.
مدیران بازاریابی هم درآمد بالایی دارند و به همین خاطر، نام این شغل در لیستمان وجود دارد. کسانی که این نقش را در سازمانها و کسبوکارها بر عهده دارند، بهطور میانگین، هر سال کمی بیشتر از 145 هزار دلار آمریکا درآمد دارند.
3. طراحی سایت و توسعۀ وب
یکی از شغلهای پردرآمد در کل دنیا، طراحی سایت است؛ یک دو دو تا چهارتای ساده، دلیل این موضوع را مشخص میکند.
هر روز که از خواب بیدار میشویم، نیاز و وابستگی بشر به اینترنت بیشتر شده است. طبیعی است که با گسترش توقفناپذیر دهکدۀ جهانی، کسبوکارهای بیشتری برای حضور در دنیای آنلاین ترغیب شوند؛ خب شما بگویید، بهترین پایگاهی که یک کسبوکار (یا حتی افراد) میتوانند روی اینترنت بنا کنند چیست؟ کاملاً درست میفرمایید؛ سایت!
تا همین چند وقت پیش، عموم جامعه بر این باور بودند که حضور کسبوکارشان در اینترنت صرفاً محدود به اینستاگرام است؛ حتی برخی فکر میکردند دوران سایت به پایان رسیده است!!
اما حالا ذهنیتها بهتر شده است؛ در واقع، بهتر است بگوییم حالا عموم مردم درک بهتری از دنیای اینترنت دارند و میدانند وبسایت سنگر مستحکم کسبوکارشان در فضای آنلاین است؛ نه اینکه شبکههای اجتماعی بد باشند، ولی آنها هم در نهایت باید بازدیدکننده را به سایت بفرستند و در نقش مبلغ سایت ظاهر شوند.
خلاصه کنیم؛ به همین دلایل، طراحی سایت و Web Development یکی از شغل های پردرآمد دنیا است و طبق آمار، در سالهای آینده، بازار کارش بهتر از حالا هم میشود. بهطور مشخص، پیشبینی میشود تا سال 2026، بازار این حوزه 15 درصد رشد کند.
میانگین درآمد طراحان سایت، در هر سال، بهطور میانگین بیشتر از 80 هزار دلار است.
اگر میخواهید این مهارت پولساز را یاد بگیرید، میتوانید از دورۀ آموزش طراحی سایت استفاده کنید.
4. مهندس ارشد نرمافزار
با توجه به نفوذ حیرتانگیز تکنولوژی در تمام صنایع، نیاز به مهندسهای نرمافزار هم روزبهروز بیشتر میشود.
این افراد میتوانند در کسبوکارهای خردهفروشی، معاملات املاک و مستغلات، مؤسسههای مالی، مراکز درمانی، شرکتهای بیمه و… کار کنند و از درآمد قابلتوجهی برخوردار باشند.
البته همانطور که گفتیم، برای داشتن درآمد خوب در این حوزۀ کاری، باید ارشد (Senior) باشید؛ به بیان ساده، باید از تجربۀ کافی برخوردار و دوران تازهکاری را پشت سر گذاشته باشید.
وظیفۀ اصلی مهندس نرمافزار، تحقیق، توسعه، طراحی و نوشتن نرمافزارها سیستمعاملهای جدید است؛ برنامههایی که میتوانند فرایند انجام امور در آن ارگان بهخصوص را تسهیل کنند؛ در واقع، آنها نیاز را شناسایی میکنند و برای برطرف کردن آن به بهترین شکل، کدهایی برایش مینویسند؛ حتی گاهی ممکن است یک تکه کد را هزاران بار بررسی و تست کنند تا ایراد کار پیدا شود و آن را بهبهترین شکل ممکن عرضه کنند.
خلاصه که کار این افراد به دنیای تکنولوژی و کامپیوترها گره خورده است و شغلشان جزو پردرآمدترین شغل های جهان به حساب میآید.
مهندس ارشد نرمافزار، بهطور میانگین سالیانه 120 هزار دلار آمریکا درآمد دارد.
5. دندانپزشک
مسلماً نیازی به توضیح بیشتر برای این شغل وجود ندارد! همه میدانیم دندانپزشک کیست و چه کاری انجام میدهد. پزشکی که بهطور تخصصی روی سلامت دهان و دندان بیماران تمرکز دارد، دندانپزشک است و اتفاقاً این قشر درآمد خیلی خوبی هم دارند.
چه در خارج و چه در داخل کشور، دندانپزشکها جزو قشر ثروتمند محسوب میشوند و طبق آمار، بهطور میانگین، هر سال بیشتر از 196 هزار دلار آمریکا (در سطح جهانی) درآمد دارند.
به همین خاطر این عنوان شغلی را در لیست شغل های پردرآمد بینالمللی آوردهایم.
6. خلبانی
درصد بسیاری از بچهها، دوست دارند وقتی بزرگ شدند خلبان شوند! حداقل در زمان ما و بین پسربچهها این آرزو خیلی رایج بود؛ اما در نهایت، شاید تعداد انگشتشماری به خواستۀ خود میرسیدند.
به هر حال، یکی دیگر از شغلهای پولساز در دنیا، خلبانی و حتی کمکخلبانی است. البته درستش این است که باید ساعات پرواز معینی بهعنوان کمکخلبان سپری شود، تا فرد بتواند بهعنوان خلبان، رهبری پرواز و هواپیما را بر عهده بگیرد.
البته که خلبان شدن اصلاً کار آسانی نیست؛ کلی آموزش تئوری و عملی نیاز دارد که حداقل در کشور ما، پرداخت هزینۀ این کلاسها و دورهها کار هرکسی نیست!
منتهی که انتهای مسیر بسیار جذاب است؛ موقعیت اجتماعی یک خلبان، در کنار حقوق سالانهای که بهطور میانگین کمی بیشتر از 161 هزار دلار در سال است، باعث میشوند متقاضیان این شغل تمام سختیهای مسیر را به جان بخرند.
7. مدیر پروژه
مدیران پروژه یا Project Managers، افرادی هستند که در نقش معماران پروژههای موفق ظاهر میشوند و آنها را به سرانجام میرسانند؛ به همین خاطر، حضور آنها برای رشد و توسعۀ کسبوکارها ضروری است.
انتظار میرود تا سال 2030، بازار کار این عنوان شغلی 11 درصد رشد کند؛ یعنی اگر سراغ این مهارت بروید و به یک مدیر پروژۀ توانا تبدیل شوید، به احتمال خیلی زیاد، بیکار نخواهید ماند!
مدیر پروژه، وظیفه دارد یک تیم را برای انجام پروژههای مختلف و دستیابی به اهداف آنها، در یک زمان مشخص و با بودجهای از قبل تعیینشده هدایت کند.
فردی در این زمینه موفق میشود که رهبری را بهصورت ذاتی بلد باشد، قدرت قضاوت و تصمیمگیری مثالزدنی داشته باشد و البته صنعتی که در آن فعالیت میکند را بهخوبی بشناسد.
علاوهبر اینها، کسی که مدیر پروژه میشود، باید از توانایی برقراری ارتباط و مذاکره در سطوح بالا برخوردار باشد؛ مدیریت ریسک بداند و برنامهریزی استراتژیک را بلد باشد.
نوع صنعت و پروژه، در درآمد نهایی این افراد نقش پررنگی دارند؛ ولی بهطور میانگین، کسانی که در این موقعیت شغلی قرار میگیرند، میتوانند هر سال بیشتر از 116 هزار دلار درآمد کسب کنند.
8. متخصص داده
Data Scientist یا متخصص داده، موردی دیگر از پردرآمدترین شغل های جهان است که میخواهیم در این بخش آن را زیر ذرهبین ببریم.
با گسترش تکنولوژی و دیجیتالیزه شده هر چه بیشتر جهان اطرافمان، دادهها از همیشه مهمتر شدهاند و تحلیل درست آنها میتواند کمک بسیار بزرگی به رشد کسبوکارها و هدایت آنها در مسیر درست بکند.
برای فهم بهتر دادهها و اطلاعاتی که ارائه میکنند، ارگانها، شرکتهای بزرگ و حتی کسبوکارهای کوچک، به متخصصان داده نیاز خواهند داشت.
این افراد، مهارتهای تحلیلی بالایی دارند و کار با ابزارهای مربوط به آنالیز را هم خیلی خوب بلدند؛ آنها باید آمار و ارقام را بشناسند و در کنار اینها، با دنیای کدها و برنامهنویسی آشنا باشند تا بتوانند دادههای حجیم یا اصطلاحاً Big Data را تحلیل و ارزیابی کنند.
نتیجۀ کار متخصص داده، شناسایی پترنها، ترندها و ارتباط بین چیزهای مختلف است؛ نتیجهای که در نهایت به کسب مزیت رقابتی برای کارفرما منجر خواهد شد.
با توجه به کمبود متخصص در این زمینه، آنهایی که کارشان را خیلی خوب بلد باشند، درآمد قابلتوجهی هم خواهند داشت.
ضمناً، با توجه به افزایش اهمیت دادهها، میتوان با قطعیت گفت نیاز به این حرفه در آینده بیشتر هم خواهد شد؛ به همین خاطر، Data Scientist یکی از پولسازترین مشاغلی است که میتوانید سراغش بروید.
متخصصان داده، بهطور میانگین، هر سال بیشتر از 102 هزار دلار درآمد کسب میکنند.
9. متخصص اطفال
تقریباً تمام شاخههای پزشکی جزو شغل های پردرآمد هستند؛ یکی از این شاخهها که خیلی هم پولساز است، تخصص اطفال یا همان پزشک کودکان نام دارد.
اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که با دیدن بچههای کوچک دلتان ضعف میرود و دوست دارید هر روز با آنها سروکله بزنید و در ازای این کار پول دریافت کنید، پس قطعاً این شغل را هم دوست خواهید داشت.
وظایف اصلی متخصص اطفال، مشابه وظایف اصلی هر پزشک دیگری است؛ آنها باید بیماریها را در بچههای کوچک شناسایی و درمان کنند و حتی قبل از وقوع، راهکارهای لازم برای پیشگیری را به کار بگیرند. بهطور کلی، پزشک کودکان باید سلامت این فرشتههای نازنین را از همه نظر بررسی کند و مطمئن شود آنها به راحتترین شکل ممکن دوران خوش کودکی را پشت سر میگذارند.
درآمد این قشر از پزشکان، بهطور میانگین در هر سال کمی بیشتر 183 هزار دلار آمریکا است.
10. مدیر IT
باز هم باید به گسترش تکنولوژی اشاره کنیم؛ شاید به نظرتان کلیشهای و تکراری بیاید، اما خب همین موضوع، باعث توجه بسیار بیشتر به برخی از عناوین شغلی شده است؛ حتی برخی از آنها، بعد از این همهگیری به وجود آمدهاند.
مورد بعدی در لیست شغل های پردرآمد در سطح جهانی، مدیریت IT است. فردی که این مسئولیت را بر عهده دارد، وظیفۀ نگهداری و رسیدگی به تمام زیرساختهای کامپیوتری، علاوهبر مسائل مربوط به شبکه را بر دوش میکشد.
آنها باید مواظب سیستمها باشند تا به بدافزارها و ویروسهای هکرها دچار نشوند؛ به همین خاطر، چنین افرادی باید درک بسیار خوبی از کامپیوترها داشته باشند.
همچنین، مدیران IT باید چشمشان را به آپدیتهای نرمافزارها و سختافزارهای مختلف بدوزند تا بتوانند کل سیستم را بهروز نگه دارند.
چون تقاضا برای این عنوان شغلی بالا است و بازار کار خوبی دارد، کسانی که این کار را خوب بلد باشند، درآمد بسیار بالایی خواهند داشت. برای اینکه در این حوزه مشغول فعالیت شوید، به یک مدرک کامپیوتر نیاز خواهید داشت؛ البته که تجربه و رزومۀ قوی شما را به مقام مدیریت میرساند؛ پس اینطور نیست که مدرک کامپیوتر بگیرید و با تجربۀ صفر پشت میز مدیریت بنشینید.
درآمد این موقعیت شغلی، بهطور میانگین، کمی بیشتر از 142 هزار دلار آمریکا در هر سال است.
خب این از پردرآمدترین شغل های جهان.
همانطور که بالاتر وعده داده بودیم، پردرآمدترین شغل های ایران را در بخشی جداگانه زیر ذرهبین خواهیم برد.
پردرآمدترین شغل های ایران
در برخی موارد، شغلهایی که در بخش قبلی به آنها پرداختیم، در ایران هم جزو مشاغل پولساز به حساب میآیند؛ مثلاً انواع شاخههای پزشکی در کشور ما هم درآمد خوبی دارند.
به هر حال، در ادامه، با مشاغلی آشنا خواهید شد که در اقتصاد نابودشدۀ کشور ما، میتوانند ضامن درآمد خوب و ثروت بالا باشند.
1. متخصص سئو
چند وقتی است که کسبوکارهای داخلی، اهمیت حضور در اینترنت را درک کردهاند؛ بالاتر، هنگام معرفی شغل طراحی سایت، گفتیم که حالا خیلیها میدانند سایت راه نجات است و شبکههای اجتماعی، بهاندازۀ داشتن وبسایت کاربرد نخواهند داشت.
خب مسئله این است که داشتن سایت هم کافی نیست؛ برای اینکه از این پایگاه اصلی کسبوکارتان در دنیای اینترنت نهایت بهره را ببرید، باید صفحات مختلف آن را به نتایج برتر موتورهای جستوجو و در صدر آنها گوگل برسانید.
اینجا است که متخصص سئو در نقش یک قهرمان بدون شنل (شاید هم با شنل!) وارد میشود و اقدامات لازم برای دستیابی به جایگاههای برتر نتایج انجام میدهد. SEO، مخفف Search Engine Optimization است و معنای بهینهسازی موتورهای جستوجو را میرساند؛
یعنی کسی که در این رول شغلی قرار میگیرد، وظیفه دارد صفحات مختلف سایت را برای کسب رتبههای برتر نتایج آماده کند؛ همان رتبههایی که بعد از جستوجو راجعبه یک موضوع مشخص، در بالاترین قسمتهای صفحۀ نتایج نمایش داده میشوند.
با توجه به رشد روزافزون سایتها و البته نیاز دستیابی به جایگاههای برتر، متخصصان سئو هم بازار کار خیلی خوبی را شاهد هستند و میبینند که کلی کسبوکار میخواهند از مهارت آنها برای رشد و فروش بیشتر استفاده کنند.
به همین خاطر، قطعاً تخصص سئو جزو یکی از شغل های پردرآمد ایران به حساب میآید.
اگر دوست دارید این مهارت را یاد بگیرید، توصیه میکنیم سراغ دورۀ آموزش صفر تا صد سئو در وبسایت ما بروید؛ این دوره، حتی برای آنهایی که کوچکترین اطلاعی از دنیای سئو ندارند هم مناسب است؛ چون از پایهایترین مفاهیم شروع میشود و آموزش را تا تبدیل شرکتکننده به یک متخصص سئو پیش میبرد.
2. صنعت غذا و خوراکی
طی چند سال گذشته، ثابت شده که مردم کشورمان هرچقدر هم با فشارهای اقتصادی دستوپنجه نرم کنند، از لذت غذا خوردن نمیگذرند! شاید دلیل این باشد که غذا جزو معدود تفریحات ایرانیها است؛ کاری به دلایل نداریم، همینقدر بگوییم که راهاندازی رستوران، ساندویچی، فستفود، تهیه غذا و…، میتواند شما را صاحب یک کسبوکار بسیار پولساز بکند.
البته لزوماً همۀ افرادی که وارد این وادی میشوند، قرار نیست سر سال ماشین آلمانی بخرند و در مناطق مرفهنشین شهرشان ساکن شوند؛ بسیاری شکست میخورند و دست از پا درازتر، تجربهای تلخ به کولهبارشان اضافه میکنند.
منتهی در کل، اگر برنامهریزی درست داشته باشید، اگر سرمایۀ کافی برای اجرای آنچه در ذهنتان است داشته باشید، اگر فکر همهجا را کرده باشید و برای درخشیدن بین انبوه رقبا نقشه کشیده باشید، میتوانید کسبوکار موفقی در این حوزه تأسیس کنید.
3. تعمیرکار خودرو
ماشینهای موجود در این ایران، بهطور کلی به 3 دسته تقسیم میشوند:
- محصولات برندهای بزرگ که سال ساختشان قدیمی است؛
- خودروهای بیکیفیت چینی؛
- خودروهای بیکیفیتتر داخلی!
پس اصلاً عجیب نیست که تعمیرکار خودرو، یکی از پردرآمدترین شغل های ایران باشد. مخصوصاً با قیمت باورنکردنی خودرو که تعویض و خرید ماشین نو را برای بسیاری به یک آرزو بدل کرده است.
در مرحلۀ اول، باید مهارت تعمیر کردن را یاد بگیرید؛ یعنی باید با زیروبم تمام آنچه زیر کاپوت است آشنا شوید. بعد از یادگیری این مهارت، اگر سرمایه داشته باشید، میتوانید خودتان تعمیرگاهی باز و چند وردست هم استخدام کنید.
اگر سرمایۀ کافی نداشته باشید، میتوانید در نقش یک استادکار در تعمیرگاههای مجاز و معمولی محل زندگی خود مشغول به کار شوید و باز هم از درآمد نسبتاً بالایی برخوردار شوید.
4. طراح گرافیک
باز هم گسترش اینترنت! در دنیای امروز، نیاز به طراحان گرافیک بیشتر از همیشه احساس میشود. دیگر حوزۀ کاری این افراد محدود به محصولات چاپی و فیزیکی نیست و در جای جای اینترنت، آثار خلقشده توسط طراحان گرافیک را میبینید.
از بنرهای سایتها گرفته تا تصویرسازی مجلات چاپی، لوگوی کسبوکارها، قالب پستهای اینستاگرامی و…، همه کار افرادی است که در این موقعیت شغلی فعالیت دارند.
یکی از جذابیتهای این عنوان شغلی، مثل بیشتر فعالیتهای مرتبط با دنیای اینترنت، امکان کار بهصورت ریموت است؛ همان دورکاری خودمان!
طراح گرافیک مجبور نیست در یک مجموعه استخدام شود و حقوق بگیرد؛ میتواند فریلنسر باشد و با گرفتن پروژههای متعدد، درآمد خیلی بیشتری از یک طراح کارمند کسب کند؛ البته که برای موفقیت در حوزۀ فریلنسری، به رزومه نیاز است.
در گذشته، کسانی که در این حوزه فعالیت میکردند، صرفاً نقاشهای خلاقی بودند که دستهای هنرمندی داشتند؛ ولی در سال 2023، طراح گرافیک برای موفقیت، باید کار با نرمافزارهای مرتبط به رستۀ کاری خودش را بلد باشد.
با قطعیت میتوان گفت مهمترین ابزاری که هر طراح گرافیکی باید کار با آن را بلد باشد، فتوشاپ است. این محصول دوستداشتنی شرکت ادوبی، چندین سال است که کارآمدیاش را در زمینههای بسیاری ثابت کرده است.
البته که فتوشاپ مختص طراحان گرافیک نیست و اغراق نیست اگر بگوییم هرکسی باید تا حدی آن را بلد باشد! اگر دوست دارید کار با این ابزار را یاد بگیرید و کلی موقعیت شغلی با درآمد خوب برای خود ایجاد کنید، دورۀ آموزش صفر تا صد فتوشاپ کارتان را راه میاندازد.
5. فعالیت در بازارهای مالی
دوباره (در لحظۀ نگارش این مقاله) قیمت بیتکوین بالا رفته است و تب کریپتوکارنسیها دارد برمیگردد! اما رمزارزها، تنها بخشی از دنیای بسیار بزرگ بازارهای مالی هستند. فارکس، نزدک، بازارهای بورس مختلف مثل بازار بورس نیویورک و…، جزو معروفترین بازارهای مالی دنیا محسوب میشوند.
یکی از پردرآمدترین شغل های ایران، فعالیت داشتن در بازارهای مالی است که رایجترین نوع آن، ترید کردن است؛ یعنی خرید و فروش داراییها با هدف کسب سود.
چون پای دلار در میان است، سودی که حاصل میشود هم دلاری خواهد بود و به همین خاطر، تریدرها در این اوضاع اقتصادی نابسامان کشور، پول خیلی خوبی به جیب میزنند.
خب این هم از شغل های پردرآمد در ایران.
یکی از بزرگترین موانعی که بر سر راه بسیاری از ما وجود دارند و نمیگذارد شغلی با درآمد خوب داشته باشیم، نداشتن سرمایۀ اولیه است. مثلاً همه میدانیم صنعت غذا پولساز است، اما آیا همه سرمایۀ لازم برای راهاندازی یک مرکز غذایی درخور و پولساز را داریم؟
در بخش بعدی، راجعبه مشاغل پردرآمد، بدون نیاز به سرمایه اولیه صحبت میکنیم.
شغل های پردرآمد بدون نیاز به سرمایه اولیه
کارگر ساده حقوق زیادی نمیگیرد؛ این یک حقیقت تلخ است که در تمام نقاط دنیا صدق میکند. اگر دوست دارید درآمد بالا داشته باشید، یا باید با سرمایۀ کلان وارد بازار شوید یا باید مهارتی پولساز یاد بگیرید.
خب همانطور که از عنوان این بخش مشخص است، خبری از سرمایۀ کلان نیست. اصلاً سرمایهای در کار نیست! پس تنها راهی که باقی میماند، کسب مهارتهای پولساز است.
اجازه دهید یک فلشبک بزنیم به بخش پردرآمدترین شغل های ایران. در آن بخش، دو مورد از 5 عنوان شغلی، متخصص سئو و طراح گرافیک بودند. هر دو مهارتی پولساز هستند که شاید یادگیری آنها زمانبر باشد و فقط با تمرین زیاد حاصل شود، اما در نهایت، به هدفتان میرسید؛ شغلی پولساز خواهید داشت و از درآمد بالای آن لذت میبرید.
اگر پزشکی و دیگر رشتههای تحصیلی که خب چندین سال زمان میبرند و شاید برای همه مناسب نباشند را کنار بگذاریم، مهارتهایی مثل برنامهنویسی، تعمیر موبایل، تولید محتوای متنی، مدیریت شبکههای اجتماعی و…، جزو تخصصهای پولساز هستند که نیاز به سرمایۀ اولیۀ چندانی ندارند.
البته که برای رسیدن به درجههای عالی در هرکدام از این تخصصها، باید زمان بگذارید و تجربه کسب کنید. اینطور نیست که امروز سئو را یاد بگیرید و از فردا ماهی 100 میلیون درآمد داشته باشید!
بگذارید خیالتان را راحت کنیم؛ هیچ مهارتی وجود ندارد که بلافاصله بعد از یادگیری و بدون تجربه، شما را به درآمدهای رویایی برساند.
اگر تصمیمتان را گرفتهاید و میخواهید یک یا چند مهارت پولساز یاد بگیرید، اگر بند کفشتان را سفت کردهاید و آمادۀ زمان گذاشتن و تمرین هستید تا در نهایت بتوانید شغلی پردرآمد داشته باشید، میتوانید از دورههای آموزشی ایرانلرن استفاده کنید. از آموزش زبان برنامهنویسی پایتون گرفته تا آموزش اکسل، برای همۀ مهارتهای پولساز، دورهای کامل و مفید در سایت ما وجود دارد.
خب این هم از این؛ برویم سراغ جمعبندی مقاله.
داشتن شغل پردرآمد، با مهارت و تجربه ممکن میشود.
در این مقاله، راجعبه شغل های پردرآمد ایران و جهان صحبت کردیم و 15 مورد از مشاغلی که درآمد بالایی دارند را خدمتتان معرفی کردیم.
ابتدا 10 شغل را در بخش پردرآمدترین شغل های جهان بررسی کردیم و بعد از آن، به 5 مورد از شغل های پردرآمد در ایران پرداختیم.
در بخش آخر، راجعبه مهارتهایی صحبت کردیم که کمکتان میکنند بدون داشتن سرمایۀ اولیۀ زیاد، درآمد خوبی داشته باشید. فهمیدیم که یادگیری مهارت و البته کسب تجربۀ کافی، شرط لازم برای رسیدن به موفقیت در این عناوین شغلی است.
امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید و بتوانید شغل پولسازی برای خود انتخاب کنید. لطفاً این مقاله را برای دوستانتان هم بفرستید تا در نشر حداکثری آن به ما کمک کنید.
منابع: Wealthy Gorilla | Indeed | Knowledgehut | upGrad